Vaikka monet pistoolit ovat pääasiassa hyvin samanlaisia ja nimetty erittäin tylsälti kirjain ja numeroyhdistelmillä, niin joukossa on myös todellisia helmiäkin, jotka tosin saattavat olla huonosti nimettyjä.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per pelihahmo, per peli.

  • Jotkut aseet ovat useampien hahmojen käyttämiä.

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda kokonaan itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata niin että alkuperäisesti ei ole mitään jäljellä.

Muutamissa tapauksissa voi olla kyseenalaista että kyseessä edes pistooli, mutta itse valikoin juurikin ne aseet jotka itse luokittelisin pistooleiksi.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Tag-17 Pistooli (Jack Bauer) - 24 the Game

Muutoin peruspistooli, mutta koska siihen saa vaimentimen, se on oitis astetta parempi.

 

Revolverit (Frank Castle) - Punisher

Cowboy tyyliä Tuomari tyylin sekaan.

 

Para 9 (Nathan Drake) - Uncharted 4: Thief's End

Kompaktimpi ja taktisempi versio hienommasta Para 45:sta. Tyylikäs musta ja todella yleishyvä.

 
24. Deagle (Tony Montana) - Scarface: The World is Yours

Kultainen desert eagle joka osuu todella hyvin Arpinaaman tyyliin. Ei oikeastaan mitään sen erikoisempaa sillä kyllähän erilaisia deagleja on peleissä vaikka kuinka, mutta kyllä tämä ase sentään hieman onnistuu erottumaan joukosta, jos ei muuten, niin Arpinaaman käyttämänä.


23. Python (Player) - Godfather

Kultainen revolveri jonka kanssa se mikä menetetään tulinopeudessa saadaan takaisin voimassa. Magnumin järeämpi ja pidempi versio jonka kanssa voi todellakin leikkiä likaista Harria, vaikka aseen värimaailma ei sitä tuekaan. Python on kuitenkin erinomainen tuki muiden aseiden joukkoon sillä se on haulikkoa tarkempi ja pistoolia tehokkaampi.


22. Screamer (Grayson Hunt) - Bulletstorm

Revolveri jossa on voimaa ja tarkkuutta, mikä on monesti vähän harvinaisempi yhdistelmä. Lisäksi on yllättävää että tälläinen pistooli pärjää monien merkittävästi parempien aseiden joukossa, mutta ainakin aseella tehtävät erikoistapot keräävät extrapisteitä.


21. Pistols (Black Widow) - Marvel's Avengers

Black Widown pistoolit, Glockit mahdollisesti, eivät ole mitenkään erityisiä, mutta Musta Leski käyttää niitä niin tyylikkäästi että kyllä itse tykkään nostaa sen tämän verran esiin. Itse ainakin koen miellyttäväksi sen räiskinnän osana taistelua.


20. Pale Rider (Player) - Resident Evil: Revelations 2

Tämän nostan esiin vain koska tämä tuntuu todelliselta pelleilyaseelta ja ainakin jää mieleen. Tässä revolverissa on säälittävän pieni sylinteri johon mahtuu vain pari ammusta ja tässä on lisäksi naurettavan pitkä piippu joka on pituudessaan kiväärin luokkaa, siis pelkkä piippu.


19. Red9 (Leon) - Resident Evil 4

Leonin pistoolien joukossa se erilaisin ja vaikka itse suosinkin enemmän Punisheria ja myöhemmin Blacktailia, niin Red9 on silti pelin järein peruspistooli. Mutta syy miksi itse kuitenkin korostan sitä on siinä, että vaikka mauseri ei olekaan erityisen hieno pistooli, niin tyylikkyydestä pisteet, sillä tämä ase ladataan todella tyylikkäästi. Niinkin tyylikkäästi että sitä latausta tekee ajoittain ihan vain nähdäkseen sen.


18. Mustang (Adam Jensen) - Deus Ex: Mankind Divided

Tyylikäs cyberpunk vivahteinen revolveri jossa on tietyntasoista Blade Runner tyyli, mutta omalla solakammalla tavallaan. Ehdottomasti niitä tyylikkäämpiä aseita yhdessä erään toisen pistoolin kanssa. Mustang on kuitenkin sitä tyylikkäämpää sorttia mitä revolverihin tulee. Monesti vaikea valinta onkin se että kumpi on hienompi, revolveri vai automaatti.


17. Triple Shot (Sherry Birkin) - Resident Evil 6

Sherryn pääase ei ole ole se hienoin, mutta se on todella omanlaisensa, sillä siinä on kolmen luodin sarjatuli. Tämä tietysti syö ammuksia, mutta tarjoaa myös taktisen edun ja ainakin se tekee aseesta astetta uniikimman. Eräänlainen kunnianosoitus Leonin Matildaa kohtaa, mutta tämä versio on jotenkin parempi omasta mielestäni.


16. Sidewinder (Ryder) - Mass Effect: Andromeda

Yksi näitä aseita jonka kanssa saa toimintaan vähän vauhtia. Sidewinder ei ole näitä hitaita parin ammukset pistooleja vaan enemmän tätä laatua jossa ammuksia on merkittävästi enemmän. Omalla kohdalla tämä on se pistooli joka paljon paremmin omaan pelityyliin kuin nämä raskaammat pistoolit mitä sarjassa on paljon enemmän.


15. Pistols (Frank Castle) - Punisher

Omanlaisensa jutun näihin aseisiin tuo juurikin se, että Tuomari käyttää niitä ja osaa tarjota niihin myös tietynlaisen selityksen, kuten kaikkiin muihinkin aseisiin. Vaikka pelissä yleensä käyttääkin paljon tuhovoimaisempia aseita, niin kyllä näissä peruspistooleissa on silti sitäkin jotakin että niitäkin käyttää mielellään. Vaikka ne monella tavalla ovatkin samanlaisia pistooleja mitä ovat monet muutkin pistoolit monissa muissa peleissä.


14. Dart Persuader (Agent) - CounterSpy

Yksi todellisia agenttityökaluja. Tämä nuolipistooli muuttaa vihollisen liittolaiseksi, mikä on monissa tilanteissa todella arvokas apukeino. Se tapahtuu lisäksi todella nopeasti ja on hyödyllinen varsinkin silloin jos pelaaja haluaa enemmän hiiviskelyä ja vähemmän ammuskelua.


13. RW1 (Jack Mitchell) - Call of Duty: Advanced Warfare

Todellä järeä pistooli jota tietysti joutuu lataamaan lähemmäs kokoajan mutta joka tyylillisesti sopii hienosti kehittyneeseen taisteluun. Ase sieltä futuristisemmasta päästä ja erottuu todellakin siinä mielessä joukosta. Tyylikkään näköinen pistooli erottuu kyllä joukosta, vaikka onkin käytettävyydessä vähän heikompaa sorttia.


12. Pistol (Sharpshooter) - XCOM 2

Tämä on näitä tapauksia kun pistooli on todellakin tehty todelliseksi sivuaseeksi, mutta tässä tapauksessa se kaikki toimii upeana tyyliseikkana. Tässä peruspistoolissa on juurikin sitä tyyliä, sillä tämä on tukiase, samalla kun tarkkuuskivääri on se pääase. Ei mitenkään erikoisen näköinen, perushieno, revolveri mutta se käyttötarkoitus todellakin toimii esimerkillisesti.


11. Outsider (Vincent Valentine) - Final Fantasy VII

Vincentin parhaita aseita jolle pärjää pääasiassa vain Death Penalty. Tyylikäs magnum joka sopii erityisen hyvin tälle hahmolle. Vincent on parhaimmillaan pistoolin kanssa ja vaikka Outsider ei ole mikään Cerberus niin FFVII:n tasolla se on ehdottomasti todella hyvä ase. Siinä ei ehkä samanlaista nimellistä loistoa kuin monissa muissa, mutta tyylikkyydessä ja hillityssä tyylissä se kyllä toimii erinomaisesti.


10. Hive Cannon (Survivor) - Remnant: From the Ashes

Omanlaatuinen ja varsin tehokas pistooli. Hyvä tulinopeus ja vahinko sekä todella hyvä erikoisominaisuus. Ulkoisesti ei ole niin hyvää laatua kuin monet muut, mutta tuntuu hyvältä käyttää. Ampimaistyylinen lisämauste tuo aseeseen todella omanlaisensa vivahteen joka tekee siitä oitis tehokkaamman käyttää ja tekee tästä todella omanlaisensa.


9. S&W M500 (Chris Redfield) - Resident Evil 5

Ei nyt sentään yhtä hyvä kuin RE4:n Handcannon, mutta ehdottomasti todella hyvä magnum tähän peliin. Korostaa todella hyvin sitä millainen huipputehokas revolveri on. Lisäksi tämä on solakampaa mallia jonka piipussa on vähän pituutta ja jonka hopeahko väritys sopii hienosti mustaan kahvaan. Kokonaisuutena erittäin hieno ase käyttää ja näyttää todella upealta.


8. Albert-01 (Ethan Winters) - Resident Evil VII

Pelin niin kutsuttuja superaseita ja kunnianosoitus Albert Weskerille. Tämä pistooli saisi tosin olla vielä merkittävästi järeämpi sillä vaikka se todella hienon näköinen ja tyylikäs käyttää, niin sen tehokkuus ja hyödyllisyys ovat merkittävästi heikompia kuin monien muiden RE pelien parhaiden aseiden. Ammukset tästä aseesta eivät lopu, mutta ei tämän kanssa nyt varsinaisesti dominoidakaan. Mutta helposti pelin hienoin pistooli ja ehdottomasti yksi cooleimpia aseita RE sarjassa.


7. Colts (Jackie Estacado) - Darkness 2

Hienosti kuvioidut pistoolit joiden kanssa tyylikkyys korostuu enemmän kuin merkittävästi. Muutoin nämä ovat kuin peruspistoolit mustalla sävyllä, mutta aseissa olevat kuvioinnit tuovat mukanaan todella hienoa lisätyyliä. Hyvä esimerkki aseista jotka ovat pienillä asioilla saatu näyttämään todella omanlaisiltaan ja jotka näyttävät aina niin tyylikkäiltä.


6. Hellraisers (Vran) - Victor Vran: Motörhead

Tulivoimaiset revolverit, kirjaimellisesti. Muutoin kuin monet muutkin revolverit, mutta tekevät tulivahinkoa kohteisiin. Juurikin sellainen hienosti joukosta erottava lisäsävy jota myös aseiden nimi kuvastaa todella hienosti, mutta kuvastaa myös muutakin teemallista lisäsisältöä mikä sopii hienosti pelin DLC:hen.


5. Riot Pistol (Venom Snake) - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Todella upeannäköinen pistooli joka näyttää monella tavalla aivan peruspistoolilta harmaasävytteisyydellään ja mustilla sävytyksillään. Vaimennin tuo pistoolin todella upean lisän niin tyylikkyyteen kuin käytettävyyteenkin. Tämä on erityisen hyvä esimerkki pistoolista joka toimii niin monella eri tavalla ja on siksi yksi pelin parhaita aseita.


4. Lizzy (V) - Cyberpunk 2077

Yksi todella aikaisin saatava pistooli, joka on myös yksi yleisesti hyödyllisimpiä aseita. Lizzy ei ole se tehokkain ase, mutta sen todella nopea tulitus ja helppokäyttöisyys tekevät siitä todella toimivan ja yleishyödyllisen aseen, ehdottomasti parhaan Tech pistoolin koko pelissä. Neonpinkkityylinen väritys tuo todella hienon neon noir sävyn aseeseen. Lizzy on hyvä esimerkki pistoolista jolla pärjää todella pitkään ja jonka saa suhteellisen äkkiä.


3. Musket (Victor Saltzpyre) - Warhammer: End Times - Vermintide

Tuplana käytettävät pistoolit toimivat oikein hyvin ja näyttävät hyvältä. Se on pitkälti se mitä tämä pitää sisällään. Aseena nämä ovat kuin mitkä hyvänsä musketit, mutta se tapa ja tyylikkyys jotka tässä pelissä ovat mukana, korostavat sitä, miten loistava asevalinta nämä ovatkaan, tälläisessä keskiaikaisävytteisessä maailmassa, mutta tietyllä huomattavasti modernimmalla otteella kun lataaminen on sivuseikka.


2. Revolvers (Van Helsing) - Van Helsing

Revolverit perinteisellä tavalla juuri sopivassa hengessä. Tuplarevolverit tuovat tullessaan oitis hieman cowboy henkeä joka muutenkin sopii hienosti Van Helsingin tyyliin jossa myös steampunk henkisyyttä, johon myös revolverit sopivat. Tässä on runsaasti sitä Devil May Cry tyylisyyttä jossa tällä kertaa pelissä ovat revolverit.


1. Elite Pistol (Jack Bauer) - 24: The Game

Jack Bauerin ykkösase joka näyttää aivan tavalliselta pistoolilta, toimii kuin tavallinen pistooli monissa tälläisissä peleissä ja omiaan sopimaan tähän teemaan ja tunnelmaan erinomaisesti. Yksi asia mikä todella tekee tästä pistoolista oitis astetta osuvamman ja mieleenpainuvamman on se miten ase on nimetty. Eliittipistooli tietysti kuuluu eliitille johon Jack Bauer kuuluu. Tälläinen pistooli voi vaikuttaa aivan tavalliselta pistoolilta, mutta oikeissa käsissä se on enemmän, kuten tässä pelissä.