Kyllähän niitä todella typeriä ratkaisuja tulee aina vastaan. Tosin monesti miettii että onko tämä sellainen aihealue joka menee jonkin toisen aiheen kanssa päällekkäin ja vain toistaa itseään, vai onko siinä jotakin mitä voisi todellakin nostaa esiin.

 

 

 

Pääidea on nyt vain nostaa jälleen esiin osia peleistä jotka syystä tai toiseta tuntuvat erittäin typeriltä. 

Nämä voivat olla: 

- Yksittäisiä hetkiä kuten "Huonoimmat hetket"

- Jotakin sellaista mikä toistuu pelin aikana usein

- Juonenkäänteitä

- Joitakin pelattavuuteen vaikuttavia asioita jotka todella raivostuttavat.

 

Teoriassa yksi per peli, mutta jotkut asiat pätevät moneen peliin.

Poiminnat tietenkin vain niistä peleistä joita olen itse pelannut. 

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Taistelusysteemin tasapainotus - Witcher

Pelkästään miekan käyttö on tehty luokattaoman huonosti, mutta se ei ole kuitenkaan ainoa asia mikä on tehty huonosti, sillä monesti huomaa, että taikuus on se mihin todella pitäisi panostaa.

 

Kaanonversio - Assassin's Creed: Valhalla

Peli mahdollistaa pelaajalle sukupuolivalinnan edellisen pelin tapaan, mutta tässä kohtaa tuntuu että kaanonversio on kehitetty jälkikäteen eikä oikein istu kokonaisuuteen vaan tuntuu todella pakotetulta pelleilytä ja huomiohakuisuudelta.

 

Caesarin käyttö - Assassin's Creed: Origins

Koko asetelma Caesarin tapauksessa on suuri haaskattu tilaisuus jossa jopa se legendaarinen salamurha on onnistuttu pilaamaan ehkä pahiten koko sarjassa.

 




24. Vihollisia liiankin kanssa - Incredible Adventures of Van Helsing

Pääasiassa ainoa haaste on vihollisten ylimitoitetussa lukumäärässä, eikä niiden haastavuus. Erityisen hyvin tämä korostuu viimeisessä pomotaistelussa, jossa haasteena ei ole niinkään pomovihollinen, vaan se mahdollisesti loputon vihollisten määrä. Lähes kaikissa tilanteissa tuntuu että kaikki haaste perustuu juurikin siihen, että ehtiikö kaikkia vihollisia tappaa saatavilla olevien resurssien rajoissa.


23. Dani epäröi jokaisessa ratkaisevassa tilanteessa - Far Cry 6

Tämä on kokoelma useammasta typerästä ratkaisusta. Lähemmäs joka ainut kerta, kun Dani voisi tehdä kaikesta merkittävästi helpompaa, tai peräti lopettaa kaiken, hänellä ei riitä pokkaa käyttää asetta, jota pitää kädessään jokaisessa tilanteessa.


22. Odinin loppu - God of War: Ragnarök

Tulee niin mieleen Skullfacen loppu MGSV:ssa, sillä tämän hahmon kanssa yksi aivan väärä hahmo ns. "Tappaa tämän hahmon", tosin se on tulkinnanvaraista. Muutenkin Odin ei ole tehty erityisen hyvin, mutta tapa jolla hänen kaarensa lopulta päättyy, on tässä tapauksessa kuin kirsikka kakun päällä siinä, miten merkittävä pettymys tämä koko asetelma onkaan.


21. Pelattava hahmo - Assassin's Creed: Syndicate - Jack the Ripper DLC

Tässä ärsyttää aivan suunnattomasti se, että pelaaja ei voi vaikuttaa kenellä pelaa. Heti voidaan sanoa että pelaaminen itse Viiltäjä Jackilla, on todella hauskaa ja tätä osuutta olisi kaivannut merkittävästi enemmänkin. Se mikä todella kuitenkin ärsyttää on siinä, että kaikki muut pätkät on pakko pelata Eviella, varsinkin koska hänestä on poistunut se steampunk tyylisyys kokonaan. Jacobilla olisi päästy paljon paremmin siihen Viktoriaanisen ajan tyylikuvaan mukaan. Tässä kokonaisuudessa tämä kaikki tehty todella huonosti.


20. Jos et täytä minimivaatimuksia, et voi käynnistää peliä - Witcher

Jos koneen teho ei täyty minimejä, peli ei edes käynnisty. Mutta kakkososapa käynnistyy, joten miksi ei ykkönen. Tämä on vähän erikoisempi ratkaisu ja kyllähän tästä pelistä itsestäänkin löytyy yksi jos toinenkin typerä ratkaisu, joista taistelun toteutus on ehdottomasti se suurin, mutta juurikin kakkososan rinnalla tuntuu että ykköspelin on tämä ronkeli diiva jonka standartit vain täytyy pystyä täyttämään.


19. Cleopatraa ei salamurhata - Assassin's Creed: Origins

Tämä tuntuu juurikin siltä haaskatulta viimeiseltä tilaisuudelta. Kun kerran Julius Caesar salamurhataan, niin tuntuu että Cleopataran olisi ehdottomasti myös pitänyt olla tulilinjalla, sillä tarinakokonaisuudessa se kävisi paljon enemmän järkeen. Nyt tuntuu että Cleopatar on vain tarpeeton hoitamaton tilanne, puhumattakaan että tämä olisi ollut tilaisuus noteerata hänenkin kuolemansa.


18. Killer Croc niin merkittävässä roolissa - Batman: Arkham Asylum

Parempiakin hahmoja olisi, mitä käyttää, joten miksi pitää tyytyä tähän hahmoon. Lisäksi se että Croc nappaa ja raatelee Scarecrown on suht typerä veto, mikä vain korostaa sitä, miten huonosti sarja monilla tarinallisilla tavoilla alkaa, eikä edes kunnolla pääty trilogian lopussa. Makukysymys, mutta Killer Croc ei hahmona vain toimi.


17. Skitson iso osuus - Days Gone

Tuskin tuli kenellekään yllätyksenä että Skitso ei ole se luotettavin kaveri, mutta se että miten merkittävään rooliin hän nousee pelin viimeisessä näytöksessä ei vain käy järkeen, siis millään tavalla. Tietysti iso pomo on siinä vaiheessa jo aika tärähtänyt, mutta suht naurettavaa on se, miten paljon hänkin panostaa tähän hahmoon. Jos tämä urpo olisi edes tehty hyvin, niin paketti saattaisi pysyä kasassa vähän paremmin.


16. Hyvin rajattu ote - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Kaksi pelattavaa hahmoa omilla jutuillaan on hyvä idea, mutta todella huono idea on rajoittaa isoa kokonaisuutta niin isolla kädellä. Jos lentämisestä olisi tehty rajoittamatonta ja kaikki olisi rakennettu sen mukaan, olisi kokonaisuus taatusti toiminut paljon paremmin ja tuntuvat toimivammalta kokonaisuudelta. Tälläisenään tuntuu että peli on liian nopeasti kyhätty, liian paljon yrittävä ja siitä syystä monella tavalla melkoinen pettymys, vaikka siinä monella tavalla myös pitääkin. Se olisi vain voinut olla paljon parempikin.


15. Heikko pääroisto x 2 - Star Wars Jedi: Survivor

Kummassakin pelin eräänlaisessa näkyvämmässä roistohahmossa on omat vikansa, mutta tässä pelissä erityisesti tuntuu se, että kumpikin on tavallaan epäonnistunut yritys. Ensimmäinen on ideallisesti todella hyvin tehty, mutta ulkoisesti on epäonnistuttu ja hahmo on kuin lihavoitu versio esittäjästä, mikä on jotenkin outo ratkaisu. Mutta myös tyylillisesti hahmo jättää todella paljon toivomisen varaa. Toinen taas, on kuin roistoversio fan fic trilogian yhdestä huonommasta hahmosta, jossa on kyllä sisältöä, mutta hahmon käyttö pilaa kokonaisuuden.


14. Miss Marvel päähenkilönä - Marvel's Avengers

Miksi tämä hahmo väkisin pitänyt änkeä mukaan. Ei riitä että päähenkilö on pitänyt tehdä tästä hahmosta, vaan hahmosta on vielä pitänyt tehdä ärsyttävä. Siis tähän rooliin olisi voinut ottaa vaikka kuinka monta parempaa hahmoa, mutta Kamala Khan ei vain tunnu sopivan kokonaisuuteen sitten millään, hahmona. Ideallisesti tälläinen tuloskashahmo on hyvä ratkaisu, jotta pelaaja voi ihmetellä asioita, mutta miksi siihen rooliin piti valita tälläinen hahmo joka ei yksinkertaisesti ole kovinkaan hyvä, tai miksi hahmosta piti sitten tehdä näin rasittava.


13. Veren karsiminen - Ninja Gaiden Sigma 2

Ninja Gaiden Sigma oli toiminnallinen ja verinen peli, sellainen millainen todellisen ninja pelin kuuluukin olla. Tietysti ajatuksena on ollut se, että saadaan matalammalla ikärajalla enemmän myyntiä, mutta kun sillä karsitaan jotakin todella oleellista pelin tyylistä, niin kyllä se on aika typerä ratkaisu. Eipä siinä, kyllähän itse tykkään tästä pelistä ykköstä enemmän, mutta veren karsiminen on silti typerä veto.


12. Roistohahmojen puute - Marvel's Avengers

Kun ottaa huomioon miten paljon todella hyviä roistohahmoja Kostajia vastassa on ollut, niin miten on mahdollista että tämä osa-alue on pilattu näin pahasti. Ne harvat pomoviholliset joita löytyy, on tehty erittäin laiskasti, mutta tässä tapauksessa parempi laiskasti tehty, kuin kokonaan puuttuva. Erityisesti tätä pointtia korostaa se, että DLC War for Wakanda, näyttää miten tämä tehdään oikein sillä pituutensa suhteen, siinä on paljon parempi roistohahmojen käyttö.


11. Ei kampanjaa - Predator: Hunting Grounds

Jonkinlainen tarinakampanja olisi ollut enemmän kuin hyvä tapa opettaa pelaaja pelin tavoille tai ylipäätään tarjota jotakin mikä olisi edes lievästi mielekästä, olettaen että siihen olisi edes panostettu hieman. Tälläisenään kyseessä on taas yksi esimerkki siitä miten huonosti käy, kun tehdään vain moninpeli ilman mitään sisältöä yksinpelaamiseen. Erityisesti koska Predatorilla olisi ollut erittäin hauskaa harrastaa samanlaista toiminnan ja hiiviskelyn yhdistelmää mitä Batman: Arkham sarjassa.


10. Viiltäjä Jack - The Order: 1886

Pelkästään tällä vuosiluvulla ei olisi pitänyt sotkea Jack the Ripperiä tähän kokonaisuuteen. Iso typeryys on tosin siinä miten huonosti tämä Viiltäjä on sitten toteutettu. Siis ideallisesti tämä on todella toimiva ratkaisu, mutta kun pääroistosta tehdä Viiltäjä Jack, niin toivoisi että pääroisto olisi sitten hyvä, mitä se tässä tapauksessa ei ole. Tämä hahmo, lord Hasting on niin särmätön, tylsä ja huonosti käytetty hahmo, että se ei vain tunnu järkevältä vedolta. Puhumattakaan, että hahmon osuus kokonaisuudessa tuntuu vain sellaiselta nopealta lisältä.


9. Ei tarpeeksi vuoropohjainen taistelusysteemi - Star Wars: Knights of the Old Republic

Aivan sama ongelma on myös Dragon Age: Originsissa, joka olisi myös kaivannut paremman taistelusysteemin, mutta tämän oma, on vielä huonompi, sekä aiempi. Taistelysysteemi olisi toiminut paremmin jos olisi ollut täysin vuoropohjainen, tai sitten reaaliaikaisempi, mutta tämä outo hybridimuoto ei toimi millään mielekkäällä tavalla, mikä on erittäin suuri ongelma. Tämä on erityisen suuri sääli koska tarinallisesti peli on erittäin hyvä, myös ilman ääneen puhuvaa päähenkilö, kuten myös Dragon Age: Originsissa on.


8. Vajaa kokonaisuus - Resident Evil 4 Remake

Ehkä selvin ongelma tässä pelissä, on siinä, että remake sortuu käyttämään osaa alkuperäisen pelin sisällöstä DLC:nä, tässä tapauksessa Separate Ways, eli Adan kampanja. Siinä ohessa myös Mercenaries tilasta puuttuvat sekä Ada että Wesker, joka olisi erittäin hyvä lisä. Tiettyjä asioita peli on muokannut, mutta ne toimivat. Nämä selvät ja härskit leikkaukset eivät ole erityisen imartelevia ja korostavat sitä että alkuperäinen kykenee monilla tavoilla voittamaan remaken, vaikka remake on pelattavuudessa merkittävästi parempi.


7. Ratkaisevien mekaniikkojen puuttuminen - Evil West

Peli joka on hyvä, olisi voinut olla niin paljon parempi jos siinä olisi ollut pari lähemmäs ilmiselvää mekaniikkaa mukana. Combosysteemi on erittäin tärkeä ja on suuri ihme että se puuttuu. Tähän kuuluisi isona osana arvostelusysteemi kenttien lopussa ja tätä asiaa auttaisi se, jos kenttiä voisi pelata uudestaan korottaakseen arvosanaa. Tämän voisi kiteyttää siten, että Evil West ei ole tarpeeksi samanlainen kuin peli jollainen se olisi halunnut olla, nimittäin Devil May Cry. Siitä puuttuu ne muutamat ilmeiset puolet.


6. Mielikuvitukseton tehtävärakenne- Marvel's Avengers

Tämän pelin kanssa ei yksinkertaisesti ole edes yritetty mitä tulee tehtävärakenteeseen. Erilaisia tehtäviä on kourallinen ja tästä syystä, pelaaminen toistaa itseään aivan liian nopeasti. Pääosassa on lähemmäs aina se taistelu, mikä ei ole huono asia, mutta jopa vihollisvariaatio on niin säälittävä, että tämäkin osa-alue toistaa itseään aivan liian nopeasti. Korostettakoon että tämä ei ole ainoa peli, jossa näin on, mutta tämä on helposti se, jossa tämä ongelma on noussut pahemmin esiin kuin niin monissa muissa.


5. Pelihahmon vaihto - Red Dead Redemption 2

Varsinkin kun Arthurilla ei voi tehdä kaikkea, vaikka haluaisi. Tuntuu että jos todella haluaa tehdä tässä pelissä kaiken, niin on pakko odottaa siihen pisteeseen että pelihahmoksi vaihtuu Marston, jotta pääsee viimeiseen osaan karttaa. Tämä tosin tuntuu todella paskamaiselta vedolta pelintekijöiden suunnalta, koska Arthur on huomattavasti hauskempi hahmo pelata. Tämä on juurikin sellainen tilanne jossa pelihahmon kuoleman huonous korostuu niin monella tavalla. Tosin, eipä Rockstar ole koskaan tarinankerronnassa onnistunut.


4. Batmanin kuolema - Gotham Knigths

Batman peli ilman Batmania. Ongelma on lähinnä siinä että tätä puolta tuputetaan ihan liikaa. Se olisi pelkästään riittänyt että Batman pidetään poissa kuvioista ilman turhaa selittely, mutta kun tämä koko kokonaisuus sitten lopulta aukeaa, niin käy ilmi että kaikki on paljon huonommin sillä tämä koko tarinakaari on tehty luokattoman huonosti. Sama laatu tosin korostuu muuallakin pelissä, mutta tämä on ollut todella massiivinen virhearvio tämän pelin tarinallisessa kokonaisuudessa.


3. Puolipakotettu moninpeli - Lord of the Rings: War in the North

Hahmojen kehitys ja maailmojen tutkiminen on tehty liian hankalaksin jos pelaajia ei ole kolmea. Sen nyt vielä ymmärtää että pelaaja voi kehittää vain omaa hahmoaan, mutta kun kaksi muutakin kuuluvat ryhmään, olisi kiva päättää, että mihin suuntaan heitä viedään. Mutta kaikista eniten korpeaa se, että yksi sivutehtävä on mahdotonta tehdä ilman yhden hahmon ominaisuutta, mitä ei pelaaja tietenkään voi tietää. Tästä syystä se tuntuu vielä typerämmältä pelisuunnittelun näkövinkkelistä.


2. Joel putoaa pelistä liian aikaisin - The Last of Us: Part II

Joelin kuolema on yksi sellainen asia joka vaikutti olevan todella selvä osa kokonaisuutta, mutta se tapahtui aivan liian aikaisin ja monet sitä seuraavat ratkaisut eivät vain toimi. Kaikki olisi ollut paremmin jos Ellien ja Joelin viimeinen yhteinen matka olisi ollut kuin heidän ensimmäisensä, mutta osat olisivat vaihtuneet. Abby nyt on hahmona pelisarjan huonoimpia, mutta iso ongelma on joka tapauksessa se, että Joel otetaan pois pelistä niin aikaisin, eikä häntä käytetä kokonaisuudessa koko potentiaalisen vertaa.


1. Osittainen ääninäyttely - Final Fantasy IV Remake

Kun kerran peliin on selvästi tehty kohtia jotka on ääninäytelty ja vieläpä liikkuvalla kuvalla niin tuntuu todella typerältä, että tätä ei ole sitten tehty kattavasti jotta kokonaisuudesta saisi enemmän irti eikä After Year jatko-osassa ole tehty sitäkään vähää. Tämä pätee pitkälti kaikkiin peleihin joissa on ääninäyttelyä, mutta joissa on samalla aikaa sitten pihdattu sen kanssa oikein huolella ja valtaosa kohdista joissa selvästi voisi/pitäisi olla ääninäyttelyä, ei ole, vaan on menty helpompaa/halvempaa/laiskempaa reittiä.