Huono päähenkilö on erittäin hyvä esimerkki siitä, mikä johtaa huonoon peliin. Ei ole järin mielekästä pelata hahmolla jossa vain on enemmän huonoja puolia kuin niitä hyviä.

 

 

 

Aika poimia esiin huonoimmista huonoimmat mitä tulee pelihahmoihin, poislukien päähenkilöt ja pääroistot sekä roistohahmot.

Nyt kun puhutaan huonoimmista niin annetaan vähän enemmän tilaa kuin normaalisti. Huonon pelihahmon saattaa tunnistaa hyvinkin äkkiä ja pelin pelaaminen saattaa sitä kautta loppua hyvinkin nopeasti siihen "kokeiluun". Ei sitä kovin mielellään pelaa peliä läpi asti jos pelihahmo on sieltä huonoimmasta päästä. Mutta kelpuutan vain ne, joiden ohjaksissa olen ollut. Monta aika paljon huonompaakin tulisi mieleen, mutta en ole heitä koskaan ohjannut.

Monissa listan tapauksissa pelihahmo ei välttämättä ole nyt niin huono kuin ne pohjan valinnat, mutta huono silti.

Pelissä on useimmiten vain yksi päähenkilö jolla pelataan kaikkein eniten. On myös pelejä joissa on useampi päähenkilö mutta jotta olisi selvät säännöt tehdään pari suuntaviivaa:

 

- Vain yksi hahmo per peli. Jos pelissä on useampi hahmo joilla pelataan suunnilleen samanverran niin vain yksi kelpaa.

- Jos sarjan muissa peleissä on eri päähenkilö, niin he kaikki kelpaavat listalle, mutta eri peleistä.

- Ei ole väliä että mistä henkilö on alunperin peräisin

- Ei täysin kustomoitavia hahmoja, joissa voi ulkonäön voi sentään tehdä hyväksi.

- Pelkkä hahmo ei riitä vaan pelin myös tarjottava jotakin jotta hahmo todella pääsee oikeuksiinsa

 

Itse keksityn enemmänkin sellaisiin peleihin joita olen pelannut astetta enemmän. Päätin siis pois sulkea sellaiset pelit joita olen pelannut joko niin kauan sitten, tai niin vähän, että en kunnolla edes muista kyseistä hahmo. Bubsy ja Gex ovat näin ollen onnekkaita.

 

EPÄKUNNIALLISET MAININNAT

 

Red - Red Dead Revolver

- Liian geneerinen, ei oikein mitään erityistä.

 

William Carter - Bureau: XCOM Declassified

- Muuten hyvä, mutta ulkomuoto muuttuu liikaa.

 

Ezio - Assassin's Creed II

- Enemmän ärsyttävä vain vaikuttava.

 
24. Michael Thornton - Alpha Protocol

Tarinallisessa mielessä tämä hahmo taittuu aika moneen suuntaan joten siinä ei ole mitään huonoa. Se mikä totaalisesta tuhoaa tämän on siinä, että hahmon naama näyttää aika hönöltä. Tähän kun lisätään tämä niin näennäinen customointi, niin lopputuloksena on hahmo jota tavallaan saa kustomoida, mutta ei kuitenkaan niin paljoa että ne todelliset heikkoudet saisi pois. Ääninäyttely olisi myös kaivannut vähän lisää tunnetta. Sinänsä sääli koska pelissä on osattu mennä moneen hyvään suuntaan.


23. Carl "CJ" Johnson - Grand Thef Auto: San Andreas

Itse en ole todellakaan GTA fani tai Rockstar fani. CJ on hahmo jossa on paljon hyvää, kuten muutamat hyvät läpät. Mutta tässä hahmossa on paljon sitä tylsääkin puolta ja sitten on tämä homie meno joka ei todellakaan nappaa mukaansa, ei meikäläistä. CJ on sellainen hahmo josta todellakin puuttuu se jokin ja tässä tapauksessa sitä jotakin olisi tarvittu enemmän kuin monessa muussa tapauksessa.


22. Tidus - Final Fantasy X

James Arnold Taylor tekee hyvän ääniroolin jos sitä pahamaineisen huonoa naurukohtausta ei lasketa. Mutta Tidus on varsinkin elokuvakohtauksissa todella ärsyttävä nättipoika. Muutenkin kyseessä on yksi näitä hahmoja joka jää helposti muiden pelihahmojen jalkoihin. Final Fantasy hahmojen joussa Tidus on selvästi niitä huonoimpia. Monet hermojaraastavan ärsyttävät kohtaukset eivät juuri paranna tilannetta.


21. Nariko - Heavenly Sword

Tämänkin on sellainen hahmo jossa on monta hyvää puolta mutta kokonaisuus vain jättää aika vaisun vaikutelman. Tuntuu vähän siltä että tässä hahmossa ei ole mitään todella omaa saati erikoista. Ikävän tylsä hahmo muutenkin jo vähän vaisuun peliin.


20. Kilo - Syndicate

FPS protagonisti voisi olla jo yksistään eräs valinta sillä ne tyypit ovat todella usein sieltä kaikkein tylsimmästä päästä. Mutta täytyy silti harrastaa sitä karsintaa jotta vain ne huonoimmat valikoituvat, niistä joita on osunut omalle kohdalle. Syndicaten Kilo on jo pelkästään nimensä takia yksi valinta mutta syvällisemmät syyt tulevat siitä että hahmo ei juuri puhu ja ottaen huomioon maailman jossa ollaan, Kilossa ei oikein ole mitään mikä todella iskisi.


19. Sev - Killzone 2

Sarjan toinen peli on hyvä esimerkki siitä miksi Sev jää todella kliseiseksi päähenkilöksi. Ulkoisesti hänessä on sentään vähän jotain mutta tarinassa ei ole oikein mitään mikä antaisi hänelle terää ja sitä kautta tuntuu että kyseessä on taas eräs perusäksönpelihahmo johon ei ole lisätty sitä kuuluisaa persoonallisuutta.


18. Davis Russell - Inversion

Kuin normaali FPS jantteri mutta ei ensimmäisestä persoonasta katsottuna. Hahmo on ihan ok tyylinen mutta tarinan kanssa hahmosta vain ei tunnu saavan todella mitään irti. Tässä ollaan jälleen sellaisessa tilanteessa että hahmosta puuttuu kaikki mikä tekisi hänestä sellaisen joka erottuisi massasta siis ihan todella edukseen.


17. Nathan Hale - Resistance

Siinä missä pari aiempaa ovat pitäneet sisällään edes jotain,ei Hale pidä mitään. Sen lisäksi että hän on kuin kuka tahansa FPS päähenkilö, hän myös näyttää siltä. Kaikki parin aiemman kohdan heikkoudet ovat läsnä, ei vain sisällössä vaan nyt myös ulkoasussa.


16. Jack - Bioshock

Ottaen huomioon sen, millainen tarina tässä pelissä on, ei Jackiin ole oikein saatu mitään sisältöä. Tyhjä kuori jota työnnetään suuntaan ja toiseen. Tämä on yksi syy miksi en todellakaan pidä tätä peliä niin ihmeellisenä kuin todella monet muut. Tarina olisi voinut olla selvästi iskevämpi jos hahmoon olisi saatu edes hieman persoonallisuutta. Pelkkä leikkikalusotilashahmohan tämä on, ei sellaisen puikoissa tarinan yllätykset tunnu oikein missään.


15. Nero - Devil May Cry 4

Nero on tapaus, jossa on päätetty tuoda peliin uusi pelihahmo, mutta siitä hahmosta on sitten päätetty tehdä huono kopio siitä hyvästä alkuperäisestä hahmosta. Nero on suoraan sanoen tarpeeton pelihahmo. Hän näyttää Dantelta ja tuntuu Dantelta joten miksi en siis pelaa Dantella. Neron tapauksessa ärsyttää suunnattomasti se että tässä hahmossa ei ole mitään todella omaa. Tämä on Dante, mutta huonompana, mukauutena versiona.

Devil May Cry V sentään korjaa mitä korjattavissa on.


14. Donkey Kong - Donkey Kong Country

Donkey Kong on kuin mikä tahansa iso apina. Pelihahmona se ei ole sieltä kiinnostavimmasta päästä ja toisin kuin vaikka Diddy tai Dixie, Donkey Kongissa ei ole oikein mitään edes lievästi nappaavaa piirrettä. Tämän on perustylsä pelihahmo jossa ei ole oikein yhtään mitään.


13. Desmond Miles - Assassin's Creed

Salamurhaajan opin päähenkilö Desmond on kuin Ezio, mutta paljon tylsempänä ja geneerisempänä päähenkilönä. Hän näyttää tylsältä ja tuntuu tylsältä. Ei hänen pelaamisessaan ole juurikaan mitään mieltä.

Tämä on esimerkkilisen huonoa hahmosuunnittelua kun edes Nolan Northin erinomainen ääninäyttely ei hahhmoa pelasta.


12. Daniel - Amnesia: Dark Descent

Suuri syy miksi niin vihaan tätä hahmoa, on siinä että Danny boy on aivan suunnaton pelkuri. Amnesian pelaaminen on hyvin tuskallista koska Danielilla alkaa päässä heittää erittäin nopeasti ja erittäin helposti. Se nyt on yksi asia että pelihahmo ei kykene puolustautumaan hirviöitä vastaan, no ilman aseita se on haastavaa. Mutta sitten pitäisi vielä sietää kaikki hallusinaatiot ynnä muut, ei kiitos.


11. Niko Bellic - Grand Thef Auto IV

Malliesimerkki tylsästä GTA protagonistista. CJ on oli omalla tavallaan ja ajoittain ihan hauska, mutta Niko ei ole. Tämän kaverin olisi tarkoitus olla pirun kova jätkä mutta aika kauas siitä lopulta jäädään. Niko on vähän sellainen hahmo jolla ei vain tee kovinkaan paljoa mieli pelata. Ei järin ihmeellinen oikein millään tavalla.


10. Jodie Holmes - Beyond: Two Souls

Jodie on suhteellisen kiinnostava hahmo niin kauan kuin pelataan lapsiversiolla tai nuorella versiolla mutta aikuisuuteen päästäessä sitä jotakin ei vain enää ole. Ellen Page ei ole sieltä toimivimmasta päästä näyttelijänä eikä myöskään pelihahmona. Tuntuu vähän siltä että mitä pidemmälle tarina etenee sitä vähemmän särmää Jodiessa on, mikä on ikävä juttu sillä alkupuolella hahmo toimii paljon paremmin.


9. Larry - Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude

Tämä, on säälittävä pelihahmo. Larry on helposti yksi dorkimpia pelihahmoja koskaan. Tämä rääpäle on juurikin sellainen pelihahmo jolla ei todellakaan tee mieli pelata sitten yhtään. Tämä on niitä tapauksia kun pelihahmosta ei meinaa keksiä mitään positiivista. Jos haluaa pelata luuserilla ja kokea suunnatonta myötähäpeää, niin tässä on sellainen.


8. Link - Legend of Zelda

Tässä on pelisarja joka helposti yksi kaikkien aikojen yliarvostetuimpia. Link on pelihahmona juurikin niin yliarvostettu kuin kuvitella saattaa. Voisi sanoa että osa inhosta tulee siitä miten paljon tätä hahmoa tungetaan esiin jokaisesta kolosta. Itse en tykkää juuri pelata millään Peter Pan asuisilla pikkunaskaleilla jotka näyttävät typeriltä ja tuntuvat vielä typerimmiltä huudahduksineen. Kun kyseessä on haltiapoika, niin se on vain kirsikka kakun päälle.

Link on juurikin sellainen hahmo jolla pelatessa tuntuu että pelihahmoksi haluaisi jonkun jossa olisi vähän enemmän särmää. Itse olen pelannut jokusta Legend of Zelda peliä mutta pelistä riippumatta, Link ei ole juuri hahmona toiminut.


7. Lincoln Clay - Mafia 3

Sanotaan heti että kun puhutaan mafiasta, niin tämä ei tule kyllä ensimmäisenä mieleen ja se on suuri syy miksi en todellakaan pidä tästä hahmosta. Lincolnilla pelatessa ei ole mitään mafia tunnelmaa tai tyyliä ja se jättää aika pahan maun suuhun. Tätä ei myöskään auta se että tämä hahmo on aika tylsä eikä mukana ole tarinallisesti oikein mitään kiinnostavaa saati toimivaa.


6. Wanderer - Shadow of the Colossus

Tämä hahmo on monella tavalla kuin uusi versio Linkistä. Eli lähtökohdat eivät ole järin hyvät. Tyylillisesti pelastavia seikkoja on myös pojan ääntely ja silkka typeryys eivät juuri nosta pisteitä millään tavalla.


5. Kratos - God of War 3

Oli kyseessä mikä God of War tahansa niin Kratos on niin ylilypsetty pelihahmo että seuraava God of War tuntuu niin turhalta lisältä. Eikö tämän testosteronihormonikimpaleen voisi jo antaa kuolla pois. Se on yksi syy miksi niin vihaan tätä hahmoa. GoW 3 oli viimeinen peli jossa hänen läsnäolonsa oli vielä järkevää. Siitä eteenpäin ollaan oltu jo kunnolla suossa (ja oikeastaan jo siinä vaiheessa). Ensimmäinen peli olisi voitu lopettaa siihen mutta ei. Kratos on lisäksi yksi näitä hahmoja jota myös tungettaan esiin sieltä ja täältä. Ulkokuori on yksi syy miksi tämä hahmo ei vain toimi. Hän näyttää jotenkin niin pirun äsyttävältä ja typerältä.

Parta pelastaa ulkonäöllisessä mielessä kun mytologia vaihtuu.


4. Starkiller - Star Wars: Force Unleashed

Tämä jäbä on niin tylsän näköinen ja samalla aikaa myös niin mäntin näköinen. Särmää ei ole nimeksikään ja ääninäyttelykin saa hänet kuullostamaan jotenkin niin ärsyttävältä. Tämä on lähinnä irvikuva Star Wars päähenkilöstä, varsinkin kun hänen pitäisi olla vielä pirun kova jätkä.


3. Vaan - Final Fantasy XII

Huonompi versio Tidusista. Vaan on helposti huonoin FF päähenkilö. Nättipoika joka Tidusin tapaan on pääasiassa pirun ärsyttävä hahmo pelata ja tämän pelin valikoimasta helposti se huonoin. Tässä hahmossa näkyy kaikki se, mitä huonoon pelihahmoon tarvitaan, kun kyseessä on RPG.


2. Cole Phelps - LA Noire

Tässä on mies joka on hyvin typerän oloinen ja ylikorostettuine ilmeineen ja äänensävyineen sekä ajoittain ihmeellisine dialogivaihtoehtoineen. Tämän lisäksi tarina saa hahmon tuntumaan ihan täydeltä mulkulta ja muutenkin epäluotettavalta ja vastenmieliseltä kusipäältä. Tällä hahmolla ei ole hauska pelata eikä häntä olen järin hauska edes katsoa. Tästä hahmosta ei keksi oikeastaan mitään hyviä puolia ja sitä kautta pelikään ei nouse järin suurille jalustoille. Vaatii jo silkkaa taitoa että saa aikaiseksi Cole Phelpsiä huonomman pelihahmon.


1. Dante - DmC

Jos joku kehtaa väittää että kyseessä on sama hahmo kuin alkuperäisissä Devil May Cry peleissä niin häpeä, sinä pelaajan irvikuva. Sillä sitä tämäkin hahmo on, pelihahmon irvikuva, varsinkin kun kyseessä on Dante. Tässä hahmossa ja alkuperäisessä (ja ainoassa oikeassa ) Dantessa on yhteistä vain samankaltaisuudet alkuperässä, mutta nekin ovat loppuviimeksi aika kaukana toisistaan.

Tämä pelihahmo on pyhäinhäväistys alkuperäistä sarjaa kohtaan. Tämä Dante on tylsä peruspelihahmon näköinen jäbä jonka nokkelat sutkautukset jäävät siihen yhteen (ehkä kahteen). Tämä hahmo ei ole kova jätkä kuin Dante, ei yhtä hauska ja nokkela eikä todellakaan yhtä cool.

Tässä kohtaa täytyy sanoa että ne jotka tekivät tämän hahmon ja tämän pelin, kuuluisi erottaa peliteollisuudesta lopullisesti sillä tätä virhettä ei voi korjata niin vain. Tätä ongelmaa ei olisi jos tämän hahmon nimi ei olisi Dante. Siis miksi tämä hahmo ei voinut olla nimeltään: Nero.

Tämä oli pakko laittaa huonoimmaksi, koska tämä hahmo on niin karu loukkaus yhtä pelihistorian parasta pelihahmoa kohtaan että se tekee poikkeuksellisen vihaiseksi. Jos tämä ei yrittäisi olla Devil May Cryn Dante, niin tämä ei välttämättä olisi edes listalla.