Parhaat hetket ovat niitä hankalimpia rajata, koska miltein mikä tahansa voi olla kelvollinen osaksi niitä. Vaikka tietyt asiat rajataankin pois, niin pelkästään yhdestä pelistä voi nopeasti keksiä kymmenkunta erinomaista pelihetkeä, jolloin ensin pitää jotenkin poimia niistä paras ja sitten verrata sitä kymmenen muun pelin parhaiden kanssa. Mutta kyllä ne oikeasti parhaat sieltä löytyvät ja erottuvat joukosta.

 

 

 

Sääntökertaus (jälleen kerran):

- Ei kokonaisia maailmoja (yksi osa käy)

- Ei kokonaisia pomotaisteluita (yksittäiset osuudet hyväksytään)

- Uniikkeja hetkiä / Yksi per pelikerta hetkiä

- Vain yksi per peli (monissa peleissä on todella monta erittäin hyvää kohtausta joista olisi kokonaan omaksi listakseen. En nyt jokaisen pelin kohdalla sano että olisiko niitä listaksi asti, mutta monessa olisi)

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Fenrir - Final Fantasy XVI

Torgalin todelliset voimat nousevat pintaan tässä todella erinomaisesti tehdyssä kohtauksessa. Sääli onkin että niitä ei ole osattu käyttää niin hyvin kuin tässä pätkässä joka ehdottomasti nosti odotuksia.

 

Bändi - Final Fantasy VII

Hetki jossa pelaaja saa vapaasti luoda oman musiikkiesityksensä käytettävissä olevilla instrumenteilla ja niiden käyttäjillä. Paljon vaihtoehtoja ja todella hyvä toteutus.

 

War - Alan Wake

Controllin Ashtray Maze on tästä merkittävästi parempi versio, mutta täytyy sanoa että Alan Waken tasolla tämä pätkä jossa Poets of the Fall soi taustalla, on todella onnistunut.

 

Cain tekee paluun - Binary Domain

Hetken vaikutti siltä että pelin paras hahmo on menetetty tiimistä, mutta ei, kun häntä eniten tarvitaan, hän saapuu auttamaan liittolaisiaan.

 

Highway in Hell - Devil May Cry 2

Dante painaa moottoripyörällä jossakin hornan uumenissa, tai anakin matkalla sinne, kuten hän toteaakin. Kaiken kaikkiaan tämä on aika tyylikkäästi tehty kohtaus.

 

Veitsitappeli alkaa - Resident Evil 4 Remake

Koska veitsitaistelu on tehty todella hyvin, on tämä yksi pelin parhaita pomotaisteluita. Leon vastaan Krauser veitsitaistelussa panokset ovat oitis korkeammat kuin alkuperäisessä pelissä.

 

Darth Vader pomotaistelun lopetus - Star Wars Jedi: Survivor

Aloituksen sijaan tässä pelin mahdollisesti vaikeimmassa pomotaistelussa ehdottomasti parasta antia on sen todella onnistunut lopetus.

 




24. Excalibur - Assassin's Creed: Valhalla

Hetki jona Eivor vetää tämän legendaarisen miekan kivestä on todellakin ikimuistoinen hetki, vaikka vastaavia onkin nähnyt vaikka missä yhteydessä, varsin hyvin tehtyinä vielä. Excalibur nyt vain sattuu olemaan yksi sellainen ase jonka liittyminen Assassin's Creed maailmaan oli vain ajan kysymys ja vaikka tämä ei olekaan sellainen kaikista perinteisin versio tästä miekasta niin tapa jolla Eivor vetää miekan "kivestä" on erittäin hyvä hetki kokonaisuutena ja mahdollisesti yksi mahtipontisimpia hetkiä koko sarjassa.


23. ARI toimisto ensimmäisellä kerralla - Heavy Rain

Hetki kun pelaaja ensimmäistä kertaa käyttää lasejaan toimistossa ja pystyy hyvin vapaasti päättämään että millainen toimisto näkymä onkaan. Pelkästään tämä "toimiston" hallinta on omiaan tekemään tästä todella hyvän, ennen kuin mitään varsinaista työ saakaan aikaiseksi.


22. Scarlet Witch palaa kotiin - Marvel's Midnight Suns

Se hetki kun Wanda liittyy porukkaan ja pelattavaksi hahmoksi on todella hyvä osa kokonaisuutta ja tarinaa. Pelkästään se tilanne jossa hän palaa kotiin, on toteutettu erinomaisesti ja vaikka sitä seuraakin monta hyvää hetkeä, niin tämä on se, mikä todella ainutkertainen tässä kokonaisuudessa. Ehdottomasti yksi pelin parhaita tarinallisia osuuksia, eikä pelkästään siksi että Purppuranoita on toteutettu niin hyvin, vaan koska tämä tilanne avaa valtavan määrän erinomaisia mahdollisuuksia.


21. Griever pomotaistelu - Final Fantasy VIII

Viimeisen pomotaistelun toinen vaihe ja ehdottomasti yksi hienoimpia Guardian Force taisteluja. Lisäksi tämä voidaan liittää mukaan koska tavallaan tämä ei ole kokonainen pomotaistelu, vaan osa isompaa kokonaisuutta. Griever ei suoraan ole paras GF taistelu pelissä sillä Bahamut ja Diablos ovat parempia, mutta osana loppuhuipennusta, tämä toimii todella hyvin ja se on yksi taistelun parhaita osia sillä vaikka True Ultimecia onkin hieno taistelu kokonaisuutena, niin Griever oli yksi osa, joka todella onnistui iskemään monella tavalla.


20. Berial tapaa Danten - Devil May Cry 4

Tämä on todella hauska ja hyvin tehty kohtaus jossa yhtä aikaa naurattaa ja samalla aikaa innolla odottaa taistelua, koska nyt Dantella päästään ottamaan mittaa pelin ehdottomasti hienoimmasta pomohirviöstä. Aluksi Berial vaikuttaisi olevan yksin, kunnes käy ilmi että Dante istuu hänen palavalla hännällään ihan muina miehinä. Tästä on hyvä jatkaa. Ehdottomomasti yksi pelin todellisia kohokohtia sillä se on jäänyt mieleen juuri niillä oikeilla tavoilla sekä huumorillaan että asetelmallaan, josta seuraa pelin ehkä paras toimintapätkä.


19. "Kylpy" - Witcher 2: Assassins of Kings

Mahdollisesti se kuuluisin kohtaus toisesta Noituripelistä kaikessa aikuisessa sisällössään. Sen verran hyvä että Witcher 3 ei onnistunut pistämään paremmaksi ennen Hearts of Stone lisäriä, vaikka yritys olikin kyllä kova Yenneferin kanssa. Trissin ja Geraltin vesileikki on joka tapauksessa yksi niitä pätkiä pelistä joka on jäänyt todella hyvin mieleen, vaikka se ei välttämättä pelin paras seksikohtaus olekaan. Se on kuitenkin tarinallisesti erittäin onnistunut, varsinkin jos edellisen pelin tapahtumat ottaa huomioon, vaikka ne eivät tähän vaikutakaan.


18. Minnie saapuu - Walking Dead: Final Season

Sellainen juurikin oikealla tavalla karmiva laulu ja sitten hahmon ilmestyminen usvasta tilanteessa, jossa pakopaikkaa ei ole ja hahmo on lopullisesti seonnut. Tämä on enemmän kuin onnistunut asetelma sillä kyllähän Minniestä on ehtinyt kuulla yhtä ja toista sekä samalla on voinut vetää omat johtopäätöksensä. Mutta se millainen tilanne tästä on nyt muodostunut, on mennyt täysin yli ja sitä kautta, tämä on ehdottomasti koko pelin paras osuus ja todella hyvä loppuhuipennus mitä tulee "pomotaisteluihin".


17. Kirves naamaan - Wolfenstein II: New Colossus

Tämä on niitä kohtauksia joka on todella mielekästä seurattavaa koska sen verran rasittavaksi Engel on pelin aikana ehtinyt muodostua. Sanotaan että itse olisin varmaan "herkutellut" enemmän, mutta tilanteesta nauttimisen sijaan BJ sivaltaa akalta käden irti ja upottaa kirveen hänen naamaansa. Toimii ja natsiakka ansaitsi sen, vaikkakin pääsi myös vähän liian helpolla.


16. Lykaani käy kiinni - Resident Evil: Village

Tämä kohtaus korottaa panoksia oitis valtavasti. Yllättäen yksi pelin vihollinen iskee hampaansa kiinni Ethanin käteen ja puree oitis pari sormea pois ja palan kättä. Tämä lyhyt pätkä on oitis todella brutaalia katseltavaa ja se antaa todella lopullisen vaikutelman näin aikaisessa vaiheessa peliä. Erittäin onnistunut kohtaus kaikessa nopeudessaan.


15. Uhittelua - Wolf Among Us

Kolmannessa jaksossa, hautajaisosuudessa kuokkijat tulevat uhittelemaan, mutta ehdottomasti parasta antia ovat ne vastaukset joita pelaaja voi Bigbynä sanoa vastaan, sillä ne ovat todella hyvin kirjoitettuja ja iskevät erittäin tehokkaasti monellakin tavalla. Tämä on juurikin sellaista hyvää dialogia jonka kanssa tulee sellainen tilanne, jossa on hyvin vaikeaa valita vaihtoehtoa, koska kaikki ovat niin hyviä, paitsi sellainen ratkaisu jossa tilannetta peitellään. Parhaita ovat ne joissa uhittelu käännetään täysin ympäri.


14. Alkurähinä - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Introssa joukko demoneja hyökkää Danten kimppuun ja lävistää tämän viikatteilla. Dante ei tästä paljoa säpsähdä ja koko yhteenotto joka etenee animaatiopätkänä on toteutettu todella hyvin. Se on näyttävä toiminnassa ja monissa tyyliseikoissaan. Tämä koko yhteenotto luo erittäin vahvan pohjan kaikelle mitä seuraa ja samalla aikaa tässä opitaan että Dante on todella kovaa tekoa eikä suhtaudu vakaviinkaan tilanteisiin mitenkään vakavasti. Intro parhaasta päästä, varsinkin toimintapätkä.


13. Oletteko tavanneet Shadown? - Dead to Rights: Retribution

Tapa jolla Shadow esitellään tässä pelissä, on todella onnistunut, mahdollisesti pelin iskevin kohtaus. Päähahmo Jack Slade on heikossa hapessa ja roistoja lähestyy, mutta samalla aikaa Jackin selustassa esiin saapuu susimainen koira joka on selvästi kykenevä ja halukas tekemään todella pahaa jälkeä roistoihin, minkä koira nopeasti tekeekin. Tässä tulee oitis selväksi että pelaajalla on pelissä apunaan ihmisen paras ystävä, joka osaa myös taistella, tappavan tehokkaasti, varjoista.


12. Silppuri putoaa - Teenage Mutant Ninja Turtles

Tämä on niin loistava tapa lopettaa viimeinen pomotaistelu vuoden 2003 animaatioon pohjautuvassa pelissä. Silppuri kaatuu taaksepäin ja samalla aikaa kamera kääntyy näyttämään niin että hän putoaa reunan yli ja syöksyy alaspäin, jossa odottaa pitkä pudotus. Tämä on tavallaan hieno viittaus Turtles in Timen lopetukseen jossa vähän samaa fiilistä, mutta tämä toimii todella hyvin ja on pitkälti parhaita lopetuksia mitä TMNT sarjassa on pomotaisteluissa nähty, vaikka se samalla onkin melko yksinkertainen. Se kuitenkin toimii esimerkillisesti.


11. Jälleennäkemisiä Caer Morhenissa - Witcher 3: Wild Hunt

Tämä voi mennä monella tavalla riippuen aiemmista valinnoista pelin aikana. Kun Geralt palaa linnoitukseen Cirin kanssa, on luvassa useampi jälleennäkeminen, mutta se ei jää pelkästään siihen, mitä aluksi tapahtuu, vaan se etenee myös sitä mukaa kun Geralt kulkee linnoituksessa ja juttelee kaikkien kanssa, jotka ovat tulleet apuun ja tässä on paljon erinomaisia tilanteita, mahdollisuuksia ja paikoin huvittaviakin asetelmia jotka mahdollisesti riippuvat siitä, mitä aiemmissa peleissäkin on tapahtunut.


10. Dragon Lord liitto - Tiny Tina's Wonderlands

Sanotaan että tämä on yksi niitä hetkiä joka todella yllätti positiivisella tavalla. Pitkän aikaa on täysin se uskomus että pelin lopussa sitten tämä Lohikäärmelordi kukistetaan ja sillä selvä, mutta se että hänestä tuleekin eräänlainen liittolainen, oli erittäin positiivinen käänne, mahdollisesti koko pelin paras. Puhumattakaan että tapa jolla se on toteutettu toimii erinomaisesti onnistuen myös vääntämään hyvin vitsiä siitä mitä tapahtuu viimeisen pomotaistelun jälkeen, jos pomovihollinen ei kuolekaan.


9. Pimeä puoli - Star Wars Jedi: Survivor

Cal kohtaa pimeän puolensa joka on ensimmäisellä kerralla enemmän kuin eeppisesti toteutettu. Tästä tulee vähän sama fiilis kuin Vaderin Rogue One hetkestä, mutta pelaaja on tällä kertaa ohjaksissa. Tämä on juurikin sellainen hetki jossa on tarinallista painoarvoa, pelillistä tyylikkyyttä ja toteutus on erinomainen. Vaikka tätä puolta pystyy käyttämään myöhemminkin, niin ensimmäisellä kerralla se on enemmän kuin mahtavasti toteutettu ja iskee todellisella voimalla, jättäen erinomaisen vaikutelman.


8. Super Nova - Final Fantasy VII

Serafi Sephirothin ns limit break joka tuhoaa kaiken tieltään mutta ei osuessaan nyt niin massiivista vahinkoa tee, vaikka aiheuttaakin mahdollisesti aivan kaikkea mahdollista statuksista mahdolliseen kuolemaan ja on käytännössä pakko hoitaa megalixirillä. Tämä on ehdottomasti todella tyylikäs hyökkäys, vaikka tavallaan siinä on myös jokunen epäloogisuuskin mukana. Tavallaan, tämän voi nähdä useammankin kerran taistelun aikana, muistaakseni, mutta itse kohtelen tätä sellaisena hyökkäyksenä, jonka näkee sen yhden kerran taistelun aikana.


7. Megatronin tuho - Transformers

Optimus voittaa Megatronin tulivuorella ja Megatron on putoamassa laavaan kun Optimus ottaa hänestä kiinni. Megatron, sanoaa viimeiset sanansa ja irroittautuu otteesta ja putoaa laavaan. Tämä on selvä peliversio Transformers Armada animaatiosarjasta jossa samanlainen tilanne, mutta tulivuoren sijaan Megatron syöksyy mustaan aukkoon yhdessä Unicronin kanssa, kun ensin leikkaa irti palan kättään josta Optimus pitää kiinni ja myöntää tappionsa. Tässä hän ei sitä suoraan myönnä, mutta hyvin samanlainen kohtaus.


6. Elora esittäytyy - Spyro: Ripto's Rage (Reignited)

Erityisesti tämä Reignited versio toimii erittäin hyvin sillä sitä on rikastettu juuri oikeilla tavoilla. Varsinkin kyseisessä versiossa Elorasta kuvastaa paljon paremmin se hilpeä puoli ja tietyt ilmeet ja eleet tulevat paremmin esille. Hunter on oikeastaan ainoa asia joka lähes poikkeuksetta on parempi alkuperäisessä ja vaikka alkuperäisessä todellakin on puolensa, niin itse todella pidän tästä uudesta versiosta ja Summer Forestin aloitus on siitä erittäin hyvä esimerkki. Alkuperäinen on hyvä, mutta reignited on erinomainen remake.


5. Dante - Devil May Cry V

Kun pelaaja pääsee Danten ohjaksiin, niin se on ehdottomasti mahtava hetki. Iso syy tähän on siinä, että Ninja Theory onnistui pilaaman hahmon pelisarjan irvikuvassa aiemmin. Heti trailereista alkaen ovat odotukset olleet todella korkealla ja kun Dantella on saanut oikeasti pelattua ihan hetken aikaa, huomaten miten laadukkaasti ovat monet toimintatyylit yhdistyneet helposti hallittavaksi ja tyylikkääksi kokonaisuudeksi, on suunta tässä kohtaa pelkästään ylöspäin mitä tulee Dantella pelaamiseen.


4. Adam Warlock - Marvel's Guardians of the Galaxy

Siinä on hahmon esittely kohdallaan, kun tämä kultainen, parrakas jumalhahmo tulee esiin ja pian on selvää että häntä on hyvin vaikea vahingoittaa. Tämä on juurikin sellainen tilanne jossa huomaa, että pelissä on osattu tehdä tämä hahmo oikeasti todella hyvin, mikä on tavallaan samaa laatutasoa, mitä Taskmasterin kanssa Spider-Manissa. Warlock kun on yksi voimakkaimpia hahmoja joka kuuluu Galaksin vartijoihin ja tämä kohtaus on enemmän kuin napakymppi mitä tulee hahmon esittelyyn tässä pelissä.


3. Viimeinen laukaus - Uncharted 3: Drake's Deception

Pelkästään nyrkkitappelu Naten ja Talbotin välillä on erinomainen ja kaikessa komeudessaan mahdollisesti pelin paras pomotaistelu, mutta kun vain osan voi valita, niin kyllä se on ehdottomasti se viimeinen laukaus jossa Nate, ylöskiivetessään, nappaa aseen ja ampuu ratkaisevan luodin, jonka jäljiltä Talbot putoaa hiekkasyvyyteen. Enemmän kuin mahtava lopetus mahtavalla lopputaistelulle, mahtavassa pelissä, jossa ei ole millään tavalla pulaa toinen toistaan eeppisemmistä hetkistä, joita on lähinnä vaikea rajata.


2. Koira ulvoo - Resident Evil 4 Remake

Tämä on yksi niitä hetkiä jota itse todella odotin pelissä, varsinkin kun aluksi tuntui että sitä ei tule. Voidaan sanoa että vaikka koiraa olisi voitu käyttää pelissä vähän enemmänkin, niin tapa jolla koira liittyy taisteluun El Giganttea vastaan, on toteutettu esimerkillisellä tavalla ja todella iskevästi. Koira ulvoo samalla kun salama iskee taustalla ja sitten koira hyppii areenalle ja taistelu jatkuu. Tämä on ehdottomasti todella hyvin tehty hetki ja joka pelikerta se tuntuu todella mielekkäältä ja tyylikkäältä.


1. Ifrit vs Bahamut avaruudessa / Zettaflare - Final Fantasy XVI

Mitä tulee eikon taisteluihin, ovat ne yksiä koko pelin tyylikkäimpiä ja eeppisimpiä hetkiä, mikä ei ole mitenkään pieni saavutus koska tässä pelissä on todella hyvin tehtyjä hetkiä vaikka muille jakaa, mikä on myös tässä sarjassa aika iso saavutus. Lopputaistelu on enemmän kuin onnistunut, mutta itse nostaisin jalustalle yhteenoton kahden ehkä koko sarjan legendaarisimman summon olennon välillä, kun pelaaja Ifritin ohjaksissa ottaa yhteen lohikäärmekuninkaan kanssa, avaruusteemaisessa asetelmassa. Tähän hetkeen kuuluu myös tähän mennessä järein flare mitä Bahamut on sarjassa tehnyt, nimittäin Zettaflare. Tämä on taistelun loppuhuipennus on juurikin sitä materiaalia, mikä tekee tästä yhteenotosta yhden pelin eeppisimmistä ja fantastisimmista.