Trophyt voivat olla hyvä tapa kannustaa pelaajaa jatkamaan pelin kanssa sillä ne ovat selvä todiste siitä, että pelaaja on tehnyt joitakin pelin kovimpia haasteita. Mutta vaikeat trophyt ovat asia erikseen, sillä ne ovat turhan usein vain tapa turhauttaa.

 

 

 

Yksi per peli

Ei Platina Trophyja

Trophyt joita on monissa peleissä, eri nimillä voidaan mainita lisähuomiona esimerkki trophyn jäljessä.

Multiplayer Tropheja ei lasketa, koska ne ovat pääsääntöisesti aina saastaa ja ansaitsevat kokonaan oman listauksen, kaltaisten joukossa.

 

(EPÄ)KUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Ultimate Weapon - Final Fantasy VII Remake

Kukista pelin vaikein vihollinen, jonka kohtaaminen vaatii ensinnäkin vaikeustason nostoa ja se pelkästään tuntuu huijaukselta pelin puolelta.

 

Frugalist - Resident Evil 2 Remake

Läpäise peli parantamatta itseäsi. Aika tarkkaan pitää tietää mitä tapahtuu ja milloin että varmasti osaa välttää kaiken mahdollisen vahingon.

 

Ten out of Ten - Cyberpunk 2077

Vaatii todella aktiivista yrittämistä, sillä loppuviimeksi taidot kehittyvät yllättävän hitaasti. Vaikka tiettyä kykyä käyttäisi juurikin tämä saavutus mielessä, niin pelin läpäisee helposti, ennen tämä suorittamista.

 
24. Pulling Overtime - InJustice 2 / Palaa pelin pariin toistuvasti trophy

Suorita 100 Multiverse tapahtumaa. Vaatii pelaamaan peliä useana päivänä pitkään, jotta saa uusia tapahtumatehtäviä. Tälläisiä pystyje on monenlaisia ja tämä ei ole välttämättä erityisen vaikea, mutta se on todella aikaavievä koska näitä tapahtumia saa vain pari päivässä, siten miten itse muistan. Vaatii siis palaamaan pelin pariin uudestaan ja uudestaan vaatien sitoutumista. Ei mahdoton juttu mutta kuuluu sarjaan "tekisin jos se ei veisi niin pitkää aikaa".


23. Dressed to the Nines - Final Fantasy VII Remake

Pelaa peli tiettyyn kohtaan kolme kertaa, pitäen huolta että teet eri asioita, jotka saat kerättyä kaikki 9 erilaista morsianasustetta. Koko peliä ei tarvitse pelata, mutta peli pitää aloittaa aina tietystä kohtaa peliä yhdellä tietyllä vastauksella ja sitten puskea tiettyyn osaan peliä joka pitää suorittaa tietyllä tavalla, jotta saa käyttöönsä Aerithin, Tifan ja Cloudin kaikki kolme erilaista asustetta. Ei hirveästi tee mieli pelata samoja osuuksia vain tämän vuoksi, etenkin jos ei ennalta tiedä, että miten minkäkin asusteen saa.


22. A Small Carbon Footprint - Resident Evil 2 Remake / Ulkoaopettelu trophy

Läpäise peli avaamatta alle 14000 askeleella. Vaatii sen tasoista tavarakikkailua että pelin on oltava intiimillä tavalla tuttu. Itsellä ei ole niin paljoa halua opetella ulkoa kaikkea mahdollista tästä pelistä, varsinkin kun tämä ei ole edes ainoa "ulkoaopettelu trophy" tässä pelissä. Toinen trophy edellyttää että tavaralaatikkoa ei avaa ollenkaan, mutta sen pystyy kyllä tekemään kun on avannut tarpeeksi hyviä tarvikkeita.


21. Hit Man - God of War III

1000 iskun kombo. Oli peli mikä hyvänsä niin näin mielettömät luvut ovat usein täysin ylivedettyjä. God of Warissa kun tuntuu että harvemmin tulee vastaan kohtauksia jossa tämä on kohtuullisen simppeliä, vaikka käytössä olisikin Nemesis Whip joka on ehkä se tähän tarkoitukseen parhaiten soveltuva väline. Monesti ongelmana on se, että viholliset yksinkertaisesti loppuvat kesken.


20. Gummi Ship Collector - Kingdom Hearts Final Mix

Muuten ehkä, mutta tämä vaatisi läpäisemään todella rasittavia Gummi tehtäviä. Tämä on siis keräilytehtävä jonka suorittaminen vaatii tekemään pelin surkeimpia minipelitehtäviä. Tietyssä vaiheessa nämä lentelytehtävät nimittäin päätyvät sille tasolle, jossa siedettävyys katoaa täysin.


19. Autojock - Cyberpunk 2077 / Osta kaikki trophy

Tässä tapauksessa kyse on autoista ja näin bugisessa pelissä kaikki on haastavaa. Tämä tosin on helposti se ykkönen, koska se määrä rahaa, mitä tämä vaatii, on naurettava summa. Jos peliin uppoutuu täysin ja tekee kaiken mahdollisen ja myy paljon tavaraa, niin tämä on varmasti aivan mahdollinen, mutta itselläni ei riitä kiinnostus niin pitkälle, koska peli on niin buginen.


18. Cutting Edge - Resident Evil: Revelations 2

Läpäise kappale pelkällä veitsellä. Muuten ei olisi ongelmaa, mutta AI partneri ei myöskään saa käyttää tuliaseita, mitä ne tekevät heti kun saavat mahdollisuuden. Tämä on täysin mahdollinen kun poistaa kaikki aseet käytöstä, mutta kikkailumielessä tämä ei ole erityisen houkutteleva, vaikka olisi muuten todella hyvin kehitetty hahmo ja tuntisi ensimmäisen episodin todella hyvin.


17. Karibian Piru – Assassin’s Creed IV: Black Flag

Kukista kaikki 4 legendaarista laivaa. Paree totutella meritaisteluun ja päivittää paattia. Ensinnäkin pitää opetella kaikki niksit laivataistelusta ja päivittää Jackdaw huippuunsa, toinen näistä vie paljon aikaa ja toinen ajan lisäksi valtavasti resursseja joiden haaliminen vie paljon aikaa. Lisäksi nämä eliittilaivat ovat joko puoliepäreiluja tai niin järeäksi tehtyjä että huippuunsakehitetylläkin laivalla taistelu vie aika kauan.


16. Heading South on a White Bronco - Red Dead Redemption

Välttele lainvalvojia ratsastaessasi ihan surkealla ratsulla. Täysin mahdollinen kun vain varustautuu todella hyvin ja tuntee pelin todella hyvin, mutta omalla kohdalla tuntuu että tämä menee jo liiallisuuksiin. Tosin paljon mieluummin tälläistä yhden lekkeri-idean trophya lähtee yrittämään, kuin sellaista jossa pitää läpäistä peli ylisuurella vaikeusasteella.


15. Garden of Forking Paths - Darksiders Genesis

Kerää kaikki venemiehen kolikot venemiehen labyrintista. Uskomattoman rasittava tehtävä, koska tämä labyrintti avautuu hiljalleen ja näistä kolikoista on mahdotonta pitää kirjaa ja tietää että missä päin osittain näkymätöntä sokkeloa ei ole vielä käynyt. Tämä on hyvin turhauttava tilanne ellei sitä yritä kaikkea kerralla ja silloinkin tuntuu että labyrintissa on niin paljon sellaisia pieniä asioita joita ei välttämättä edes huomaa. Ideat ovat kyllä hyviä, mutta niistä on tehty hyvin turhauttavan epäselvä kokonaisuus.


14. Tribute To A Vault Hunter - Borderlands 2 / Tuuri Trophy 

Saa esine Michael Mamrililta. Vaikuttaa simppeliltä, mutta tämä hahmo ilmestyy aivan satunnaisesti satunnaiseen paikkaan, eli täysin tuurista kiinni. Tälläiset trophyt ovat suoraa v*tt*ilua pelaajaa kohtaan. Täysin mahdollinen jos aloittaa pelin uudestaan ja uudestaan kunnes henkilö ilmestyy maisemiin. Mutta omasta mielestä se ei ole se oikea tapa tehdä trophya, jossa iso osa haasteesta perustuu täysin satunaisuuteen.


13. Darkness's Will - Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Kukista No Heart. Taistelu itsessään ei ole se vaikea osa, koska PSP:llä olen tehnyt sen. Ongelmallista on se, miten siihen taisteluun pääsee, koska edellytyksenä on niin naurettava määrä minipelien pelaamista joista osa on niin väärillä ja epäreiluilla tavoilla vaikeita, että tästä leikistä luopuu hyvin äkkiä.


12. Jästisyntyinen - Ziggurat

Saavuta kolmostaso käyttämällä vain taikasauvaa. Tässä kohtaa pitää olla jo aika tuttu pelin ideoiden kanssa ja siinäkin tapauksessa pitää olla todella nopeat hoksottimet, jotta pystyy vastaamaan kokoajan pahempiin haasteisiin. Ziggurat on helposti yllättävän vaikea kun käytössä on vain aloitusase. Missä hyvänsä pelissä tälläinen haaste voi olla haastava, mutta kyllä siihen pystyy jos peliä pelaa tarpeeksi kauan ja sattuu olemaan muutenkin hyvä FPS peleissä. Ziggurat vain sattuu olemaan monella tavalla kiinni sattumasta, siinä mielessä mitä vastaan tulee.


11. Great Phantom Thieves Convene - Persona 5

Maximi taso kaikista Confidanteissa. Sitä farmaamiseen määrää ja suunnittelun määrä että pystyy tekemään kaiken tehokkaasti. Näitä Confidantteja on todella paljon ja jokaisen maksittaminen vaatii paljon aikaa tietyn henkilön kanssa, mikä on aina pois muista aktiviteeteistä joilla parantaa pelihahmon ominaisuuksia ja tai suhdetta muihin hahmoihin. Tämä vaatii niin paljon suunnitelmallisuutta, että menee väkisinkin new game plussan puolelle ja kyllä maku tätä peliä kohtaan on siinä vaiheessa jo aivan poissa.


10. Valhalla - XCOM 2 / Kaikki vaikeustekijät trophy

Suorita peli korkeimmalla vaikeusasteella ja lisähaasteella. Onhan näitä tälläisiä vaatimuksia monissa peleissä, mutta se että korkeimmalla vaikeusasteella pelaaminen ei edes riitä, menee ihan naurettavuuksiin ja kysyy todella suurta perehtymistä pelin moniin osa-alueisiin. Tämän lisäksi pelimekaniikoista pitää olla todella perillä ja jokainen siirto on erittäin tarkkaan mietittävä koska yksi virhe voi käydä todella kalliiksi.


9. Lightning Dancer - Final Fantasy X / Yhden jutun toisto tarpeettoman monta kertaa trophy

Väistä 200 salamaa putkeen, siis miksi 200 kun 100 olisi jo naurettava määrä. Erityisen turhauttavan tästä haasteesta tekee se, että ainakin PS3 versiossa kontrolleissa on pieni viive, joka johtaa siihen että salaman väistö epäonnistuu, vaikka tekisit kaiken oikein. Lisäksi tässä haasteessa sekoaa todella helposti laskuissa, mikä ei myöskään helpota tilannetta. Erittäin hyvä esimerkki haasteesta, joka on vedetty niin överiksi, että se ei ole enää edes reilu haaste, vaan puuduttava ja turhauttava, erittäin nopeasti.


8. Master Marksman - Witcher 3: Wild Hunt / Yhden jutun toisto X kertaa trophy

Tapa 50 human/non-human vihollista pääosumalla, varsijousella. Tästä on tehty aivan liian turhauttavaa. Siis pelkästään päähän osuminen varsijousella on haastavaa ja sitten kun pitäisi tappaa kymmeniä vihollisia sillä taktiikalla, niin se menee yli kaiken kärsivällisyyden. Sen lisäksi että osuminen päähän on vaikeaa, ei tappaminenkaan ole helppoa, sillä nämä nuolet tekevät mitättömiä määriä vahinkoa.


7. Skin Deep - Red Dead Redemption 2 / Edeltäjästä tuttu haaste uudestaan trophy

Nyljen yksi jokaista eläintä. Kun itse tein tätä vastaavan haasteen Red Dead Redemptionissa, niin ei ole mitään hinkua tehdä sitä uudestaa, mutta vaikeampana jatko-osassa. RDR2 pitää sisällään enemmän eläimiä joista on osa hyvin hankala bongata ympäristöstä. Ykkösen versio tästä haasteesta oli turhauttava ja kakkonen on onnistunut tekemään siitä entistä raastavamman, etenkin kun ei voi olla varma että mikä kaikki lasketaan mukaan ja ilman opasta ei ole välttämättä edes tietoinen kaikista eläimistä ja mistä ne löytyvät.


6. Let's Go Home - Dark Cloud

Kukista Dark Genie. Syy miksi nostan tämän vaikeampien joukkoon, johtuu siitä että peli itsessään on niin täyttä kuraa, että sen pelkkä pelaaminen on niin vastenmielistä, että sen läpipelaanen ei houkuta.


5. Which King? – Lord of the Rings: Aragorn’s Quest / Virheetön Pomotaistelu trophy

Voita Noitakuningas ottamatta yhtään vahinkoa. Eli yksi virhe ja yritä uudestaan. Darksiders Genesisin Blademaster on aivan samaa luokkaa, mutta mahdollisesti vielä vaikeampi. Tämä on kuitenkin oma valintani esimerkiksi, koska tämän ei pitäisi olla niin vaikea, mutta se silti on. Yleensä haaste on siinä että pomovihollinen tekee niin pirusti kaikkea mitä pitää väistellä, että virheitä ei saisi juuri edes tehdä. Sitten on pelejä joissa ohjattavuus ja pelattavuus on juuri sen verran hatara, että niitä virheitä tapahtuu, vaikka mielestään tekee kaiken oikein.


4. On the Mountaintop - Marvel's Avengers / Farmaamis trophy

Saavuta voima taso 150 millä tahansa sankarilla. Rajansa kaikella, etenkin näin itseääntoistavassa pelissä. Pelin iso ongelma on siinä, että parempien tarvikkeiden saaminen edellyttää hahmon kehitystä ja hahmo kehittyy pelaamalla peliä jossa tekeminen toistaa itseään erittäin nopeasti. Pelissä siis joutuu tekemään tiettyjä samoja asioita kyllästymiseen asti, kunnes sitten on kasassa niin paljon tavaraa, että yltää määriteltyyn tasoon. Tälläisiä tropheja on usein aivan liikaa, ne lähes poikkeuksetta kuuluvat sarjaan "Trophyt jotka vaativat aivan liikaa aikaa". Code Veinin Exalted Reputation on samaa maata, mutta se on vielä huonompi, sillä siinä on moninpelivaatimus, mitä ei koskaan pitäisi olla yksinpelissä platinavaatimuksena.


3. Well I’ll Be Damned - Devil May Cry V

Voita pomovihollinen jolle sinun kuuluu hävitä. Eli salainen lopetus epäreilussa tilanteessa. Tälläinen haaste on naurettava jo pelkästään siksi, että siinä onnistuminen vie niin kauan ja vaatii todella pitkällistä keskittymistä. Kyse ei ole missään kohtaa reilusta haasteesta, vaan siitä että vihollisella on niin naurettava määrä elinvoimaa ja suojakilpeä, että sen rikkominen ja loppuun kuluttaminen vievät turhauttavan kauan. Lisäksi se vahingon määrä mitä vihollinen tekee ja se määrä mitä vihollisella on hyökkäyksiä joita väistellä, tekevät tästä entistä rasittavampaa.


2. Master Chef - Kingdom Hearts III / Olematon virhemarginaali trophy

Excellent jokaisesta ruuasta.Tämä on jo niin pikkutarkkaa nypläämistä, jota ei voi välttämättä edes yrittää kovin montaa kertaa, että siinä ei ole enää mitään hauskaa. Koska tietyt harvinaiset ruuat vaativat tiettyjä harvinaisia raaka-aineita jotka kuluvat jokaisella yrittämällä, niin ensin pitää farmata tavaraa, jotta voi edes yrittää. Sitten se nopeus ja tarkkuus mitä ne arvokkaimmat vaativat, ovat niin pikkutarkkoja, että niitä joutuu harjoittelemaan uudestaan ja uudestaan, jotta pääsee tiettyyn rytmiin pelimekaniikassa.


1. The Elder One - Victor Vran / Virheetön pelikerta trophy

Voita lordi Gabriel hahmolle, joka ei ole kuollut kertaakaan. Lähes virheetön vaatimus, mutta yhtäkään kertaa ei saa kuolla, mikä on moninpelissäkin yllättävän haastavaa, varsinkin loppupuolella. Siis virheitä saa tiettyyn pisteeseen tehdä, joten täysin epäreiluhan tämä ei ole, mutta huomioiden sen, miten paljon tässä pelissä on sisältöä, jossa pelihahmo voi kuolla todella helposti, tuntuu tämä helposti todella turhauttavalta. Moninpelissäkin tämä on hyvin haastavaa, koska sellaisia typeriä virheitä tulee tehtyä aika helposti ja tietyissä kohdissa peliä tulee vastaan vihollisia jotka voivat tehdä todella paljon vahinkoa, todella nopeasti. Puhumattakaan että yksi kuolema nollaa koko haasteen ja jos se tulee vastaan loppupuolella, se tuntuu entistä kipeämmältä, etenkin kun tämä peli sattuu tallentamaan automaattisesti, ilman manuaalista mahdollisuuttakaan.