Viimeiset sanat merkkaavat aika paljon monessa tapauksessa. Siitä syystä niillä on melkoista painoarvoa. Monesti viimeiset sanat voivat jopa kuvata sitä millainen hahmo on kyseessä ja ennenkaikkea se, millainen on se lopullinen vaikutelma mikä hänestä jää.

 

 

 

Sekä hyvät että pahat kelpaavat. Ainoastaan se, millaisia ne viimeiset sanat ovat, merkkaavat. Mikäli viimeisinä hetkinään hahmo huutaa jotakin geneeristä tms mutta on sitä ennen sanonut jotakin astetta omaperäisempää, niin silloin ne sanat kelpaavat.

Sillä ei ole väliä että missä yhteydessä ne viimeiset sanat tulevat. Vaihtoehtoja kun on aika paljon:

- Juuri ennen kuolemaa

- Juuri kun peli loppuu

- Hyvästien yhteydessä

Pointtina on nyt nostaa esiin se, millaisen vaikutuksen kyseessä oleva hahmo jättää kun poistuu tavalla tai toisella kuvioista.

Yksi per peli niissä tapauksissa joissa pelaaja voi vaikuttaa niihin viimeisiin sanoihin.

Yksi per hahmo, jos yksi hahmo saa useammassa pelissä sen viimeisen sanan.

 

Ehkä jossakin vaiheessa tämä lista saa alalistan niistä poiminnoista jotka sanotaan ennen kuolemaa ja vain ennen kuolemaa.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

This is good...Isn't it? - Big Boss (Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots)

- "Isän" viimeinen kysymys, sikarista.

 

"I can't... disappear... yet." - Ultimecia (Final Fantasy VIII)

- Juuri ennenkuin hän siirtää voimansa Edealle.

 

"You're not as bad as everyone says you are" - Nerissa (The Wolf Among Us)

- Ne sanat, jotka saavat kyseenalaistamaan kaiken.

 
24. Dragon ninja... take my cursed blade. - Genshin (Ninja Gaiden Sigma 2)

Musta hämähäkki ninja antaa Ryulle miekkansa, kuin viimeisenä toivenaan, voidakseen jättää merkkinsä taisteluun, vaikka hän ei itse sitä enää käykään.


23. Max... dearest of all my friends. I was suppose to be the hero. - Vladimir Lem (Max Payne 2: Fall of Max Payne)

Viimeinen osuma kaataa Vladin ja kuollessaan hän toteaa Maxille että ei hänen pitänyt olla roisto, mutta ainahan se ei mene niin.


22. Really? It must take... incrediable strenght. - Xemnas (Kingdom Hearts 3)

Kadotessaan Xemnas ei tunnu uskovan sitä Sora sanoo, mutta toteaa vielä päälle että jos se on totta, niin kyllä se vaatii aika paljon. Jättäen arvailtavaksi että uskooko hän Soran sanoja, vai ei.


21. Well young dragon... where might you be? - Ignitus (Legend of Spyro: Dawn of the Dragon)

Kun Ignitus oppii että Spyro ja Cynder eivät ole kuolleet, hän totetaa pelin viimeiset sanat. Miettien juurikin sitä varmaan monet muutkin, missä Spyro ja Cynder sitten ovat?


20. Okei - Ellie (Last of Us)

Tietääkö Ellie että Joel valehtelee ja päättää vain hyväksyä sen, vai mistä on kyse? Se on juurikin tämän lopetuksen hienous, täyttä varmuutta ei ole. Ehkä Last of Us part 2 valottaa tätä.


19. Hello, my little friend. - Alejandro Sosa (Scarface: The World is Yours)

Tämän muistan todella hyvin siitä, että kun taistelu alkaa, niin Sosa sanoo näin ja sitten Tony ampuu hänet aivan seulaksi. Todella näppärä viittaus elokuvaan.


18. Avenge us. - Trilla Suduri (Star Wars Jedi: Fallen Order)

Darth Vaderin edessä vapisevat kaikki ja kun Trilla tietää että kuolee pian, hän pyytää viimeisenä uhmanaan kostamaan "meidät", viitaten sillä mahdollisesti kaikkiin jedeihin.


17. No... I'm both. - Booker DeWitt (BioShock: Infinite)

Bookerin kuolema koittaa pian Elizabethien käsissä kun he toteavat että mies on Zachary Comstock tai Booker Dewitt, mutta totuushan on, että hän on sekä että. Sitten hänet hukutetaan ja kaikki katoavat.


16. My brother War... I would protect him above all - Death (Darksiders II) 

Kuoleman dramaattiset sanat siitä, että veljensä vuoksi, hän on valmis mihin vain, vaikka sitten syöksymään kadotukseen. Toistaiseksi, ne ovat hänen viimeiset sanansa. Ehkä Darksiders 4:ssä sitten hän palaa.


15. Jackpot! - Dante (Devil May Cry V)

Tämä juurikin se sana joka on Danten juttu ja siksi se on juuri oikea tapa päättää tämä peli. Erittäin hyvänä alustuksena tulee se pointti, että Vergil juuri ennen huutaa "Älä sano sitä" kuin tietäen mitä Dante aikoo sanoa, ja niin tietävät pelisarjan fanitkin.


14. We will save our friend from himself... if we can. - Inquisitor (Dragon Age: Inquisition)

Sisäpiirin kokouksessa Inkvisiittori toteaa nämä sanat, viitaten Solasiin, josta rakennetaan Dragon Age 4:n pääroistoa. Solas tietää heidän tapansa, joten inkvisition tarvitsee uuden sankarin, jotta he voivat pelastaa ystävänsä tältä itseltään.


13. I hope you all... remember this moment. Think of me when you try to sleep... you're going to miss me. - Crooked Man (The Wolf Among Us)

Se mikä tässä on hienoa, on se, että pelaaja voi vaikuttaa siihen paljonko näistä sanoista kuulee sillä jos hän toimii nopeasti, ne jäävät kesken. Se sanoma on todella hieno, sillä pitäisikö kaikkien pelätä isoa pahaa sutta ja onko kiero mies, se pienempi paha.


12. Prime... you don't even know what you've won. - Megatron (Transformers)

Kaiken jälkeen, Optimus vielä yrittää pelastaa Megatronin, mutta Megatron ei tahdo tätä ja riuhtaisee itsensä irti Primen otteesta ja syöksyy tulivuoren sydämeen ja tuhoutuu. Todella samankaltainen ja lähes yhtä upea kuin Transformers Armadan vastaava.


11. My hatred will not be so easily defeated. I will bring about the Awakening. - Doku (Ninja Gaiden Sigma)

Kuollessaankin Doku korostaa, että kuolema ei ole aina se loppu, sillä hänen vihansa ei kuole niin vain. Sopii tähän mystiseen hahmoon erittäin hyvin ja saa hänet tuntumaan entistä pahaenteisemmältä.


10. My honor, my dreams, they're yours now - Zack Fair (Crisis Core: Final Fantasy VII)

Zack kaatui saappaat jalassa täyttä ylivoimaa vastaan taistellessaan, jotta Cloud selviäisi ja maatessaan veressä, tehdessään kuolemaa, hän tekee Cloudista manttelinsa perijän.


9. I know Tali, but thank you. Keelah Selay. - Legion (Mass Effect 3)

Kun Legion joutuu uhraamaan itsensä muiden vuoksi, yrittää Tali vielä Shepardin kanssa lohduttaa häntä ja Legion tietää sen ja jättää hyvästit, viimeistellessään rauhan pitkällisen taistelun jälkeen.


8. But... I tried. In the end... I did. - Arthur Morgan (Red Dead Redemption 2)

Kuollessaan tuberkuloosiin, Arthur ottaa vielä viimeisen kerran yhteen Micahin kanssa ja voittaa, osittain Dutchin väliintulon avittamana. Loppuviimeksi Arthur pelasi vain aikaa pelastaakseen ne joista välitti ja olisi pelastanut muutkin jos olisi pystynyt. Kunniallinen kuolema, kaiken jälkeen.


7. Farewell then... we'll not meet again - Alucard (Castlevania: Symphony of the Night)

Koska Alucard kokee että maailma on parempi paikka ilman häntä, hän sanoo viimeiset hyvästit Richter Belmontille ja Maria Renardille ja sitten hän lähtee, aikeenaan kadota. Suuri uhraus johon vain harvat todella pystyvät.


6. No. Not alone. - War (Darksiders)

Sodan lausahdus siihen kun Uriel toteaa että hän joutuu kohtaamaan tulevan yksin. Tätä kaikkea korostaa erityisen hyvin se, että hän ei todellakaan ole yksin, koska loput ratsastajat ovat tulossa.


5. What is this?...Noooo... - Malefor (Legend of Spyro: Dawn of the Dragon)

Kaikessa kliseisyydessään tämä vain toimii ja osittain siksi että se kokonaistilanne on tehty niin ja hyvin ja se miten Malefor kohtaa loppunsa on erittäin osuva. Kaikki meni pitkään kuin suunniteltua, mutta sitten tapahtuikin jotakin, mitä hän ei osannut odottaa.


4. Story of my life - Leon Kennedy (Resident Evil 4)

Peli on päättynyt, tehtävä on suoritettu ja Leon vaihtaa vielä pari sanaa Hunninganin kanssa, kunnes lopuksi tokaisee niin sopivasti kommenttinsa siitä miltä kaikki aika monesti tuntuu tosi elämässäkin ja ehkäpä siksi tämä on niin hyvin sanottu. Harkitsen myös Leonin kommenttia RE6:ssa jossa hän kuin toteaa että ei ymmärrä heitä, tai että se on tyypillistä: "Women..:"


3. The Night, and the dream, were long - Gehrman (Bloodborne)

Viimeisen osuman ottaessaan ja kuollessaan ensimmäinen metsästäjä sanoo tämän runollisen ja niin hyvin tämän pelin maailmaan sopivan lausahduksen.


2. I earned this. All of it. - Rafe Adler (Uncharted 4: Thief's End)

Rafe korostaa pitkällisessä puheessaan että on saanut aina kaiken valmiina, mutta aarteen hän on ansainnut. Mutta se mikä tekee tästä niin hienon on se, että se mitä hän oikeasti saakaan on tappio ja kuolema viimeisessä yhteenotossa Natea vastaan. Se tekee tästä niin hyvän, koska tähän voisi hyvin vastata: "Yes, you have."


1. I've got to. It's the only way to protect them. - Bruce Wayne / Batman (Batman: Arkham Knight)

Lepakkomiehen vastaus Alfredille tämän kysyessä että haluaako hän varmasti tehdä näin. Tämä kiteyttää erittäin hyvin sen mistä Batmanissa on kyse ja tämä on viimeinen asia minkä hän sanoo ennenkuin hän katoaa jäljettömiin Waynen kartanon räjähtäessä ilmaan. Mitä hänelle ja Alfredille tapahtui, tarina ei kerro...