Pistoolit ovat harvemmin niitä tehokkaimpia aseita peleissä, joissa on kattava arsenaali pyssyjä. Pistoolit ovat kuitenkin tyylikkyydessää aivan omaa tasoaan ja koska niitä on melko laaja skaala, mukaan mahtuu ase aivan jokaiseen käyttötarkoitukseen. Tietyllä tavalla pistooleista saadaan kyllä aivan omalla tavallaan tehokkaita aseita, kun vain halutaan mutta todella usein tyyli on se, mikä päihittää sen tehokkuuden. Tietyt pistoolit ovat ulkonäeöllisesti myös paljon toisia parempia.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per pelihahmo, per peli.

  • Jotkut aseet ovat useampien hahmojen käyttämiä.

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda kokonaan itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata niin että alkuperäisesti ei ole mitään jäljellä.

Muutamissa tapauksissa voi olla kyseenalaista että kyseessä edes pistooli, mutta itse valikoin juurikin ne aseet jotka itse luokittelisin pistooleiksi. Koska skaala kasvaa paljon, niin ulkoasu alkaa olla ensimmäinen puoli joka todella muuttuu.

Myös tänä remakejen kultaikana tietyt aseet saavat uuden ulkoasun, mutta niissä täytyy olla selviä muutoksia entiseen nähden että ne kelpaavat vertailuun. Sama pätee myös pelisarjoihin joissa samat aseet tekevät paluun samalla nimellä ja ulkoasulla.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

D50 (Nomad) - Ghost Recon: Wildlands

Deagle ja juurikin sellainen pistooli, joka pysäyttää vihollisen yhdellä osumalla. Tehokkaampaa pistoolia ei ole ja pärjää myös monia muitakin aseita vastaan, mutta ei sovi hiljaiseen etenemiseen.

 

Ushior (Ryder) - Mass Effect: Andromeda

Varsin hieno pistooli, jossa on kaikenlisäksi vielä voimaakin taustalla. Tämä on niitä tehokkaampia pistooleja, mutta siinä on myös oikein mukavasti ammuksia ja ulkoasultaan kyseessä on myös todella hieno ase.

 

Revolver (Sebastian Castellanos) - Evil Within 2

Ei se paras ammusmäärä, tulinopeus tai latausnopeus, mutta on tehokkaampi ase kuin valtaosa muista pistooleista. Tämä on erityisen hyvä ase pomotaisteluihin ja tilanteisiin jotka haluaa ratkoa nopeasti, joskin äänekkäästi.

 

Spitfire (Gunslingers/Sharpshooter)) - Killing Floor 2

Vähän tulivahinkoa tarjoava pistooli joka sopii todella hyvin tuomaan vähän lisää variaatiota muutoin perustyyliseen ammuskeluun ja joka toimii todella hyvin vähän kestävämpiin vihollisiin.

 

Scarborough Fair (Bayonetta) - Bayonetta

Pistooleiksi vähän erikoisemmat näköiset, mikä on tässä tapauksessa plussaa. Vähän katkaistu haulikon tyyliä tuomaan vaihtelua ja tuplana tietenkin.

 

.475 Wildey Magnum (Brandon Heat) - Gungrave G.O.R.E

Tyylikäs ja tehokas pistooli, kuten tämän tyylisten magumien kuuluukin olla. Pääasiassa tehokkuus kuitenkin on se mikä nostaa tämän vähän muita korkeammalle koska ulkoasu pitää sen lähes tulkoon tasoissa.

 

SG-09-R (Leon) - Resident Evil 4 Remake

Samalla tavalla peruspätevä pistooli kuin alkuperäisessäkin. Varsinkin päivitettynä sopii hyvin alkupeliin ilman isompia merkittäviä heikkouksia. Pääasiassa hyvä joka paikan höylä pitkälti kaikkiin tilanteisiin.

 




24. Matilda (Leon) - Resident Evil 2 Remake

Matilda on ollut osana monissa RE peleissä ja RE4:ssä se ei ollut parhaasta päästä, koska kulutti niin paljon ammuksia. Tässä pelissä vahvuus tulee sen runsaasti kustomoinnista joka tehostaa tähtäystä, ammusmäärää ja tehokkuutta. Ulkoasu kärsii aika reippaasti kun kaikkea roinaa tulee mukaan, mutta pääasiassa kyseessä on hyvä pistooli silloin kun pelkkä voima ei ole ratkaisevaa.


23. Infinite MUP Handgun (Jill Valentine) - Resident Evil 3 Remake

Pääasiassa aivan tavallinen pistooli ilman mitään erikoista, mutta siinä on loputtomat ammukset mikä tekee siitä oitis paremmin kuin valtaosa pelin muista aseista. Vaati pelin läpäisemin kertaalleen, mutta on ehdottomasti yksi näitä hauskoja ja hyödyllisiä aseita kun ammusten perään ei tarvitse enää katsella.


22. Magnum (Sebastian Castellanos) - Evil Within 2

Kuten monissa muissakin kauhupeleissä, myös tässä pelissä magnum on helposti pelin tehokkain ase. Se on hienon näköinen ja tekee lähemmäs mistä tahansa vihollisesta selvää jälkeä varsin nopeasti. Sen saaminen edellyttää pelin läpäisemistä kerran, mutta on toinen kerta onkin sitten vähän helpompi. Pääasiassa juurikin sellainen ase kuin voisi olettaakin, ilman mitään erityistä omaa lisää.


21. Stallion (Artiom) - Metro: Exodus

Pistooleja tässä pelissä ei ole paljoa ja Stallion on ainoa oikeasti hienon näköinen, koska ei ole kasattu romusta. Tätä voi muokata todella paljon, mikä tekee siitä oitis astetta paremmin, sillä sitä voi muokata todella merkittävästi tukemaan omaa pelityyliä ja tämä on niitä astetta luotettavampia pistooleja koko pelisarjassa.


20. Revolver (John Sawyer) - Huntdown

Ehdottomasti se järeimmäntuntuinen käsiase pelissä, sillä tässä revolverissa on samanlaista tuntua kuin haulikossa. Hidas, mutta tehokas. Tämä on sitä pistoolityyppiä jossa nopeuden sijaan käytetään voimaa ja hahmolle tämä sopii todella hyvin. Ulkoisesti aseesta on vaikea sanoa mitään, kun sitä ei lähietäisyydeltä oikein näe, mutta käytössä siinä on potkua.


19. M1911 (Fairburne) - Sniper Elite 5

Klassinen pistooli ja yksi niitä pistooleja jossa on vaimennin mahdollisuus. Tämä tekee tästä helposti yhden parhaista pistooleista sillä vaikka se ei ole yhtä tehokas kuin revolveri, niin käytänöllisyys on paljon paremi, koska tällä voi tehdä selvää jälkeä useasta vihollisesta paljastumatta. Lisäksi tämä on niitä hienoimpia historiallisia pistooleja mitä löytyy ja asiaa myös auttaa vaimennin joka tuo aseeseen vähän lisää tyyliä.


18. Pistol (Doom slayer) - Doom

Peruspistooli jossa on tässä tapauksessa loputtomat ammukset. Erinomainen viimeinen oljenkorsi kun muitsa aseista on ammukset loppu, mutta myös ihan normaalissa käytössä peruspätevä ase. Paranneltuna entistä parempi ja siitä syystä merkittävästi parempi kuin monet peruspistoolissa monissa muissa FPS peleissä.


17. Constance Automatic (Colt) - Deathloop

Varsin kiinnostava ase koska kahden lippaan ansiosta tällä aseella voi jatkaa ampumista, vaikka sitä lataisi samalla. Pisteet kekseliäisyydestä, vaikka muutoin ase ei millään ylläkään monien merkittävästi parempien aseiden tasolle. Puhumattakaan että tämä voi olla hivenen haastava saada. Mutta joka tapauksessa kekseliäisyytensä ansiosta tätä ei voi sivuttaa, vaikka sitä pelissä ei juuri itse käytäkään.


16. El Florecer (Dani Rojas) - Far Cry 6

Revolveri joka ehdottomasti niitä hienoimpia pistooleja tässä pelissä. Todella nopea käyttää huomioiden miten tehokas ase lopulta on. Vähän cowboy tyyliä tähänkin peliin. Ulkoisesti särmikäs ulkoasu musta & kulta tyylillään. Soveltuu hyvin ykkösaseeksi tai tukiaseeksi sillä vaikka ammuksia on vähän ja lataaminen voisi olla nopeampaakin, korjaa pysäytysvoima ne pikku ongelmat. Niin tyylikäs kuin mikä, vaikkakin nimi voisi olla parempi.


15. Sovereign (Rook) - Far Cry 5

Tyylikkäimpiä ja tehokkaimpia pistooleja koko pelissä. Uniikki variantti D50 pistoolista jolla pystyy tekemään kunnolla vahinkoa suorassa toiminnassa. Hyvä esimerkki deaglesta jolla ammutaan kerran koska se yksi kuti viholliseen monesti riittää. Tällä tekee vahinkoa järeämpiinkin kohteisiin, mutta isoa laumaa vastaan tämä ei ole välttämättä se paras vaihtoehto, kelvollinen, mutta ei paras. Ulkoinen tyyli on myös oikein hyvää tasoa ja tämä on ehdottomasti niitä hienompia desert eagle variaatioita.


14. Flare Gun (Alan Wake) - Alan Wake

Pistooliksi mahtuva ase, joka ei ole yleensä taisteluun tarkoitettu, mutta tässä pelissä se on ylivoimaisesti yksi tehokkaimpia aseita mitä löytyy. Ammuksia nyt on rajallisesti kuten asiaan kuuluu, mutta yksi valoraketti tekee selvää jälkeä lähemmäs kaikesta mitä kentältä löytyy ja tehoaa todella hyvin myös pomovihollisiin. Mutta suuria vihollismassoja vastaan tämä on erinomainen valinta.


13. APP-3 (Kilo) - Syndicate

Käsiaseeksi varsin tavallinen, mutta ulkoasultaan aseessa on varsin mukavasti sellaista omanlaistaan hieman erikoista tyyliä joka saa sen näyttämään astetta kehittyneemmältä. Erittäin hyvin tähän maailmaan sopiva ase joka on erittäin hyvä tukiase, koska pääaseeksi se on hivenen tehoton. Pääasiassa erittäin hyvä esimerkki pistoolista ilman mitään erikoisuuksia. Isommat pisteet todellakin tyylikkyydestä käyttömukavuuden sijaan.


12. Sunshot (Guardian) - Destiny 2

Ulkoasultaan hienosti joukosta erottuva pistooli, joka on myös melko tehokas ase, varsinkin pistoolien joukossa. Ehdottomasti yksi näitä aseita joka on jäänyt hyvin mieleen tästä pelisarjasta. Tälläisessä pelissä paremmat aseet lopulta nujertavat kaiken, koska varusteiden taso nousee. Tästä syystä tämä onnistuu ulkoasullaan keräämään astetta enemmän pisteitä, koska muut aseet eivät isommin kopioi tämän aseen tyyliä.


11. Gaston 21 (Seeker) - Sniper Ghost Warrior Contracts

Varsin hyvä tukiase ilman mitään merkittävästi erikoista sisältöä. Varsin hyvä jokapaikanhöylä ja todella tasapainoinen käsiase tarkka-ampujalle. Sen verran hiljainen että ei vedä huomioita puoleensa, koska vaimennin. Sen verran iso lipas että useammasta vihollisesta pääsee kyllä eroon ja sen verran nopea käytössä, että soveltuu hektisiinkin tilanteisiin.


10. Gluttony Pistol (Newbie) - Tiny Tina's Wonderlands

Ulkoasultaan tämä pistooli ei ole sen hienompi kuin muutkaan pistoolit tässä pelissä, eli siitä ei tule tai mene mitään pisteitä. Se mikä kuitenkin tekee tästä aseesta helposti sen parhaan pistoolin, on sen lisäominaisuus jossa tekemäsi vahinko parantaa omaa elinvoimaa. Tätä kautta tämä on ehdottomasti parhaita pistooleita mitä voi saada, vaikkakin sen saaminen onkin sitten suhteellisen rasittava projekti, koska se on täyttä tuuripeliä.


9. Cerberus (Grave) - Gungrave G.O.R.E

Kolmipäisen koiran mukaan nimetty kokoelma aseita. Pääasiassa tuplapistoolit, mutta salainen kolmas pää tuo mukanaan vähän lisää sisältöä tähän kokoelmaan. Pistoolit näyttävät hienoilta sillä tyyliseikat ovat enemmän kuin kohdallaan. Käytössä ne eivät ole pelin vahvimmat aseet mutta yleisesti ne lukeutuvat pelin parhaisiin aseisiin sillä niiden yleishyödyllisyys on huipussaan ja tyylikkyys niitä käytettäessä on myös huipputasoa, mikä on aika hyvä saavutus tässä pelissä.


8. Punisher (Leon) - Resident Evil 4 Remake

Siinä missä jotkut aseet ovat lähestulkoon identtisiä aiempien aseiden kanssa, on Punisher yksi niitä aseita joka korostaa sitä, miksi eroa on ajoittain aika merkittävästi. Tämä ase edelleen läpäisee vihollisia, eli voi osua useaan kohteeseen, mutta syy miksi tämä remake versio on niin erilainen aiempaan nähden, on sen aika hyvä lipas verrattuna muihin ja mahdollisuun käyttää lasertähtäintä, mikä on yllättävän suuri etu. Tämä ehdottomasti paras pistooli, kunnes saa käyttöönsä Blacktailin, jossa on ehkä pienempi lipas, mutta joka on muutoin yhtä hyvä kuin alkuperäisessä.


7. 5.7 USG (Nomad) - Ghost Recon: Wildlands

Yleispätevin pistooli lähes kaikkiin tilanteisiin ja monipuolisesti muokattava pistooli ylipäätään. Äänenvaimennin tekee tästä hiljaisen, laaja lipas tarjoaa runsaasti ammuksia ja tulivoimaa on enemmän kuin monissa muissa pistooleissa, mikä tekee tästä pääasiassa kaikilla tavoilla ideaalin tukiaseen ja viimeisen oljenkorren. Ei se tehokkain pistooli, mutta sopii oikeastaan mihin tahansa tilanteeseen ja koska tätä pystyy muokkaamaan niin monipuolisesti, voi tästä tehdä hyvin vapaasti todella omanlaisensa aseen.


6. Guerilla Gear 44 Magnum (Cap) - Far Cry: New Dawn

Tyylikäs musta revolveri jossa riittää tulivoimaa. Merkittävimmät heikkoudet ovat pääasiassa niitä jotka tulevat revolveriaseista lähemmäs aina, eli suht rajallinen määrä ammuksia ja hitaampi lataus, mutta ne eivät ole erityisen isoa miinuksia tässä aseessa. Tämä pistooli on sitä tasoa että se pystyy kilpailemaan kaikkien muidenkin kanssa, varsinkin tulivoimassa, vaikka se ei muutoin olekaan erityisen monipuolinen ja käytännöllinen ase. Suuret pisteet tyylikkyydestä joka tapauksessa.


5. Rentier Revolver (Jesse Rentier) - Evil West

Tarjoaa todellista westernityylistä, kuten revolverin parhaimmillaan kuuluukin. Pitkälti toiminnaltaan perusrevolveri joten iso osa tyylistä tulee käyttäjästä itsestään. Tähän on kuitenkin osattu tuoda oikein hienosti omanlaistaan tyyliä joka tekee tästä selvästi paremman pistoolin kuin monet peruslänkkäripyssyt. Viimeinen silaus onkin sitten se teslamuokkaus joka tekee ammuksista tehokkaampi ja laittaa ne kimpoilemaan vihollisiin. Saisi olla vähän tehokkaampi ja näitä voisi olla myös kaksi kerralla, mutta pääasiassa todella hyvä perusase joka sopii nopeutensa ja helppoutensa ansiosta oikeastaan mihin tahansa tilanteeseen perusvihollisista pomovihollisiin. Teslaulkoasu on myös yllättävän hillitty, vaikka hieman sitä cowboy fiilistä vähentääkin.


4. NikiBoom (Commander) - Dolmen

Kaikista pelin pistooleista mikään ei pääse edes lähelle tämän pistoolin tehovoimaa. Tulielementtiä käyttävä hivenen hakeutuvia ja räjähtäviä ammuksia ampuva ase joka ei ole edes erityisen suuri energiasyöppö. Superversio sitten ampuu musta-aukkomaisen räjähtävän energiakehrän, jota voi voimastaa jatkuvalla tulituksella. Ehdottomasti loppupelin parhaita aseita ja se kohta jossa lähitaistelu sai lopullisesti siirtyä syrjään tulitaistelun tieltä ja tämä on ehdottomasti se ase joka ratkaisi sen kisan.


3. Pistol (Ezio) - Assassin's Creed: Brotherhood

Mahdollisesti se tehokkain ase mitä pelaaja haltuunsa saa, sillä tämä piilopistooli tappaa lähes minkä tahansa vihollisen yhdellä osumalla, on erittäin tarkka ja suhteellisen nopea käyttää. Hiljaisuus katoaa ja pelaaja on äkkiä kohden käyttäessään tätä, mutta jos hiiviskely ei ole sieltä mieluisimmasta päästä, niin tämä ase on se työkalu joka ratkaisee ison osan ongelmista, koska varsinkin yllätysedun kanssa tilanne on kerrasta poikki, varsinkin kun pelihahmo tähtää automaattisesti käyttäessään pistoolia.


2. Cal's blaster - Star Wars Jedi: Survivor

Lisäys valomiekan kylkeen. Cal Kestisin taistelutyyli nojaa pääasiassa lasermiekkaan, mutta pistooli on siihen on oheen todella hyvä lisäys, joka saa vähän lisää maustetta tietyillä päivityksillä. Aivan erityistä tyyliä tähän aseeseen tosin saadaan sen monenlaisista muokkauksista, joiden kautta tästä pystyy todella tekemään omanlaisensa laserpistoolin. Vaikka muokkauksia onkin mukavasti, niin perusase pysyy samana. Joka tapauksessa tämä on enemmän kuin esimerkillinen versio pistoolista. Varsinkin miekan kanssa käytettynä.


1. Wand (Student) - Hogwarts Legacy

Tämä on todella selvää käsityksen venytystä, mutta periaatteessa taikasauva tässä pelissä toimii lähemmäs täysin kuin ampuma-ase, sillä tästä esineestä lähtee ammuksia, samalla tavalla kuten vaikka jousesta tai vastaavasta. Voi olla tämä on pitkälti määrittelykysymys, mutta taikasauva on oikein toteutettuna ehdottomasti ampuma-aseeseen verrattavissa oleva, mutta tällä ajattelumallilla itse määrittelen sen jopa pistooleihin verrattavissa olevaksi esineeksi, vaikkakin se merkittävä määrä loistuja/ammuksia hieman pakkaa sekoittaakin.