Viimeisen pomotaistelun olisi yleensä tarkoitus olla se viimeinen haaste. Enemmän ja enemmän tulee vastaan toisenlaisia loppuhuipennuksia. Mitä vain voi tapahtua sillä joskus viimeinen pomotaistelu ei ole varsinainen haaste, vaan jotain aivan muuta.

 

 

 

Hyvin usein näkee tilanteen jossa viimeinen pomotaistelu ei ole erityisen vaikea. Nykyään uskalletaan kokeilla ja tarjota jotakin uutta. Se ei kuitenkaan aina tarkoita että siitä seuraisi tyydyttävä lopputulos. Joskus viimeinen pomovihollisen naurettava helppous on todella kehno päätös. Se riippuu todella paljon pelistä ja yleisestä tunnelmasta että toimiiko helppo pomotaistelu.

 Kuten ennenkin: Vaikeustaso on hankala asia todella selittää. Nyt kun etsitään helppoja pomovihollisia, niin automaattisesti ei valita niitä joissa ei tarvitse tehdä mitään.

a) Kuinka vaikea vihollinen on pelin yleiseen tasoon nähden

b) Kuinka hyvin vaikeus edustaa hahmoa itseään

c) Kuinka helppo vihollinen on huomioiden missä kohtaa hän on vihollisena

 

Yksi poiminta per pelisarja

 

(EPÄ)KUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Atlantis – Rourke

- Sarjassamme pomoviholliset joille pärjää kun vain pysyy liikkeesä ja toistaa paria temppua.

 

Tintin – Rastapopolus

- Noudattaa samantyylistä kaavaa kuin aiemmatkin pelin pomot. Tee samaa asiaa kyllästymiseen asti ja kun pysyt liikkeessä niin pärjäät kyllä.

 

Bloodborne – Moon Presence

- Ottaen huomioon pelin yleisen tason, niin Kuumörkö on surullisen helppo. Ainoan vaaraiskun jälkeen mörkö väsyy jolloin voit helposti parantaa itsensi täysin.

 

Red Dead Revolver – Kuvernööri Griffon

- Samanlainen lännen nopein veto kuin useasti ennenkin, mutta helpompi.

 

Legend of Spyro: Eternal Night - Gaul

- Tämä on lähemmäs nöyryyttävä päätös trilogian keskimmäiselle osalle. Gaul ei vastaa millään tavalla hyvää viimeistä taistelu ja helppous on vain yksi osa sitä.

 
24. Transformers - Unicron

Heti kun tätä vertaa Megatroniin niin ei tätä voi vaikeaksi sanoa. Tämä on tosin ainoa vihollinen jossa voi saada game over tilanteen. Unicronissa kaikkein haastavinta on saada hänet kiinni. Kaikki on kiinni ajoituksesta ja tarkkuudesta. Idea on ampua Unicronia ytimeen, johon pääsee liitämättä sisään suuaukosta josta Unicron myös ampuu. Tämä vaatii hieman kokeilua, mutta kun ideasta saa kiinni, sen voi suorittaa ilman isompia ongelmia.


23. Ratchet & Clank 2 - Giant Monster Protopet

Lopussa käytössä on aika kattava aseistus ja tämä viimeinen karvapallo on todella iso kohde. Sen hyökkäykset on helppo väistää ja siihen itseensä on helppo osua. Tässä taistelussa riittää se että pysyy liikkeessä ja painaa liipaisimen pohjaan. Kun yhdestä aseesta loppuvat ammukset, niin sitten vain vaihdetaan asetta.


22. Jak 3 – Darkmaker Erroll

Melkein sanoisin että pomotaistelut muuttuvat tässä pelissä helpommiksi mitä pidemmälle mennään. Osa syynä voi olla se että arsenaali paranee. Viimeinen taistelu Errollia vastaan nyt ei ole millään tavalla erityisen haastava. Siinä pärjää helposti ihan perustempuilla. Näyttävähän tämä on kuin mikä, mutta mitenkään haastava tämä ei ole missään nimessä.


21. Deus Ex: Mankind Divided – Viktor Marschenko

Marschenkon tapauksessa mahdollista on että et pääse tilanteeseen jossa kaiken voi päättää nappia painammalla. Mikäli saat käsiisi Marschenkon itsetuhonappulan, niin voit tappaa hänet yhdellä napin painalluksella. Itse löysin ja joten tämä pomotaistelu päättyi erittäin äkkiä. Tätä en ylemmäs laita juurikin siitä syystä että tämä vempele pitää löytää. Se ei ole mahdottomassa paikassa, mutta ei myöskään missään kaikkein ilmeisimmässä paikassa.


20. Sly Cooper: Thieves in Time – Cyrille Le Paradox

Taistelu tätä skunkkia vastaan käydään näyttävissä merkeissä eikä tämä ole mitenkään huono pomotaistelu. Se on kuitenkin aika helppo, sillä suurin osa on reaktiokomentoja toistensa perään. Tämän kun heittää vastakkain vaikka ensimmäisen lopparin, El Jefen kanssa, niin ei ole mitään epäselvyyttä että kumpi on vaikeampi.


19. Just Cause 3 – Di Ravello

Jos tämän menee vaikka sinkoa käyttäen niin tästä voi saada ihan haastavankin taistelun, mutta jos käyttää köyttä, niin tästä saa todella helpon. Köysi helikopteriin ja toinen pää laavaan ja sitten vain yhdistetään nämä kaksi. Sillä sökö. Tässä tapauksessa on ihan hyvä että tämä on helppo, sillä muutoin kyseessä on varsin puuduttava ja tylsä pomotaistelu.


18. Max Payne – Nicole Horne

Tässä "pomotaistelussa" ei ole idea ampua Hornea eikä hänen kopteriaan. Kun idean tietää, niin tämä on erittäin helppoa ja nopeaa. Ammu kaapelit irti mastosta joka sitten kaatuu ja murskaa kopterin. Lievää haastetta tulee turvamiehistä, mutta mitään järin vaikeaa ei tässä taistelussa todellakaan ole luvassa.


17. Croc 2 – Baron Dante

Toisin kuin Croc yhden taistelu, tämä ei ole vaikea. Baron Dante ei hyökkää Crocin kimppuun ja ainoa josta täytyy pitää huolta on professori Gobbo, kun hän tekee juttujaan. Valtaosa ajasta juostaan tuulta vastaan ja käydään mäiskimässä perusvihuja. Viimeinen loppari ei tee itse juuri mitään ja tämän taistleun saa hoidettu aika vähällä.


16. Super Mario Bros. - Bowser

Yksinkertaisessa pelissä on aika yksinkertainen viimeinen loppari. Aivan sama taktiikka toimii kuin kaikissa muissakin tapauksissa. Tietysti tavaraa on paljon enemmän mutta heti jos olet iso, voit lopettaa tämän hyvinkin nopeasti. Myös tulipalloilla tämä hoituu helposti. Vastaavaa on tehty monta kertaa aiemminkin eikä tämä nyt niin erilainen ole.


15. Middle-Earth: Shadow of Mordor – Black Hand / Sauron

Pelin tasolla tämä on varsin helppoa sillä vastaavaa on tehty niin monta kertaa aiemminkin. Tässä on kuitenkin mukana todella selvä mahdollisuus siihen että epäonnistut ja uusia mahdollisuuksia ei jaella. Kyseessä on QTE jollaisia on tullut vastaan aiemminkin pelissä. Siirrä kursori rinkulaan ja paina oikeaa nappia oikeaan aikaan. Todella helppoahan tämä on mutta silti, tämä on todella hienosti tehty hetki ja vaikka se olisi voinut olla niin paljon vaikeampikin, niin hyvä fiilis tästä jostakin syystä jää.


14. Batman: Telltale series – Lady Arkham

Melkein mikä hyvänsä pomovihollinen näistä Telltale peleistä voisi olla listalla, mutta ottaen huomioon että lady Arkham on viimeinen vihollinen, niin tässä taistelussa ei ole yhtään mitään mikä todella erottuisi massasta. Asiaa ei myöskään auta se että tämä pomotaistelu on monella tavalla aika hölmösti suunniteltu. Tämä on kuitenkin sellainen pomotaistelu jossa pitää oikeasti tehdäkin jotakin.


13. Fallout 3 – Colonel Autumm

Minulla tämä meni näin: Taistelu alkaa -> VATS -> Pumppaan everstin täyteen -> Voitto. Tämänkö pitäisi nyt olla se loppuhuipennus, tämä jätkä on ihan mitätön.


12. Mirror’s Edge – Jacknife

Erittäin hyvä esimerkki siitä että helppo taistelu ei ole aina huono, moni näistä taisteluista ei ole huono. Tämä taistelu koostuu juoksemisesta, hypystä ja potkusta. Aika vähän mahdollisuuksia virheisiin. Kokonaisuus, erittäin hieno, tosin vähän yllätyshelppo.


11. Teenage Mutant Ninja Turtles (NES) - Silppuri

Tässä taistelussa ei tarvitse paljoa tehdä. Silppuri tuppaa yrittämään samaa temppua kokoajan, hyppäämistä luoksesi, ja kun lyöt häntä, hän lentää taemmas. Yhden simppelin liikkeen toistamisella pärjää aivan hyvin koko taistelun ajan. Edellinen pomotaistelu ja edellinen kenttä olivat naurettavan vaikeita ja sitten tulee pomotaistelu joka helpompi kuin monet perusviholliset.


10. Scarface: The World is Yours – Alejandro Sosa

Matka tähän hetkeen on paljon haastavampi. Sosa on monella tavalla aivan normaali vihollinen ja tämä on haastava vain jos ammukset ovat finaalissa. Sosa voi tappaa sinut sillä hänellä on ase. Mutta aggressiivinen hyökkäys toimii aivan hyvin eikä tämä ole enää järin iso ongelma. Todella hyvin tehty osuus ja sopii kokonaisuuteen todella hyvin. Sosa on ehkä varsin helppo vihollinen, mutta pomotaisteluna tässä on todellakin onnistuttu.


9. 24 the Game - Max

Hyvin pitkälti aivan samanlainen tilanne kuin Sosa.. Ensin pitää ammuskella tie läpi Maxin jahdin ja lopussa sitten ampua hänet ja Max ei ole sen kestävämpi kuin mikään normaalikaan vihollinen. Hyvin tehty lopetus ja tämäntyylisessä tilanteessa vihollisen ei välttämättä tarvitsekaan olla sen ihmeellisempi mitä on. 24 tunnelmaan tämä sopii todella hyvin sillä nyt ei ole kyseessä erityisen kyvykäs taistelija ja siksi onkin selvää ettei hänestä ole mitään isompaa haastetta Jack Bauerille.


8. Far Cry – Harlan Doyle

Kuten pari aiempaa, tämä on aivan normaali vihollinen ja matka tähän on se oikea haaste. Doyle on aivan munaton luuseri jonka pystyy helposti tikkaamaan vaikka pelkällä veitsellä jos vain käy tarpeeksi hurjasti päälle. Mutta aseella se hoituu paljon nopeammin.


7. Wolf Among Us – Crooked Man

Tämä on monimutkainen tilanne sillä Kieron miehen voi hoitaa todella monella tavalla. Voit tehdä kaiken oikein jolloin kaikki päättyy yhteen nopeaan QTE pätkään jota on hyvin hankala munata. Mutta jos haluat tehdä kaiken niin paljon helpommin voit mestata hänet aiemmin ilman minkäänlaista vastarintaa. Se on kiinni sinusta että miten haluat hoitaa tämän mutta tässä on samanlainen asetelma kuin Batmanissa ja Jokerissa. Bigby Wolf on paljon vahvempi ja ylivoimaisempi, mutta Crooked Man pelaa peliä omalla tavallaan.


6. DuckTales - Flinmore Glomgold

Kultainto Pii ja Milla Magia comboa vastaan käydään nopea ralli aarrearkulle. Ainoa mitä täytyy tehdä on hypätä kiinni köyteen ja kiivetä. Siinä ei vaadita mitään sen ihmeellisempää ja jos nämä asiat onnistuu tekemään, niin tämän kisan voittaa todella helposti ilman mitään varsinaista vaivannäköä.


5. Batman: Arkham Origins - Joker

Tässä ollaan sellaisessa tilanteessa jossa yhteenotto on tehty todella nerokkaasti. Jokeri ei pärjää Lepakkomiehelle lähitaistelussa ja se käy tässä todella nopeasti selväksi. Mutta se millainen Jokerin ja Batmanin tilanne todella on tulee selväksi tässä tapauksessa erittäin hyvin. Tämä on ehkä lähemmäs ilmainen voitto, mutta siinä on omanlainen, todella hyvin tehty sisältönsä joka todellakin toimii.


4. Final Fantasy X – Yu Yevon

Tämä on se kohta kun et voi enää kuolla. Joudut kuitenkin tekemään jotakin jotta voitat. Mutta vaikka hahmot kaatuisivat kuinka monta kertaa tahansa, he nousevat aina uudelleen pystyyn. Kyse on vain siitä että jatkat taistelu, olet kuolematon ja vihollisesi ei.


3. Dishonored – Admiral Havelock

Tämä riippuu todella paljon siitä millainen maailma on. Oli kyseessä sitten hyvä tai paha maailma, niin tämän pellen voi tappaa ilman mitään vaaraa. Pahassa maailmassa siinä vain voi tulla sivullinen uhri. Hyvässä maailmassa hän ei tee mitään vastarintaa jolloin voit tappaa hänet välittömästi jos vain haluat.


2. Demon’s Souls – True King Allant

Tämä ei ole helppo peli mutta tämä musta pökelä on. Tämän pelin ensimmäiset viholliset ovat vaikeampia kuin tämä... olento. Allant voi osua sinuun mutta kun ottaa huomioon että voit suoraan sanoen piestä hänestä räät pihalle ilman mitään ongelmaa ja hän pystyy nippa nappa naarmuttamaan sinua, niin ei pitäisi ollaan mitään ongelmaa.


1.  Final Fantasy VII - Sephiroth

Tämä on typerä ratkaisu jonka pitäisi olla välianimaatio, mutta siitä on tehty pomotaistelu ja aivan liian helppo sellainen. Kingdom Hearts tajusi että millainen taistelu Sephirothia vastaan pitää olla. FFVII loppuhuipennuksessa vastaan tulee useampi vaihe ennen tätä jossa Sephiroth ja Cloud ovat vastakkain. Cloudin limit lisääntyy kokoajan ja pian voit Omnislashilla lopettaa kaiken. Mutta vaikka et tekisi mitään ja Sephiroth löisi ensin, et kuolisi ja Cloud tekee counterin ja lyö Sephirothia kerran ja tämä kaatuu. Tässä on esimerkki taistelusta jota on sanalla sanoen: Mahdotonta hävitä.