Miekkojen tapauksessa todella pienet asiat voivat olla ratkaisevia. Kokonaisuuteen kun vaikuttaa todella paljon ulkoinen olemus, mutta myös ne monet ominaisuudet mitä miekassa voi olla mukana.

 

 

 

 

Vain yksi ase per henkilö ja vain peleistä joita olen itse pelannut, eikä itse koottavia miekkoja.

- Viimeinen kohta pudottaa pois ison osan Dragon Age: Inquisitionin ja Victor Vranin miekoista.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Lightbringer (Cecil) - Final Fantasy IV

- Pelin voimakkaimpia aseita ja ansaitusti kun saatavilla niin myöhään.

 

Engine Blade (Noct) - Final Fantasy XV

- Jotenkin tyylikkäästi muotoiltu miekka

 

Sleeping Lion (Sora) - Kingdom Hearts II

- Kuin uusi versio Lion Heartista.

 

Grissaegrim (Alucard) - Castlevania: Symphony of the Night

- Varsin tehokas ja hieno käyttää

 

Stormruler (Slayer) - Demon's Souls

- Yksi pelin helposti omalaatuisimpia aseita.

 

Quelaag's Furysword (Chosen) - Dark Souls

- Hämähäkinjalkamiekka ja hyvin hieno sellainen

 

Frayed Blade (Ashen) - Dark Souls 3

- Varsin hieno miekka ja hienon vihollisen sielusta
24. Holy Moonlight Sword (Hunter) - Bloodborne

Ludwigilta saatu miekka jolla voi valjastaa käyttöönsä kuun voiman. Suurin syy miksi tämän käyttö jäi kuitenkin varsin pieneksi itsellä oli se että Ludwigin pyhämiekka on vain ylivoimaisesti parempi. Mutta tietty tyylikkyys tässä aseessa todellakin on, lähinnä sen taikavoimien ansiosta.


23. Brotherhood (Tidus) - Final Fantay X

Tidusin miekoista se mieluunpainunein, jopa enemmän kuin hänen huippuaseensa joka ei on lähinnä kuin uudempi versio tästä aseesta. Vesielementti on kiva ja tyylikäs lisä ja kyllähän tätä asetta tuli sitten käytettyä, kunnes sen tehokkuus oli vain liian matala vihollisten tasoon nähden.


22. Blades of Chaos (Kratos) - God of War

Kratos sedän käyttämät miekat ovat ketjuilla kiinni hänen käsissään mikä tuo mukanaan kiitettävästi kantamaa. Vaikka nämä eivät aseina ole erityisen hienot, niin kyllä tuo niiden heiluttelu pidemmänkin matkan päähän on jäänyt sentään mieleen.


21. Soul Reaver (Kain) - Legacy of Kain

Aaltoteräinen miekka pääkallolla kahvassa. Ei nyt mikään kaikkein erikoisin, mutta sen verran hieno että on jäänyt kyllä mieleen, vaikka pelisarja ei olekaan isoa vaikutusta tehnyt.


20. Daedric Greatword (Dragonborn) - Elder Scroll's 5: Skyrim

Tämä on niitä pelejä joissa tuntuu että oikeasti hienoja aseita saa hakemalla hakea ja tämä on ylivoimainen ykkönen miekkojen joukossa koska se on ainoa mikä näyttää hienolta. Siis oikeast hienolta tummanpuhuvalla sävyllään.


19. Ringed Knight Paired Greatsword (Ashen) - Dark Souls 3

Yksi syy miksi pidän tästä miekasta/miekoista niin paljon on siinä että niitä käytetään kahta yhtäaikaa. Siinä on omanlaisensa tyylikkyys sillä vaikka miekka itsessään nyt ei ole sieltä hienoimmasta päästä, niin kyllä se tyylikkyys voittaa tässä tapauksessa todella vahvasti. Tämä miekka näyttää varsin hienolta mutta kun niitä on kaksi yhtä aikaa, niin se on yliampuvan hienoa.


18. Claymore (Slayer) - Demon's Souls

Aika perusmuotoinen kahdenkäden miekka. Näitä nyt on peleissä vaikka kuinka, mutta kyllä tämä ansaitsee paikkansa parhaiden joukossa pelkästään siksi, että kaikissa Souls tyylisissä peleissä tämä tukee omaa pelityyliäni paremmin kuin hyvin.


17. Heavenly Sword (Nariko) - Heavenly Sword

Ainoa varsinaisesti syy miksi lisään tämä osaksi listaa on siinä, että tämä miekka pystyy muuttamaan muotoaan siten että se voi olla iso ja raskas miekka, kahden miekan tasapainoisempi muoto tai pidemmän matkan kantava versio. Ulkoisesti miekka on ihan ok, mutta peli itsessään ei ole kovin hyvä niin ei ole vahvaa muistikuvaa tästä miekasta.


16. Dabilahro (Ryu Hayabusa) - Ninja Gaiden Sigma

Pitkälti kysymys oli siitä että kumpi on hienompi, tämä vai Sigma 2:n Enma's Fang. Jotenkin tykkään tämän valtavan miekan ulkoasusta sen terän piikkimäiten osien vuoksi ja se on juurikin yksi niitä syitä mikä saa sen jäämään enemmän mieleen kuin Emna's Fang, jonka nimi tosin on helpompi muistaa. Mutta kyllä tämä on Ninja Gaiden Sigman parhaita aseita.


15. Zweihander (Chosen) - Dark Souls

Yksi ensimmäisiä löytämiäni aseita tässä pelissä ja täytyy sanoa että se suuri str vaatimus vain vahvisti omaa päätöstäni panostaa voiman keräämiseen ja raskaiden miekkojen käyttämiseen. Zweihänder on todellinen esimerkki siitä, millainen on kahdenkäden miekka. Se on iso, raskas ja niin voimakas että heikot viholliset kumartavat sen vedessä, palasina.


14. Soul Calibur (Siegfried) - Soul Calibur III

Siegfriedin versio Sieluterästä on kokenut monia eri variaatioita mutta itselläni tulee ensimmäisenä mieleen tämä versio SC3:sta. Se on tietyllä tavalla samankaltainen kuin Soul Edge, mutta samalla aikaa se on omanlaisensa ja juurikin sellainen millainen sopii Siegfriedille erityisen hyvin.


13. Chaoseater (War) - Darksiders

Armageddon Blade on myös todella hieno, mutta pääkallokuvioitu Sodan miekka on myös todella hieno, jollakin tavalla jopa hienompi. Tämä miekka on hyvin simppeli mutta käyttäjänsä käsissä todella tehokas. Miekassa oma osansa on myös käyttäjällä ja Sota on todella hyvä hahmo ja tämä miekka kuvastaa hänen olemustaan ja taistelutapaansa todella hyvin. Kaaoksensyöjä on omanlaisensa miekka ja hieno sellainen.


12. Buster Sword (Zack) - Crisis Core: Final Fantasy VII

Cloudin klassiseksi tekemä miekka on peräisin Zackilta, joka taas sai sen Angelusilta. Tämä raskas miekka ei ulkoisesti ole kovin häävin näköinen mutta se on massiivisuudessaan varsin ikimuistoinen ja FFVII:ssa ainoa ase jota ei voi heittää pois.


11. Chaos Ripper (Terra) - Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Terran paras ja hienoin avainmiekka. Kaaosrepijä on voimakas avainmiekka ja helposti tämän pelin hienoimpia aseita. Tässä miekassa nimittäin on voimaa sen verran että ei kilpailijaa löydy.


10. Apocalypse (Cloud) - Final Fantasy VII

Cloudin miekka jolla aletaan todellakin kehittämään materiaa. Tämä on pelin paras ase materian kehitykseen sillä vaikka tähän ei montaa materiaa kerralla mahdukaan, niin tällä vedetään tripla expaa materiaan mikä tekee niiden kehittämisestä todella nopeaa. Ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen ja todella hienon näköinen.


9. Centurion (Warren) - Surge

Tämä on sellainen peli josta ei ole jäänyt mitenkään ylivuotavan positiivista vaikutelmaa, mutta täytyy sanoa että loppupuolelle on sentään osattu jättää jotakin todella mielekästä, nimittäin juurikin tämä yhdenkäden miekka. Kenturio on erittäin voimakas ase ja sen lisäksi todella upean näköinen. Siinä on juurikin sen verran valosapelin tyylikkyyttä, että sitä ei todellakaan siivuta kun sen saa käyttöönsä.


8. Lady Luck (Vran) - Victor Vran

Yksi pelin legendaarisia aseita tekee rahaa jokaisella iskullaan. Käyttämällä tätä asetta vihollisiin, kultaa lentää ympäriinsä. Se mikä puhtaassa voimassa menetään, saadaan takaisin rahassa, jolla sitten voidaan ostaa lisää tavaraa josta voidaan tehdä parempaa kamaa. Tämän miekan ahkera käyttö tekee rahaongelmista entisiä.


7. Red Queen (Nero) - Devil May Cry V

Nero nyt ei ole kaksinen pelihahmo, mutta se miten tämä miekka on tehty, vetää juurikin oikeista naruista. Muuten kyseessä on aivan tavallinen miekka, mutta se mikä tekee tästä miekasta juurikin oikealla tavalla erilaisen ja hyvän, on siinä miten sen erikoisuus tulee esiin. Kahva nimittäin on kuin moottoripyörän kaasu, jota vatkaamalla miekkaan saa lisää tehtokkuutta. Tämä varsin pieneltä tuntuva tyyliseikka saa miekan tuntumaan merkittävästi paremmalta.


6. High Freguency Blade (Raiden) - Metal Gear Rising: Revengeance

Raiden oli MGS2:n aikaan se hahmo jota kaikki tuppasivat vihaamaan, olen kuullut. Mutta täytyy sanoa että Revengeancen aikaa moni varmaan huomaa miten cool hahmo hän nykyään on, kyborgininjana ja tämä miekka sopii siihen erinomaisesti. Korkeataajuusterä nimittäin leikkaa lähemmäs mitä vain, teoriassa, ja sillä idealla on tehty todella upeaa toimintaa jossa Raiden tekee silppua, käytännössä, niin monista vihollisistaan.


5. Lion Heart (Sora) - Kingdom Hearts

Tietty hopeasävytteinen ulkoasu on kyllä todella upea ja yksi syy miksi tykästyin tähän miekkaan jopa enemmän kuin joihinkin sellaisiin miekkoihin jotka olisivat selvästi tätä miekkaa voimakkaampia. Tietysti osaa syy siihen miksi käytin tätä niin paljon oli siinä, että tämän sai Leonilta, sillä onhan tämä kuin suoraan hänen tyylisensä.


4. Yamato (Vergil) - Devil May Cry 3

Ei yhtä hieno kuin Danten miekka (mikään niistä) mutta osittain siksi se sopii Vergilin tyyliin niin hyvin. Yamaton tapauksessa kyse on juurikin siitä tyylistä ja tavasta jolla miekkaa käyttää. Elegantti tyylikkyys jo pelkästään siinä kun miekan napauttaa tuppeensa. Sitten kun mukaan vedetään se tarinallinen painoarvo, niin tämä on oitis parempi miekka.


3. Alastor (Dante) - Devil May Cry

Salamamiekka jolla Dante voi kanavoida sisäistä petoaan ukkosen lailla. Alastorissa erittäin upeaa on se, miltä miekan kahva näyttää ja miten terä yhdistyy siihen. Kuin lohikäärmeen pää jonka suusta terä tulee ja kahvassa on mukana vielä tyylikkäät nahkasiivet. Alastor on helposti myös se ensimmäinen lyömäase joka todella vetää huomion itseensä ensimmäisessä Devil May Cry pelissä, eikä ihan äkkiä päästä irti.


2. Sword Familiar - Castlevania: Symphony of the Night

Alucardilla on pelissä varsin kattava arsenaali, mutta tämä miekka liikkuu oman mielensä mukaan ja tukee häntä taistelussa. Erittäin tyylikäs asetelma sillä Sword Familir on suuri ja varsin hienon näköinen miekka joka on oikeasti hyödyllinen monissa tapauksissa.


1. Punishment (Squall Leonhart) - Final Fantasy VIII

Itse todella pidän tästä ulkoasusta Squallin asemiekassa. Punishment on mustasävytteinen, pienellä punaisella värivivahteella ja se sopii tyyliin erittäin hyvin. Tässä miekassa vain on sitä jotakin mikä oikeasti toimii. Jos tälläkin miekalla olisi Lion Heart limit break, niin saattaisin suosia tätä vieläkin enemmän.