Aikomuksena on tehdä useampi lista, kuten parhaat pelit ja kolikon kääntöpuolena huonoimmat pelit, jossain vaiheessa. Siksi onkin hyvä kirjoittaa ylös (myös itselleni) säänöt listaukseen.

 

 

 

SÄÄNNÖT

 

Vain yksi peli sarjasta ja yhdestä genrestä

Tämä on todella hankala sääntö, syystä että: Missä kulkee raja? Jokainen päättäköön itse. Jos kolme vaatimusta täyttyy: Samaa sarjaa.

  1. Yhteinen sarjanimi
  2. Sijoittuvat samaan maailmaan
  3. Ovat samaa tarinaa
  4. Ovat pelattavuudessa todella samanlaisia
  5. Samoja henkilöitä

Pari esimerkkiä:

  • Final Fantasy VII ja Final Fantasy VIII ovat omasta mielestäni kaksi parasta FF peliä. Niissä on eri päähenkilöt eikä yhteistä tarinaa. Mutta tyylillisesti ne ovat todella samanlaisia, molemmissa on summoneja kuten Bahamuth (mikä viittaisi samaan ulottuvuuteen). Tästä syystä mukana on näistä vain toinen.
  • Spyro: Year of the Dragon ja Legend of Spyro: Dawn of the Dragon ovat kaksi peliä mitkä erittäin hyvin näyttävät miksi tämä on niin hankalaa. Toinen on Spyro ja toinen on Legend of Spyro, eivät välttämättä samaa sarjaa, tulkinnanvaraista. Eivät jaa tarinaa, maailman ehkä. Samoja hahmoja on vain kolme ja nekin todella erilaisia keskenään.  Mutta ovatko nämä kaksi genrellisesti sitten samaa, eivät. Year of the Dragon on tasohyppelypeli kun taas Dawn of the Dragon on seikkailutoiminta. Kysytään asia vaikka näin: Ovatko kaikki Batman pelit samaa sarjaa? Kuten Batman: Arkham City ja Batman (Telltale series).

Vain pelejä joita olen itse pelannut

  • Pelannut: Enemmän kuin kokeillut, eli demon pelaamista tai nopeaa testaamista ei lasketa. Sanoisin että päälle tunti on pelaamista mutta sekin on vähän pelistä riippuvaista.    

Ei kokoelmia, vain yksittäiset pelit

  • Kingdom Hearts 1,5 sisältää pari peliä, mutta ne tulkitaan jokainen omaksi kokonaisuudekseen, vaikka ovatkin samalla levyllä.

Vältän pelejä jotka muuttuvat selvästi ja usein

  • League of Legends ja Smite ovat hyviä esimerkkejä. Hahmoja tulee lisää ja joskus peli saattaa muuttua todella merkittävästi.

 

Huomoitavaa on että pelejä tulee pelattua lisää koska niitä tuppaa ilmestymään lisää, joten monet listat muuttuvat ajan kanssa. On olemassa paljon vanhempiakin pelejä joita en syystä tai toisesta ole tullut pelanneeksi.

Tästä syystä kun lista on järjestysluvulla II tai III tms, niin silloin se ei ole järjestyksessä edellisen kanssa, vaan enemmänkin saman idean seuraava koonti.