Pomotaistelujen tapauksessa tietynlaiset tyylit tuntuvat aina toimivan ja alkaa olla harvinaisempaa että vastaan tulee jotakin oikeasti uutta. Remakejen tapauksessa tilanne on vähän eri, sillä tuttujen hahmojen käyttö oikeassa tilanteessa oitis iskee aivan eri tavalla ja tekee kokonaisuudesta uudenlaisen. Uudenlaisten ja erilaisten pomotaistelujen erottuminen joukosta ei myöskään ole aina helppoa, koska niin monen asian täytyy osua kohdalleen että kyseinen yhteenotto jää jollakin tavalla mieleen eikä vain sekoitu joukkoon hyvine ideoineen ja toteutuksineen.

 

 

 

- Vain yksi per peli, sillä joissakin on monta todella hyvää jotka nopeasti vievät monta sijaa. Kuten Kingdom Hearts.

  • DLC:t ovat oma sijansa vaikka kuuluvatkin peliin.

- Joissakin taisteluissa on monta vaihetta, ne lasketaan yhdeksi

- Ei viimeisiä taisteluita

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Galian Beast - Final Fantasy VII: Rebirth

Todella positiivinen yllätys isona kokonaisuutena. Se että taistelu on edes osa tätä peliä on erittäin hyvä ratkaisu, tulee hieman yllättäen ja lisää odotuksia siihen, mitä seuraavassa pelissä tapahtuu.

 

Pallas, Guardian of Acropolis - Asterigos: Curse of the Stars

Susihahmot toimivat pomovihollisina lähemmäs aina ja Pallas on tästä todella hyvä esimerkki yhtenä loppupelin vapaaehtoisea haasteena.

 

Wingnut - Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge

Tyylillisesti vähän erilainen taistelu koska se käydään ilmassa. Wingnut on välillä liittolainen ja välillä vihollinen, mutta joka tapauksessa tämä on pomotaisteluna erittäin hyvin tehty, koska se erottuu edes hieman joukosta.

 

Mysterio - Marvel's Spider-Man 2

Tätä illuusioiden mestaria on käytetty todella onnistuneesti osana kokonaisuutta sillä Mysteriotaistelut ovat vähän erilaisia mitä monet muut pomotaistelut ja toimivat siksi todella onnistuneesti.

 

Odin - Final Fantasy XVI

Yhteenotto Ifritin ja Odinin välillä on erinomainen ja eeppinen taistelu kokonaisuudessa ja hyvä johdatus pelin lopputapahtumiin. Tässä kohtaa peliä ei enää opetella uutta, vaan laitetaan kaikki taidot koetukselle.

 

Blaidd - Elden Ring

Oli sitten kyse punaisesta aaveversiosta tai traagisesta viimeisestä yhteenotosta, on taitelu tätä puolisutta vastaan erinomaisesti tehty. Punaversio, merkittävästi vaikeampi, eräänlainen haasteseinä.

 

Garrador - Resident Evil 4 Remake

Erinomainen versio tutusta pomovihollisesta jota vastaan taistellaan paikassa, jossa pitää välttää kaikkea ääntä ja mahdollisesti hiipiä vihollisen taakse. Todella hyvä uusi versio, parempi kuin alkuperäinen.

 

Venom - Remnant II

Yksi pelin vaikeimpia pomotaisteluita ja samalla myös yksi viimeisiä. Tyyliltään, ehdottomasti yksi parhaita koko pelisarjassa, mikä on todellinen saavutus tässä vaiheessa.

 




24. Victor Rookwood - Hogwarts Legacy

Pari asiaa tekee tästä todella hyvän. Viholliset kätyrit tarjovat mahdollisuuden roiskia loitsua niin paljon kuin lystää ja kun Rookwood itse astuu peliin, voi pelaaja jatkaa tällä metodilla, tehdä pelistä lopun välittömästi yhdellä Avada Kedavralla, mikä omiaan korostamaan että tappokirous on oikeasti kerrasta poikki tyylinen ratkaisu.


23. Tuoni - Bramble: The Mountain King

 Ei suoraan se reiluin pomotaistelu, vähän kyseenalaisten osuma-alueiden vuoksi, mutta pääasiassa tyyliltään todella hyvä, sillä erilaista vaihtelua on runsaasti. Koko asetelma kuoleman välttelystä on erittäin hyvän ja kaikessa yksinkertaisuudessaan Tuoni on todella hyvin tehty hahmo ja erittäin uskollinen kansantarinoille, Ruotsalaisesta näkökulmasta.


22. Roc - Nier: Replicant

Se pomotaistelu joka on jäänyt parhaiten mieleen tästä pelistä. Pääasiassa siksi että kyseessä on hieno pomovihollinen ja tunnistettavissa oleva. Susimaiset hahmot jäävät vähän paremmin mieleen, joten se merkkaa heti jotakin. Muutoin tässä ei ole mitään kovin erityistä oman pelinsä tasolla, mutta Roc on se, joka on jättänyt vaikutelman.


21. The Executioner - Steelrising

Giljotiini robottimuodossa. Aikakauteen ja tapahtumiin todella sopiva ja ehkä juuri siksi jäänyt parhaiten mieleen. Sen lisäksi taistelu Mestaajaa vastaan on todella hyvin tehty, siinä on omat haasteensa, mutta pääasiassa se on todella hyvin tehty taistelu joka tulee vastaan siinä vaiheessa peliä, kun pelaajalla on jo vähän ennemmän vaihtoehtoja taisteluun. Ulkoasukin sopii kuvioihin todella hyvin.


20. Snatcher - A Hat in Time

Pomotaistelujen suhteen peli toimii oikein hyvin ja Snatcher on vain niukasti se mikä on jäänyt mieleen parhaana. Tässä on omat huumoripuolensa mukana, mutta tyylillisesti taistelu on ehdottomasti sieltä paremmasta päästä. Hahmo on hyvä ja hänen liikkeensä sopivat mukaan todella hyvin. Aivan erityisen huomion ansaitsee vaihe, jossa Snatcher käyttää hämäystä pelaajaa vastaan ja hämäyksenä on pahvikuva Snatcherista itsestään.


19. Shredder - Teenage Mutant Ninja Turtles: Fall of Foot Clan

Hyvin yksinkertainen taistelu, hyvin yksinkertaiseen peliin ja toimii oikein hyvin. Mitään isompaa sanottavaa tästä ei oikein keksi. Silppuri, hyvin simppelillä tavalla tehtynä, mutta kelpaa pomoviholliseksi todella hyvin.


18. Dagan Gera - Star Wars Jedi: Survivor

Tässä oli niin paljon mahdollisuuksia, jopa loppuhuipennukseksi asti mutta tyylillisesti hahmo pilattiin. Taistelussa itsessään hahmoa on käytetty hyvin, etenkin sitä osaa että hänellä ei ole kuin yksi käsi. Loppuviimeksi on vaikea sanoa että olisiko paras yhteenotto se ensimmäinen, vai keskimmäinen, sillä valosapelitaisteluna se on yksi niitä harvoja mitä peli oikeasti tarjoaa ja jää kauas Fallen Orderin Malicos taistelusta. Siitäkin huolimatta, tämä on tämän pelin tasolla, oikein näyttäväksi tehty yhteenotto, joten itse menisin että keskimmäinen on se paras taistelu.


17. Bebop & Rocksteady - Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge

Taistelu tuttua duoa vastaan. Kummankin hahmon ominaisuudet sopivat hyvin yhteen toisen kanssa ja kyllä tämä on hieno viittaus menneeseen. Useammalla tavalla, joten tämä on ehdottomasti yksi niitä pomotaisteluita jossa on tehty vähän enemmän kuin perustasolla. Duo pomotaisteluita pelissä on muitakin, mutta tämä kaksikko on ehdottomasti sieltä klassisemmasta päästä ja todella hyvin tuotu nykypäivään.


16. Harold the Stormbringer - Asterigos: Curse of the Stars

Yhteenotto Hildan isää vastaan on hyvä esimerkki tälläisestä vähän klassisemmasta soulslike taistelusta jossa hyvä hahmo laitetaan viholliseksi. Tämä on yhteenotto sellaista hahmoa vastaan, jollainen pelihahmosta voisi tulla. Haroldin hyökkäykset ja taktiikat ovat omanlaisiaan ja toimivat todella hyvin. Hänessä on paljon samaa mitä pelihahmossa, mutta kuitenkin omalla tavallaan tehtynä. Tarinalliset puolet ovat se viimeinen lisä tähän kokonaisuuteen, mikä tekee siitä niin hyvän pomotaistelun.


15. Garm - God of War: Ragnarök

Yksi harvoja muinaisnorjalaisen mytologian hahmoja, joka on tässä pelissä tehty todella hyvin. Garm on yksi pelin vaikeimpia pakollisia pomotaisteluita ja todella tyylikkäästi tehty sellainen. Valtava koira jossa sellainen todella aavemainen tyylilisä. Ehdottomasti todella hyvin tehty taistelussa jossa on myös muitakin tyyliseikkoja jotka oitis lisäävät asennetta ja eeppisyyttä tähän yhteenottoon. Tästä voisi sanoa että kaikki aivanasiat ovat kohdallaan, vaikak mytologisessa mielessä pari asiaa on vähän kyseenalainen, ainakin oman ymmärrykseni mukaan, mutta voin olla väärässäkin.


14. Eric Cartman - South Park: Stick of Truth

Cartman on todellakin yksi niitä hahmoja joka on yhtä aikaa todella hauska, mutta myös sellainen jonka haluaa nähdä saavan oikein kunnolla turpaansa. Nyt pääsee pelaaja olemaan se, joka voi antaa Cartmanille kunnon selkäsaunan. Tämä on niitä tilanteita joita endottomasti itse odotin oikein koko pelissä sillä mukana on todella Cartmanmaisia liikkeitä ja taktiikoita ja sitten taistelun jälkeen tilanne etenee todella hyvin.


13. Chaos Advent - Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Tämä on juurikin sen sorttinen taistelu mitä voisi odottaakin ja sääli on lähinnä siinä, että tästä ole otettu enempää irti eikä haarniskaa saa käyttöönsä. Chaos Advent on monella tavalla juurikin sellainen taistelu jonka tässä pelissä halusi nähdä ja tästä olisi saatu paljon enemmänkin irti ja tarinallisesti paljon missattiin. Taisteluna, ehdottomasti alkupelin parhaita pomotaisteluita jossa haaste on kohdillaan, tyyliseikat ovat kunnossa ja koko asetelmassa on kohdillaan. Tarinallisesti, ei niinkään.


12. Hanged Queen - Thymesia

Mahdollisesti pelin paras pomotaistelu, sillä vihollinen on todella hyvin tehty, haasteeltaan reilu, mekaniikoiltaan sopii ideaan todella hyvin ja halpamaisuuksia ei juurikaan löydy. Monella tavalla paljon parempi kuin yksikään toinen ja lepakkotyyli toimii erinomaisesti, kuten monesti muutoinkin.


11. Dragonlord Placidusax - Elden Ring

Omalla kohdalla, se pelin vaikein pomotaistelu, mutta myös, erittäin hyvin tehty sellainen. Placidusax on vaikea vihollinen jolla on paljon elinvoimaa, todella tuhovoimaisia hyökkäyksiä ja kaikki on erittäin reilusti toteutettua ilman merkittäviä epäreiluuksia tai ärsyttävyyksiä mikä vain korostaa sitä että tämä on todella hyvin tehty pomotaistelu. Se että kyseessä on lohikäärme ja taistelukenttä on yksi koko pelin parhaita, vain lisää tämän taisteluun laatutasoa sen verran korkealle että haastajia on vähän.


10. Riphide - Remnant: From the Ashes

Yksi näitä taisteluita joka on astetta nokkelampi idealtaan. Vihollinen nimittäin monistuu taistelun aikana, muuttuen lopulta melkoiseksi laumaksi. Riphide ei ole ulkoisesti kovinkaan ihmeellinen pomovihollinen mutta se on puhtaasti tämä yksi todella hyvä idea, mikä tekee tästä todella mieleenpainuvan pomovihollisen jossa laumaidea on laitettu kuvioon todella onnistuneesti mukaan, koska muuta ideaa ei isommin edes ole. Suoraan nerokas lisä peliin.


9. Nithral - Witcher 3: Wild Hunt

Yksi alkupuolen yhteenottoja Wild Huntin kanssa ja yksi pelin haastavimpia pomotaisteluita, pääasiassa siksi että pelaajan taitovalikoima on melko rajallinen tässä vaiheessa peliä. Nithral itsessään ei ole niin paha, mutta hänen kutsumansa koirat ja hänen kykynsä parantaa itseään tuovat oitis merkittävän haasteen joka pakottaa nopeaan toimintaan. Tyylillisesti tämä on todella hieno hahmo ja muutenkin tässä taistelussa kaikki pääasiat toimivat todella hyvin, mikä nostaa tämän yhdeksi pelin paremmista pomotaisteluista.


8. Corrupted Ravager - Remnant II

Ravagarin tapauksessa Remnant on nyt toista kertaa putkeen tarjonnut todella hyvän kokonaisuuden. Isona syynä on se, että tämä taistelu voidaan hoitaa useammalla tavalla. Se ei tapahdu ollenkaan jos pelihahmo tekee diilin Ravagerin kanssa. Se muuttuu vaikeammaksi jos pelaaja ei paranna peuraa ja Ravager syö sen ja välimallia on se, missä pelaaja pelastaa peuran ja ottaa yhteen tämän mutatoituneen suden kanssa. Taistelu itsessään on haastava, mutta se on myös erinomaisesti tehty ja tasapainoitettu, mistä syystä se on ehdottomasti yksi pelin parhaita pomotaisteluita, eikä nojaa niihin tyypillisiin ärsyttäviin puoliin joihin moni muu, vaan suoraan hyvin tehtyyn haasteeseen joka on selvää kehitystä sitten edellisen pelin vastaavan.


7. Kraven the Hunter (Venom) - Marvel's Spider-Man

Viimeinen yhteenotto Kravenia vastaan on merkittävästi helpompi ja yksinkertaisempi mitä sitä edeltävä. Syy miksi tämä on omasta mielestä merkittävästi parempi, johtuu siitä että tässä taistelussa pelaajan ohjaamana hahmoja ei olekaan Spider-Man, vaan Venom. Venomilla pelaaminen on rajoitettu esittelyosuuteen ja Kraven taistelu on sen osuuden loppuhuipennus ja erittäin hyvin tehty sellainen. Tämä on ehdottomasti todella hyvä myös tarinallisesti, kun Hämähäkkimiesten tähän asti suurin uhka, häviää taistelun uhalle, joka on pitkään vaaninut taustalla ja on nyt irti.


6. Romeo, King of Puppets - Lies of P

Ylivoimaisesti pelin paras pomotaistelu jossa on todella hyvä ote, molemmissa vaiheissa. Ensimmäinen vaihe on isoa robottia vastaan, mikä on ihan kiva taistelu, mutta toinen vaihe on se, missä taistelu muuttuu todella hyväksi kun todellinen Romeo, ison robotin sisällä ottaa mittaa Pinokkiosta. Romeo ei ole millään tavalla epäreilutaistelu, eikä mitenkään huonosti suunniteltu, toisin kuin todella monet muut pomotaistelut ja näistä syistä, tämä on yksi niitä harvoja pomotaisteluita pelissä, joita oikeasti muistelee hyvällä.


5. Cecil & Odin - Final Fantasy IV: After Years

Pääasiassa yhteenotto käydään vain Ceciliä vastaan, mutta kun Odin on pelissä, tuo se oitis mukanaan todella merkittävän uhan sinne taustalle. Yhteenotto itsessään ei ole yhtään niin vaikea kuin se aluksi vaikuttaa, mutta siinä on tietty paine kokoajan läsnä, kun on selvää että kello tikittää. Asetelmana tämä on todella hyvin tehty tilanne jossa erinomainen pelihahmo, yksi parhaita FF päähenkilöitä, taistelee pelaajan ryhmää vastaan, mukanaan yksi voimakkaimpia summon olentoja koko pelisarjassa.


4. Jack Krauer - Resident Evil 4 Remake

Ensimmäinen yhteenotto, täysi veitsitappelu. Alkuperäisessä kyseessä oli QTE ralli jossa virheitä ei sallittu. Nyt kyseessä on erittäin onnistuneesti tehty veitsitaistelu jossa kaikki lähitaistelumekaniikat otetaan käyttöön ja pelaaja haastetaan käyttämään kaikkea oppimaansa hyväkseen. Näyttävyys on todella huipussaan tässä yhteenotossa ja siinä on tarpeeksi muuttua jotka pitävät taistelun kiinnostavana hyökkäysten, torjuntojen ja oikeaan aikaan tulevien lähitaisteluliikkeiden ansiosta.


3. Fake trio - Castlevania: Symphony of the Night

Yhteenotto valeversioiden kanssa on erinomainen viittaus menneisyyteen, kun Alucard joutuu ottamaan yhteen Trevorin, Syphan ja Grantin kanssa. Tämä asetelma itsessään on todella hyvin tehty ja tarinalisesti se osuu myös erittäin hyvin. Jokainen kolmesta vastuksesta on hyvin erilainen ja koska ne käyvät yhtä aikaa kimppuun, tulee taistelusta oikealla tavalla haastava. Mahdollisesti yksi astetta vaikeammista pomotaisteluista joita pelistä löytyy, mutta myös yksi, joka on toteutettu todella hyvin ja joka on erinomainen viittaus aiempaan peliin sarjassa.


2. Gilgamesh - Final Fantasy VII: Rebirth

Yhteenotto Gilgameshia vastaan on pitkän työn tulos ja erinomaisen musiikin säestyksellä, taistelu on melkoinen haaste myös. Gilgamesh pystyy vaikka minkälaisiin liikkeisiin, mutta mukaan tuodaan myös tietynlaista huumoria kun hahmo ei pystykään toteuttamaan kaikki parhaita temppujaan. Joka tapauksessa yhteenotto Gilgameshia vastaan on ehdottomasti yksi pelin kohokohtia sillä siinä on kaikki menestyksen palaset, mutta samalla aikaa taistelu ei varjosta lopputaistelua, joka pysyy pelin parhaana pomotaisteluna. Mutta muiden taisteluiden joukossa Gilgamesh onnistuu erottumaan edukseen, todella kovassa kilpailussa.


1. Bahamut - Final Fantasy XVI

Eeppisyys itsessään isoilla numeroilla. Bahamut itsessään ei ole niin hieno, kuin se voisi olla, mutta kokonaisuutena yhteenotto Ifritin ja Bahamutin välillä on helposti yksi eeppisimpiä yhteenottoja koko pelisarjassa. Zeta Flare on mahdollisesti voimakkaimpia hyökkäyksiä mitä sarjasta löytyy ja Ifrit pystyy myös melko massiivisiin temppuihin kun taistelu etenee avaruuteen saakka. Tämä yhteenotto on ehdottomasti sellainen, jossa ylitetään kaikki sarjassa aiemmin olleet rajat ja kokonaisuutena se on ehdottomasti yksi koko pelin kohokohtia joka hakee vertaistaan.