Platina pokaali on PlayStation pelien kohdalla se suurin saavutus jonka saa kun suorittaa kaikki muut pokaalit kyseisessä pelissä. Se ei tarkoita että pelin suorittaa 100% läpi eikä kaikissa peleissä edes ole platinapystiä, mutta se tarkoittaa että olet suorittanut kaikki pelin asettamat erityiset tavoitteet joista palkitaan.

 

 

 

Aika monissa peleissä ei ole platina pystiä ollenkaan. Resident Evil 4 esimerkiksi pitää sisällään aika laiskasti kasatut saavutukset joita vähän muokkaamalla platina olisi ihan suotava (Hand Cannon ja PRL 412). Sitten on näitä tapauksia kun platinaa ei tule suoritetuksi joko naurettavan vaikeiden saavutusten (Witcher 3:n Death March) tai ei kiinnostavien pelimekaniikkojen (Kingdom Hearts 2:n Gummitehtävät) takia. Myös monissa peleissä on niin paljon asioita joita pitäisi tehdä, että niihin ei vain halua upottaa tarvittavaa määrää aikaa. Kingdom Hearts 1 & 2 tuli PS2 aikakaudella pelattua hyvin perusteellisesti läpi, mutta PS3:n aikaan, trophy aikaan, ei kiinnostanut enää tehdä niitä kaikkia pikku juttuja, mutta kaikki Final Mix materiaali tuli kyllä pelattua.

Nyt on pääasiassa tarkoitus nostaa esille ne platinat joista itse olen joko:

- Varsin ylpeä

- Jotka todella merkkaavat jotakin erityistä

- Jotka oli pakko hankkia

- tms.

Niitäkin pelejä on joista sen platinan todella haluaisi, mutta joista sitä tuskin tulee hankkimaan. Kuten Witcher 3 ja pysti vaikeimmalla vaikeusasteella pelaamisesta. Sitten olisi Castlevania: Symphony of the Night, mutta en osta sitä PS4:lle varta vasten platinan takia, joka sekin vaatii linnan täydellistä koluamista, mitä en muistaakseni tehnyt kun viimeksi pelasin.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

OCD - Day of the Tentacle

- Kysyy oikeasti paljon kärsivällisyyttä.

 

Master of Seasons - Seasons After Fall

- Vaatii uppoutumista, mutta loppu viimeksi aika helppo.

 

Masterful - SkyScrappers

- Tämä ansaitsee maininnan siitä syystä kuinka nopeasti tämän pystyikään hankkimaan (tunti tai pari).

 
24. Full Completion - Teslagrad

Siitä jännä tapaus että tästä saa platinan, vaikka ei pelaisi peliä läpi asti. Trophyn saa jokaisesta kerätystä kääröstä ja platina tulee kun kaikki kääröt on kerätty. Sen jälkeen ei ole pakko edes pelata peliä läpi.


23. Perfect Aim - Disney Pixar: Toy Story Mania

Ottaen huomioon että tämä on aika monotoninen peli joka toistaa samaa ideaa pitkään, on tässä mukana muutama aika haastava trophy. Osa on sellaisia jotka suorittaa ns. Vahingossa ja osa taas sellaisia että pitää tehdä todella tarkkoja juttuja jotta voi onnistua ja mukana on muutamia hyvin vaikeita haasteita.


22. Father and Son - God of War

Tämä on niitä tapauksia kun trophy setistä suurin osa tuli saatua, jonka jälkeen sitten hampaat irvessä tuli tehtyä myös ne pari viimeistä, ärsyttävää keräilymaratoonia joista kaikki hauskuus oli kaukana. Että, kun suuri osa oli jo tehty, niin josko sitten tekisi myös loput.


21. The World Wanderer - Final Fantasy XV

Tämä on siitä mielenkiintoinen setti, että se on Final Fantasyksi erittäin helppo. Pelin kaikkein rasittavimpia tehtäviä ei tarvitse suorittaa tämän platinan vuoksi, vaan yllättävän helposti saa platinan, jos vaan jaksaa tahkota tehtäviä ja loppupuolelle kukistaa kokonaisen vuoren.


20. Kaikki trophyt hankittu - Horizon Zero Dawn

Suuri osa tästä setistä tuli ihan vain pelaamalla peliä, en oikeastaan ole edes varma että yritinkö varsinaisesti mitään trophyä kovinkaan paljon, sillä sellainen muistikuva on että tämä on aika helppo setti, kun vaan tekee kaiken mitä pelissä on tehtävänä, tosin complete editionissa on pari lisäsettiäkin, joista yhden tein.


19. Platinum - Clockwork Tales: Glass and Ink

Kaikista tämän tyylisistä peleistä steampunk henkinen paketti on ehkä se kaikkein mielekkäin ja helposti yksi haastavimpia settejä mitä olen suorittanut. Sen verran hyvä on, että tämä ei vaadi useampaa pelikertaa, kunhan ei ohita mitään ja pitää silmänsä auki. Tämä tosin on niitä tapauksia kun en juuri nauttinut varsinaisesta platinan metsästyksestä.


18. Loistelias Lombax - Ratchet & Clank: Crack in Time

Tämä on niitä pelejä joissa setistä suuri osa tuli hankittua ilman isompaa yrittämistä ja sitten kun muutama trophy oli jäljellä, niin sitten alkoi se yrittäminen, muissa sarjan peleissä en ole sittemmin juuri platinaa metsästänyt, mutta tulipahan tämä nyt kuitenkin hankittua.


17. Todellinen pesukarhumus varas - Sly Raccoon

Jos on aikeissa hankkia trilogian kahdesta pelistä platinat, niin kyllähän siitä kolmannestakin, varsinkin kun platina on niin helppo että se lähes pakottaa hankkimaan, etenkin kun muutamasta erittäin haastavasta asiasta, ei ole trophy vaatimusta.


16. Epätodennäköinen rosvo - Sly 2: Konnakopla

Tämä on varsin helppo setti, mutta ei poista sitä faktaa että kyseessä on loistopeli. Tämä on itseasiassa niitä tapauksia kun olisin toivonut astetta haastavampaa trophy settiä suoritettavaksi, sillä aika paljon extraa tuli tehtyä josta olisi ihan hyvin voinut ansaita trophyn. 


15. Gnastyn tappio - Spyro the Dragon (Reignited)

Spyro on helposti yksi parhaita pelihahmoja koskaan, joten oli vain ajan kysymys milloin tämän platinan hankkisi. Haasteena se on todella kohtuullinen sillä vaatimukset eivät ole mahdottomia ja monin paikoin kyse onkin enemmän siitä että pystyykö tiettyjä juttuja tekemään ja löytääkö tiettyjä paikkoja joissa voi tiettyjä juttuja tehdä. Reignited trilogiassa on helposti yksi parhaita trophy settejä pitkään aikaan, juurikin siksi että haaste on todella reilu ja moninpaikoin todella mielekäs.


14. Ripton katumus - Spyro 2: Ripto's Rage (Reignited)

Ykkös Spyron tapaan, tämäkin oli pakollinen hankinta ja aika pitkälti samoista syitä kuin ykkösen tapauksessa. Ja kyllähän siitä hyötyä todellakin oli että tämän pelin tunsi huomattavasti paremmin kuin ykkösen ja uusiakin juttuja oppi tätä platinaa metsästäessään.


13. Time is on my side - Vampyr

Tämän pelin kanssa kaikki meni kahdessa osassa, sillä ensin läpäisen pelin enkä enää aikoihin pelannut, sitten kun kerran satuin palaamaan sen pariin, niin huomasin että ihan muutama trophy jäljellä, tosin ne viimeiset olivatkin sitten sellaisia että niihin piti kaluta ihan puhtaaksi koko pelimaailma.


12. Detroitin herra - Detroit: Become Human

Tarinalliset pelit vaativat usein monta pelikertaa että ne pystyy täysin platinaamaan ja Detroit: Become Human ei ole poikkeus. Valtaosa vaatimuksista koostuu aika tarkoista tilanteista ja vain muutama on sellaisia joissa pitää pidemmän kaavan mukaan tehdä juttuja, jotta kyseiseen tilanteeseen pääsee. Tosin tämä on niin rikas ja mielekäs peli, että kyllä tähän mielellään käyttää enemmänkin aikaa.


11. A New Hope - Star Wars Jedi: Fallen Order

Tämä on niitä tapauksia joissa platina ei ole millään tavalla ilmainen, mutta ei myöskään mitenkään turhan vaikea, sillä mitenkään mahdottomia vaatimuksia ei ole, mutta todella tarkkaan saa kyllä tutkia kaikki paikat jos mielee tehdä ne kaikki vaadittavat jutut, mutta itselläni oli kyllä pienenä tavoitteena platinata ainakin yksi Star Wars peli ja Fallen Order on erittäin hyvä peli.


10. Platinum Blades and Dark Corners - Dishonored

Tämä on itselleni melkoinen saavutus siinä mielessä, että muutama trophy vaatii virheetöntä hiiviskelyä ja itse en ole millään tavalla hiiviskelyn ystävä. Dishonored kyllä antaa armoa siinä mielessä että pelin voi tallentaa todella vapaasti, jolloin tiettyä kohtausta voi yrittää monta kertaa, kunnes sen vetää virheettömästi ja monin paikoin pelissä on todella paljon vaihtoehtoja eri tilanteisiin.


9. Tosi Kunnia - Sly 3: Konnien Kunnia

Yksi niitä klassikoita joista todella pidän ja siitä syystä tämä, varsin helppo, platina oli yhtenä päämääränä. Se ei vaadi mitään kovinkaan erikoista ja pelin useasti läpi pelanneena, kaikki vaatimukset tuli täytettyä erittäin nopeasti ja sitä kautta platinakin tuli äkkiä saavutettua. Voisi sanoa että monet asiat joita tein ihan huvin vuoksi, olivat platinaa vaikeampia ja kakkos Slyn tapaan, tämä on niitä pelejä joissa olisi voinut olla haastavampi trophy setti.


8. Master of Mordor - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Suurena LotR fanina tämän platinan hankkiminen oli oitis suunnitelmissa, etenkin kun haasteet eivät olleet millään tavalla mahdottomia. Osa oli toki haastavia, mutta kaikki olivat järkeviä ja reiluja haasteita ilman mitään tarpeetonta kikkailua. Erityisen hyvin muistan tämän siksi, että aikoinaan pelasin tämän läpi PS3:llä (ei niin hyvänä versiona) ja myöhemmin GOTY version PS4:llä (huomattavasti parempana versiona) ja PS4 versio olikin se jolloin sain platinan, pienen trophy metsästyksen jälkeen.


7. The Bright Lord - Middle-Earth: Shadow of War

Ei oikeastaan sen ihmeellisempää syytä kuin se, että koska edellisesti tuli saatua platina, lähemmäs sitä juuri yrittämättä, niin kyllähän se nyt tästäkin piti hankkia, mutta tällä kertaa se vaati todella paljon yrittämistä, lähinnä yhden ainoa pokaalin takia, mutta sen jälkeen kaikki muu sujuikin paljon helpommin.


6. Resident Evil 6 Platinum Trophy - Resident Evil 6

Tämän platinan muistan siitä, että sain sen "vahingossa" en ollut vielä ihan täysin kärryillä vaatimuksista, sillä puhe oli korkeimmalla vaikeusasteella läpäisemisestä. No itse luulin että yksi vaikeusaste oli vielä kokematta, mutta se olikin DLC vaikeustaso, joten sainkin tämän pokaalin astetta nopeammin. Mikäs siinä sillä tähän peliin on kuitenkin upotettu ehkä eniten aikaa, ilman että on edes yrittänyt platinaa, sillä Mercenaries on vain niin hauska pelimuoto.


5. Juhli kuin olisi 2024 - Spyro: Year of the Dragon (Reignited)

Yksi parhaita pelejä mitä on koskaan tehty, joten ei ollut olemassa tilannetta jossa en olisi platinaa tästä pelistä hankkinut. Sen verran hyvin lisäksi muistan ja tunnen tämän pelin että platina ei ollut lopulta edes vaikea, mutta sen eteen piti tehdä yhtä jos toista. Erittäin hyvin suunniteltu pokaalisetti ja erittäin mielekäs hankkia.


4. Vielä Kerran - Uncharted 4: Thief's End

Tämä on se peli joka lopulta suostutteli hankkimaan PS+ tilauksen, sillä online trophyt ovat saastaa ja tässäkin oli pari sellaista. Tämän lisäksi tämä platina vaatii kaikkien vaikeimpienkin haastetasojen suorittamista, kaikkien aarteiden löytämmistä ja useita erittäin haastavia temppuja. Mitenkään helppo trophy ei ole kyseessä, mutta kyllä se vain oli hankittava koska pelistä vain nautti niin paljon ja kyllähän yhdestä Uncharted pelistä oli lopulta platina saatava, tämä osoittautui siksi peliksi.


3. Full Moon - The Wolf Among Us

Yksi omia suosikkipelejäni ja yksi niitä harvoja Telltale pelejä, joissa platinaa ei saa suoraan pelaamalla pelin läpi. Muistaakseni yhteen pystiin on pakko tehdä erilaisia valintoja eli peli pitää pelata pari kertaa läpi. Toisena syynä on se, että olen tehnyt tämän platinan kaksi kertaa, PS3:lla ja PS4:llä. Molemmilla kerroilla peli toimi erittäin hyvin, sillä se pitää sisällään erityisen hyvän tarinan ja uudelleenpeluuarvo on korkea. Tämä on sellainen platina jonka saa aika helposti, mutta ei niin helposti kuin monet muut Telltale platinat.


2. Sateentekijä - Heavy Rain

Tähän on yksi erittäin simppeli syy: Tämä on ensimmäinen platina minkä olen saanut. Paljon järjestelmällisyyttä tämä kyllä vaati, sillä kaikkien loppujen saavuttaminen vaatii tiettyjen kohtausten toistuvaa läpipeluuta, mikä on varsin haastavaa, mutta sentään tässä pelissä näytetään että montako on jäljellä ja säännöt ovat simppelit, toisin kuin Beyond: Two Soulsissa, joka epäonnistui lopetustensa kanssa. Heavy Rain on edelleen niitä pelejä joka todella tarjosi paljon, kun platinaa metsästi ja saatan tehdä sen uudestaan PS4:llä.


1. Platinum - Batman: Arkham City

Tämä on helposti se platina josta olen kaikkein ylpein, useammastakin syystä. Yhtenä syynä on se, että tämä on yksi vaikeimpia platinoita jotka olen tehnyt ja oli pitkän aikaa kun edes enää yrittänyt tätä, mutta sitten lopulta kun satuin onnistumaan pelin vaikeimmassa haasteessa, niin kyllähän ne pari jäljellä olevaa oli pakko hoitaa. Toisena syynä on se että tämä on yksi suosikkipelejäni ja pakkohan oli saada todellisesta Batman pelistä platinapokaali. Helposti tämä on siis yksi niitä saavutuksia joiden eteen joutui todella tekemäänkin jotakin, eli mitenkään helposti tätä ei saanut.