Kaikkia pelejä ei ole aikaa pelata ja vaikka monet pelit olisivat kokoajan saatavilla niin siitäkin huolimatta niitä ei tule suoraan hankittua, koska ei ole luottamusta siihen että niille riittäisi aikaa kaikilta muilta peleiltä. Tähän päälle vielä valtava määrä erilaisia pelejä jotka tulevat pelattavaksi PS Plussan kautta, joten sitäkin enemmän pitää miettiä että mitä pelejä sitten hankkii.

 

 

 

Kiinnostavista peleistä puhuttaessa yhtenä hyvänä esimerkkinä on Steam toivelista jossa on itselläkin aika suuri määrä erilaisia pelejä. Pääasiassa kyseessä on enemmänkin Steam muistilista sillä se on hyvä tapa pitää mielessä monet kiinnostavat pelit jotka eivät ole vielä ilmestyneet, tai ovat jo ilmestyneet, mutta joita ei ole vielä tullut hankittua.

Tässä listassa nimenomaan idean nostaa esiin joukko sellaisia pelejä jotka saa hankittua hyvin helposti jos haluaa, mutta joista monia ei ole vielä tullut hankittua. Syitä on monia, mutta yleisimpinä ajanpuute, tai Steam alen odottaminen. Kun peli on vähän isommassa alennuksessa niin kiinnostus sitä kohtaa saattaa hetkellisesti nousta vähän enemmän.

Sääntönä tosiaan se, että pelin täytyy olla ilmestynyt ja sen täytyy olla ostettavissa ilman mitään temppuilua, eli pelin on oltava helposti saatavilla. Esim. Steam.

Temppuiluksi lasketaan ulkoimailta tilaaminen, uuden konsolin hankkiminen ja kaikki vastaava.

 

(KUNNIA)MAININTOJA

 

Soulslinger: Envoy of Death

Kiinnostava länkkäriräiskintä fantasiaelementeillä ja modernien Doom pelien fiiliksellä. Mutta on vielä Earle Access tilassa, joten varauksella suhtaudutaan.

 

Yet Another Zombie Survivors

Demona koukutti todella hyvin ja voisi tehdä sen myös koko pelinä, kunhan vain pääsee ilmestyy. Early Access ei vielä riitä tässäkään tapauksessa.

 

Neon White

Todella kiinnostavalta vaikuttava peli joka on saanut todella hyviä arvoita ja jota olen hieman päässyt pelaamaankin, mutta pelkkää ns. Kokeilua ei lasketa.

 

Firewatch

Vaatimaton seikkailuvalinta yhdistettynä kävelysimulaattoriin. Todella upean näköinen peli, joka olisi erittäin houkuttelevaa katsoa alusta loppuun asti.

 

Dust: Elysian Tail

Metroidvania värikkäällä tyylillä, eläin hahmoilla ja muutenkin todella hyvin nappaavalla kokonaisasetelmalla. Samanlaisia tosin on monia muitakin.

 




24. Apocalypse Knights 2.0: The Angel Awakens

Tämä on itsellä ollut pitkään toivelistalla sillä tavallaan se näyttää todella hyvältä, mutta samalla aikaa peliä kohtaan on vähän varauksellinen suhtautuminen, koska monesti tälläiset pelit eivät tarjoa mitään muuta kuin sitä perusmättöä, joka voi monesti mennä todella tylsäksi, jos peli ei kehitä sitä, saati toteuta kokonaisuutta laadukkaasti.


23. Contradiction: Spot the Liar

Murhamysteeri tai jotain sellaista, todella elokuvamaisesti tehtynä. Sanoisin että vaikuttaa paremmalta versiolta LA Noiren kuulustelusysteemistä. Voisi olla kiinnostava peli tutustua.


22. Woolfe: Red Hood Diaries

Tästä olen kuullut monenlaista, myös vähemmän imartelevaa tekstiä. Sanotaan että ulkoisesti tuo mieleen Alice: Madness Returns pelin, joten se on jäänyt mieleen. Lisäksi, itse todella pidän peleistä jossa kerrotaan satuja uudestaan ja uudella tavalla.


21. S.T.A.L.K.E.R: Clear Sky

Vaikka kiinnostaisi pelata jotakin peliä tästä sarjasta, mielellään sitä mikä on arvioita parhaaksi, tai missä kaikki virheet on silitelty pois, niin samalla aikaa tätä kohtaan on aika varovaiset odotukset, koska peli ei tavaraluetteloltaan ja monilta pelimekaanisilta ratkaisuiltaan todellakaan vaikuta välittömästi kiinnostavalta, vaan aiheuttaa hieman hälytyskellojen kilinää.


20. This Bed We Made

Astelma ja idea, ei ole se kiinnostavin. Mutta, tässä pelissä on tarpeeksi sellaista seikkailuvalintaa ja trilleriä, että se on jäänyt nimellisesti mieleen, mikä voi monesti riittää.


19. The Stanley Parable: Ultra Deluxe

Vanha peli joka on idealtaan todella kiinnostava ja huumoriltaan erittäin osuva. Ei sitä ominta omaa ja täysi painajainen saavutusten suhteen, mutta pelinä, todella erilainen.


18. Laika: Aged Through Blood

Demon jälkeen jättänyt positiivisen vaikutelman, mutta silti, tähän suhtautuu hieman varauksella sillä vaikka peli vaikuttaa todella hienolta, Mad Max eläinhahmoilla tyyliseltä asetelmalta, vähän epäilyttää että kantaako pelattavuus pidemmälle. Joka tapauksessa, yksi sellainen peli joka on noussut omalle tutkalle.


17. Fuga: Melodies of Steel 2

Sanotaan että myös ensimmäinen Fuga olisi kiinnostava peli, mutta monesti jatko-osa on se, jossa virheistä on enemmän tai vähemmän otettu opiksi ja kokonaisuutta on kehitetty ja paranneltu. Joka tapauksessa tämä on kiinnostava välittömästi tyyliltään, johon kuuluvat antropomorfiset eläimet. Välittömästi mieleenpainuva peli, mutta joka pelattavuudessaan, voipi olla melko raskasta ja aikaa vaativaa pelattavaa. Kuten Valkyria Chronicles.


16. Mr. Shifty

Tämä on itsellä ollut kauan Steamin toivelistalla eikä ole missään alessa vielä tullut ostokseksi. Tästä tulee mieleen juurikin sellainen asetelma, jossa pelataan X-Menin Painajaisella, joka siirtyy välähdeksenä paikasta toiseen. Hyvin kiinnostava asetelma, mutta pelejä kohtaan olen tullut myös sen verran varovaiseksi, että en vieläkin hieman epäilyttää että onko tämäkin sellainen peli joka kiristää nopeasti vaikeustasoa turhankin paljon.


15. Katana Zero

Sanotaan että tälläiset pelit jossa virheitä ei juuri saisi tehdä ja pelihahmo on helposti matojen ruokaa, nostaa vähän varoituslippuja. Mutta Katana Zero vaikuttaa kuitenkin siinä mielessä kiinnostavalta että siinä on yhtä aikaa samuraityyliä ja vähän Matrix fiilistä. Kiinnostaisi pelata, ehdottomasti.


14. Blood West

FPS länkkäri todella hienolla ulkoasulla, joten pisteitä on tullut jo vaikka mistä. Sanotaan että tämä voi olla helposti sellainen liian retrolla tavalla tehty räiskintä, eikä Call of Juarez: Gunslingerin uusi tuleminen, mutta kyllä siitä voisi ehdottomasti ottaa selvää koska sen verran hienolta peli ainakin näyttää.


13. Jusant

Vuorikiipeilypeli jossa ideana on pyrkiä ylös, ylös ja ylemmäs. Graafisesti, aika pehmeän näköinen ja joukosta erottuva. Mutta se mikä todella tässä pelissä nappaa on se, miten hyvin se vaikuttaisi ottavan pelattavuuden hallintaan ja miten hauskalta kiipeily vaikuttaa. Ideallisesti ei kuullosta kovin kiinnostavalta, mutta demon perusteella tässä voisi olla jotakin erilaista ja hyvin tehty pelattavaa.


12. Noita

Itse en tiedä paljoakaan tästä pelistä, mutta se vaikuttaa melko kiinnostavalta. Mutta samalla aikaa, siinä näyttäisi olevan vähän sellainen ote, että peli itsessään ei suoraan ole sellainen, joka osuisi täysin omiin mieltymyksiin. Siinä on kuitenkin jotakin mikä vaikuttaa houkuttelevalta.


11. Hi-Fi Rush

Visuaalisesti todella hienon näköinen peli jota on kuvattu mm. Devil May Cry tyyliseksi rytmipeliksi. Tämä on yksi sellainen peli joka ei pitänyt mekkalaa itsestään, mutta joka on saanut todella hyviä arvioita ja joka näyttää juuri niin hyvältä, että sitä voisi olla kiinnostavaa pelata vähän enemmänkin.


10. As Dusk Falls

Tuo juurikin sellaista Telltale fiilistä, eli voisi sanoa että tämä on Telltale-like. Joka tapauksessa kyseessä on seikkailuvalintapeli jossa tarina on erittäin isossa roolissa. Vaikka asetelma ei olekaan se kiinnostavin niin todella lupaavalta vaikuttaa ja voisin ehdottomasti kuvitella pelaavani vaikka yhtä soittoa koko tarinan, sen verran hyvin se ainakin alkoi ja sitä ehti kokeiluversiossa pelata.


9. Oxenfree II: Lost Signals

Ensimmäinen Oxenfree oli yllätyshyvä peli joka oli erinomaisesti ääninäytelty, kirjoitettu ja toteutettu. Sanotaan että hieman varovainen suhtautuminen siihen että pystyykö jatko-osa oikeasti uudestaan vangitsemaan salamaa pulloon, mutta kyllä tämä kiinnostavalta peliltä joka tapauksessa vaikuttaa.


8. Quantum Break

Remedy nyt on tehnyt laadukkaita pelejä kerran toisensa jälkeen, joten tämä on pakostakin erittäin houkutteleva peli. Alan Wake remasterin vuoksi ei ole mahdoton ajatus että tämäkin tulisi PS puolelle Xboxilta. Tämä on joka tapauksessa sellainen peli jota olisi erittäin houkuttelevaa pelata.


7. En Garde

Yksi näitä pelejä joka vaikuttaa melko simppeliltä ja vaatimattomalta, mutta jossa on myös todella hyviä ideoita, toteutus ja ulkoasu. Ehdottomasti todella kiinnostavaltava vaikuttava peli jossa juurikin sellaista swashbuckle meininkiä, hieman Zorromaista tyyliä yhdistetty muutamiin soulslike vivahteisiin, mutta kuitenkin omanalisellaan tavalla tehtynä.


6. Balatro

Hyvin kiinnostavaksi noussut peli kokeiluversion jälkeen. Tälläinen melko simppeli tapaus jossa kuitenkin juuri oikealla tavalla erilainen ote perinteiseen korttipeliin. Ehdottomasti sellainen peli jonka voisi jossakin kohtaa hankkiakain, kun sen alennuksesta löytää. Jokusen vuoden päästä.


5. Alan Wake II

Tässä on peli jota kohtaan kiinnostusta kyllä löytyisi, mutta itse en ole erityisen iso digitaalisten pelien ystävä, kun ne ovat täysihintaisia, joten tämä tulee olemaan osa tätä pakettia niin kauan, kunnes se on selvässä alennuksessa ja tuolloin se on aika suurella todennäköisyydellä osana PS Plussaa tai vastaavaa, jolloin se tulee muutenkin pelattua. Sanotaan että jos pelistä olisi tullut fyysinen versio, olisi tämä tullut jo pelattua. Digitaalisten pelien ongelmana kun on se, että tietyssä vaiheessa, ne saattaa lopullisesti menettää.


4. Warhammer 40000: Space Marine

Tämän pelin tapauksessa todennäköisempää on että tulee sitten pelattua Space Marine 2:sta sitten kun se ilmestyy, mutta on myös mahdollista että tähän tulee perehdyttyä, vaikka se melko epätodennäköistä onkin sillä Steamissa tämä peli on melko korkeassa hinnassa huomioiden minkä ikäinen peli on kyseessä. Yksi näitä pelejä josta olen ollut tietoinen vaikka kuinka kauan, mutta joka on viimeaikoina, useamman Warhammer pelin jälkeen alkanut vaikuttaa melko kiinnostavalta tapaukselta. Mutta aika tuntuvat alennukset pitäisi tulla että tämän ihan oikeasti ostaisi.


3. Slay the Princess

Tämän pelin kanssa ainoa asia mitä tarvitaan on vähän parempi alennus Steamissa ja sitten tulee varmasti tämäkin pelattua sillä demon perusteella kyseessä on todella lupaavanoloinen pelikokonaisuus mukavalla tarinatoteutuksella, erinomaisella ääninäyttelyllä ja ripauksella huumoria.


2. Hades II

Tullut juuri Early Accessiin ja siinä se iso syy onkin miksi en ole hankkinut. Ensimmäinen Hades on yksi parhaita pelejä mitä on koskaan tehty ja se on ehdottomasti yksi omia suosikkejani tältä vuosikymmeneltä. Jatko-osa on jotakin sellaista, mitä ei olisi tarvittu, mutta kun hyvä idea näyttäisi löytyneen, niin ehdottomasti houkuttaisi katsoa että pärjääkö tämä jatko-osa vertailussa alkuperäisen kanssa. Mutta tämä on niitä tapauksia jota ei tule isommin harkittua, ennenkuin se oikeasti ilmestyy.


1. Baldur's Gate 3

Tätä houkuttaisi pelata vaikka kuinka paljon, mutta samalla aikaa oma pelaaminen on jäänyt todella vähiin, enkä ole omaksi hankkinut. Syynä täysin se, että koska itse pelaan useita pelejä, niin pelin täytyy todella onnistua vangitsemaan huomio, että sen hankkii, kun kyseessä näin massiivinen kokonaisuus. Lisäksi, pelin toiminnallinen toteutus, ei ole ihan sitä, mikä itseä puhuttelisi, joten hankkimatta on jäänyt, vaikka ehdottomasti kiinnostaisi.