Pelialalla kilpailu on kovaa. Harmillista onkin, että todella moni pelisarja ei ole koskaan kunnolla alkanut, vaikka lähdemateriaali olisikin ollut vaikka kuinka hyvää. Toivo ei ole kuitenkaan menetetty.
Pelialalla jokainen uusi peli pyrkii pelisarjaksi. Puolivillainen jälki on tässä tapauksessa todellista myrkkyä, sillä jos ensimmäinen peli ei myy kunnolla tai saa vahvaa fanikuntaa, niin jatkoa tuskin tulee ihan heti. Silti joidenkin pelien kohdalla on suuri sääli että ne eivät koskaan todella napanneet. Todella usein todella suuri määrä potentiaalia menee hukkaan kun pelistudiot olettavat että pelkällä lähdemateriaalilla myydään kopioita.

Niitäkin pelisarjoja on jotka eivät ole järin hyviä, mutta joihin tehdää lisää osio, koska aiemmatkin ovat myyneet. 

Tässä on tarkoituksena korostaa niitä aiheita, jotka todella ansaitsisivat uuden mahdollisuuden tulla pelisarjoiksi. Ehkä niistä on joskus tehty pelejä, ehkä ne pelit olivat aika hyviäkin, mutta nyt, ne ovat menneisyydessä. Joistakin ei ole koskaan tehty pelejä, mikä on suuri sääli.


Muutamat pelisarjat ovat saaneet uutta vauhtia ja samalla ehkä jo uuden mahdollisuuden. Näitä ovat mm:

Dragon Age, joka on saamassa huhujen mukaan neljännen osansa.

Darksiders joka on saamassa kolmannen osansa.

Wolf Among Us, on saamassa jatkoa, mikä todistaa että koskaan ei pidä luopua toivosta.


Mutta monet eivät ole vielä saamassa uusia pelejä sarjaansa ja jotkut eivät ole saaneet edes sitä ensimmäistä. Toivottavasti siihen tulee vielä joskus muutos.


KUNNIAMAININTOJA


24

- Vain jos mukana on Jack Bauer


Primal

- Tunnelmallisuudessaan ja nokkeluudessaan todella hyvin kirjoitettu tarina


Bulletstorm

- Äijämäisellä huumorilla maustettu todella miellyttävä räiskintä


Jak & Daxter

- Hyvä maailma ja hyvät hahmo, unohtamatta sitä erinomaista huumoria


Sly Cooper

- Sucker Punch tyylillä ja taidolla. Jolla korjattaisiin Sanzarun irvikuvan aloittamana rikkinäinen saaga

24. Darkness

Erittäin tyylikäs ja erittäin väkivaltainen räiskintäpeli jossa pimeyden voimat tuovat toimintaan oman hurjan ja hurmeisen vivahteensa. Ensimmäinen peli oli tyylitelty synkäksi ja karuksi, lohduttomaksi räiskinnäksi kun taas toinen oli verisempi, sarjakuvamaisempi ja tyylikkäämpi. Varsin hyvä tarinakin löytyisi, jos vain joku jatkaisi sitä. Potentiaalia olisi, siksi olisi hienoa nähdä että millainen olisi Darkness 3.


23. Power Rangers

Monella tavalla Power Rangers on kuin Teenage Mutant Ninja Turtles. Se pitää sisällään monta erittäin hyvää elementtiä. SNES pelien joukossa on eräs Mighty Morphin Power Rangers peli, josta tuli todella hyvä. Se on ehkä lyhyt, mutta se on todella viihdyttävä. Power Rangers on juurikin sellainen tapaus josta olisi peliksi. 


22. Berserk

Berserk and the Band of the Hawk on saanut monenlaista palautetta, mutta pääpaino on ollut sitä, että tämä on todellakin keskivertopeli. Se on sääli, sillä tämä peli tekee monet asiat oikein ja Berserk sarja oikeasti kaipaa pelillistä muotoa. Koska magnasarja jatkuu, niin toivon mukaan tämä kesken jäävä tarina ei jää tähän vaan jatkossa tulee myös seuraava peli Berserk sarjasta, jossa kokonaisuutta vähän monipuolistetaan ja mukaan laitetaan englaninkielinen dubbaus.


21. Puss in Boots

Saapasjalkakissasta on tehty yksi peli jonka muistan hyvin. Move ohjaimella pelleilyyn keskittynyt selvästi lapsille suunnattu peli oli oikeilla jäljillä, mutta pelintekijät menivät liian monta kertaa sieltä matalasta päästä aitaa. Jos tähän peliin olisi panostettu enemmän niin se olisi voinut olla enemmän. Tälläisenä, tästä tuli perus lisenssipeli.


20. Transformers

Tämä sarja ei oikeastaan ole kuollut, mutta kuolemassa, sillä kerran toisensa jälkeen tulee näitä aika heppoisesti tehtyjä pelejä, joissa ei ole sitä sydäntä. Perustoimintaa parhaimmillaan. Se mitä Transformers tarvitsisi, olisi uusi ote. Räiskintää ja taistelu mutta mukana vähän jotakin muutakin. Elokuvat ovat toimineet hyvin, mikä mahtaakaan olla ongelma pelien kanssa. No se, että ne eivät yritä olla enempää, kuin lisenssi ratsastavia perusmättöjä.


19. He-Man

Muistan kipeästi erään pelin PS2:lla: Defender of Greyskull. Se oli säälittävä ilmestys ja samalla yksi ainoita He-Man pelejä joita olen pelannut. 2000-luvulla tullut animaatiosarja oli erinomainen monella tavalla, miksi sitä ei käännetty pelimuotoon, kuten Turtleseja. Sanoisin että tässä olisi potentiaalia, jos siihen vain laitettaisiin vähän aikaa ja halua. Master of the Universe maailmassa on hahmoja vaikka kuinka, hyviä ja pahoja.


18. Judge Dredd

Dredd elokuva todisti että tässä sarjassa on voimaa, kun siitä vain tehdään kursailematta K18. Dredd on väkivaltainen ja samoin maailma jossa hän on tuomarina. Muistan steamin kautta hankkimani pelin: Judge Dredd: Dredd vs Death. Se oli räiskintä jossa oli mukana vähän tuomarointia. Se olisi kaivannut vähän muutakin kuin pelkkää räiskintää. Tämä on sellainen sarja jolla oliis kyllä oma fanikuntansa, jos siihen vain panostettaisiin.


17. Teenage Mutant Ninja Turtles

Turtlesit ovat menossa kohti omaa loppuaan. Monet viimeisimmistä Turtles peleistä ovat olleet aika epäilyttäviä. TMNT2: Arcade Game NES:llä oli yksi ensimmäisiä pelejä joita pelasin ja se oli erittäin hyvä. Myöhemmin PS2 aikakaudella, 2003 animaatiosarjan vanavedessä tuli muutama peli jotka nekin, varsinkin TMNT2: Battle Nexus, olivat erittäin hyviä. Tässä sarjassa on voimaa. Sarjakuvissa on paljon käyttämättömiä hahmoja ja muutenkin tämä on sellainen pelisarja jolla on fanikuntaa, jos tähän peliin vain osattaisiin panostaa, samalla tavalla kuin aiemmin.


16. Ninja Gaiden

Ninja Gaiden 3 PS3:lla oli melkoinen pettymys ja vaikka Razor's Edge korjasin osan ongelmista, niin sarja ei ole sen jälkeen enää ollut näkyvissä. Sigma ja Sigma 2 olivat molemmat kokonaisuudessaan oikein hyviä pelejä. Ne olivat ajoittain raivostuttavan vaikeita, mutta kun niihin jaksoi panostaa niin ne todellakin tarjoasivat paljon. Tämä on sellainen sarja josta olisi kiva nähdä uusi peli. Varsinkin tässä pelissä sai olla ninja ja vieläpä sellainen ninja kuin mestari Ryu Hayabusa.


15. Godzilla

Hirviöiden kuninkaasta on tehty monta peliä joista moni ei ole ollut järin imarteleva teos. Itse muistan pari tappelupeliä jotka olivat aikakautensa peleiksi ihan kelvollisia, mutta monella tavalla olisi voineet olla paljon parempia. Mistä päästäänkin siihen ideaan, mikä olisi jättipotti. War of the Monster on monella tavalla sellainen, millainen hyvä hirviötappelupeli on. Siinä oleva Togera on Godzillasta mallia ottava hirviö. Godzilla peli War of the Monster tyylillä löisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja nostaisi kaksi pelisarjaa takaisin pinnalle.


14. Victor Vran

Kokonaisuutena tämä on sellainen peli, joka pärjää myös ilman mitään jatko-osia. Mutta, se ei tarkoita etteikö olisi hienoa nähdä jatkoa. Sen ei tarvitse edes keskittyä Vraniin, vaan aikaan hänen jälkeensä. Tämä on yksi niitä pelejä jotka ovat toiminnassaan ja tunnelmassaan todella iskeneet. Tälläisiä pelejä on monia samanlaisia, mutta yksikään niistä ei ole saavuttanut samaa toiminnallisesti hyvää otettu kuin tämä peli.


13. BloodRayne

Tämä on sellainen sarja jossa on alusta asti ollut ongelmia, mutta varsinkin kaksi ensimmäistä peliä olivat hyviä toimintapelejä. Nykyaikana sen kömpelyyden saisi kyllä pois ja muutenkin toiminta voisi olla vaikka kuinka hyvin tehtyä. Hack n slash pelejä on vaikka kuinka ja vaikka kuinka monenlaisia. BloodRayne on sarja josta saisi tunnelmallisen, verisen ja vauhdikkaan toimintaseikkailun. Lisäksi Rayne on todella hyvä pelihahmo, joka ansaitsi uuden mahdollisuuden.


12. Doctor Strange

En osaa äkkiä sanoa yhtäkään peli jossa Tohtori Outo olisi pääosassa. Marvel Ultimate Alliancessa hän oli pelattava hahmo, mutta pakko sanoa että tämä on sellainen Marvel hahmo, jossa olisi potentiaalia omalle pelille. Jotakin Kingdom Hearts tyylistä rikasta toimintaa. Siinä pelisarjassa on vaikka minkälaisia temppuja jotka voisi hyvin kääntää Strangen käyttämiksi magioiksi. Tämä on sellainen lisenssi jonka käyttäminen on vaikeaa mutta ei mahdotonta. Nyt olisi aika kun Benedict Cumberbatchin tähdittämä MCU:hun liittynyt hahmo on saanut uutta voimaa.


11. Wolverine

X-Men Origins: Wolverine on lisenssipeleistä parhaita. Tässä pelissä on väkivaltainen hurmeinen Wolverine, juuri sellainen kuin pitääkin ja äänenä ja inspiraationa Hugh Jackman. Miksi se ei koskaan saanut jatkoa. Tämä on juurikin sellainen peli sarja jossa tälläinen Devil May Cry, Ninja Gaiden ja ehkä jopa Batman Arkham vaikutteinen taistelu olisi enemmänkin kuin oikealla paikallaan. Toivottavasti Wolverine saa vielä joskus uuden, arvoisensa pelin. X-Men muutenkin olisi hyvä aihe pelisarjalle, mutta Wolverine on se vahvin osa.


10. How to Train Your Dragon

Animaatioelokuvien joukossa, tämän sarjan kaksi elokuvaa ovat ehdottomasti omia suosikkejani. Siksi onkin valtava sääli, että kaikki näkemäni pelit tästä ovat lähinnä niitä lentelypelejä, eivätkä kuulemma edes kovin hyviä sellaisia. Myönnettäköön, tämän sarjan kohdalla lentely on aika iso juttu, mutta se ei tarkoita ettäkö kaikki pitäsi keskittyä siihen. Tämä on sellainen sarja jossa on aivan valtava potentiaali. Lohikäärmeiden täyttämä maailma on todella rikas ja täynnä vaihtoehtoja.


9. Hopeanuoli

Tämä tuskin tulee koskaan tapahtumaan, koska anime ja magna ovat kumpikin jo niin vanhoja. Ginga sarja on kuitenkin sellainen jossa on oma suuri viehätyksensä. Sillä sarjalla on paljon faneja ja tällä pelillä olisi kyllä fanikuntaa, jos siihen vain saataisiin tekijät joilla olisi sama into sarjaa kohtaan. Tarinoita on vaikka kuinka ja hahmoja on vaikka kuinka. Spyro tyylinen seikkailu mutta Hopeanuolella, siinä olisi mestariteoksen ainekset.


8. Devil May Cry

Uusin Dmc tuhosi tämän sarjan todella hyvin. Kuka ikinä muuttikaan Dantea niin dramaattisesti, ansaitsee potkut. Alkuperäinen on yksi parhaita pelihahmoja koskaan ja toiminta jossa käytetään miekkaa sekä loputtomin ammuksin varustettuja pistooleja, puhumattakaan valtavasta variaatiosta muita aseita, on edelleen yksi parhaista. Trilogian ykkönen teki loistavaa jälkeä ja vaikka kakkonen olikin valtava pettymys, korjasi kolmonen kaiken. Nelonen oli sitten jo selvä askel poispäin. Nyt olisi korkea aika tuoda Dante takaisin, oikea Dante.


7. Van Helsing / Dracula

Tämän kohdalla on vähän tälläinen kahtiajakoinen ajatus. Van Helsing elokuvaan pohjautuva peli oli todella nopeasti ja laiskasti tehty. Siinä pyrittiin kohti Devil May Cry pelisarjaa ja se oli hyvä suunta. Jos siihen vain olisi panostettu oikeasti ja huolella, niin se olisi varmasti ollut erittäin hyvä peli. Toinen vaihtoehto on Dracula. Dracula Untold oli sellainen elokuva joka huusi videopeliä, jota ei koskaan tullut. Kumpa näistä kahdesta hahmosta saataisiin peli, jossa tekijöinä olisi sellaisia, joita kiinnostaa myös se lopputulos.


6. Star Wars / Darth Maul

Star Wars pelit ovat uudessan nosteessa, varsinkin räiskintäpelit. Mutta itse kaipaan jotakin sellaista toimintapeliä jossa pääsee taistelemaan valomiekalla ja mahdollisesti jedivoimilla. Star Warsin suhteen eräs hahmo olisi kuitenkin omiaan juurikin Batman: Arkham / Middle-Earth Shadow sarjan tyylisessä toimintaan ja hiiviskelyyn painottuvassa synkässä ja väkivaltaisessa pelissä, nimittäin sarjan toiseksi paras, rikollisen aliarvostettu, pahishahmo: Darth Maul. Siinä olisi legendaarisen pelin ainekset.


5. Lord of the Rings / Aragorn

Middle-Earth: Shadow of Mordor ja piakkoin ilmestyvä Shadow of War ovat tuoneet Keskimaan loistavasti esille. Itse kuitenkin kaipaan Sormusten Herra pelejä joissa pääsi pelaamaan Aragornilla. Muistan erään pelin: Aragorn's Quest. Se oli monella tavalla hyvä peli. Ongelmana vain oli se, että se oli vähän niin ja näin tehty eikä ollut järin synkkä. Verta ei juuri ollut taistelu sekin jätti paljon toivomisen varaan. Nyt kun Shadow sarja on saamassa uutta voimaa, niin ehkä tulevaisuudessa muutkin tarinat saavat. Ehkä Aragorn saa vielä joskus, oman pelinsä. Shadow sarja on hyvä esikuva.


4. Iron Man

Rautamies on MCU:n alku ja juuri ja Robert Downey jr on sarjan kansikuvapoika. Suuri ihme onkin että paria lisenssipeliä lukuunottamatta hahmo ei ole saanut juuri videopelien huomiota. Lisenssipeleihin ei juuri koskaan panosteta. Iron Man on juurikin sellainen hahmo joka sopisi loistavasti avoimen maailman peliin. Vapaus lennellä ympäriinsä, kokeilla valtavaa määrää erilaisia aseita ja varusteita. Mukana tietenkin paljon tuttuja pahiksia kuten Ultron, Musta Ruoska kreivi Nefaria ja Mandariini. Ei yhtä synkkää kuin Arkham sarja, mutta ei yhtä hullua kuin Saint's Row.


3. Punisher

Tuomari on ehdottomasti yksi omia Marvel suosikkejani. Jon Bernthal on todella surkea valinta rooliin, mutta jotakin positiivista haettaessa, ehkä hän saa pelintekijät kiinnostumaan hahmosta. Thomas Janen loistavan Punisher elokuvan vanavedessä ilmestys PS2 peli: Punisher oli erittäin hyvä toimintapeli jossa Rankaisija pääsi oikeasti oikeuksiinsa. Räiskintä meni välillä liikaa perusammuskeluksi, mutta tunnelmaa korostivat kuulusteluosiot ja muutenkin Punisher tunnelma oli vahvasti esillä. Tässä olisi aineksi vaikka mihin, moraalipeliksi Telltalelle, tai vaikka toiminapeliksi kuin Uncharted tai Resident Evil 4-6.


2. Spawn

Mielettömän suuri potentiaali joka voi odottaa käyttäjäänsä. Spawn on verinen, synkkä ja väkivaltainen fantasiamaustettu sarja jossa olisi videopelille otollinen ympäristö. Jälleen, Batmanin Arkham sarja on lähes täydellinen esikuva tälle hahmolle. Ainoa mitä se vain tarvitsee on verta ja paljon aseita. Siinä olisi todellakin aineet mestariteokselle. Aiempi peli jota olen pelannut oli Spawn: Armageddon. Siinä pelissä oli oikea idea, mutta toteutus jäi ikävästi kauas siitä mitä sen olisi pitänyt olla.


1. Spyro

Spyro the Dragon ja Legend of Spyro ovat kumpikin olleet oikein hyviä pelisarjoja. Spyro saattaa hyvikin olla saamassa Crash Bandicootin tapaan oman trilogiansa nykykonsoleille. Toivoa sopii että se innostaa aivan uuden pelin tekemiseen. Skylanders nimittäin ei ole Spyron arvoinen pelisarja. Spyro kuuluu aivan omaan sarjaansa. Tämä on edelleen yksi sellainen pelisarja jossa olisi todellista voimaa ja suunntonta potentiaalia. Insomniac Games onnistui kolme kertaa sarjan kanssa. Spyro 3: Year of the Dragon on edelleen PS1:n paras peli. Nyt olisi jo aika tuoda Spyro lohikäärme nykypäivään, uuden pelaajasukupolven pelattavaksi.