Kun markkinoilla on valtava valikoimat erilaisia pelejä niin on selvää että toiset saavat enemmän huomiota kuin toiset, varsinkin nyt kun arvosteluja riittää. Harmillista on että usein tiety pelit eivät saa saamaan arvostusta eivätkä siksi saa välttämättä koskaan ansaitsemaan jatkoa

 

 

 

Tässä kohtaa on hyvä tehdä selväksi että nyt ei puhuta suoraan peleistä jotka myivät huonosti jne. Nyt on kyseessä enemmäkin pelit jotka saavat tarpeettoman paljon negatiivista huomiota osakseen tai ovat syystä tai toisesta sellaisia, että niistä ei vain puhuta. Itse olen tuntenut monia pelaajia ja nähnyt lukemattomia listoja erilaisista peleistä. Nämä peli ovat joko niitä joita oitis haukutaan tai joita ei huomioida tarpeeksi.

Voisi sanoa että osaan pätee se, että ne ovat pelejä joista itse todella pidän mutta muut tuntuvat vihaavan. Joskus tämä on erityisen harmillista koska tälläiset pelit eivät välttämättä tule saamaan jatko-osia, tai sitten niiden tuleminen vain viivästyy merkittävästi.

Vain yksi per sarja sillä jotkut sarjat ovat sellaisia, että lähes kaikki pelit siinä sarjassa ovat rikollisen aliarvostettuja.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Darkness II

- Darkness 3 on pelkkä ajatus vain ja se on sääli koska toiminnassa ja ulkoasussa tämä peli on loistava.

 

Gun

- Tämä tuntuu lähes täysin unohdetulta länkkäripeliltä mutta laajuus ja erinomainen toiminta on jotakin mistä Red Dead Redemption on taatusti ottanut mallia.

 

Dragonball Z: Budokai 3

- Valtavasti pelattavia hahmoja ja erinomainen ohjattavuus. Paras DBZ peli koskaan.

 

Primal

- Huomaan kyllä pelin monet heikkoudet, mutta samalla aikaa muistan ne monet vahvuudet.

 

Tarzan

- Ehkä paras Disney peli. Vähän ajan purema, mutta silti erinomainen.

 
24. Kingdom Hearts II

Kingdom Hearts sarja on yleisesti saanut oikein hyvän vastaanoton mutta ei kuitenkaan tarpeeksi hyvää, sillä muutoin Kingdom Hearts III olisi jo ilmestynyt. Vaikka sarja onkin hyvin vastaaotettu ja paikoin jopa aika kehuttu, niin varsinkin kakkosen kohdalla minulla on sellainen tunne että se on rikollisen aliarvostettu peli. Ei siitä nyt mitään hirveää valitusta kuule, mutta aika usein kun Kingdom Hearts nousee puheeksi niin tämä peli sivuutetaan vain yhtenä jatko-osana, vaikka itse pidän sitä yhtenä parhaana peliä mitä on koskaan tehty.


23. Tai-Fu: Wrath of Tiger

Tämä on niitä pelejä joista ei kuule puhuttavan juuri puhuttavan, ellei asiaa ote itse esille eikä aina silloinkaan. Tämä on niitä unohdettuja klassikkoja joka ei pleikka ykkösen aikaan ollut todellakaan virheetön mutta siinä oli tiettyä tyyliä ja asennetta. Monilla on niitä pelejä joita he ovat joskus kauan sitten pelanneet ja joista ei puhuta nykyään enää oikein mitään. Tai-Fu ei ole omia suosikkipelejäni, ei lähelläkään, mutta se on kuitenkin yksi peli josta on varsin hyviä muistoja.


22. Crash Team Racing

Tämä ei ole mitenkään sivuutettu peli sillä ajoittain kuulee satunnaisten ihmisten mainitsevan tämän pelin ja poikkeuksetta positiivisella tavalla. Itseäni kuitenkin korpeaa se, että tämä peli jää monilla unholaan, koska Mario kart on usein se peli joka nostetaan jalustalle, siis onhan sekin hyvä peli, mutta CTR on se rallipeli, joka parempi kuin yksikään toinen, ainakin minulle. Tämä on niitä pelejä joissa ei juuri huonoja puolia ole ja jotka todellakin kestävät aikaa.


21. Dead to Rights: Retribution

Tämä on Tai-Fun tapaan hyvinkin positiivisen mielikuvan jättänyt peli PS3:n pelikirjastosta. Itselleni tämä on aika tuore löytä ja pakko sanoa että jos olisin löytänyt tämän aiemmin, niin se olisi ollut varmasti mieluisa peli. Aiempaa peliä en ole koskaan pelannut joten vertailukohtaa ei sieltä ole mutta jos Tai-Fu on PS1:n unohdettu klassikko, niin tämä on samaa maata, mutta PS3:lla.


20. Darksiders

Tämä koko pelisarja on sellainen, jonka on pitkään luultu kuolleen, kunnes hiljattain tuli tieto siitä, että Darksiders III tulee näkemään (näillä näkymin) päivän valoa jo ensi vuonna. Tämä on niitä pelejä joista ei juuri kuule negatiivista palautetta, mutta tämä on silti jotenkin unohtunut pelisarja sillä tekijöillä ei ole ollut suurta motivaatiota viedä pelisarjaa mahdollisesti viidenteen osaansa, joka lopulta toisi kaikki ratsumiehet pelattaviksi yhtä aikaa. Olisi hyvä jos useammat pelaajat löytäisivät tämän pelin, jotta tarina saisi sen päätöksensä jota on odotettu pitkään ja joka on saamassa toivottua vauhtia.


19. Bulletstorm

Räiskintäpelien joukossa on hankala erottua edukseen. Itse poimin tämän pelin alelaarista enkä sitä uutena hankkinut. Vastikään tämä peli sai remastared version mutta itse toivoisin mieluummin jatkoa, sillä Luotimyrsky on helposti yksi räävittömimpiä pelejä joissa on todellista asennetta ja räiskintää johon on saatu enemmän ytyä kuin yhteenkään CoDiin tai Battlefieldiin.


18. Soul Calibur III

Sarja ei todellakaan ole kuollut vaan elää ja voi hyvin, vaikka seuraavasta pelistä ei tietoa olekaan. Tosin usein sarjasta nostetaan esiin kakkonen, vaikka kolmonen on omasta mielestäni se aliarvostettu peli ja todellinen helmi. Monien mielestä se ei ehkä tuonut mitään oikeasti uutta ja Chronicles of the Sword oli laimea lisä. Itse pidin CotS:sta ja muutenkin peli oli ilmestyessään erinomainen ja on kestänyt aikaa erityisen hyvin. Soul Calibur sarjassa tämä on se peli joka on turhan aliarvostettu.


17. Lord of the Rings: Return of the King

Mitä tulee elokuvista tehtyihin peleihin, niin tämä peli ei ole mitenkään huono. Siinä on moninpeli, lähemmäs kaikki avain kohdat tarinasta ja erittäin hyvin tehtyä toimintaa. Aika on hieman syönyt tämän pelin loistoa ja osa kentistä on rasittavan vaikeita, mutta kokonaisuutena kyseessä on varsin hyvä peli, ollakseen elokuvaan pohjautuva. Jälleen eräs peli kategoriassa: Pelit joista pidän mutta kaikki muut tuntuvat vihaavan. Tosin nyt on kun Shadow of Mordor ja sen tuleva jatko-osa, niin tämä kyllä häviää vertailussa ihan täysin.


16. X-Men Origins: Wolverine

Eräs parhaita elokuvista tehtyjä pelejä. Tässä pelissä on pari todella surkeaa osaa (esim. eräs romanssi) ja tietty itseääntoistavuus. Mutta jos joku väittää että tämä ei ole tyyliltään, asenteeltaan ja verisyydeltään juurikin sellainen millainen Wolverine pelin kuuluu olla, valehtelee. Raaka tunnelma ja hurja taistelu todellakin saavat tuntemaan itsensä Wolverineksi ja kun mukana on Hugh Jackman niin se on pelkkää plussaa. Tämä on yleisesti aika hyvän vastaanoton saanut peli, mutta ei tarpeeksi hyvän, sillä jatkoa ei ole tullut ja tuskin tulee.


15. Dragon Age: Origins

Dragon Age sarja on saamassa seuraavan osansa tulevaisuudessa, Dragon Age 4 ilmeisesti jatkaa tarinaa, mutta on täysi mysteeri että miten. Itse olen vahvasti sitä mieltä että Dragon Age on jäänyt liian vähälle huomiolle, osittain siksi että sen sisarpelisarja Mass Effect on vienyt niin paljon huomiota. Myönnän että näissä peleissä on selkeitä heikkouksia, esimerkiksi taistelu ei ole ihan sitä mitä toivoisi ja ykkösessä päähenkilöllä ei ollut ääntä. Mutta tunnelma, tarina, maailma, hahmot ja niin monet asiat ovat erityisen hyviä. On sääli että tämä pelisarja ei ole saanut ansaitsemaansa huomiota ja varsinkin tämä ensimmäinen peli.


14. Van Helsing

Myönnän kyllä että tässä pelissä on omat heikkoutensa, se ei saavuta samaa minkä elokuva saavutti (joka sekin on rikollisen aliarvostettu, yksi omia suosikkielokuviani koskaan) eikä päässyt muutenkin siihen mihin pyrki. Kyseessä ei ole uusi Devil May Cry eikä kyseessä ole mikään mestariteos. Van Helsing on kuitenkin hyvä toimintapeli jossa on oma viehätyksensä. Tämä kuuluu ehdottomasti niihin peleihin joista itse pidän, mutta jota kaikki muut tuntuvat vihaavan. Tästä kuulee harvoin mitään hyvää, vaikka itse sain tästä aika paljon irti. Osittain siksi että nautin todella elokuvasta.


13. Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

MItä tulee Turtles peleihin, niin ainoa mikä todella tuntuu saavan ansaitsemansa ylistyksen on TMNT IV: Turtles in Time. Se on loisto peli, mutta Battle Nexus on ehdottomasti oma suosikkini. Maksimissaan neljä pelaajaa local co-op ja leikki kenttänyt monta tuttua kohtausta TV-sarjasta, mukana on myös vähän omaa. Tämä on juurikin niitä pelejä joista nauttii yksin ja porukassa. Onkin rikollista että tämä peli tuntuu täysin unohtuneelta.


12. 24 the Game

Jälleen eräs peli joka tuntuu täysin unohtuneelta ja osalta sarjaa pelit joista itse pidän ja muut eivät. Tarinallisesti tämä on erittäin hyvä ja vahva lisä TV sarjaan, saavuttaen sen tunnelman mikä teki sarjasta niin hyvän. Tälle ei tarvitse tulla jatkoa, mutta tämä on niitä pelejä jotka saavat aivan liikaa negatiivista palautetta osakseen.


11. Sly 3: Konnien Kunnia

Tämä on jälleen niitä pelisarjoja joista en ole pahaa sanaa kuullutkaan, jos Sanzaru Gamesin pyhäinhäväistystä ei lasketa. Sucker Punchin Sly sarja on edelleen PS2:n parhaimmistoa. Kakkonen ja kolmonen ovat täysiä mestariteoksia. Syy miksi pidän koko sarjaa turhauttavan aliarvostettua johtuu siitä, että sitä ei jatketa todellisella rakkaudella. Sucker Punch jatkaa InFamous sarjaa, mutta olisi hienoa nähdä heidän palauttavan Slyn huipulle, minne hän kuuluu.


10. War of the Monsters

PS2:n unohdettuja klassikoja ja yksi parhaista hirviöpeleistä, ympäristön tuhomamispeleistä ja tappelupeleistä. Lähemmäs kaikkien pelihahmojen takana on jokin esikuva, kuten Togeralla Godzilla tai Ultra V:llä Ultra Q ja onhan näitä. Tämä on niitä pelejä jotka ottivat huomion täysin itselleen jo pelkän demon voimin. Peli itsessään onnistui todellakin tarjoamaan erittäin paljon pelattavaa, varsinkin jos pelaajia oli useita. Ehdottomasti yksi muistorikkaimpia pelejä.


9. Scarface: World is Yours

Monille tämä on silkka GTA klooni, mutta itse pidän tästä pelistä enemmän kuin yhdestäkään GTA pelistä. Tässä pelissä on vähän samaa kuin X-Men Origins: Wolverinessa. Tässä pelissä todella olet Tony Montana. Peli jatkaa elokuvan tarinaa, pienellä muutoksella, Tony ei kuole. Tämä on todellakin aivan liian aliarvostettu peli ja tuntuu todellakin unohdetulta. Kyseessä on yksi PS2:n unohdettuja klassikoita joka tarjoaa paljon pelattavaa ja vielä sillä oikealla tavalla. Tässä pelissä pelaaja todellakin tuntee olevansa Arpinaama.


8. Final Fantasy VIII

Kun kuulee puhuttavan Final Fantasy sarjasta, niin FF7 on usein se peli joka nousee jalustalle ja hyvästä syystä, se on erittäin hyvä peli, mestariteos. Toinen suurta huomiota saava on FF6, yksi yliarvostetuimpia pelejä koskaan. Itse pidän eniten FF8:sta, mestariteoksesta, ja pidänkin sitä todella aliarvostettuna pelinä ja hyvin usein tulee vielä tunne että tämä on todellakin niitä pelejä joista itse todella pidän mutta jota kaikki muut tuntuvat vihaavan. Kyllähän tästä kuulee positiivisiakin asioita mutta vähemmässä määrin. On harmi että näin hyvä peli jää muiden sarjan pelien varjoon. Ehkä tässä voisi olla seuraava remaster FF sarjassa.


7. Victor Vran

Itse en odottanut tältä peliltä juuri mitään, en edes oikein tiennyt millainen peli on kyseessä. Tämän takia pelattuani huomasin että tämä peli on todellakin saanut aivan liian vähän huomiota. Kyseessä kun on todella hyvin tehty peli jossa riittää pelattavaa ja haastetta pitkäksi aikaa. Geraltin äänellä puhuva Vran on hyvä pelihahmo ja tarinakin on aika hyvä. Tämä on niitä pelejä jotka kohdatessaan tuntee todellakin löytäneensä helmen. Tämä on todellakin peli, joka ansaitsisi niin paljon enemmän huomiota ja ylistystä.


6. Batman: Telltale series

Telltalen pelit eivät todellakaan ole kaikille, mutta ihan hyvää vastaanottoa pelit ovat saaneet. Telltalen Batman meni aika pahasti pipariksi lopussa, pilaten yhden hahmon täysin ja tarjoten varsin kehnon pääroiston. Mutta kun huomioi että millainen peli on muuten, niin tässä pelissä on paljon todella hyvää ja vahvaa sisältöä. Kissanainen ja Kaksinaama ovat molemmat todella hyvin tehtyjä ja hyviä käänteitä riittää. Siihen päälle vielä todella vahvaa ääninäyttelyä niin Troy Bakerilta kuin Laura Baileyltäkin. Batman on juurikin sellainen peli joka ansaitsisi paljon enemmän huomiota ja sitä kautta jatkoa tarinalleen.


5. Punisher

PS2:n unohdettuja klassikoita. Punisherista ei ole turhan montaa peliä olemassa, minkä takia Dead to Rights: Retributionin kaltaiset pelit tarjoavat illuusiota siitä että pelaat Frank Castlena. Tämä peli nimittäin todellakin tarjoaa paljon sitä tavaraa mitä Punisher pelissä kuuluu olla. Vihollisia todellakin tapetaan ja Castle on todellakin armoton ja pirun cool, todellinen badass. Peli toiminnassa onnistunut, tarina on ok ja mukana on paljon kivoja lisiä sarjakuvista ja tarina on jatkoa elokuvalle, jopa Thomas Jane on mukana. Vaikka loppuratkaisu olisi voinut olla parempikin niin kokonaisuutena kyseessä on erittäin hyvä Marvel universumiin sijoittuva peli jota useampien tulisi pelata ja joka ansaitsisi joko jatkoa, tai remasteroinnin.


4. Resident Evil 6

Ehdoton osa listaa peleistä joista itse todella pidän mutta aivan kaikki muut vihaavat. Tästä pelistä kuulee pääasiassa pelkkää haukkumista. Niin monet oikeasti vihaavat tätä peliä. Itse en vain käsitä, tämä on erittäin vahva lisä tarinallisesti ja pelattavuus on entistä hiotumpaa aiemmasta. Tiettyjä asioita ei ole ja tiettyjä asioita ei tarvittaisi, mutta päätarinan ja Mercenaries pelimoodien kautta täytyy sanoa että tämä on yksi mielekkäimpiä zombietoimintapelejä joita olen ikinä pelannut. Lisäksi mukana on local co-op. Resident Evil 6 on Resident Evil 4:n jälkeen oma suosikkini sarjassa ja on pakko sanoa että tämä todellakin on yksi kaikkien aikojen aliarvostetuimpia pelejä.


3. Batman: Arkham Knight

Kyllähän tämä peli myi eikä tästä nyt mitään aivan surkeita arvioita tullut, itsekin myönnän että tässä pelissä on asioita jotka olisi pitänyt tehdä toisin, kuten Deathstroke pomotaistelu ja se miten paljon Lepakkoautoa käytetään. Syy miksi pidän tätä aivan liian aliarvostettuna johtuu siitä, että lähemmäs aina kun tästä pelistä puhutaan niin esille nousee PC porttaus ja se miten paljon lepakkoautoa tässä pelissä on. Tässä kuitenkin sivuutettaan niin paljon. Tarina on loistava, juoni oikein hyvin rakennettuja ja loppuhuipennus on eeppinen. Tässä on legendaariset mittasuhteet saavuttava peli. Se ei ole samalla tavalla suuri harppaus kuten City, mutta Knight on kuitenkin kaikinpuolin erittäin peli täynnä Batman tunnelmaa hahmoja ja sama voima, mitä Arkham Cityssäkin oli.


2. Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Kyllähän tässä pelissä on heikkoutensa, paikoin todella isot sellaiset. Aika monet asiat olisi voitu tehdä paljon paremmin, kyllähän tässä tietty kiire näkyy. Mutta kun otetaan huomioon iso kokonaisuus: Hahmot ovat loistavia, pääroisto on yksi pelihistorian parhaita, tutkittavaa ja löydettävää riittää ja taistelussa on paljon sisältöä. Jälleen yksi peli listalle: Minä pidän muut ei. Tämä peli on suunnattu nuoremmille pelaajille, mutta tosiseikka on kuitenkin se, että kokonaisuutena tämä peli ei ole yhtään niin huono mitä niin monet tuntuvat väittävän. Yksi kaikkien aikojen aliarvostetuimpia pelejä.


1. The Wolf Among Us

Susi joukossamme on peli jossa niitä heikkouksia pitää hakemalla hakea. Tarina on paras mitä Telltale on koskaan saanut aikaiseksi, tunnelma on erityisen vahva, maailma ja sen sisältö on vahvasti esille ja taustatarinaa riittää. Pelihahmo Bigby Wolf on yksi pelihistorian parhaista ja kokonaisuus on enemmän kuin mestariteos, se on legendaarinen. Peli on saanut myös varsin hyvän vastaanoton. 

Syy miksi pidän tätä niin aliarvostettuna on siinä, että tästä kuulee aika vähän puhuttavan eikä Telltale on tuomassa jatkoa tarinalle joka tavallaan päättyy mutta jää samalla kesken. Kyllä sarjakuvia edeltävään aikaan mahtuisi vielä lisää tarinaa. Ilmeisesti liian harva on tätä pelannut. Se on sääli sillä omassa genressään Wolf Among Us on paras. Se on lisäksi Telltalen paras peli ja yksi kaikkien aikojen parhaita pelejä.