Sivuhahmot ovat ehkä se laajin joukko hahmoja ja monesti niitä pitää yrittää eniten rajata että pystyy poimimaan ne parhaat. Vihollisiksi mieltää pääasiassa ne jotka toimivat enemmän tai vähemmän pelaajaa vastaan kun taas sivuhahmot ovat niitä jotka eivät toimi. Tämä on ehkä se paras tapa jollakin tavalla rajoittaa tätä kokonaisuutta. Sivuhahmot pääasiassa ovat liittolaisia, joskus pelattavia, joskus taas ei. Koska vaihtoehtojen määrä on suurin kaikista, niin tavallan tai toisella sitä pitää aina rajoittaa että pystyy poimimaan joukosta ne parhaat.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per peli. Tämä on todella iso rajoittaja sillä on pelejä joissa on niin monta erinomaista pelihahmoa. Se paras on kuitenkin valittava. DLC:t ansaitsevat oman paikan vaikka kuuluvatkin pääpeliin.

- Ei ole väliä onko hahmo pelattavissa vai ei. Toinen iso rajoittaja mutta tarpeellinen, sillä joillakin hahmoilla pelataan todella vähän ja toisilla ei ollenkaan. Joillakin taas aika paljon. Näiden erottelu vaatisi aika paljon joten sillä ei ole väliä.

- Ei väliä että mistä hahmo on alunperin peräisin.

- Jos hahmo esiintyy useammassa pelissä, hänet voidaan valita vain yhdestä.

- Ei vihollisia koska he ovat oma listansa

- Ei hahmoja jotka ovat aloittaneet päähahmoina samassa sarjassa

- Koska monet hahmot ovat saaneet useita erilaisia versioita, niin vain yksi kelpaa, eli paras valitaan

- Itsenäisiksi laskettavissa olevat DLC:t voidaan huomioida pääpelin rinnalla

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Wilhelmina - Dragon's Dogma II

Helposti yksi pelin parhaita sivuhahmoja ja myös yllätyksellisimpiä. Femme fatale, yhdistettynä erääseen puoleen, joka on erittäin hyvä ja yllättävä lisä. Suurin miinus tulee siitä että hänen tarinansa suorittaminen, poistaa hänet pelistä.

 

Ilyana Rasputin / Magik - Marvel's Midnight Suns

Yksi pelin ainoita puhtaasti "synkkiä" hahmoja. Vähemmän tunnettu hahmo Marvel maailmassa ja tässä pelissä, todella hyvin tehty ja osuvasti ääninäytelty.

 

Cidolfus "Cid" Telamon - Final Fantasy XVI

Erinomaisesti ääninäytelty, minkä vuoksi toimii oitis vähän paremmin. Tarinallisessa mielessä hän toimii myös erinomaisesti ja hänessä on samanlaista charmia, mitä FFXII:n Balthierissa.

 

Quina - Dragon's Dogma

Tälläinen aika selvä romanssihahmo, mutta myös hyvin tehty sellainen, jonka tarinakaari on sieltä astetta haastavammasta päästä seurata, mutta toimii erittäin hyvin.

 

Drax - Marvel's Guardians of the Galaxy

Paras peliversio hahmosta ja pesee täysin Telltalen version. Juuri niin huvittava omalla tavallaan kuin pitääkin, kaikessa kirjaimellisuudessaan.

 

Mordekaiser - League of Legends

Muodonmuutoksen läpikäynyt hahmo jonka molemmat variaatiot näyttävät todella hyviltä. Ehdottomasti hahmo joka välittömästi vakuuttaa ulkoasullaan.

 

Okatsu - NiOh

Tälläinen hahmo joka avautuu hiljalleen pelin aikana, mutta pysyy silti hieman arvaamattomana. Joka tapauksessa yksi pelin parempia hahmoja, jonka tarina myös hieman muuttuu.

 

Karren - Redemption Reapers

Yksi näitä enemmän sivuhahmoja pelissä ja hahmo, jonka menneisyys on aika erilainen, mitä aluksi voisi luulla ja tekee tästä hahmosta oitis kiinnostavamman.

 




24. Ukko - Kalevania

Ukko ylijumala nyt ei missään isossa roolissa kokoniasuudessa ole, mutta sanotaan että tälläisellä suomalaisella tavalla ja muinaisuskonnon puittessa hahmosta on otette irti tarpeeksi, jotta hahmo toimii oikein hyvin. Asiaa auttaa myös se, että yksi hänen lausahduksistaan on suoraan perisuomalainen voimasana.


23. Lemus - Bramble: Mountain King

Yksi hahmo johon voi todellakin luottaa ja joka useampaan otteeseen pelastaan pelaajan pulasta. Lemus on vaatimattoman näköinen hahmo ulkoisesti, eikä ole mitenkään uhkaavan näköinen, mikä lisää uskoa siihen että se ei tee pelaajalle mitään pahaa. Tietysti tälläisessä pelissä siihen ei voi suoraan luottaa, mutta Lemus on luottamuksen arvoinen.


22. William Rentier - Evil West

Monella tavalla melko kliseinen vahna metsästäjähahmo josta on tullut virkamies joka alkaa etääntyä siitä mitä joskus oli. Tarinallisesti todella hyvin käytetty kaikkine kliseineen. Ulkoisestikin hahmo on sitä sorttia että hän näyttää arvokkaalta, mutta ei kovinkaan omanlaiseltaan. Tapa jolla tarina etenee käyttää hahmoa oikein hyvin, vaikka mikään osa kokonaisuudessa ei mitenkään erityise suurena yllätyksenä tulekaan.


21. Jennifer - Terminator: Resistance

Tämä hahmo on melko tavanomainen osa tarinallista kokonaisuutta sellaisen moraalisen kompassin roolissa, josta sitten mahdollisesti kehkeytyy jotain vähän isompaa. Jennifer on sellainen hahmo joka vaikuttaa pieneltä osalta kokonaisuudessa, mutta joka ottaa siitä kaiken irti, sillä hänen kauttaa välittyy se puoli, mikä selviytyjissä on, kun he eivät ole itse niitä jotka taistelevat vaan yrittävät pysyä turvassa ja selviytyä.


20. Boji - Stray Blade

Huvittava hahmo jolla riittää juttuja. Erityisen lisä tulee siitä mikä rooli tällä hahmolla on pelaajan henkiinheräämisessä. Boji on tälläinen hahmo jossa on vivahteita aika monesti muustakin hahmosta aina Yodasta ja Gizmosta alkaen. Mutta tapa jolla hahmo pelin aikana kehittyy, tai paremmin, mitä hahmosta pelin aikana paljustaa tekee hänestä paljon paremman miltä aluksi vaikuttaa.


19. Isara - Valkyria Chronicles

Helposti koko pelin sympaattisin ja ymmärtäväisin hahmo joka sietää todella paljon, mutta osaa myös puolustaa itseään kun mitta alkaa olla täyttä. Draamallisesti, Isara on yksi niitä hahmo joka herättää paljon tunteita, varsinkin koska hän on niin monien ennakkoluulojen kohteena. Isara on se osa ryhmää joka ei ole näkyvimpiä taistelussa, mutta joka tarinassa on erittäin merkittävässä roolissa ja osana yhtä pelin kovinta yllätystä joka vetää maton pelaajan jalkojen alta.


18. Zee - Star Wars Jedi: Survivor

Veikeä droidi joka on yhtä aikaa huvittava ja sympaattinen hahmo. Zee on loppuviimeksi melko pienessä roolissa, mutta hänen osallisuutensa isoon kokonaisuuteen on melko kriittinen ja tapa jolla hän reagoi uuteen maailmaan, on todella hyvin tehtyä kaikessa ajoittaisessa koomisuudessaan.


17. Eva Roux - Code Vein

Ei välttämättä se kaikista parhaiten mieleenjäävä hahmo kokonaisuudessa, mutta kun hänen osansa yhdistetään Jack Rutherfordin tarinakaareen, niin Eva vaikuttaa oitis merkittävästi tärkeämmältä hahmolta ja koska tähän kuuluu pelaajan panostus, niin hahmon osa on oitis merkittävämpi kuin useamman muun. Liittolaisena Eva on myös yksi hyödyllisimpiä jos kaipaa parantajaa.


16. Rinwell - Tales of Arise

Hieman tälläistä pikkusiskomaista tyyliä, riippuen siitä mihin hahmoon tätä hahmoa suhteuttaa, sillä toisen hahmon kanssa on hieman kipinääkin. Rinwell on joka tapauksessa sellainen tyypillinen maagikkohahmo, jossa on akateemikkkoa mukana ja tämän pelin maailmassa se on oitis vähän monimutkaisempi asia. Hahmon taustojen kautta Rinwell kehittyy erittäin hyvin ja lisäpisteet tulevat hänen partneristaan.


15. Ulrika - Dragon's Dogma II

Hyvin selvä romanssihahmo alusta asti ja yksi pelin kansikuvatyttöjä, joka ei ole kuitenkaan pelkkää silmäniloa, vaan on kyvykäs jousiampuja. Partneria hänestä ei saa vaan hän jää tietyssä vaiheessa sivuun monien muiden pelin sivuhahmojen kanssa. Hänen tarinansa on kuitenkin se mikä lopulta nostaa hänet erään toisen, pääasiassa yhtä hyvän hahmon ovi, sillä hänen tarinakokonaisuutensa tuntuu siltä, että se viedään oikeasti loppuun asti ja todella hyvin.


14. Butters Stoch - South Park: Stick of Truth

South Park hahmoista ehdottomasti yksi parhaita. Butters on se tyypillinen pilkkakirveen kohde jota aina viedään kuin litran mittaa, mutta jossa on myös salattua potentiaalia. Pelissä hän ei pääse niin hyvin oikeuksiinsa kuin voisi toivoa, mutta kyllä hän on ehdottomasti yksi niitä parhaita hahmoja kokonaisuudessa, samalla tavalla kuin hän on yksi parhaita hahmoja koko sarjassa.


13. Aloyisha - Metro: Exodus

Yksi niitä hahmoja miehistössä joka todella vaikuttaa kiinnostavalta ja jopa hieman coolilta. Aloyisha todella erottuu joukosta ja tämä tapahtuu viimeistään siinä kohtaa, kun hän liittyy Artyomin mukaan tehtävälle. Vaikka hän onkin melko helposti joukkoon sekoittuva hahmo, niin elokuvassa hän olisi se kovin hahmo joka on oitis selviytymisensä kanssa hieman vaakalaudalla.


12. Abraham Alastor - Little Hope

Näissä menneisyyden kohtauksissa Abraham on se hahmo joka pitkään pysyy syrjässä ja seuraa tapahtumia, herättäen hieman epäilyksiä siitä että mitä hän kaikesta tuumaa tai miten hän reagoi, sitten kun hän lopulta tulee osaksi kokonaisuutta. Tämä hahmon on kuitenkin se, joka on kaikista suurin yllättäjä siinä, mitä hän voikaan tarinaan lopulta tarjota ja Will Poulter vetää tämän roolin erityisen hyvin, mahdollisesti paras suoritus koko pelissä.


11. Albert - Legend of Dragoon

Tämän hahmon tarina etenee vähän eri tavalla miltä se aluksi vaikuttaa ja Albert onnistuu erinomaisesti oikeuttamaan paikkansa sankarien kärjessä, omalla tavallaan. Pelin aikana hänestä muokkautuu sellainen luottohahmo jonka rauhallinen ja oikeudenmukainen ote tekee hänestä omanlaisensa hahmon ja jonka menneisyyden virheet jatkavat kummitteluaan. Erinomainen osa kokonaisuutta.


10. Alex Casey - Alan Wake II

Sami Järvi vetää todella hyvän roolin, äänenä James McCaffrey, mikä tekee Alex Caseysta selvän Max Payne tyylisen hahmon ja vain korostaa tiettyä metaa mikä Remedyversessä on. Pelkästään näillä eväillä hahmosta tulee oitis todella kiinnostava ja hyvin toteutettu. Sitten kun päästään uppoutumaan itse tarinaan, niin Casey on yksi koko pelin kiinnostavimpia hahmoja jota näkisi mielellään lisää jatkossa ja jolla voisi olla kiinnostavaa jopa pelata. Mutta synkkä tukihahmona hän toimii myös esimerkillisesti.


9. Dog - Resident Evil 4 Remake

Merkittävästi parempi kuin alkuperäisessä pelissä. Vaikka koira onkin osana kokonaisuutta hyvin vähän aikaa, niin se jättää todella positiivisen vaikutelman, puhumattakaan eräästä todella näyttävästä hetkestä. Pääasiassa koira on apuna yhdessä pomotaistelussa, jos pelaaja auttaa sen irti ansasta, kuten pitää. Vaikka tämä ei olekaan sieltä erikoisemmasta päästä mitä koiriin tulee ja monella tavalla tuntuu aika marginaaliselta hahmolta, niin se on kuitenkin yksi niitä, joka on jättänyt todella vahvan vaikutelman.


8. Camazozt- Smite

Lepakkojumala joka ei kuuluu niihin kiinnostavimpiin mytologioihin, mutta joka on kuitenkin tehty juuri niin hienoksi että se ehdottomasti näyttää todella hyvältä. Tämä on pelissä yksi niitä tapauksia kun en tiennyt tästä jumalhahmosta mitään etukäteen joten kaikki oli uutta. Joka tapauksessa, erittäin hyvin tehty ja kiinnostava hahmo. Lepakkopuolen takia pääasiassa.


7. Lugh - Redemption Reapers

Tälläinen salaperäinen, synkkä ja kyyninen hahmo, joka käyttää aseenaan keihästä. Lugh on juurikin sellainen hahmo, joka puhutteluu ja jonka taitovalikoima vain korostaa sitä tyyliä. Tarinallisesti hahmo toimii porukassa myös todella hyvin omalla kylmällä tavallaan, johon tosin on syynsä. Tämä on juurikin sellainen hahmotyyppi joka monessa elokuvassa on se paras, ja joko kuolee tai on yksi ainoita joka ihmeen kautta selviää.


6. Jill Warrick - Final Fantasy XVI

Yksi parhaita naishahmoja sarjassa pitkään aikaan, joka on täysin kykenevä taistelemaan, vieläpä tyylillä. Shiva puoli tuo oitis oman lisänsä hahmoon ja ulkoasu on todella onnistunut. Tyylillisesti Jill on hillitty, mutta asevalinta tuo oitis sellaista tiettyä eleganttisuutta mukanaan. Tässä hahmossa on pitkälti kaikki avainasiat kohdallaan ja lukeutuu nopeasti parhaisiin pelisarjan naishahmoihin. Tarinallisessa mielessä todella tärkeä ja erittäin onnistuneesti toteutettu hahmo ääninäyttelyä myöten.


5. Chaos - Hades

Varsin erikoisen näköinen hahmo, jonka ulkoinen olemus kuitenkin korostaa sitä monijakoista ydintä joka kaaoksen ilmentymään kuuluu ja ääninäyttely tukee tätä erinomaisesti. Kaaos on yksi näitä hahmoja josta ei täysin ota aluksi selvää että mikä on tilanne hänen kanssaan ja kaikki mikä liittyy hahmoon, pelattavuuden suhteen myös korostaa tätä riskipeliä, jossa sitten korostetut palkinnot. Tarinakaari hahmon tapauksessa on myös todella hyvä ja vain syventää kaikkea mitä tähän hahmoon liittyy. Kuten sitä, että onko hän mahdollisesti yksi ensimmäisiä olentoja.


4. Isabela - Dragon Age II

Esiintynyt myös edellisessä pelissä, mutta aivan erilaisena. Tämä versio on todellinen Isabela ja sanotaan että tämä on yksi kiinnostavimpia hahmoja tässä pelissä. Femme fatale, seikkailusankaritar, merirosvo ja vaikka mitä, joten hieman saa olla varuillaan tämän kanssa, sillä se peluripuoli hahmosta on vahvasti läsnä kokoajan. Ulkoisesti erittäin tyylikkääksi tehty hahmo, ei epäilystäkään ja sisältöäkin riittää vaikka kuinka ja vaikka minkälaista, mikä on omiaan vain parantamaan hahmoa kokonaisuutena.


3. Cosmo - Marvel's Guardians of the Galaxy

Ehkä paras versio Cosmosta mitä sarjakuvien ulkopuolelta löytyy. Osana hahmoa on hänen oikeasti suuret voimansa mielenhallinnassa, mutta myös hänen todella koiramainen toimintansa. Cosmo on yhtä aikaa todella hauska hahmo ja todellinen auktoriteetti. Ääninäyttelykin on myös hyvällä tasolla ja vaikka hahmoa nähdään pelissä melko rajallisesti, on hän yksi näitä valokeilan ottavia hahmoja.


2. Kassadin - League of Legends

Ulkoisesti ehdottomasti sieltä parhaasta päästä mitä tulee League of Legends hahmoihin ja ääni vain korostaa sitä. Pelattavuus ei pääse samalla tasolle, mutta huippuluokkaa joka tapauksessa. Kassadin on yksi niitä hahmoja joka näyttää välittömästi todella hyvältä ja vakuuttavalta, eikä hahmon tarinassakaan ole isommin valittamista. Ainoat heikkoudet löytyvät lähinnä pelattavuudesta, mutta kokonaisuutena todella hyvin tehty hahmo.


1. Wanda Maximoff / Scarlet Witch - Marvel's Midnight Suns

Ehdottomasti yksi koko pelin parhaiten tehtyjä hahmoja joka tulee loppupuolella peliä osaksi porukkaa ja varastaa oitis shown. Tässä hahmossa tulee hyvin esiin sekä hyvä että paha puoli mitä Purppuranoitaan ja kaaosmagiaan kuuluu, mikä tekee hänestä oitis yhden kiinnostavammista hahmoista ja mitä tarinallisuuteen tulee, on hänen osansa todella monitahoinen. Ulkoasukin on todella hyvä joten kyllä tämä hahmo ottaa todella isot pisteet monella osa-alueella. Lisättäköön vielä että jos tässä pelissä olisi romanssimekaniikka, ei luvassa olisi edes mitään kilpailua.