Platinatrophyissä on kyllä sitä jotakin, mikä houkuttaa metsästämään niitä. Jotkut nyt ovat lähes täysin saavuttamattomissa syystä tai toisesta, mutta aina välillä vastaan tulee täysin tehtävissä olevia ja oikein hyvin koottuja settejä.

 

 

 

Nyt on pääasiassa tarkoitus nostaa esille ne platinat joista itse olen joko:

- Varsin ylpeä

- Jotka todella merkkaavat jotakin erityistä

- Jotka oli pakko hankkia

- tms.

Mutta kyllä mukana on myös sellaisia jotka ovat tulleet osaksi platinarivistiö ilman isompaa haastetta, mutta yllä olevat ovat niitä perusteita jotka määrittävät sen kärjen.

 

Lisäyksenä nostettakoon esiin pointti että on pelejä jotka olen kyllä 100% pelannut, mutta joiden trophy joukossa ei platinaa ole. Resident Evil 4 on näistä se harmillisin, sillä sen eteen olisin nähnyt oikeasti vaivaa.

Lisäksi pelejä on myös Steamin puolella, jossa ei ole erikseen mitään platinatrophyyn verrattavaa huomionosoitusta. Mutta jos kyseisestä pelistä on olemassa esim. PS4 versio ja siinä on platina trophy, niin otan sen mukaan laskentaa, mikäli peli on pelattu täysin läpi toisella alustalla. Itse pidän sitä verrattavissa olevana.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Platinapentu - DC Super pets

Pääasiassa yhtä trophya lukuunottamatta erittäin simppeli lista ilman isompia haasteita. Ei tee trophylistasta huonoa, mutta helppo se on. Paitsi yksi jota voisi pitää oikeasti vaikeana.

 

All Roads Traveled - Life is Strange 2

Pääasiassa aika helppo, mutta tuttuun tarinapelityyliin vaatii huolellista tutkimista jotta löytää kaikki vapaaehtoiset paikat jokaisesta jaksosta.

 

You Rang? - Addams Family: Mansion Mayhem

Aika simppeliä menoa alusta loppuun asti, mutta mukana on myös niitä muutamia trophyjä jotka varmistavat että kokonaisuus ei ole mikään läpihuutojuttu.

 




24. Paw Patrolin jäsen - Ryhmä Hau - Elokuva

Hyvin helppo trophylista jossa muutama vähän pahempi haaste. Pääasiassa kuitenkin pelissä on kyse vain kaiken keräämisestä ja kaikkien kenttien ja minipelien pelaamisesta. Lapsille sopiva setti joka on hyvin itsestäänselvä kokonaisuus.


23. Haven Maven - Life is Strange: True Colors

Tarinalliseksi peliksi ei mitenkään paha lista, mutta suurelta osin tuntuu että se on täytetty monilla epäolennaisuuksilla joiden ei pitäisi olla osa platinaa. Voi tietysti olla, että täyte on ollut ideana, mutta se ei isommin paranna tätä kokonaisuutta millään tavalla.


22. Platinum Garden - The Gardens Between

Pulmapeli jossa paljon myös sellaista kikkailua joka voi olla aika haastavaa suorittaa jos ei tiedä mitä pitäisi tehdä. Platinaksi suhteellisen simppeli, mutta voi vaatia kenttien pelaamista uudestaan ja uudestaan jos ei käytä ohjeita pulmanratkonnassa, joka ei ole sieltä parhaasta päästä.


21. Bring on the Storm - Life is Strange: Before the Storm

Simppeli trophysetti, pelaa peli läpi ja tutki kaikki paikat että löydät kaikki graffitikohdat. Ei mitään erityisen monimutkaista ja sitä kautta ihan mielekästä pelattavaa, joskin tämän pelisarjan tasolla parempaakin on nähty. Mutta myös huonompaa.


20. Platinum Trophy - Forgotten City

Ilman ohjetta tämä on hyvin pitkä ja tylsä prosessi jota ei auta sekään että tietyt tilanteet ovat alttiita bugeille. Potentiaalia on ja monet erilaiset tilanteet ovat sitä tasoa, että niiden suorittaminen vaatii kekseliäisyyttä tai maailman pikkutarkkaa tutkimista ja silloinkin tuntuu että monissa kohdissa pelissä on vähän omat sääntönsä jotka hidastavat kokonaisuutta ja tekevät siitä suhteellisen turhauttavan.


19. The Enlightened - Omno

Tämä on näitä tapauksia jossa pitää vain tehdä lähemmäs kaikki mahdollinen ja vasta sitten liikkua pelissä eteenpäin. Tästä syystä kokonaisuutta auttaa merkittävästi jos tietää että mitä trophyja pelissä on, jolloin peliaikaa pystyy karsimaan aika paljon. En kuvaile tätä erityisen hyväksi peliksi, mutta tulipa hankittua platina.


18. Dolmen Expert - Dolmen

Tämä on näitä kokonaisuuksia johon kuuluu turhauttavaa farmaamista muutamien rakennusaineiden toivossa ja koska peli ei ole sieltä parhaasta päästä, on myös pelaaminen paikoin aika turhauttavaa. Loppuviimeksi kuitenkin aika simppeli platina, vaikkakin aika turhauttava suorittaa.


17. Virginia - Virginia

Tätä pidän melkoisena saavutuksena siksi, koska peli on niin huono. Ylipäätään koko setti on aika huono mutta koska peli on niin kryptistä skeidaa että se tuntuu entistä vaikeammalta, voi ohje olla paikoillaan että edes tietää että mitä pelissä pitäisi tehdä trophyjen suhteen.


16. Border Master - Road 96

Kokonaisuutena suhteellisen simppeli, mutta vaatii tiettyjä hetkessä tehtyjä päätöksiä, joihin saa sen yhden mahdollisuuden. Mutta kappalevalinnan kautta kaikkea voi palata yrittämään. Vaatii siis paikoin todella tietynlaista lähestymistapaa ja paljon perustuu oikeaan ajoitukseen, mutta loppuviimeksi kyseessä simppeli trophylista, joka voi vaatia hieman uudelleenpelaamista ja huonojen hahmojen sietämistä.


15. A True Legend - Zorro the Chronicles

Simppeli platina, pääasiassa riittää että pelaa pelin läpi ja tekee muutaman lisäjutun, jotka eivät ole erityisen kryptisiä. Haaste on enemmän siinä että jaksaako peliä tahkota kovinkaan kauaa, sillä mitenkään erityisen hyvä peli ei ole kyseessä ja tämä on paikoin selvää Zorron pilkkaa. Mutta nyt on yksi Zorro platinakin hallussa, sääli vain että peli ei ole tätä parempi, mutta tästä aiheesta ei paljoa pelejä ole. Peli ei ole rikkinäinen tai vastaavaa, lähinnä vaatimattomasti tehty ja aihetta huonosti hyödyntävä.


14. Sankareiden Sankari - Ratchet & Clank

Ykköspelin remake pitää sisällään erittäin hyvin kootun trophylistan. Joukossa on muutama aika vaikeakin tapaus, mutta valtaosa on enemmänkin tietynlaista pelityyliä vaativa tapaus jossa pitää joko pelata tietyllä tavalla, tai sitten vain kikkailla ympäristössä. Lisäksi tämä on erittäin hyvä peli, joten ei tästä oikeastaan mikään ole erityisen turhauttavaa.


13. Platinum Guardian - Lost Words: Beyond the Page

Tämä on hauska setti, sillä peli on tehty erittäin hyvin. Tietyt trophyt voi suorittaa vain tietyssä kohdassa, mutta pelin lopuksi niihin voi palata ongelmitta. Myös aika tarkkaa tutkimista saa harrastaa mutta kokonaisuus toimii niin hyvin ja pysyy niin hillittynä, että mikään ei mene erityisemmin yli, vaan pelistä pystyy nauttimaan myös trophymetsästyksen kanssa.


12. And that complites the list! - Toem

Hauska kokonaisuus jossa platina on tavallaan simppeli, mutta vaatii todella paljon tekemistä ja pulmanratkontaa. Monet paikat pitää tutkia erittäin tarkkaan että löytää kaiken ja huomaa kaiken, sillä monissa tapauksissa vaadittavat tilanteet tarkoilla vaatimuksilla. Peli on kuitenkin todella anteeksiantavainen, mikä pitää huolen että turhauttavaa tästä ei tule. Mutta aikaa vievää kylläkin.


11. 100% - 11-11: Memories Retold

Tämä on näitä vähän turhankin täyteen ahdettuja tapauksia jossa on paljon hyviä trophyjä, mutta myös paljon keräilymaratoonikohtia joissa pitää todella tarkkaan tehdä aivan kaikki, sillä sitä tämä platina vaatii, aivan kaiken tekemistä, mikä on loppuviimeksi todella iso prosessi, varsinkin jos ei käytä mitään ohjetta tai tiedä haasteita etukäteen.


10. King of Kings - Tails of Iron

Yllättävän hillitty kokonaisuus jossa on kuitenkin valtava määrä tutkittavaa ja löydettävää ja joka pitää tehdä erittäin tarkasti, koska niitä missattavia varusteita on todella paljon,joiden menettäminen vaatii aloittamaan kaiken alusta. Tämä on varsin simppeli platina, mutta se vaatii myös aikaa ja kaikkien paikkojen koluamista erittäin pikkutarkasti, että käsiinsä saa aivan kaiken mitä pelistä löytyy.


9. Ye've Done It - Burly Men At Sea

Todella aikaavievä, sillä pienillä muutoksilla tarinassa, saa aikaan erilaisia tilanteita ja isossa osassa onkin muistaa, että mitä ne eri valinnat ovat. Tämä on niitä tapauksia kun platina ei ole vaikea, mutta jos ei yhtään pidä kirjaa siitä että mitä on tehnyt ja sitä kautta tiedä että mitä muutoskomboja ei ole vielä käynyt läpi, voi tämä on loputtomalta tuntuva looppi jossa sitä yhtä ratkaisevaa pientä muutosta ei vain löydä. Tosin, peli ei ole pitkä, joten tämä ei ole niin aikaa vievä kokonaisuus kuin monet muut ovat.


8. Splinter's Favorite - Teenage Mutant Ninja Turtles: Cowabunga Collection

Massiivinen kokoelma erilaisia Turtles pelejä ja pääasiassa ainoa tavoite on läpäistä kaikki, muutamissa tietyillä lisävaatimuksilla. Tästä koko jutusta tekee siedettävän se, että pelissä voi tallentaa todella vapaasti, mikä helpottaa varsinkin retrovaikeita pelejä todella merkittävästi. Tämä on enemmänkin sellainen kokonaisuus joka on näitä, joka oli vain pakko tehdä, koska sen verran monta hyvää peliä tähän sarjaan kuului. Muutama trophy tosin teki tästä kaikkea muuta kuin hauskaa tai reilua.


7. Platinum Trophy - Back to the Future

Vanhempaa Telltale, sillä tämän kanssa ei riitä että pelin pelaa läpi, vaan se pitää pelata läpi erittäin tehokkaasti ja pätevästi. Pelissä on mont akohtaa jotka pitää suorittaa tietyllä tavalla ja tässä kohtaa voidaan sanoa että ohje on enemmän kuin kohdillaan, jotta kiinnostus peliä kohtaan ei lopu. Ohje auttaa oitis saavuttamaan tietyt trophyt, joita ei ilman ohjetta välttämättä saavuttaisi millään koska niissä pitää olla niin pikkutarkka.


6. The Call of the Sea - Call of the Sea 

Tämä on niitä pelejä jossa on varsin kiinnostava tarina, mutta pulmapainotteisuus vie kiinnostusta, joten tietty ohje voi olla paikoillaan että pelin vie loppuun asti. Trophyjen suhteen pitää olla todella tarkkaa koska pelissä on paljon salaisia juttuja, paljon tutkittavaa ja useita aika kryptisiäkin pätkiä jotka pitää lähinnä tietää, että niitä osaa edes etsiä tai että niitä edes ajattelee.


5. Aito Legenda - Legend of Dragoon

Pääasiassa hyvin simppeli platinalista, jossa ei edes tarvitse tehdä kaikkia pelin suurimpia haasteita tai farmata yltiösuurta määrää, mikä on valtava plussapuoli verrattuna moniin muihin JRPG peleihin. Tiettyjä lisähaasteita täytyy tehdä ja esineiden etsimistä joutuu harrastamaan, mutta kokonaisuutena tämä on yksi niitä parempia trophylistoja, koska sitä ei ole vedetty merkittävästi yli, vaikka siihen olisi ollut todella helpot ja selkeät paikat. Paikoin helppo, mutta paikoin hyvin vaikea kokonaisuus.


4. Heart of Hallownest - Hollow Knight

Yksi vaikeimpia trophylistoja, varsinkin ilman tiettyjä temppuja ja ohjeita joilla menoa voi helpottaa merkittävästi. Tämä on yksi niitä tapauksia kun platinan suorittaminen ei tietyssä vaiheessa ole enää edes hauskaa, vaan se tietty maaginen raja ylittyy jossa kokonaisuus muuttuu rasittavaksi. Siinä on tosin myös vahvuutensa, mutta suurimmat haasteet ovat menneet yli siitä reilusta ja hauskasta.


3. Hero of the Galaxy - Ratchet & Clank 3

Yksi näitä pelejä jonka on pelannut täysin PS2 aikakaudella ja pääasiassa tämä on trophy jonka hankkiminen olikin pitkälti yksi tapa todistaa että siihen pystyy edelleen. Ei niinkään vaikea lista suorittaa, koska monia helpottavia työkaluja tähän prosessiin on tarjolla, mutta aikaa tähän menee todella paljon. Tosin peli on erittäin hyvin tehty, PS2:n parhaimmistoa.


2. The Jedi Survivor - Star Wars Jedi: Survivor

Haastelista jossa ei ole vaatimuksena aivan kaikkea, mutta kuitenkin sen verran paljon todella pikkumaista ja tarkkaa suorittamista että ilman tiettyjä ohjenuoria, tähän voi upota aivan tolkuttomasti aikaa. Tämä ei ole millään tavalla helppo platina, sillä alueita saa perata todella tarkkaan, valtaosa pelistä pitää suorittaa ja samalla pitää myös käyttää monia erilaisia taktiikoita joita pelissä tulee vastaan. Hyvin koottu kokonaisuus joka kannustaa entistä enemmän tutkimaan paikkoja ja pelaamaan peliä.


1. Cuz Boredom Kills Me - Resident Evil 4 Remake

Tämä on sekä aikaa vievä, että vaikea trophysetti. Vaatii monta pelikertaa, paljon erilaisia metodeja ja vieläpä kaikkien aseiden keräämisen, mikä itsessään on jo hyvin vaikeaa ja vaatii useamman pelikerran erilaisilla lisäyksillä. Positiivista tosin on että RE4 Remake on yksi parhaita remakeja mitä on koskaan tehty ja se on erittäin miellyttävää pelattavaa, jonka vuoksi näiden haasteiden suorittaminen ei ole vastenmieleistä. Tietyt haasteet kyllä ärsyttävät ja vaativat todella paljon suunnittelua, mutta kokonaisuutena tämä on erittäin hyvä lista ja sellainen saavutus josta voi olla ylpeä.