Sivuhahmot on se kaikista laajin joukko pelihahmoja ja siksi aika pienilläkin asioilla voi nousta todella vahvasti muiden ohi. Tässä kategoriassa vaihtoehtoja on todella paljon ja muuttujia myös, mikä korostaa sitä, että tälläiseen listaan hyvin helppo koota kandidaatteja joista sitten poimia ne parhaat.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per peli. Tämä on todella iso rajoittaja sillä on pelejä joissa on niin monta erinomaista pelihahmoa. Se paras on kuitenkin valittava. DLC:t ansaitsevat oman paikan vaikka kuuluvatkin pääpeliin.

- Ei ole väliä onko hahmo pelattavissa vai ei. Toinen iso rajoittaja mutta tarpeellinen, sillä joillakin hahmoilla pelataan todella vähän ja toisilla ei ollenkaan. Joillakin taas aika paljon. Näiden erottelu vaatisi aika paljon joten sillä ei ole väliä.

- Ei väliä että mistä hahmo on alunperin peräisin.

- Jos hahmo esiintyy useammassa pelissä, hänet voidaan valita vain yhdestä.

- Ei vihollisia koska he ovat oma listansa

- Ei hahmoja jotka ovat aloittaneet päähahmoina samassa sarjassa

- Koska monet hahmot ovat saaneet useita erilaisia versioita, niin vain yksi kelpaa, eli paras valitaan

- Itsenäisiksi laskettavissa olevat DLC:t voidaan huomioida pääpelin rinnalla

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Charon - Hades

Vähäsanainen mies, jolla on kuitenkin oma merkittävä osuutensa tapahtumissa ja mytologiassa.

 

Shyvana - League of Legends

Lohikäärmenainen joka näyttää todellisen itsensä kun tarpeeksi raivoissaan.

 

Rin Murasame - Code Vein

Pirteä, ystävällinen ja rento tukihahmo ja hyvä ystävä

 

Idrial - Lord of the Ring: Third Age

Varsin hyvin tehty haltiahahmo, vaikkakin koottuna tutusita palasista.

 

Knickers - Thronebreaker: Witcher Tales

Koirahahmot tuovat aina mukanaan jotakin todella erityistä peliin, vaikka ovatkin usein suht pienissä rooleissa.

 
24. Shimura - Ghost of Tsushima

Todellinen samuraiaatteen esikuva. Shimura on juurikin sellainen hahmo josta pitää alusta asti ja jonka hyväksynnästä tulee iso osa tarinallista kokonaisuutta. Tämä on sellainen hahmo johon voi varmasti luottaa koska hahmo on sen jo todistanut. Se miten hyvin hahmoa käytetään korostuu enemmän ja enemmän tarinan edetessä ja huipentuu lopetuksessa joka tekee kipeää joka tapauksessa.


23. Vernon Roche - Witcher 3: Wild Hunt

Sissikomentoja parhaasta päästä, omanlaisellaan tyylikkyydellä. Roche voisi hyvinkin olla valinta jo Witcher 2:sta, mutta tuntuu että kolmosen kanssa hänen tarinakaarensa on parempi kokonaisuus jossa Rochen parhaat puolet todella korostuvat. Hänellä on puutteensa, mutta sotilaana hän on tunnollinen ja uskollinen, puhumattakaan että komentajana ja ystävä myös. Roche ei ehkä ole samalla tavalla erottuva persoona kuin monet muut, mutta ehdottomasti yksi niitä joka jää positiivisesti mieleen.


22. Liara T'Soni - Mass Effect 3

Trilogian ajan Liara on ehtinyt kehittyä varsin paljon, mutta kyllä hän on parhaimmillaan tässä päätösosassa. Riippuen siitä että millainen suhde tälle hahmolle ja Shepardille on kehittynyt, voi lopputulos olla todella monenlainen. Samalla tavalla kuin muutamat muutkin hahmon, myös Liara on sellainen hahmo johon kiintyy. Liaran kanssa on myös kehitetty erinomainen tarinallinen kokonaisuus monine vivahteineen. Varsinkin kolmannessa osassa kaikki koomisimmat ja draamallisimmat puolet korostuvat hienosti.


21. Calibretto - Battle Chasers: Nightwar

Juurikin sillä robottimaisella tavalla hauska hahmo. Siinä missä monet muut ovat suht kliseisiä omilla tavoillaan, niin Calibretto erottuu joukosta juurikin sillä rauhallisella äänenpainollaan ja asenteellaan. Tämä robottimaisuus on tietysti myös yksi asia joka fantasiatunnelmassa erottaa joukosta. Mutta siinä missä Garrison ja Red Monika eivät juuri erotu kaltaistensa joukosta, Calibretto erottuu.


20. Barbara Gordon / Oracle - Batman: Arkham Knight

Alusta asti todella hyvin tehty hahmo joka osa osalta tuntuu muuttuvan paremmaksi ja näkyvämmäksi osaksi pelisarjaa. Rocksteadyn trilogian päätöksessä hänen roolinsa kasvaa todella merkittävästi ja samalla kun hahmon taustat valottuvat vielä enemmän kaikessa kauheudessaan, niin myös hahmon rooli osana Lepakkoperhettä korostuu merkittävästi.


19. Zeus - Immortals: Fenyx Rising

Toimii erittäin hyvin niiden hauskojen kommenttien ansiosta. Tämä versio ylijumalasta on todella huvittava tapaus kun hän kommentoi tarinaa omalla tyylillään ja puolustelee milloin mitäkin tekoaan. Isona kokonaisuutena tämä saattaa hyvinkin olla yksi parhaita variaatioita mitä Zeusista on pitkään aikaan ollut. Ainakin tämä erottuu positiivisesti joukosta juurikin sen erinomaisen huumorin ansiosta.


18. Quiet - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Hyvin erikoinen hahmo, jopa MGS standarteilla. Quiet on todellakin osoitus nimestään sillä hän ei turhia juttele ja hänen toimintansa on monesti sieltä astetta erikoisemmasta päästä. Voimiltaan hän on yksi ylivoimaisimpia hahmoja mitä sarjassa on nähty, mikä lisää sitä tasokkuutta hahmoon. Quiet on monella tavalla silmänruuaksi tarkoitettu hahmo, mutta hänen panoksensa toiminnassa, on todella omaa luokkaansa, sillä pelaajan ei välttämättä tarvitse tehdä mitään, jos Quiet on partnerina.


17. Frank Woods - Call of Duty: Black Ops

Yksi niitä sarjan hahmoja joka varastaa shown muilta. Woods on todella asenne äijä alusta asti. Tämän hahmon tyyli iskee todella hyvin ja hän on sotilas parhaasta päästä. Tälläiset hahmot ovat monesti juurikin niitä, jotka kerran toisensa jälkeen todellakin osoittavat olevansa niitä, joihin voi luottaa ja jotka saavat työn tehtyä. Samalla tavalla luottomies kuin Advanced Warfaren Gideon.


16. Takemi - Persona 5

Goottivivahteinen lääkäri jonka kohdalla ulkonäkö yhtä aikaa pettää, eikä petä yhtään. Takemin tapauksessa se arvoituksellisuus luo hienon enigmaattisuuden hahmon ympärille. Onko tämä sellainen hahmo johon voi luottaa ja mitä hänen todellisiin tavoitteisiinsa kuuluu. Suurimmat pisteet tulevat todellakin tästä tyylikkyydestä mitä hahmossa on mukana ja tämä on ehdottomasti yksi niitä hahmoja johon muodostuu nopeimmin hyvin vahva side, joka voi myös olla romanttinen.


15. Beast - Kingdom Hearts II

Hirviö pääsee kunnolla oikeuksiinsa vasta kun on omassa tarinassaan ja linnassaan. Peto on ehdottomasti yksi niitä Disney hahmoja joista itse pidän eniten sillä kaikkine virheineen ja menneisyyden arpineen tämä on erinomainen hahmo ja tässä toisessa pelissä hän pääsee erinomaisesti oikeuksiinsa, vaikka Gastonia ei näykään. Hirviön tapauksessa iso osa painokkuudesta tulee juurikin siitä elokuvasta, mutta Kingdom Hearts tarjoaa erinomaisen variaation tämän hahmon tarinasta.


14. Morwen - Lord of the Rings: Third Age

Yksi niitä hahmoja jossa on vähän enemmän oikeasti omanlaistaan sisältöä. Vaikka niin Idrial kuin Elegost kumpikin ovat todella hyviä hahmoja, niin Morwen on se hahmo joka tuntuu kaikkein omanlaisimmaltaan ja jossa on hieman sellaista Viikingien kilpineitotyyliä ja henkeä, mitä ei Keskimaassa kovin paljoa näe. Se on loppuviimeksi se iso juttu miksi tämä hahmo jää astetta paremmin mieleen.


13. Samael - Darksiders Genesis

Useassa sarjan pelissä ollut hahmo, joka demonina on aika kyseenalainen tapaus siitä, että onko hän edes oikea liittolainen, vaiko pelaaka hän aivan omaa peliään ja puukottaa selkään heti kun saa tilaisuuden. Darksiders II:ssa hänen kanssaan ihan taistellaankin mutta sarjassa ylipäätään Samael on on enemmän liittolainen, eli menee tänne sivuhahmo puolelle. Ehdottomasti yksi sarjan keskeisimpiä hahmoja joka näyttää siltä miltä paholaisen ajatteleekin näyttävän ja monesti käyttäytyy myös niin.


12. Gascon Brossard - Thronebreaker: Witcher Tales

Duke of Dogs nimelläkin tunnettu todella rento kaveri joka aloittaa vihollisena, mutta josta kehittyy nopeasti erittäin arvokas liittolainen. Gascon on juurikin sellainen kyseenalainen hahmo jonka kohdalla korostuvat helposti monet aika arveluttavat puolet, mutta joka saa tuloksia aikaiseksi, vaikkakin kyseenalaisin keinoin. Tosin nämä ovat juurikin niitä asioita jotka pitävät jännitystä yllä tämän hahmon kanssa.


11. Rocket - Marvel's Guardians of the Galaxy

Telltalen versio on monien hahmojen kohdalla todella onnistunut ja Rocket on näistä ehdottomasti se paras. Vaikka Bradley Cooper hyvän ääniroolin elokuvissa vetikin, niin kyllä Nolan North pistää todellakin paremmaksi onnistuen erinomaisesti tarjoamaan sekä sellaisen koomisen Rocketin, että sellaisen raivokkaan Rocketin. Tämä on sellainen hahmo josta saa paljon irti ja tässä pelissä siitä on myös otettu paljon irti.


10. Jon Talbain - Darkstalkers

Ihmissusi hahmo, joten kyllä se omaksi suosikiksi nousee. Tappelupeleissä on monesti sellainen tilanne että sen oman suosikin valikoi aika marginaalisilla asioilla ja Talbainin tapauksessa se että hän on ihmissusi on se juttu. Mutta jos sattuu selvittelemään lisää hahmon taustoja, niin kokonaisuus kehittyy merkittävästi, sillä tässä hahmossa on myös ihan oikeaakin sisältöä. Mutta tappelupelitilanteessa se helposti jää sivuun. Siinä tapauksessa tämä on ehdottomasti yksi sarjan parhaita hahmoja.


9. Jack Rutherford- Code Vein

Niin monista erinomaisesti tehdyistä hahmoista on aika haastavaa valikoida sitä parasta, mutta kyllä se loppuviimeksi on Jack, joka on ensinnäkin todella hienosti tehty hahmo, todella cool badass. Tämän lisäksi hahmon tarinakaari on yllättävän tunteellinen, vaikka se on samalla aikaa myös todella hurja. Puhumattakaan että tämä hahmo alkaa varsin arvoituksellisesta lähtökohdasta, mutta on pelin lopussa edennyt varsin hienosti eteenpäin. Ehdottomasti sellainen hahmo joka lukeutuu niihin hiljaisiin todella koviin sotureihin.


8. Clifford Unger - Death Stranding

Mads Mikkelsen on varastaan shown aina kun ilmestyy. Tämän veteraanisotilaan kohdalla tyylikkyys on huipussaan joka ainut kerta, oli sitten kyse vain siitä miten hän sytyttää savukkeen, miten hän viittoo käskyjä, tai miten hän lausuu muutamia ratkaisevia sanoja. Mikkelsenin ilmeet, eleet ja näyttelijän taidot korostuvat monissa kohdissa tarinaa ja erityisen kiinnostavan tästä hahmosta tekevät ne kaksi eri tilannetta joissa hän esiintyy. Juurikin tästä syystä tästä hahmosta kehittyy hyvin nopeasti pelin ehkä kaikista kiinnostavin, traagisin, tunnelmallisin ja onnistunein hahmo.


7. Xana - Dark Messiah of Might and Magic

Paljon enemmän kuin ensin vaikuttaa. Xana vaikuttaa aluksi sellaiselta mustatukkaiselta kaunottarelta jossa saattaa olla synkkiäkin puolia, mutta kun se totuus paljastuu, niin vähän alakanttiinhan se arvio on osunut, sillä kyseessä on täysi Succubus. Tosin siitä on osattu ottaa todella paljon irti, sillä vaikka Xanan viettelevä asenne viittaakin siihen, että häneen ei välttämättä voi luottaa, niin samalla sitä vähän miettii että mitä jos. Xana vaikuttaa hyvin tyypilliseltä succubus hahmolta kaikessa seksikkyydessään, mutta hahmossa on enemmänkin sisältöä.


6. Toothless - How to Train Your Dragon

Vaikkakin tässä pelissä elokuvan tarina on vain näennäisesti mukana ja kokonaisuudessa kehitellään paljon ihan omia juttuja, niin muutamat asiat eivät ole muuttuneet mihinkään ja Hiccupin luottokaveri on edelleen mukana kokonaisuudessaan ja ehdottomasti oma valintani kaikista mahdollisista lohikäärmeistä koko pelissä.


5. Cerberus - Hades

Niin hyvä poika. Cerberusin tapauksessa iso osa kokonaisuudesta tulee siitä mitä hahmosta tietää entuudestaan. Tosin tämä on yksi niitä hahmoja joihin itse muodostin nopeimmin täydellisen siteen, sillä onhan tämä perheen koira. Cerberusilla on myös ihan oma roolinsa kokonaisuudessa ja hänen siteensä moniin avain hahmoihin korostuu hienosti kun peliä pelaa tarpeeksi pitkään. Cerberus on osa taistelu oikeassa tilanteessa, mutta ensisijaisesti hän on se jota voi silittää ja jolle voi jutella alusta asti.


4. April O'Neil - Teenage Mutant Ninja Turles: Mutant in Manhattan

Voisi hyvän olla valinta myös Battle Nexusista, mutta vaihtelun vuoksi nyt tästä uudemmasta pelistä. April on kuitenkin parhaimmillaan näissä uudemmissa versioissa joissa hänestä on tehty huomattavasti kyvykkäämpi. Tässä pelissä hänellä on vähän samanlainen rooli kuin Oraakkelilla Batmanissa, mutta joka tapauksessa April on klassinen hahmo, sillä sen verran suuri TMNT fani itse olen. Vuoden 2003 sarjasta eteenpäin April on todella alkanut toimia erittäin hyvin osana tiimiä.


3. Teemo - League of Legends

Näinkin suuressa hahmossa määrässä voi olla hankala oikeasti erottua edukseen. Teemo on kuitenkin yksi koko LoLn parhaiten mieleennousevia maskottihahmoja joka omalla tyylillään jää vahvasti mieleen. Tämä pikku yordle on oikeissa käsissä hyvin vaarallinen vihollinen tai erittäin arvokas liittolainen, mutta kyllä eräs syy miksi hän on niin vahvasti noussut monien muiden yläpuolelle, on siinä miltä hahmo näyttää, miten hahmo puhuu ja millaisia skinejä hahmolla on.


2. Jormungandr - Smite

Jumalhahmo joka on tehty erittäin kiinnostavasti ja oikein. Maailmankäärme on helposti yksi norjalaisen mytologian avainhahmoja ja yksi kiinnostavimpia sellaisia. Versio joka on osana Smitea toimii todella hyvin ja korostaa sitä, että tämä hahmo on aivan omassa kokoluokassaan moniin muihin verrattuna. Tapa jolla hahmo toimii on myös varsin onnistunut ja koska Jörmungandr on monissa peleissä joko hyvin vähän käytetty tai kokonaan unohdettu, niin kyllä hän tässä tapauksessa ansaitsee tulla huomioiduksi.


1. Stranger - Red Dead Redemption

Hyvin kiinnostava tapaus kaikkine mysteereineen. Tässä pelissä tulee vastaan toinen toistaan erikoisempia hahmoja, mutta yksikään hahmo pelissä, ei pääse lähellekään siitä erinomaista tyylikkyyttä, mikä tämän hahmon kanssa tulee kuvioihin. Muukalainen ei ole vain hienon näköinen hahmo, vaan on taustaltaan myös onnistunut, koska mitään ei kerrota pelaajalle vaan kaikki jätetään tulkinnan varaan. Tämä on juurikin sellainen mysteerihahmo joka todella toimii ja vieläpä hyvin monella tasolla ja tavalla.