Viimeiset hetket voivat olla erittäin pieniä asioita, ne voivat kirjaimellisesti olla viimeiset sekunnit tai sitten pari viimeistä minuuttia tai sitten vain viimeinen kohtaus tai viimeisen kohtaukset loppu. Vaikea määritellä tarkkaan.

 

 

 

Kertauksena mainittakoon että salaisia lopetuksia ei lasketa ensisijaisesti lasketa mukaan vaan nyt keskitytään siihen miten peli itsessään päättyy.

DLC:t ansaitsevan oman paikkansa vain silloin jos ne todella onnistuvat tuomaan jotakin mukaan pääpeliin ja niiden tapahtumat sattuvat aivan lopuksi, eli pääpeli ei saa jatkua DLC:n tapahtumien jälkeen.

Lienee vielä syytä korostaa että nyt mennään todella pikkumaisiin juttuihin mikä tarkoittaa sitä että vaikka lopetus itsessään olisi todella huono, niin se viimeinen hetki voi silti olla todella hyvä. Vastapainona on se, että vaikka lopetus olisi kuinka hyvä, niin se viimeinen hetki ei silti ole se paras pätkä siitä kokonaisuudesta.

Vain yksi lopetus per peli.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Ilotulitus - Spyro: Year of the Dragon

- Peruslopetus ja todella tyylikkään rauhallinen sellainen.

 

Loittoneminen - Control

- Tyylikäs lopetus kun kaikki jatkuu.

 

Hand of god - Singularity

- Synkän lopetuksen mahtipontinen päätös.

 

Täysi ympyrä - Final Fantasy IV: After Years

- Ceodore päätyy siihen, mistä Cecil aloitti.

 
24. Elä ikuisesti - Dragon's Dogma

Teoreettisesti mietittynä tämä on pelin viimeisiä hetkiä, koska pelihahmo on saavuttanut jumalmaisen tilan ja on kuolematon. Mikään ei koskaan pääty, ellei pelaaja sitten valitse niin, jolloin mennään varsinaiseen loppuun, mutta tämä hetki, kun ikuinen elämä on saavutettu, on kyllä erinomaisesti tehty tunnelmallisessa mielessä.


23. Kirves naamaan - Wolfenstein II: New Colossus

Vähän olisin halunnut herkutella enemmän Engelin tappamisella sillä tuntuu että hän pääsee aivan liian helpolla, mutta samalla on todettava että onhan se tunnelmallisesti tehty pätkä jossa BJ lyö häntä kirveellä naamaan ja halkaisee lopulta hänen kallonsa, hieman ennen sitä rauhallisesti puhuen hänelle.


22. Dormin - Shadow of the Colossus

Wanderer sai mitä ansaitsi, tyhmä kun oli ja onhan se todella hyvä pätkä jossa pelaaja pääsee ohjaamaan Dorminia, tämän tehdessä selvää jälkeä paikalla olijoista. Tähän pätkään on todellakin saatu hienoa tunnelmaa.


21. Ryhmä kävelemässä - Grand Kingdom

Lopputekstien aikana pelaajan ryhmä, jolla peli on viety loppuun, astelee rauhallisesti alueella siistissä jonossa. Tämä on hyvin rauhallinen ja todella hyvin tehty osuus, jossa matka on tavallaan päättymässä, mutta samalla se myös jatkuu.


20. Luoti - Killzone: Shadowfall

Viimeinen koston pätkä. Siis tässä pelissä ei ole kovin hyviä hahmoja, mutta kyllä se on aina miellyttävää antaa kusipäälle mitä tämä ansaitsee ja kun kyseinen k-pää on vielä petturikin, niin sen parempi.


19. Kuten aina - Mad Max

Max ajamassa autollaan poikki aavikkoisen maiseman. Tälläinen lopetus on niin omiaan Mad Max tyyliin. Ei sen kummempaa.


18. Täältä pesee - InFamous: Second Son

Jos pelaaja päätyy pahalle reitille ja rankaisee todella niitä jotka tekevät hänelle väärin, niin loppupuolella oma heimo hylkää hänet, vaikka hän teki kaiken suojellakseen heitä. Delsinin sanat ennen viimeistä meteori-iskua korostavat hyvin sen, mitä tässä tuodaan esiin. Te ette vain selviä ilman minua.


17. Bromance - Detroit: Become Human

Ehdottomasti koko pelin parasta antia on Connorin tarina ja yksi kyseisen tarinan parhaita osia on Hank Anderson. Tämän tarinan erittäin miellyttävä ja sydäntä lämmittävä päätös tuo nämä toisiinsa kiintyneet kaverukset taas yhteen, tutulle paikalle.


16. Heitto - Titanfall 2

Titaanin viimeinen ratkaiseva teko, jotta se voi pelastaa kuljettajansa. Tämä lyhyt aivan lopussa tuleva hetki todellakin tekee tästä tarinasta niin hyvän ja se jää mieleen. Yllättävän draamallisesti vahva hetki kaikessa komeudessaan.


15. Kaikki ovat kotona - Spyro: Year of the Dragon

Kaikki lohikäärmevauvat pelastettu. Tämä täydellinen lopetus on sellainen osuus joka ei ole se kaikkein eeppisin, ikimuistoisin tai mitäänkään ihmeellisin tai tunnelmallisin, mutta se kaikessa yksikertaisuudessaan erittäin hyvin tehty, mitä nyt se olisi toiminut ehkä vielä paremmin jos lohikäärmevauvoja olisi näytetty vielä enemmän, härväämässä ympäriinsä, mitä nyt.


14. Seilaaminen - Assassin's Creed IV: Black Flag

Lopputekstien aikana Edward keskustelee tyttärensä kanssa, mikä on ehkä paras tarinallinen päätös mitä tässä pelisarjassa on tähän mennessä ollut. Tytär josta Edward ei edes tiennyt on nyt osa hänen elämäänsä ja seilatessaan laivalla, hän opettaakin samalla tyttärelleen esimerkiksi sen mikä on laivan ja veneen ero.


13. Wake up - Darkness

Pimeys on voittanut, mutta yhden hetken Jackie voi vielä nähdä rauhallista unta rakkaastaan, kunnes hänen pitää herätä. Kaikessa kauneudessaan niin traaginen lopetus, mutta todella hyvä tapa päättää tämä hyvin synkkä tarina ja korostaa päähenkilön tuntemuksia, kaiken jälkeen.


12. Täysin pimeää - Dark Souls 3

Kun tuli hiipuu, niin lopulta on enää vain pimeys ja tapa jolla tämä tulee esiin pelin lopetuksessa on erittäin hyvin tehty ja vielä viimeisenä silauksena täydessä pimeydessä, voi vielä kuulla tulenpitäjän äänen, vaikka mitään ei enää näekään.


11. Saa tuulettaa - Crast Team Racing

Kun pelin on pelannut loppuun ja lopputekstejä käydään läpi, niin nähdään samalla että miten kukin pelihahmo tuulettaa voitettuaan. Kyllähän siinä myös kerrotaan mitä kukin teki kisojen jälkeen, mutta kyllä se parasta antia kun näkee miten he tuulettavat voittoa.


10. "Lohikäärmeen" varjo - Divinity II: Ego Draconis - Flames of Vengeance DLC

Pienetkin asiat voivat tehdä kaikesta parempia. Monella tavalla DLC:n lopetus on sellainen mitä pääpelin lopetuksen olisi pitänyt olla. Se ei jätä turhia aukkoja vaan päättää tarinan, aika tyypillisellä fantasiatyylisellä tavalla, mutta se mikä tekee tästä lopetuksesta niin hyvän on "lohikäärmeen" varjo sankarien yllä. Ja kyllä, "lohikäärmeen", sillä tämän pelin olennot ovat traakeja, koska niiden siivet ovat käsinä.


9. Se viimeinen silaus - Final Fantasy IV: After Years

Kaikki tarinat saavat vielä viimeisen silauksen tässä jatko-osassa ja ehkä se kaikkein eniten sitä kaivannut osuus tulee Rydian ja Edgen tarinoiden päättymisestä. FFIV jätti tämän kaiken kesken ja vaikka tälläkään kertaa mitään fyysistä ei tapahdukaan, niin kyllä tämä hetki tuntuu juurikin siltä, mitä tämän orastava rakkaustarina tarvitsee, todella alkaakseen.


8. Ryu katoaa tuuleen - Ninja Gaiden Sigma

Yllättävä veto, mutta niin hyvä. Pitkän matkan jälkeen Ryu tuhoaa lohikäärmemiekan yhdellä iskulla ja sen jälkeen hänen tehtävänsä on tehty. Nopeassa hetkessä Ryu muuttuu/katoaa tuuleen ja on oitis poissa. Ei mitään erikoisempaa selittelyä, ei hyvästejä jne. Ninja on tehnyt tehtävänsä ja lähtenyt. Tuskin pelaaja edes tiesi että Ryu osasi tämän tempun.


7. Auringon nousu - Joe Dever's Lone Wolf

Todella onnistunut tapa päättää tarinallinen kokonaisuus, ihan muutamalla yksittäisellä kuvalla, jotka on piirretty juurikin sillä Lone Wolf tyylillä. Taistelu on ohi ja sankarimme katsoo nousevaa aurinkoa. Erityisen hyvän siitä tekee se piirrosjälki jossa kaksi kuvaa riittää luomaan niin hyvän loppuvaikutelman.


6. Strife - Darksiders 3

Kun suuri taistelu on alkamassa ja Fury on juuri lähdössä pois, astelee yksi "ihmisistä" mukaan taisteluun kahden pistoolin voimin. Sitten yhden näppärän tempun kautta valeasu katoaa ja paikalla seisookin Furyn veli Strife, valmiina taisteluun, täysin yllättäen kaikki, varsinkin Furyn. Tämä on niin upea hetki ja niin upea tapa esitellä yksi neljästä ratsastajasta.


5. Fair is fair - Resident Evil 6

Jake jatkaa omalla tiellään, omalla tavallaan. Samankaltainen asetelma kuin pelin alussa, mutta erilainen, koska kyseessä on muuttunut mies. Omena, mies ja ase. Sitten vielä viimeiset sanat ja laukauksen kera lopetus. Simppeli mutta niin toimiva ja mieleenpainuva.


4. Ratsastajien määrä, on neljä - Darksiders II

Erinomainen viimeinen silaus jossa palataan ensimmäisen pelin tilanteisiin ja tunnelmiin. Tässä esiossa Kuolema uhraa itsensä ihmisyyden ja veljensä vuoksi. Mutta kun viimein sinetti murtuu ja ratsastajat kutsutaan, niin ratsastajia on aina oleva neljä... Kuolema elää.


3. Vladimir putoaa - Max Payne 2: The Fall of Max Payne

Viimeisen lopparin viimeinen hetki, kaikkien puheiden jälkeen hän putoaa alas ja tämä, juurikin tämä putoaminen on se erinomainen osa. Erinomaisen fysiikkamoottorin ansiosta Lem voi pudota mitä erilaisemmin, tai pikemmin iskeytyä mitä erilaisemmilla tavoilla lattiaan ja se tekee tästä niin loistavan pätkän.


2. Aerith? - Final Fantasy VII

Ottaen huomioon miten peli jättää lähemmäs kaiken kesken, niin Aerithin mukana olo sentään tekee kaikesta kunnolla kyseenalaista. Sephiroth on voitettu, ehkä? Maailma on silti tuhoutumassa, mutta samalla planeetan energia on kerääntymässä, mutta ilma-alus on ottamassa kaiken energian vastaan ja on miehistöineen kunnolla pulassa. Sitten, kaikki keskeytyy ja näytetään Aerith, joka nostaa katsettaan, siihen samaan hetkeen, josta koko peli alkoi. Tässä on niin paljon teorisoinnin mahdollisuuksia, että se korjaa muuten aika surkea lopetuksen.


1. Lopputekstien aikana - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Siinä rajoilla mikä menee viimeisiin hetkiin, mutta tämä on vain niin hyvä että sitä ei vain voi sivuuttaa. Kun lopputekstit alkavat, niin rokki alkaa soida ja pelaaja saa Dantella vielä aivan lopussa laittaa demoneja kunnolla nippuun. Mitä ikinä aseita pelaajalla onkaan nyt käytössään, voi hän niiden voimalla alkaa kunnolla silpomaan, ampumaan ja pieksemään vihollisia minkä ehtii ja nämä ovat heikkoja vihollisia, mikä vain korostaa sitä, miten vahva Dante on ja miten mielekäs kokonaistilanne tässä hetkessä onkaan. Todellakin oikea tapa vielä kerran tarjota pelaajalle mahdollisuus nauttia toiminnasta.