Miekkojen joukossa tietynlaiset miekat ovat niitä jotka ulkoisesti saavat oitis oman huomioni ja nousevat helposti suosikeiksi. Sitten on niitä tapauksia kun miekka ei ole ulkonäöltään oikeastaan mistään kotoisin, mutta se on käytössä erittäin hyvä. Monesti on täysin pelistä kiinni että mitä miekkaa tälläisessä tapauksessa mieluiten käyttää ja se on kokonaan oma keskustelunaiheensa. Miekka on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan niin hyvä ase, että se peittoaa aivan kaikki muut.





Vain yksi miekka per henkilö, per miekkatyyppi.

- Tarkoittaen kahden käden miekka, yhden käden miekka...

Vain peleistä joita olen itse pelannut.

Ei koottavia miekkoja (valitse kaikki osat itse) tai selvästi itse tehtäviä.

- Dragon Age: Inquisitionissa on monta jotka voi itse valmistaa ja Victor Vranissa on satunnaisilla ominaisuuksilla saatavia, itse rakentuvia miekkoja.

Vaikka monissa peleissä onkin miekkoja joista puuttuvat kaikki erikoisuudet niin niitä en sulje pois, mutta niille tuskin riittää tilaa, sillä legendaarisia miekkoja on vaikka kuinka.

Ulkonäön lisäksi miekoissa merkitsee myös se kuinka hyviä ne ovat käytössä. Joissakin peleissä aseita ei näy samalla tavalla kuin toisissa, joten monia asioita otetaan huomioon. Myös vihollisten käyttämät miekat kelpaavat.


KUNNIAMAININTOJA


Sword of Night and Flame (Tarnished) - Elden Ring

Ehdottomasti yksi hienoimpia miekkoja koko pelissä, sillä tyyliratkaisut ovat todella onnistuneita kahvassa ja terässä, mikä tekee kokonaisuudesta todella upean. Ehkä hienoin yhden käden miekka koko pelissä.


Infinity Edge (Champion) - League of Legends

Miekkojen miekka mitä puhtaaseen voimaan tulee. IE on pitkälti merkki siitä, että sen kantaja tekee merkittävää vahinkoa ja tämä valtava miekka on todella hienon näköinen kuvassa.


Embovered Sword (Morgan Le Fay) - Smite

Tyylikäs pimeyden miekka jota voisi tavallaan kuvailla Excaliburin vastamiekkana. Se on yhden käden miekka, merkittävästi solakampi ja tyylillisesti todella synkempää sorttia ja sitä kautta, todella upea.


Invictus (Clive) - Final Fantasy XVI

Mahdollisesti se pelin hienoin miekka ja siitä syystä erottuu joukosta erinomaisesti. Lisäksi tämä on ensimmäinen harvinaisempi miekka jota ei päivitetä ja jota käyttäisi mielellään pidempäänkin.


Drakeblood Greatsword (Ashen) - Dark Souls 3

Solakka rakenne saa tämän erottumaan vähän paremmin joukosta, mutta silläkin on painoarvoa, miten hyvä nimi tällä miekalla on, vaikka miekka ulkoisesti melko tavallisen oloinen onkin.


Claymore (Dart) - Legend of Dragoon

Loppupuolella saatava miekka ja yksi Dartin tehokkaimpia miekkoja, jonka raakaa voimaa ei käy kyseenalaistaminen, eli todella hyvä esimerkki claymoresta muiden miekkojen joukossa.


Dragon Bone Smasher (Slayer) - Demon's Souls

Hyvin erikoinen ja hyvin suuri miekka jonka erikoinen koiranluukärki erottaa tämän todella selvästi muista miekoista. Vaatii paljon jerkkua että tätä pystyy edes käyttämään.





24. Beastlord (Nier) - Nier Replicant

Yksi hienoimpia pelin miekoista ja ainakin se mikä on jäänyt itselle parhaiten mieleen. Todella hyvin nimetty ja nimeen erinomaisesti sopiva raskas kahdenkäden miekka jolla tehdään kunnolla vahinkoa. Tämä on oikeastaan se miekka, joka tästä pelisarjasta on jäänyt ulkoisesti vähän paremmin mieleen.


23. Northern Regalia (Slayer) - Demon's Souls

Demonbrandista ja Soulbrandista valmistettu miekka jossa näkee hyvin miten nämä kaksi asetta yhdistyvät yhdeksi tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Käyttökelvollisuudessa tämä on tosin enemmän hieno, kuin oikeasti hyvä, sillä loppuviimeksi vaatimukset aseet tehokkaaseen käyttöön ovat melko hurjat.


22. Thunderseal (Ky Kiske) - Guilty Gear Strive

Tyylikäs rapiiria ja pitkään miekkaa muistuttava hybridimallinen miekka. Solakka ulkoasu sopii hyvin Ky'n fysiikkaan ja miekka itse tyyliltään taas on todella osuva tälläisen ritarityylisen hahmon käyttöön. Kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin tyylikkään näköinen ase hyvällä värityksellä ja tietyllä karsitulla ulkoasulla.


21. Falchion & Saber (Aegis) - Steelrising

Miekkojen suhteen tämä peli tarjoaa muutaman aika kovan vaihtoehdon mutta tämä miekkakombo on mahdollisesti paras liikeradoiltaan ja vahingontuottavuudeltaan. Kahden eri miekan yhdistäminen toimii myös oikein hyvin ja kummallakin aseella on oma roolinsa tässä kokonaisuudessa. Taistelussa niissä on selvää tyyliä ja tämä sopii hyvin monenlaisiin tilanteisiin.


20. Flamberge (Ashen) - Dark Souls 3

Tämä miekka erottuu terän muodon vuoksi, sillä tämä kaareileva tyyli on todella hienon näköinen ja itse käyttäisin näitä miekkoja enemmänkin, jos ne olisivat statseiltaan kilpailukykyisempiä. Tyylikkyydessään tämä on ehdottomasti niitä paremmin joukosta erottuvia miekkoja ja pelkästään miekan terän ansiosta. Ajoittain myös kahvan ja kädensuoja ovat myös hienoja, mutta kyllä flambergen tapauksessa ykkösasia on aina se terä josta tämän asetyypin lopulta sitten tunnistaa pelissä kuin pelissä.


19. Black Knight Sword (Black Knight) - Dark Souls

Erittäin tehokas miekka joka pystyy kilpailemaan vahvuudessa lähemmäs kaikkien oman sarjansa miekkojen kanssa. Ulkoisesti tuntuu että tässä pitäisi olla vähän enemmän tyyliä, varsinkin kahvassa. Yleisesti tämä on kuitenkin todella osuvan tyylinen miekka mustien ritarien käyttöön ja voimatasoltaan tämä on miekka joka pystyy haastamaan lähemmäs kaikki muut saman kokoiset miekat mitä pelistä löytyy. Tietty heikkous tulee tosin siitä, että tämän saaminen on tuuri peliä, joskin sen voi siksi saada aikaisin.


18. Genesiksen miekka (Genesis) - Crisis Core: Final Fantasy VII

Punateräinen rapiirikahvainen ja muutenkin rapiirityylitelty miekka. Genesisin miekka on selvästi hillityin Crisis Core kolmikon miekoista koska se ei ole erityisen pitkä eikä valtava. Tyylillisesti se on todella hienon näköinen ja juurikin se punainen terä on se mikä korostaa miekkaa erityisesti sillä muutoin se ei ole mitenkään erikoisen näköinen miekka, mutta tämä onkin hyvä esimerkki siitä miten varsin pienet tai yksittäiset asiat voivat tehdä esineestä, tässä tapauksessa miekasta todella hienon.


17. Z Saber (Zero) - Megaman X8

Zeron ase. X6:ssa myös X käyttää tätä, mutta kyllä tämä on se "lasermiekka" jonka mieltää hyvin selvästi Zeron aseeksi. Miekan kautta Zero saa todella omanlaisensa pelattavuuden. Vihreä väri tuomaan lisää vivahteisuutta Zeron punaiseen panssariin. Z Saber on ehdottomasti todella tyylikäs perusase ja hyvä tapa erottua joukosta. Tosin samalla aikaa ase myös sen verran tavanomainen että ulkoisesti se ei ota isompia pisteitä.


16. Great Flamberge (Arno Dorian) - Assassin's Creed: Unity

Ehdottomasti se ase tässä pelissä joka jää vahvasti mieleen. Pelkästään se tyyli, miten Arno käyttää tätä miekkaa, sillä se on samalla aikaa pitkämiekka, mutta rakennettu myös kuin keihäs tai sauva, sillä kaikki pituus ei ole terässä, vaan myös kahvassa, josta saa pidemmältä matkalta kiinni. Viimeinen silaus on juurikin se terän ulkoasu joka on todella uskollinen Flamberge tyylille ja onnistuu siksi todella erottumaan joukosta pelin kaikkien muiden miekkojen ohi, myös niiden statseilta parempien.


15. Grafted Greatsword (Tarnished) - Elden Ring

Hyvin selvä Game of Thrones inspiraatiomiekka, joka on kyllä näyttävän näköinen miekoista tehty suurmiekka. Yksi pelin parhaita strength aseita. Juurikin se, että tämä on monista pienemmistä miekoista tehty valtava miekka, tekee siitä niin erityisen tyylikkään asee. Ulkoisesti siis ehdottomasti pelin hienoimpia aseita, ei epäilystäkään. Käytössä vaatii paljon voimaa ja siksi sopii tiettyyn pelityyliin erinomaisesti, vaikka erikoisominaisuuksissaan ei monille muille pärjääkään. Lisäksi varsin helppo saada.


14. Twin Stinger (Cloud) - Final Fantasy VII Remake

Loppujen lopuksi Cloudin yleishyödyllisen miekka, sillä neljä materipaikkaa ja perushyvät statsit vähän joka paikkaan saavat tämän miekan tuntumaan paremmalta kuin valtaosa muista kisaajista, vaikka materiapaikat poislukien, se ei ole paras missään. Tyylillisesti se on ehdottomasti sieltä hienommasta päästä, sillä tämä on kuin kaksi miekkaa yhdessä. Tuplapistäjä on mahdollisesti jopa kaikista hienoin miekka koko pelissä, vaikkakin vähän vähemmän Cloudin tyylinen miekka.


13. Rivers of Blood (Tarnished) - Elden Ring

Pelin ylivoimaisesti paras katana ja paras dexterity miekka, jonka bleed ominaisuus tekee siitä todellisen pomovihollisen tappajan. Nykyään jo nerffattu, mutta joka tapauksessa, todella hyvä miekka. Pelkästään katanan erikoisominaisuus on sieltä tehokkaimmasta päästä ja verenpunainen tyyli on kaikessa komeudessaan erittäin hienoa tasoa. Katanat eivät yleensä ole kovinkaan ihmeellisen näköisiä, mutta tähän on saatu erittäin hyvällä värivalinnalla todella hienoa tyyliä, mutta kyllä Verijokien suuren vaikutus on ihan suoraan siinä voimakkuudessa. 


12. Bladen miekka (Blade) - Marvel's Midnight Suns

Bladessa on hahmona todella paljon tyyliä ja hänen miekassaan on sitä samaa tyyliä. Miekka on tyylikäs sulavarakenteinen tietyllä samuraihenkisellä tyylillä, mutta myös synkällä modernilla tyylittelyllä jossa on myös hieman tälle pelille ominaista sävyttelyä. Tätä miekkaa on hankala täysin osuvasti luokitella, mutta itse määrittelisin sen katanamaisemmaksi, joskin lyhyemmäksi ja versiosta riippuen täysin suoraksi, mutta samalla tavalla sulavamuotoilluksi kuin monet ninjamiekat.


11. Star Jewelian Great Sword (Commander) - Dolmen

Ei se tehokkain miekka, mutta yleisesti näistä isoista miekoista paras, sillä se ei ole erityisen raskas, siinä on vähän erilaisempi statuskorostus kuin monissa muissa ja viimeisenä juttuna se, että tämä on ylivoimaisesti hienoin miekka kaikista miekoista mitä tästä pelistä löytyy sillä se musta pohjaväri on hienolla punaisella valotuksella koristeltu, mikä tekee tästä oitis mielekkäimmän käyttää. Haastavinta on lähinnä löytää tämä miekka, mutta sen jälkeen ei tarvitse enää paljoa vaihdella lyömäaseita koska hienompaa ei lyödy.


10. Soul Eater (Dart) - Legend of Dragoon

Tuhovoimassa tätä miekkaa ei päihitä kuin ehkä yksi ase, jonka saa vasta aivan lopussa. Tämän saa merkittävästi aiemmin ja yksikään miekka Dartilla ei tee yhtä paljon vahinkoa kuin tämä miekka, mikä tekee tästä helpon valinnan koko loppupeliin. Ainoa merkittävä heikkous on se, että tämä syö pelaajan elinvoimaa jokaisen vuoron aikana, mutta tämäkin on varustuksella paikattavissa ja varsinkin Crimson Dynamo combon kanssa tällä miekalla tekee mahdollisesti enemmän vahinkoa kuin yhdellä toisella, kunnes päästään loppuhuipennukseen.


9. Soulsword (Ilyana Rasputin / Magik) - Marvel's Midnight Suns

Hyvin perustyylisen näköinen miekka, joskin hieman sellaisella Magikin tyyliin sopivalla muotoilulla, joka ei merkittävästi erotu joukosta, mutta sopii kantajalleen hyvin. Käytössä se kuitenkin vaikuttaa oitis paremmalta, mutta ulkoasussa on samaa tyylittelyä mitä kantajassaan on, perusmuodossa. Kokonaisuutena Magikin miekka on omalla tavallaa hienon näköinen kaikessa perusrunkoisuudessaan, mutta se mikä todella tekee siitä erityisen on se, miten sitä käytetään, vaikka voima tuleekin käyttäjästä, eikä miekasta.


8. Dragon Buster (Lloyd/Rose) - Legend of Dragoon

Tämä täytyy jakaa kahteen hahmoon, syystä että. Kun Lloyd käyttää tätä miekkaa, niin miekan todellinen tyyli tulee esiin ja tämä miekka on hieno. Kun Rose käyttää tätä, miekan ulkoasu ei tule esiin, mutta statsit tulevat ja Dragon Buster on helposti pelin kaikista tehokkain ase ja Rosen käytössä siihen saadaan myös nopeutta, mikä vain korostaa sitä, että tämä on todellakin lohikäärmeentappaja. Ulkoasu miekassa on ehdottomasti sieltä hienommasta päästä, minkä vuoksi tämä jää aika hyvin mieleen, varsinkin kun tämän saa vasta aivan lopussa Rosen käyttöön. Lähinnä lopputaisteluun.


7. Inferno Blade (Void Revenant) - Code Vein

Ehdottomasti tyylikkäin kaikista DLC aseista eikä mitään kilpailua edes ole. Terän tulenhehkuinen tyyli tekee tästä juurikin sellaisen aseen, joka kuuluukin saada Helvetintuliritarilta. Vaikka kyseiseltä hahmolta saatava valtava miekka on myös hieno, on tämä ehdottomasti tyylikkäämpi käyttää ja katsella. Puhumattakaan että kyllä tämä on myös käytössä erittäin tehokas ase. Hyvä esimerkki miekasta johon on saatu melko simppelillä ratkaisulla todella paljon erinomaista tyyliä, juurikin sitä tulta.


6. Ragnarok (Clive) - Final Fantasy XVI

Tästä aseesta on nähty monet versiot mutta jälleen kerran FF peli onnistuu tekemään tästä erittäin hyvän version joka näyttää upealta, on ase parhaasta päästä ja nimetty erittäin osuvasti. Kokonaisuutena tämä on yksi niitä aseita joka pelissä erottuu merkittävästi edukseen myös tarinallisesti ja koska se on niin hienon näköinen, ei yhtä hieno kuin Invictus, mutta merkittävästi vahvempi ja vahvemman saa vain päivittämällä tämän aseen, mutta parempi versio ei ole nimellisesti yhtä iskevä, eikä ulkoisesti kehity mihinkään.


5. Excalibur (Arthur) - Smite

Yksi versio tästä legendaarisesta miekasta ja mahdollisesti myös yksi kaikista yksityiskohtaisimmista ja tyylikkäimmistä versiosta. Tämä ei ole vain hieno miekka, vaan se on upea versio tästä miekasta. Yleensä Excalibur on pitkä miekka, mutta tämä on enemmänkin claymore. Tyylikkyydestä tämä vetää todella isot pisteet ja onnistuu nousemaan mahdollisesti kaikista hienoimmaksi miekaksi koko Smitessä, mikä ei ole varsinaisesti helppo tehtävä, koska hienoja miekkoja tässäkin pelissä riittää todella paljon.


4. Oathkeeper (Sora) - Kingdom Hearts 3

Miekka joka on ollut mukana ensimmäisestä pelistä asti ja joka kolmannessa pelissä on ehkä parhaimmillaan. Tarinallisesti myös hyvin tärkeä, sillä Sora saa tämän Kairilta ensimmäisessä pelissä ja heidän suhteensa on yksi pelin oleellisia tarinakaaria, varsinkin tässä kolmannessa. Syy miksi erityisesti tässä kolmannessa pelissä Oathkeeper on niin hyvä, johtuu siitä että tietyissä taistelussa, se on parempi kuin pelin ns. Paras ase. Lisäksi sen saaminen on merkittävästi haastavampaa kuin koskaan aiemmin.


3. Cal's lightsaber: Crossguard - Star Wars Jedi: Survivor

Eniten joukosta erottuva ja ulkoiselta tyyliltään kaikista hienoin miekka mitä Cal voi käyttöönsä saada. Periaatteessa sama miekka kuin kaikki muutkin, mutta käyttökokemus muuttuu todella merkittävästi perusversiosta. Siinä missä kahdeksi jakautuva on todella hyvä, voittaa Crossguard sen ulkoisella tyylillään, kun teräosuuteen tulee pienet sarvet. Ehdottomasti erittäin tyylikäs lisäys valomiekkaan. Taistelutyyli on myös erittäin hyvä, sillä se tavallaan tekee tästä kahdenkäden miekan, jota voisi verrata vaikkapa claymoreen tai vastaavaan.


2. Hunterin miekka / Borderline (Hunter) - Marvel's Midnight Suns

Päähenkilön kahdesta teräaseesta se hienompi ja muutenkin merkittävämmän oloinen. Miekka itsessään ei varsinaisesti muutu mihinkään, mutta sitä voi muokata oman mieltymyksensä mukaan valitsemalla useista vaihtoehdoista joita pelin aikana avautuu. Näistä niukasti oma suosikkini on Borderline versio, joka muistuttaa merkittävästi myös harjoittelualueella olevaa miekkaa. Myös aivan ensimmäinen variaatio on tavallaan hieno, mutta Borderline on se mikä todella näyttää erityiseltä. Joka tapauksessa, erittäin hyvä asevalinta.


1. Aatroxin miekka (Aatrox) - League of Legends

Todella tyylikäs demoninen suurmiekka joka näyttää juurikin siltä miltä käyttäjänsä miekan kuuluukin. Muistikuvani miekasta ennen re-workia oli kuitenkin merkittävästi hienompi, mutta sitä ei enää ole. Se mikä kuitenkin nostaa tämän miekan todella merkittäväksi, on se, että samaten kuin Aatrox ottaa erikoismuodossaan voimatilan,myös miekka muuttuu sen mukaan. Tämä on juurikin oikeilla tyyliseikoilla erittäin hienon näköinen miekka josta saadaan sitten rajalliseksi ajaksi merkittävästi hienompi. Ehdottomasti sellainen ase joka näyttää erittäin upealta ja joka sopii käyttäjälleen erittäin hyvin ja jossa on myös todellista voimaa.