Joskus tuntuu että päähenkilön paikkakaan ei ole aina se selkein. Sitten on niitä tapauksia kun päähenkilö on todella siinä ja siinä että onko hän hyvin tehty hahmo vai ei.

 

 

 

Kertausta:

- Vain yksi hahmo per peli. Jos pelissä on useampi hahmo joilla pelataan suunnilleen samanverran niin vain yksi kelpaa.

- Jos sarjan muissa peleissä on eri päähenkilö, niin he kaikki kelpaavat listalle, mutta eri peleistä.

- Ei ole väliä että mistä henkilö on alunperin peräisin

- Custom hahmot myös ok jos sisältö ja tarina vain toimivat

- Pelkkä hahmo ei riitä vaan pelin myös tarjottava jotakin jotta hahmo todella pääsee oikeuksiinsa

 

Uudet lisäykset:

- Koska monet hahmot ovat saaneet useita erilaisia versioita, niin vain yksi kelpaa, eli paras valitaan.

- Itsenäisiksi laskettavissa olevat DLC:t voidaan huomioida pääpelin rinnalla.

 

Kunniamainintoja:

 

Overlord - Overlord II

- Ei oikein muuta erikoista kuin että näyttää aika pirun upealta.

 

John Cooper - Desperados

- Lännen mies ja tyylikäs sellainen, hillityllä tavalla.

 

Adam Jensen - Deus Ex: Mandkind Divided

- Kyborgi cyberpunk maailmassa.

 

Captain America - Marvel's Avengers

- Kuvastaa juurikin sitä, mitä tämän hahmon pitääkin.

 
24. Kyle Katarn - Star Wars: Jedi Knight II

Vähän erilainen jedi, joka ei samalla ole täysi jedi. Katarn on monella tavalla enemmänkin se tarinan Han Solo, kuin Luke Skywalker, minkä takia hän on astetta virkistävämpi päähenkilö, sitten kun se jedi puoli astuu kuvioihin. Ei se kaikkein tavallisin, mutta silti suhteellisen tavallinen, oikealla tavalla. Peruspiireittäin todella onnistunut hahmo.


23. Sebastian Castellanos - Evil Within 2

Pikku hiljaa kehittyvä hahmo joka vasta tässä toisessa osassa alkaa enemmän vaikuttaa ihmiseltä, vaikka ääninäyttely olisikin ykkösessä parempaa. Sebastianin tapauksessa se yleinen ote ei ole se kaikkein kekseliäin, mutta silti hahmo on ehdottomasti. Sebastianissa on silti sellaista karheaa tyyliä joka istuu erittäin hyvin kyttätyyliin ja varsinkin tarinassa on monta hyvää puolta korostamassa hahmoa.


22. Agent 47 - Hitman: Absolution

Kylmähermoinen ammattitappaja viivakooditatuoinnilla. Parhaiten hahmossa toimii se kattava taitovalikoima ja erilaisten asujen vaihto, vaikka toiminta onkin näissä peleissä se oma valintani. Tyyli jolla tämä hahmo toimii on kyllä hieno ja viimeistelty pukukokonaisuus on myös todella osuva. Vaikka samalla aikaa hahmo on vähän sellainen mitääsanomattoman näköinen, mikä tosin on osittian se pointtikin.


21. Neo - Matrix: Path of Neo

Hahmona Neo nyt on tuttu elokuvista, mutta pelit tuovat vähän lisää. Hahmona Neo on samaa tavaraa kuin elokuvissakin mutta koska pelissä mukaan tulee vähän uuttakin sisältöä niin se korostaa hahmoa. Toimii kuten monet muutkin elokuvahahmot ja vastaavat.


20. Jango Fett - Star Wars: Bounty Hunter

Ehkä paras versio hahmosta mitä on vastaan tullut mutta ei se kypärän alla oleva ulkoasu ole mitenkään hyvä vieläkään. Tämä on juurikin niitä tapauksia kun asu tekee hahmosta niin hyvän. Mandalorian haarniska on todella hieno ilmestys ja kerää isot pisteet ja aseistus ja muu varustus parantaa kokonaisuutta entisestään. Erinomainen palkkionmetsästäjähahmo.


19. Silas Greaves - Call of Juarez: Gunslinger

Valehtelija, liioittelija vai täyttä totta. Silasin tapauksessa tyyli on sellaista todella klassista westerniä ja vaikka hän itse ei olekaan ulkoasultaan läheskään sieltä hienoimmasta päästä niin ääninäyttely on sillä karhealla tavallaan huomattavasti parempi ja tapa jolla tarina etenee ja kiihtyy, on omiaan luomaan epäilystä hahmosta kokoajan enemmän. Tämä hahmo toimii osittain niin hyvin, koska kaikki mitä hän sanoo, voi aivan hyvin olla pelkkiä valheita, väritettyä totuutta tai ties mitä muuta, paitsi loppu.


18. Max Caufield - Life is Strange

Niin tavallinen koulutyttö hyvällä sydämellä. Maxin tapauksessa hahmon parempia puolia on se, että hahmo on niin tavallisen oloinen, lievästi ujo mutta myös todella rohkea. Yliluonnollisuuselementti on tietysti pelillisesti todella hyvä, mutta se mikä todella tekee Maxista niin hyvän hahmon, on se ujon teinitytön alku, josta kehittyy jotakin todella upeaa.


17. Max - Mad Max

Kuvastaa hahmoa erinomaisesti, juurikin sillä tavalla miten elokuvatkin. Max on sellainen rujon karu kaveri joka näyttää varsin tavalliselta, mutta samalla juurikin omanlaiseltaan. Erityisen hyvin hahmo toimii tässä pelissä, koska sitä voi korostaa omilla valinnoilla. Tehostusta nyrkkeihin, törkyä naamaan, sänkeä tai vaikka mitä, pelaajan omien valintojen mukaan. Maxin tapauksessa kokonaisuus toimii todella hyvin koska ne monet tärkeimmät osat tarinallista kokonaisuutta  ovat todella hyvin läsnä, varsinkin se tietty minimalistisuus.


16. Carla Valenti - Fahrenheit

Rosvo ja poliisi tarinan poliisipuoli. Carlan tapauksessa kaikki alkaa kuten monissa kliseisissä tarinoissa ja monella tavalla myös etenee varsin tuttuja reittejä. Carlan tapauksessa kokonaisuuteen kuuluu myös monia omiakin juttuja ja eniten hahmossa todella painaa se tietty tyyli ja erinomainen ääninäyttely. Vaikka hahmossa onkin reilusti kliseitä ja todella tuttuja kuvioita, niin silti tässä on sitä jotakin mikä toimii tarinallisessa kokonaisuudessa erittäin hyvin.


15. Chase - Paw Patrol: On a Roll

Kyllä tästä pentujoukosta löytyy se oma suosikki ja tämä on minun. Nyt ei mennä ihan sillä tasolla millä mennään vaikkapa Turtlesien kanssa, mutta kyllä tämä on sellainen kokonaisuus josta olisi muksuna tykännyt ja kyllä Vainu on helposti se paras koira tassuryhmässä.


14. Master Chief - Halo: Combat Evolved

Kasvoton avaruus-sotilas voimahaarniskassa mutta ääni onkin sitten jotakin aivan muuta. Pitkälti se ääni ratkaisee eniten tässä tapauksessa. Ääni on enemmän kuin loistava ja onnistuu korostamaan sitä, miten paljon hahmossa korostuu se että naamion alla voi olla kuka vain. Voimahaarniska on hienon näköinen ja toimii kun on niin klassinen, mutta siitäkin huolimatta tämän hahmon kanssa se ääni todella luo hahmon.


13. Boss - Saint's Row IV

Kuinka vitsiksi hahmon voi vetää ilman että se menee yli? No tämä ei ole sitten vielä tarpeeksi yli vedetty. Hahmosta voi tehdä juuri niin typerän näköisen kuin haluaa ja aika pimeetä settiä pelissä tulee muutenkin vastaan. Erityisen hyvin tätä korostaa se, että hahmolle saa valikoitua aika monta todella hyvää ääninäyttelijää joista löytyvät niin Troy Baker, kuin Nolan North, joka esittää itseään.


12. James Bond - 007: Everything or Nothing

Bond pelejä nyt on vaikka kuinka paljon niin kyllä hahmo on hyvin tullut sitäkin kautta esille. Kukin valitkoon oman suosikkinsa mutta kyllä itse pidän eniten tästä jossa se varsinainen kokonaisuus toimii parhaiten. 007 on hahmona todella klassinen ja toimii erinomaisesti. Pelin aikana ne kaikki avainasiat mitä klassinen Bond tarvitsee tulevat hienosti esiin varusteineen, toimintakohtuaksineen, autoineen, kaunottarineen ja roistoineen. Hahmo toimii samalla tavalla kuin elokuvissakin, osittain jopa paremmin.


11. Louis De Richet - The Council

Enemmän miltä aluksi vaikuttaa. Tyylillisesti hahmo erottuu massasta sopivasti. Hänessä on muutamia todella ominaisia juttuja ja heti ensimmäinen valinta voi lisätä hahmolle yhden. Kun tarina alkaa sitten kunnolla aukeamaan, niin kaikki mitä hahmosta on aluksi tiennyt tai mahdollisesti luullut, voi muuttua kun monet asiat alkavat käydä järkeen mutta samalla aikaa joutuu itse kyseenalaistamaan yhtä ja toista. Louis toimii niin hyvin, koska pelin yleinen kokonaisuus toimii arveluttavine tilanteineen niin hyvin.


10. Scree - Primal

Asiallinen osapuoli Jenin sarkastisen puolen tueksi. Screen tapauksessa tarina on todella hyvä isona kokonaisuutena jossa Screen osuus tapahtumiin korostuu merkittävästi. Mutta se mikä todella tekee tästä hahmosta niin loistavan on se, miten hyvin hänen asiallinen hän on ja samalla aikaa niin hauska, juurikin sen asiallisuuden ansiosta. Jen on tietysti se tärkeä toinen osapuoli tässä parivaljakossa, mutta Scree on ehdottomasti todella onnistunut hahmo erinomaisella ääninäyttelyllä.


9. Doom Slayer - Doom Eternal

Asenne se on mikä ratkaisee, jos muuta ei ole. Tämä jäbä haarniskassaan aika tavallisen näköinen ilman mitään isompaa omaa juttua. Valtava asevalikoima ja muut temput ja tehosteet korostavat hahmon tuhovoimaisuutta ja se että hahmo ei puhu yhtään mitään auttaa korostamaan sitä, miten paljon hahmo todella puhuu pelkillä nyrkeillään ja teoillaan. Hän ei sano mitään, hän vain tekee ja hän tekee kaiken asenteella.


8. Asher Forrester - Game of Thrones (Telltale)

Helposti se kiinnostavin ja toimivin kaikista pelattavista hahmoista. Toisin kuin monet muut pelattavat hahmot Forrester perheestä ja porukasta, Asher on enemmän kuin joukosta erottuva. Hänessä on särmää, tyyliä ja silti sellaista tiettyä rentoa huoletonta asennetta jota tukee hänen loistavat taistelijan taitonsa. Unohtamatta sitä, mitä pelaaja itse voi tuodaan mukaan hahmoon. Asher on ehdottomasti yksi parhaita Game of Thrones hahmoja. Ulkoinen olemus on myös todella osuva.


7. De Sardet - Greedfall

Tyyli saattaa vaikuttaa aika paljon, mutta tämä on ehdottomasti yksi niitä hienoimmin tehtyjä hahmoja pitkään aikaan. Siis hahmon saa luoda aika vapaasti, yhtä yksityiskohtaa lukuunottamatta, mutta se miten hahmo sitten alkaa tarinakokonaisuudessa toimia aivan eri asia. De Sardet on vähän huono nimivalinta, mutta pelin tyyli, asetelma ja hahmon asema kokonaisuudessa auttavat tarinaa etenemään todella hienosti ja vaikka hahmossa onkin paljon todella geneerisiä asioita, niin silti tämä hahmo toimii todella hyvin. Iso osa kokonaisuutta on kuitenkin se mahdollinen musketööriulkoasu.


6. Jin Sakai - Ghost of Tsushima

Ulkoisesti ei kovinkaan kummoinen, mutta sisällöllisesti erittäin hyvä. Osa hahmon tyyliä onkin siinä, että asun saa valita itse ja värivaihtoehtojakin on. Välilä joutuu tyytymään pelin valintoihin mutta mitä tulee siihen todelliseen tyyliin niin asustuksen kautta tämä hahmo toimii todella hyvin, ulkoisesti muuten aika perushahmo. Sisältö tosin on vielä sitäkin parempaa, sillä Jin on todella oikeudenmukainen ja hyvin kiltti ja kunniallinen hahmo, juurikin sellainen hyveellinen sankari joka tekee, mitä on pakko tehdä.


5. Black Widow / Natasha Romanoff - Marvel's Avengers

Vaihteeksi erittäin hyvin tehty versio hahmosta, samalla kun mukana on muutakin vain ulkokuori ja muutamat hahmolle ominaiset liikkeet. Koska Iron Man on jo ollut valittuna parhaiden pelihahmon joukkoon, niin nyt on jonkun muuun mahdollisuus eikä tämä valinta ole mikään itsestäänselvyys, sen verran hyvin kapteeni Amerikka oli tehty. Mutta Musta Leski on juurikin sitä tyyliä mitä hahmolta voisi odottaa, eikä hahmon suunnittelussa olla sorjuttu seksuaaliseen ylikorostamiseen, vaan hahmo on sopivan hillitty. Tuntuu silti juurikin siltä, miltä hahmon toivoisikin.


4. Madison Paige - Heavy Rain

Insomniasta ja siitä johtuvista/sitä aiheuttavista painajaisista kärsivä hyväsydämminen "valokuvaaja" joka voi pelaajasta riippuen olla varsin merkittävässä osassa tarinassa. Madisonin yleinen tilanne ei ole sen helpompi kuin monilla muilla, mikä käy nopeasti selväksi ja jos vastaavaa on kokenut, niin ymmärtää tilanteen todella hyvin. Kun Madison sitten kunnolla linkittyy tapahtumiin, niin hänen tarinakaarensa alkaa avautua varsin tehokkaasti, paljastaen hahmosta todella paljon, mutta alusta loppuun asti, tämä on niitä todella mukavia hahmoja josta oppii pitämään.


3. Patch - Dreamwork's Dragon: Dawn of New Riders

Yllättävin hyvin tehty lohikäärmehahmo jonka kehitystä saa seurata kuoriutumisesta nopeaan kehityshuippuun asti. Patch on todella hienon näköinen niin värien kuin muotojenkin puolesta mikä tuo hahmoon sitä oikeanlaista tyyliä. Tässä lohikäärmeessä on vain sitä jotakin mikä toimii esimerkillisellä tavalla. Vaikka hahmo ei paljoa puhukaan, niin samalla tavalla kuin Toothless aiemmin elokuvissa, niin Patch nyt videopelissä varastaa shown ratsastajaltaan, joka on aika tylsä, kun Patch on ratkaisevilla tavoilla todella hyvä.


2. Jason Lee Scott / Red Ranger - Power Rangers: Battle for the Grid

Kukin valitkoon suosikkinsa, kuten Ninja Turtlesienkin kanssa. Tämä on minun. Punainen rangeri on asevalintasa kautta paras, dinosauruksensa kautta paras ja Jason on asenteensa ja luonteensa kautta se mihin samaistuu ehkä eniten. Vaikka tässä pelissä päähahmon paikka onkin monella tavalla jaetulla sijalla, niin kyllä kaikista vaihtoehdoista omaa valintaa ei tarvitse loppuviimeksi edes miettiä, koska tämä on ollut oma suosikkini aina, samalla tavalla kuin Leonardo TMNT:ssä.


1. Obi-Wan Kenobi - Star Wars III: Revenge of the Sith

Tämä nyt on vain niin loistava hahmo, että kyllä se jossakin vaiheessa nousee pinnalle. Tässä pelissä hahmo pääsee ehkä parhaiten oikeuksiinsa, vaikka Phantom Menace ei sekään nyt niin huono ole. Mutta samalla tavalla kuin elokuvissa, myös peleissä Obi-Wan on niitä parhaiten tehtyjä hahmoja jolla pelaisi mielellään vähän enemmänkin ja ihan omassakin pelissään, etenkin nyt kun Star Wars pelit ovat hyvässä nosteessa ja mahdollisesti koko sarja. Obi-Wanin tapauksessa kaikki palaset ovat omilla paikoillaan.