Ikävän monissa (hyvissäkin peleissä) on niitä osioita joita ilmankin pärjäisi. Osa niistä kestää vain pienen hetken mutta pahimmassa tapauksessa kyseessä voi olla pitkäkin jakso. Pahimmillaan tälläiset osuudet, etenkin jos niitä on useita yhdessä pelissä voivat merkittävästi heikentää pelin kokonaisuutta.

 

 

Samalla tavalla kuin on olemassa niitä erinomaisia kohtauksia, niin niitä aivan surkeitakin on. Toiset ovat ärsyttäviä ja toiset vain typeriä. Mutta kaikki ovat sieltä huonoimmasta päästä. Myös hyvät pelit sisältävät huonoja hetkiä joten en sano että peli on huono, vain että tietty osa sitä on.

Joissakin tapauksissa tämä saasta koostuu kokonaisesta tasosta ja toisinaan vain yhdestä hetkestä jossa et ole itse edes ohjaksissa. Pahimmassa tapauksessa kyseessä on kokonainen maailma, mutta nyt haetaan jotain lyhyempää. Pelimuotojakaan ei lasketa, koska ne eivät oikein ole enää kohtauksia.

Nyt ei myöskään lasketa mukaan tehtäviä jotka ovat aiemman toistoa koska silloin puhuttaisiin useasta huonosta kohtauksesta, nyt etsitään yhtä osaa pelissä, tarinallista tai tasollista, pääasia on että siitä jää paha muisto. Avainsana onkin siinä "muisto". Huonoja kohtauksia on tullut monissa peleissä, mutta osa niistä unohtuu tai sitten ne vain tuntuvat sellaisilta, jotka ovat sääntöjen ulkopuolella.

Juonenkäänteet pyritään jättämään omaan listaansa.

 

Säännöt:

 

- Vain yksi per peli

- Ei kokonaisia pomotaisteluita (yksi osa käy)

- Ei kokonaisia maailmoja (yksi taso/tehtävä/osa käy)

 

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

 

Aseeton - Max Payne 2: Fall of Max Payne

- Karkuun juokseminen ja oikean reitin etsiminen

 

Kirsikkapommi - Sly 2: Konnakopla

- Oikea jytypommi = Hyvin säälittävä räjähdys

 

Kraatteri - Far Cry

- Vihollisia vihollisten jälkeen ja mukana oikeita luotisieniä.

 
24. Nyrkkeily tehtävä 2 - Spyro: Year of the Dragon

Kaikesta huolimatta, kolmas Spyro on legendaarinen peli ja kaikenkaikkiaan erittäin hyvä. Nyrkkeily jetiä vastaan on lähinnä pirun ärsyttävä, siinä on pari trikkiä eikä se ole mitenkään mahdoton tehtävä, mutta tuntuu sen verran halpamaiselta että se on kyllä jäänyt ikävänä esimerkkinä mieleen, onhan niitä muitakin tehtäviä, mutta kun pelasin tämän PS3:lla uudelleen läpi, niin tämä tehtävä otti kyllä päähän.


23. Viemärikristallit - Ratchet & Clank 3

Ratchet 2:ssa oli kaksi samankaltaista tehtävää, mutta itse otin tämän, koska muistan tämän paremmin. Kyseessä on sokkelo jossa tapellaan loputtomalta tuntumaa limapalleroarmeijaa vastaan ja navigoidaan paikasta toiseen. Tämä paikkaa vaatii magneettikengät ja paljon kärsivällisyyttä. Kristalleja on todella paljon ja kaikki paikat näyttävät samalta. Tämä oli typerä idea edeltäjässä mutta tässä pelissä ympärisö itsessään vihollinen. Siis tätä ei ole mikään pakko tehdä, mutta itse tuppaan tekemään aina kaiken.


22. Sentinelin repiminen - X-Men origins: Wolverine

Tämä on yksi lyhyt hetki Sentinel pomotaistelun vapaapudotusta. Ensin pitää romua väistellen syöksyä kohti Sentineliä. Yrityksiä on loputtomasti joten mikään aikarajataistelu ei ole. Se mikä tekee tästä naurettavan vaikean, on yksi ainoa kohtaus jossa yhtä nappia näpyttämättä pitää repiä Sentinelin panssari irti. Tämä ei kuullosta oikein miltään, nopeaa nappuloiden hakkaamistahan on paljon, mutta tämä tarkoittaa ihan oikeaa näpyttämästi, nopea ei riitä, tämä pitää tehdä niin nopeasti että pelkäät rikkovasi ohjaimen.


21. Foot Fight round 3 - TMNT 2: Battle Nexus

Tämä erä Feudal ninjoja vastaan, on halpamaisuuden huippu. Vihollisia nyt ei ole montaa, mutta muistan hyvin kirkkaasti sen että nämä mulkut spämmäävät yhtä kierrepotkukomboa kerran toisensa jälkeen. Jos otat yhden kombot, otat helposti heti perään toisen.


20. Merenpohjassa - Star Wars: Knights of the Old Republic

Tämä ei ole epäreilu kohtaus, vaan hermojaraastavan ärsyttävä. Menemettä taistelun hitauteen, niin tämä kohtaus on hidas. Liikut hitaasti ja tarpeettoman pitkiä matkoja. Merimatkassa ei ole juuri haastetta, vain liikkumista hitaasti paikasta toiseen. Kenen mielestä tämä oli hyvä idea?


19. Great Hollow'n huippu - Dark Souls

Tästä pelistä löytyy monta hetkeä: Silver Knight jousiampujat, kattoreitti maalaushuoneeseen, Blight Town toxic ampujineen ja kristalliluolan näkymättömät tasanteet. Voiton ottaa kuitenkin Great Hollown oksisto. Tässä pelissä joutuu sietämään aika paljon paskaa, mutta siksi valtaosa ei näpähdä niin ikävästä. Tämä on perseestä useasta syystä. Mitä alemmas menet, sitä enemmän mustat basiliskit kiusaat, mutta se mikä todella nyppii, on se, miten paljon arpapeliä tähän sisältyy. Monet kohdat tuntuvat sellaisilta joille ei välttämättä voi laskeutua ja osa on sellaisia että niille pitää tulla vähän niin ja näin. Tämä ei myöskään helpotu, kun yrität päästä ylöspäin.


18. Julius Caesarin salamurha - Assassin's Creed Origins

AC sarjassa on ollut monta todella hienosti tehty historiallista hahmoa, mutta myös monta jotka on onnistuttu pilaamaan todella mallikkaasti. Caesar ei ole varsinaisesti pilattu hahmo, sillä hän on loppuviimeksi ihan hyvä versio yhdestä historian tärkeimmästä johtajasta. Se tapa jolla viimeinen salamurha lopulta toteutuu on kuitenkin tehty poikkeuksellisen huonosti ja tulee jäämään häpeälliseksi osaksi pelisarjaa.


17. Toinen laulu Atlantiksessa - Kingdom Hearts II

Itselläni ei ole mitään varsinaista rytmipelejä vastaan, vaikka en niistä juuri pidäkään. Tämä on pitkälti kiinni reaktiosta ja oikeasta ajoituksesta, mutta syy miksi inhoan tätä todella on siinä, että mutu tuntumalla tässä laulussa on vähän outo rytmi ja ajoitus muutenkin on vähän hassu. Mutta se mikä tekee tästä raastavan, on se kuinka ärsyttävä tämä laulu on. Jos tämän joutuu uusimaan parikin kertaa, niin pää meinaa räjähtää.

Toinen vahva ehdokas olisi ollut prologi, tai ainakin sen alku.


16. Veriviiva syvyyden yllä - Max Payne

Tämä on yksi osa painajaisesta. Siinä kohtaa kun veriviiraa aletaan seurata tyhjyyden yllä, niin kakka iskee tuulettimeen. Tämä on yhtä aikaa sokkelo palikoilla, tyhjyyden yllä ja palikoiden reunoja ei pysty näkemään. Yksi virhe askel voi johtaa tuhoon, mikä tarkoittaa että takaisin ovelle josta astutaan pimeyteen. Tässä kohtauksessa on menty aivan liian pitkälle tässä arpomisessa.


15. Olifantit - Lord of the Rings: Return of the King

Toinen hyvin vahva kandidaatti olisi Minas Tirithin puolustus jossa Gandalfilla tönitään tikkaita nurin ja kolmas kandidaatti olisi taistelu Mustalla portilla, pomotaistelun jälkeen, kahden heikon hahmon kanssa. Olifantit ottaa kuitenkin tämän paikan koska: Kohta A: Tässä pitää olla nopea. Kohta B: Tässä pitää olla tarkka. Idea on tappaa Olifantit ja siihen tarvitaan joko pirusti nuolia tai oikea ajoitus piiritysaseella. Tämän lisäksi pitää tietää kummalle puolelle pitää juosta ja juostessa vihollisia puskee kokoajan päälle. Tämä ei ole mahdoton mutta tuntuu tarpeettoman pikkutarkalta.


14. Chrisin kampanjan loppuhuipennus - Resident Evil 6

Tämä tehtävä on muutoin ihan hoidettavissa, mutta siinä kohtaa kun tämä HAOS alkaa jahtaamaan niin peli ottaa ensimmäisen askeleen kohti huonoa puolta. Taistelu tätä limalölleröä vastaan on vielä huonompi sillä tämä pomotaistelu on ennenkaikkea rasittava. Sitten tämän kaiken jälkeen on vielä yksi pako-osuus joka vain nostaa ärsytyskynnystä kun sitä roinaa on joka paikassa ja tässä kohtaa pitää olla todella nopea.


13. Jääkiekko - Spyro 2: Gateway to Glimmer

Siinä missä Spyro 3:n jetitappelussa on oma viehätyksensä, niin tässä ei ole mitään hauskaa. Se mikä tekee tästä tehtävästä rasittavan on se, että tämä pitää tehdä jäällä ja vesi ei videopeleissä ole juuri koskaan ystävä oli se sitten nestemäisessä tai kiinteässä muodossa. Luistelu ei ole kovin tarkkaa ja tämä on pikkutarkka tehtävä. Luistelussa vauhdin saaminen on myös hankalaa, Spyrolle, ei vastustajalle. Tässä yhdistetään juurikin niitä pahimpia mahdollisia puolia, mitä tulee tehtäviin, joihin liittyy jäätä. Ainoa mikä puuttuu, on se, että rata olisi rotkon reunalla, ilman laitoja.


12. Kilpa-ajo kaupungin läpi - Jak II: Renegade

Tämä on itselleni se suurin kynnys tässä pelissä, ei satama, ei viimeinen rallikisa, ei pommiskeittaus, vaan tämä. 1 vastaan 1 ralli kaupungin läpi on minulle se paras esimerkki siitä, miten epäreiluja tehtäviä Nauhgty Dog aikoinaan teki. Tässä rallissa virhemarginaali on erittäin pieni. Yksi virhe voi olla se viimeinen. Ralli on pitkä ja se vaatii paljon opettelua, puhumattakaan että se pitää tehdä nopeasti-


11. Cloud drag queenina - Final Fantasy VII

Tämä on vaikea lähinnä siksi että tässä kohtaa peliä on luvassa paljon ees taas ravaamista, tyypeille puhumista ja kaikki tämä jotta Cloud voi pukeutua kuin tyttö. Tämä on koko kolmen levyn pituisen seikkailun huonoin osuus. Cloudin muistojen kaivelu on sekin todellista sontaa, mutta siinä haaste on sen kaiken tekstin kestäminen, tässä, pitää joko tietää kenelle puhua ja milloin ja tai sitten pitää vain yritys-erehdys tyylillä painaa eteenpäin. Tämä ei ole vain rasittava tehtävä vaan myös pirun nolo. Oli todella lähettä että en valinnut hetkeä jossa tutkitaan Cloudin muistoja (joka on pirun turhauttava jos jotakin), mutta tämä on vain niin nolo pätkä.


10. Junatehtävä - Final Fantasy VIII

Kuten kaikissa FF peleissä, myös kasissa on omat yskähdyksensä. Muutamatkin hetket nostavat päätään, mutta SeeD ryhmän junatehtävä on se pahin. Siinä kohtaa kun vaunuja pitää vaihdella, vartijoita vältellen, niin kärsivällisyys on koetuksella. Tämä ei kuullosta kovin haastavalta eikä siltä tunnukaan, mutta jostakin syystä, tästä on jäänyt aika ikävä muistikuva, osittain siksi että tämä on yksi niistä tehtävistä joilla SeeD rankki voi pudota.


9. Pakotettu tekonaurua - Final Fantasy X

Tämä on hyvin lyhyt hetki, mutta jäänyt muistiin, koska tätä naurua ei kestä kuunnella, mutta on pakko. Tämä on niitä asioita joita ei vain pysty selittämään auki, tämä pitää kokea ja sen jälkeen, sitä ei tee mieli kokea enää koskaan uudestaan.


8. Aava saastameri - Demon's Souls

Valley of Defilementin pätkä ensimmäisen ja toisen pomovihollisen välillä. Jos Dark Soulsin Blight Town on ärsyttävä, nini tämä on moninverroin ärsyttävämpi, vaikeampi ja tuskallisempi. Liejussa liikut hitaasti ja myrkytyt. Väistöliikkeitä ei voi tehdä olleenkaan ja täällä tulee vastaan vihollisia jotka ovat juuri siitä syystä tarpeettoman vaikeita. Jos olet liejussa kun taistelu alkaa, olet myös kusessa. Tämä on juuri sellainen paikka jossa ympäristö on ärsyttävä ja viholliset ovat haastavia. Liikkumisen rampauttaminen on kuitenkin se pahin osa.


7. Uusi ulkonäkö - Bureau: XCOM Declassified

Siinä kohtaa kun tyyli vaihtuu, taso putoaa. Peli ei tunnu enää samalta ja vanhaan tyyliin ei voi palata. Tyylille ei ole mitään selitystä, niin vain tapahtuu.


6. Pako autolla - 24 the Game

Tämä tehtävä ei ole vaikea kontrollien takia, reitin takia tai aikarajan takia. Tämä vaikea siksi, koska poliisit tuntuvat olevan niin nopeita ja tarkkoja, että heitä on todella vaikea päästä karkuun. Tämä on aikarajallinen tehtävä, mutta virkavallan karistaminen on se vaikein osa koko tehtävässä.


5. Vuorihyppely - Transformers

Tämä yksi ainoa kohtaus on koko pelin vaikein ja vääristä syistä. Transformers ei ole tasohyppelypeli, koska tasohyppely on hieman epätarkkaa ja kulmikasta. Robotti ei ole järin ketterä ja sen takia yksi pieni virhe johtaa siihen että pudotaan alas asti ja anna olla jos se tapahtuu ihan huipulla, sillä luolassa kiipeily on helppoa, verrattuna siihen kun pitää taitella ulkona ja niin kauan kun viholliset häiriköivät, niin mahdollisuus putoamiseen on selvästi suurempi.


4. Lentoharjoittelu - Grand Thef Auto: San Andreas

Siis tässä pelissä on todella paljon paskaa. Zeron tehtävät, Junan jahtaaminen ja rantatanssi vain parina esimerkkinä mutta minulle lentämisen opettelu on se pahin. Tämä johtuu ainoastaan siitä, että tämä on pakollista. Itse en osaa laskeutua, kaikki muu menee todella helposti mutta kun kone pitäisi saada ehjänä alas, niin se on vaikeaa. Koska tämä on juonitehtävä, niin tässä on pakko onnistua.


3. Sairaala - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Se hetki kun lähdetään liikkeelle. Pelaaja joutuu liikkumaan hyvin hitaasti ja lopettomalta tuntuvan ajan. Siis tässä pelissä on monta todella huonoa kohtausta, kaikki missä on mukana Eli, loppukäänne, useampi Hueyn kohtaus ja pari spoiler hetkeä. Mutta sairaala on jotain ihan naurettavaa. Se jatkuu ja jatkuu ja tuntuu aluksi niin puuduttavalta, tarpeettomalta ja rasittavalta. Tämä on se hetki kun pitäisi päästä sisälle peliin, ne se yritys mene kunnolla pilalle.


2. Deathstroke - Batman: Arkham Knight

Deathstroke on erittäin vaarallinen ammattitappaja ja todellinen mestari lähitaistelussa. Olisi siis oletettavaa että hänen kanssaan olisi luvassa taistelulajimittele, ehkä myös vähän aseita, kuten Arkham Originsissa. Mutta tässä kohtaa kuvaan astuu Lepakkoauton liikakäyttö. Deathstroke käyttää tankkia ja taistelu on tankkitaistelu. Miksi juuri tämän hahmon kohdalla pitää taas käyttää kokopelin heikointa osaa.


1. Light! - Devil May Cry

Huonoin repliikki koskaan ja tapa jolla se lausutaan. Miksi se pitää huutaa niin naurettavalla tavalla. Tämä koko kohtaus on ihan hieno, mutta se on tämä yksi ainoa sana ja tapa jolla se sanotaan, mikä tekee tästä hetkestä ihan sietämättömän ärsyttävän ja kun sen sanoo niinkin loistava hahmo kuin Dante, niin se on todellinen potku munille. Siis Trissin lentokoneessa lausuma repliikki on aika naurettava, mutta tämän sanoo Dante itse. Tuntuu naurettavalta että jonkun mielestä tämä oli millään tavalla hyvä idea.