Ampuma-aseiden suhteen monet astetta mielikuvituksellisemman aseet ovat niitä, jotka jäävät paremmin mieleen. Tietyt nykyaikaiset aseet ovat monesti niitä jotka ovat nopeiten sitä samaa massaa ja vaikka tiettyjen aikakausien ja tyylien aseet ovatkin omalla tavallaan esille nousevia, niin erikoisuudet ovat niitä tekijöitä jotka monesti todella erottavat yhden aseen niin monista muista ja tässä suhteessa futuristiset aseet ovat monesti merkittävässä etulyöntiasemassa muihin verrattuna.

 

 

 

Nopea sääntökertaus:

- Yksi per peli yhdestä asetyypistä. Eli yhdestä pelistä voi olla vain yksi kivääri jne.

  • Pistoolit ovat oma listansa.

- Vain yksi asetyyppi per pelisarjasta jossa on "saman tyyppisiä" aseita

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata

 

KUNNIAMAININTOJA

 

MSR (Nomad) - Ghost Recon: Wildlands

Tarkkuukivääreissä tämä on sieltä parhaasta päästä hyvällä tulivoimalla, erittäin hyvällä tarkkuudella ja merkittävällä kantamalla, minkä vuoksi harva kivääri pärjää vertailussa, kun halutaan tehdä vahinkoa kauaa.

 

Silver Staff (Aerith) - Final Fantasy VII Remake

Paras MP regen mitä löytyy ja ulkoisesti erittäin tyylikäs ase, mikä tavallaan lisää sen käyttöaikaa. Erittäin hyvä ase pitkän aikaa ja mahdollisesti se kaikista hienoin mitä Aerithille on. Sorcerous Storm on myös hyvä lisä taitovalikoimaan.

 

Space Force (Cap) - Far Cry: New Dawn

Tarkkuukivääreissä tätä ei voimassa nujerreta, mutta viholliset kyllä kuulevat mitä tapahtuu. Väritys on oikein näppärä ja oikeastaan Guerilla Gear snipu on ainoa tämän oikea kilpailija, joka eroaa vain värityksellään.

 

Force Gun (Isaac Clarke) - Dead Space Remake

Tämä ase vetää pisteet suoraan siitä, että se on kaikessa yliampuvuudessaan todella järeä. Yksi laukaus räjäyttää viholliset edessä verimössöksi, mikä tekee tästä todella hauskan ja näyttävän aseen käyttää.

 

Nikerda Shotgun (Commander) - Dolmen

Hyvin tehokas ase jo alkupeleihin, mutta melko onneton kantama. Suuri hajonta tosin tarkoittaa sitä että aseella ei tarvitse olla mitenkään tarkka, koska vähän sinne päin riittää hyvin.

 

Bolt Launcher (Leon) - Resident Evil 4 Remake

Yksi remaken omia aseita ja yksi niitä aseita joka tukee sekä hiiviskelyä, että taktista lähestymistapaa, koska vasamista on moneksi pienillä päivityksillä. Lisäksi, ne pystyy keräämään takaisin.

 

RYNO 8 (Ratchet / Rivet) - Ratchet & Clank: Rift Apart

Ei läheskään niin hyvä ase kuin monet aiemmat RYNO variaatiot, mutta nokkela ase, koska tarjoaa paljon cameoita muista PlayStation peleistä ja osuu tämän pelin teemaan erinomaisesti.

 




24. Charleville 1789 Shield Musket (Aegis) - Steelrising

Ampuma-aseet ovat tässä pelissä tukiaseita ja tämä, ihan ensimmäisten joukossa saatavilla oleva musketti on helposti sieltä parhaasta päästä, sillä tällä voi jäädyttää ja siten hidastaa vihollisia merkittävästi. Tämä on hyvin tehokas ase kun vastassa on vain yksi vihollinen sillä hidastusmetodilla voi saada todella merkittävän etulyöntiaseman ja varsinkin hyvällä asekombolla saa aikaiseksi merkittävää vahinkoa isoihini kohteisiin. Toimii todella hyvin monia alkupelin pomovihollisia vastaan.


23. EKG Cannon (Barret) - Final Fantasy VII Remake

Tämä on suoraan magian käyttämiseen tarkoitettu ase, joten jos Barretista pyrkii tekemään taikojen heittelijää, niin tämä on helposti se paras valinta. Muutenkin jos Barretia pitää enemmän tukihahmona ja pitkän matkan taistelijana, sopii tämä ase siihen pelityyliin erittäin hyvin. Kokonaisuutena todella käytännöllinen ase vähän passiivisempaan toimintaan jossa tuhovoima korvataan taikavoimalla.


22. Rentier Boomstick (Jesse Rentier) - Evil West

Turhan vähälle käytölle jäävä, mutta erittäin vahva ase, varsinkin lähietäisyydellä ja loppuun asti kehitettynä myös vähän kauemmallekin yltävällä mausteella. Alkuperlissä osoittaa todellakin että katkaistu haulikko on läheltä ase joka tuhoaa kaiken tieltään ja loppupelissä kunnolla viritettynä yltää kauemmaskin, toimien eräänlaisena lähemmäs pallosalamaisena ammuksena joka on etenkin suuria laumoja vastaan hyvin massiivista vahinkoa tuottava, lähemmäs kanuunamainen ase, mutta matkakoossa.


21. Niki Fura (Commander) - Dolmen

Ase joka on todellinen energiasyöppö ja siksi voi olla vähän epäkäytännöllinen monissa tilanteissa, mutta pomovihollisia vastaan taisteltaessa tämä ase tekee todella pahaa jälkeä ja selvästikin ansaitsee paikkansa yhtenä pelin tehokkaimmista aseista. Kantama on myös erittäin hyvä ja pienen virityksen jälkeen tulinopeuskin on hyvä. Happovahinkoa on hyvä lisä ja muut happoaseet eivät pärjää vertailussa.


20. Geth Pulse Rifle (Shepard) - Mass Effect 2

Rynnäkkökiväärien joukossa erottuu joukosta tarkkuuden ja tulinopeuden ansiosta. Sopii todella hyvin suurtakin laumaa vastaan koska on varsin ketterä ja sopii todella hyvin hitaampien aseiden tukiaseeksi. Ehdottomasti rynnäkkökivääri sieltä parhaasta päästä ja vaikea valinta on lähinnä se, että kummassa ase oli oikeasti parempi, tässä vai seuraajassa. Joka tapauksessa tämä on tyylikäs ase katsella ja mielekäs ase käyttää, mikä tekee siitä ehdottomasti sellaisen aseen, joka sopii omaan varustukseen.


19. Transubstrantiator (Dani Rojas) - Far Cry 6

Yksi parhaita tarkkuuskivääreitä, joka on lisäksi onnistuttu pitämään hallitulla tavalla tyylikkäänä, eikä ulkoasussa olla menty mitenkään yli. Lisäksi nopea lataus ja vampyyriominaisuus ovat suurta plussaa. Tämä on monella tavalla juurikin kuin minulle tehty tarkkuuskivääri, mutta harmillista on että peli ei tue tämän monia mahdollisuuksia erityisen hyvin. Mutta tyylikkyydessään ase on todella upea ja kyllä tarkkuuskivääri on ehdottomasti ase sieltä paremmasta päästä, etenkin kun siinä on kunnolla potkua, useammalla etäisyydellä.


18. Rock-Paper-Scissors (Cap) - Far Cry: New Dawn

Yksi parhaita rynnäkkökivääreitä mitä pelistä löytyy ja yksi niitä aseita joka on myös aika hienon näköinen. Tyylittely toimii, tulivoimaa on kiitettävästi ja ammuksiakin on mukavasti, puhumattakaan että lataus ei kestä kovin kauaa. Helposti yksi pelin monikäyttöisimpiä aseita joka toimii suurtakin vihollisjoukkoa vastaan ja joka on melko tarkka keskipitkällä matkalla. Pistin on todella tyylikäs lisä ja muutenkin aseen muotoilu on hienompi kuin yhdelläkään toisella rynnäkkökiväärillä koko pelissä.


17. Crossbow (Cassie) - Paladins

Tuliaseiden joukossa varsijousi on vähän erilaisempi valinta ja Cassie käyttää sitä todella hyvin. Siinä on omanalisensa haasteet, mutta loppuviimeksi tämä ase istuu todella hyvin tällä hahmolla pelaamiseen. Tämän aseen tyylikkyys on tuotu oikein hienosti esiin kaikessa yksinkertaisuudessaan ja vaikka asevalinta ei ole ainoa syy, on se kannuste tämän hahmon käyttämiseen.


16. Mythril Rod (Aerith) - Final Fantasy VII Remake

Heti voidaan sanoa että ulkoisesti, tämä ei ole läheskään Aerithin hienoin ase, mutta puhtaassa käytännöllisyydessä, tämä on mahdollisesti yksi koko pelin parhaita aseita, sillä sen mukana tuleva Ray of Judgement on Aerithin vahvin hyökkäysloitsu. Käytössä tämä ase kärsii vain hiekosti MP:n palautumisesta, mutta tämän sauvan kanssa Aerithista tulee yksi parhaita taistelijoita koko pelissä sekä magialla että ilman sitä. Ulkoasu voisi olla parempi mutta muutoin tämä on helposti sauva parhaasta päästä.


15. Adamant Rail: Aspect of Zagreus (Zagreus) - Hades

Exagryphin perusversio joka erottuu aseiden joukossa siksi, että se on hyvin selvä sarjatuliase ja sitä kautta merkittävästi kehittyneempää sorttia, mitä antiikin kreikassa voisi odottaa. Vaikka Zagreus versio kalpeneekin parin paremman rinnalla, pärjää se yleisesti ihan hyvin, varsinkin oikeilla päivityksillä. Tässä aseessa oikeastaan ainoa selvästi huonoa asia on sen melko vaatimaton lipas, mutta peruskäytössä se on hyvä ase ja ehdottomasti yksi kekseliäimpiä aseita koko pelissä. Teknologiaa sieltä kehittyneemmästä päästä.


14. Air Rifle (Shay Cormac) - Assassin's Creed: Rogue

Hiljainen, monikäyttäyinen ja mukana pidettäessä todella tyylikäs ase. Ilmakivääri on monissa tilanteissa ase jolla yksi osuma riittää ottamaan yhden vihollisen pois pelistä. Ase ei pidä mitään ääntä, sillä on kiitettävä kantama ja tarkkuus on hyvää tasoa, koska tässä on automaattitähtäys. Tyyliseikat ovat kuitenkin yllättävän isossa osassa ja tämän aseen kanssa ne ovat paljon enemmän kohdallaan, kuin Black Flagissa olevan puhallusputken kanssa. Merkittävä parannus siis useammassa mielessä.


13. Jalkajousi (Amicia) - Plague Tale: Requiem

Siinä missä linko on nopea ja siinä on rajattomat ammukset, on jalkajousi hidas ja siinä on rajalliset ammukset. Mutta eräs asia nostaa tämän kuitenkin merkittävästi tehokkaammaksi aseeksi, nimittäin se, että se läpäisee panssarinkin ja tappaa suurimmat osan vihollisista yhdellä osumalla ruumiiseen, kun taas lingolla pitää osua päähän jossa ei ole kypärää. Tälläinen ase, raskaasti hiiviskelyyn perustuvassa ja kannustavassa pelissä on melkoinen parannus, joka mahdollistaa nopean vihollisten listimisen.


12. Ripper (Isaac Clarke) - Dead Space Remake

Tämän aseen erikoisuus tulee siinä, että tämä toimii hyvin myös lähikontaktissa, jolloin voi sirkkelöidä vihollisia mössöksi. Sirkkelinterä on staasisäteellä kiinni, kunnes pelajaa ampuu sen irti, jolloin sirkkeli sitten sinkoilee ympäriinsä ja tekee pahaa jälkeä ympäristöön. Parhaimmillaan tämä on ase kuitenkin silloin, kun sitä käyttää lähietäisyydellä ja tekee paljon silppoa kaikesta mikä tulee tarpeeksi lähelle pelaajaa. Jännää onkin että tämä toimii lähemmäs paremmin lyömäaseena, mutta joka on ampuma-aseeksi rakennettu.


11. Scorcher (Jesse Rentier) - Evil West

Liekinheitin joka on parhaimmillaan vasta kun sitä on kehitetty eteenpäin. Loppuviimeksi hyvin tehokas ase suurempaa vihollisjoukkoa vastaan, mutta tarjoaa myös hyvää lisävahinkoa isompiakin vihollisia vastaan. Ulkoisesti ei millään sieltä parhaasta päästä, mutta käyttömukavuudessa ja ideallisuudessa ehdottomasti sieltä parhaasta päästä mitä hirviönmetsästäjän arsenaaliin pitää kuulua. Kärventäjä on juurikin sellainen ase joka jää helposti syrjään, mutta ansaitsee ehdottomasti paikkansa monissa tilanteissa.


10. Lucky Shot (Cap) - Far Cry: New Dawn

Saalistajan aseista ylivoimaisesti paras, voittaen Blood Dragon jousen yhdellä asialla, tähtäimellä. Lucky Shot on tarkka ase, täysin hiljainen ja hyvällä kantamalla. Ehdottomasti yksi hyödyllisimpiä tarvikkeita kun haluaa pysyä piilossa, toimia nopeasti ja tehdä merkittävästi vahinkoa kovempiinkin vihollsiin. Ulkoasussa ei ole mitään kovin erikoista, mutta käyttökokemuksen jälkeen Lucky Shot on yksi sellainen ase joka todellakin osoittaa että monesti jousi, voi olla paljon tehokkaampi työkalu kuin kivääri.


9. Rentier Gatling (Jesse Rentier) - Evil West

Villin Lännen minigun ja ajaa siinä mielessä asiansa todella hyvin. Teslapäivityksellä sähköase ja joka tekee massiivista vahinkoa ympäristöön energiasäteen muodossa. Syystäkin se viimeisenä saatava ase, sillä tässä aseessa on tuhovoimaa joka pyyhkii suurempia massoja täysin pois tieltä ja tarjoaa isompia vihollisia vastaan suuren määrän vahinkoa varsin nopeasti. Aseen suurin heikkous tulee siitä, että ammusmäärä on hyvin rajallinen myös kehitetymmässä versiossa ja siksi tämän käyttö on hyvin rajoitettua.


8. SR25 (Nomad) - Ghost Recon: Wildlands

Kaikista tarkkuuskivääreistä, tämä on oma suosikkini, sillä se on niin yleiskäytännöllinen että sopii hyvin useaan eri tilanteeseen. Pääasiassa keskipitkälle matkalle hiljaiseen tarkka-ammuntaan, mutta myös vähän nopeampiin tilanteisiin. Tämä on vähemmän sellainen pitkän matkan tuhovoiman työkalu ja enemmän sellainen monikäyttöinen varuste jonka käyttäminen onnistuu tehokkaasti myös nopeammissakin tilanteissa. Voimakkuus ei ole sieltä parhaasta päästä mitä tarkkuuskivääreihin tulee, mutta lähemmäs kaikki muu on huipputasoa.


7. Death Hauler (Grave) - Gungrave G.O.R.E

Lyömäaseena aloittava ase joka erikoisviritelmien kautta muodostuu todella monitoimiseksi ampuma-aseeksi, koska mukaan mahtuu raketinheitintä ja laserkanuunaa. Tämä ase on pelkästään ulkonäöltään erittäin hieno ja monityylinen, kosak se tuntuu yhtä aikaa ruumisarkulta että kitarakotelolta ja koska tähän aseeseen mahtuu paljon sekä lyömä- että ampuma-asevariaatioita, mahtuu tämä siitä syystä helposti useampaan kategoriaan ja sitä kautta muodostuu erityisen monipuoliseksi taisteluvälineeksi.


6. Rentier Rifle (Jesse Rentier) - Evil West

Aluksi selvää villin lännen fiilistä. Tarkka kivääri joka sopii erityisesti heikkojen kohtien ampumiseen ja koska tämä on nopea käyttää, siitä on taistelussa selvää etua. Lataus on vähän hitaamman puoleinen, mutta loppupelissä teslapäivityksillä tästä tulee railgun jolla saa tehtyä oitis merkittävämpää vahinkoa, jos viitsii virittää ammukset tappiinsa asti. Tällöin aseen ulkoasu hieman kärsii, mutta kokonaisuutena tämä kivääri on ehdottomasti todella hyvä ase hirviönmetsästykseen.


5. Void Repulser / Void Reactor (Ratchet/Rivet) - Ratchet & Clank: Rift Apart

Tyhjiöase joka saavuttaa todellisen potentiaalinsa vasta Void Reactor muodossa, jolloin vihollisten ammuksia pystyy ampumaan takaisin. Tämä on ehdottomasti näistä astetta nokkelimpia aseita jossa on simppeli idea, josta on sitten omega varianttina otettu merkittävästi enemmän irti ja aseesta on tullut todella helposti joukosta erottuva, erittäin nokkela ase pelisarjassa, joka on täynnä nokkelia aseita.


4. Creature Launcher (Stranger) - Oddworld: Stranger's Wrath

Erikoisen tästä jalkajousesta tekee oikeastaan se mitä se käyttää ammuksinaan. Erilaisia möllejä ampuva varsijousi on aika näppärä keksintö ja se tekee tästä myös niin omanlaisensa. Toimintaperiaatteeltaan se ei eroa monista muista kaltaisistaan, mutta koska erilaisilla ammuksilla tämä muodostuu todella omanlaisekseen ja paikoin todella hauskaksi aseeksi, on se ehdottomasti niitä parempia ampuma-aseita. Tässä tapauksessa, ammukset todella tekevät aseesta omanlaisensa.


3. Auger Mark II (Capelli) - Resistance 3

Ase jolla voi ampua esteiden läpi ja luoda suojakilven itselleen. Tekee tästä aseesta erittäin hyödyllisen ja taktisen työkalun joka on erittäin arvokas jos elinvoima on vähissä. Monella tavalla auger on melko tavanomainen kivääri, mutta juurikin tämän hyvin oman ominaisuutensa ansiosta se on yksi pelin yleishyödyllisimpiä aseita ja koska itse vihaan kilpien ja suojien takana kykkiviä vihollisia, on tämä ase helposti yksi omia suosikkejani koko pelissä, sillä se on vain niin hyvä, koska esteitä sen kanssa oikeastaan ole.


2. Rentier Crossbow (Jesse Rentier) - Evil West

Aluksi tämä on sellainen ase joka tuo menoon vähän sitä tuntua, mitä Van Helsing elokuvassa oli, sillä tämä varsijousi on sarjatuliase. Kehittyessään siihen tulee lisää ammuksia ja lopulta hieman teslaa. Varsijousi on erittäin hyvä ase jos tarkkuudella on vähemmän väliä ja tyylikkyydessään se pärjää oikein hyvin vertailussa. Aseessa saisi olla vähän enemmän potkua nopeasti ammutut vasamat kyllä tekevät selvää vahinkoa vähän pidemmällekin ja tämä on todella hyvä ase isoa laumaa tai kestävää vihollista vastaan.


1. Coronnacht: Aspect of Hera (Zagreus) - Hades

Jousen todella taktinen muoto, jossa ammuksiin pystyy lisäämään vähän potkua pelaajan omista ammuksista, joissa voi sitten olla lisää potkua erilaisten siunasten muodossa. Tämä on niitä jousia joka on vahvasti kiinni siinä, mitä sen ympärille rakentaa, mutta se tekeekin tästä todella tuhovoimaisen aseen oikeilla kombinaatioilla ja lisää merkittävästi niitä muuttujia joita toimintaan tällä aseella pystyy saamaan. Se tosin myös lisää merkittävästi sitä haastetta jota tämän aseen tehokas käyttäminen vaatii.