Päähahmosta on aika helppoa tehdä aika huono mistä kertoo sekin miten paljon päähahmoja parempia sivuhahmoja on. Nyt on tarkoituksena jälleen nostaa esille tapauksia jossa sivuhahmot ovat todella hyviä, tai päähahmo todella huono.

 

 

 

Yksi per peli, mitä ilmeisemmin, joskus kun on niin että päähahmo on helposti sieltä huonoimmasta päästä. Nyt keskityään vain vihollishahmoihin, joka voi joskus olla tulkinnanvaraista. Mutta kun hahmoa ei tulkitse liittolaiseksi, niin se tulkitaan viholliseksi. 

Pääroistoja tai aiemmin päävihollisina olleita hahmoja ei lasketa mukaan. Vaikka kyse olisi vähän eri sarjasta missä paras esimerkki on Kingdom Hearts ja Final Fantasy. Tässä tapauksessa päädyin myös siihen, että myöskään elokuvissa olleet pääroistot eivät kelpaa, sillä Kingdom Hearts sarjassa Disney roistot kuten Chernabog, kapteeni Koukko ja Hades veisivät oitis pisteet.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Black Cerberus - Surge

- Tämän pelin tasolla, tämä vihollinen nousee oitis ykköseksi, Warren kun on aika tylsä hahmo.

 

Yunalesca - Final Fantasy X

- Vihollisrintamalla ei montaa hyvää löydy, mutta tämä on hyvä, etenkin kun vertaa Tidusiin.

 

Crying Wolf - Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

- Jokin tässä vain nappaa samalla tavalla kuin Snakessa ei nappaa.

 
24. Hades - God of War 3

Kratosta paremmaksi nyt pääsee aika helposti, vaikka ei olisi kovinkaan kaksinen hahmo, eikä God of War sarja ole juuri hahmoillaan onnistunut, kun aika monet ovat vain ihan ok. Mutta silti, mukana on monta sellaista hahmoa jotka ovat todella hyviä, tämä vain sattuu olemaan niistä se paras. Mutta kyllä Hades olisi voitu tehdä myös aika paljon paremminkin.


23. Perseus - God of War 2

Kratosin kanssa nyt ei tarvitse paljoa tehdä, että on parempi hahmo ja kaikessa ylitsevuotavassa järjettömyydessä mitä tähän hahmoon on saatu valutettu, se toimii, osittain tosin heikosti. Mutta koska Perseus ei ole järin hyvä hahmo, niin se olkoon korostus siitä, miten huono hahmo Kratos on.


22. Dr. Cid - Final Fantasy XII

Vaan nyt on helposti koko pelin huonoimpia hahmoja joten kysymys nyt on lähinnä että kuka on se hahmo jonka haluaisi viholliskattauksesta nostaa esiin. Vaikka Gabranth onkin haarniskoineen päivineen todella hyvä vaihtoehto, niin itse kuitenkin kallistus hieman Cidin puoleen tässä tapauksessa, tarinallisessa mielessä.


21. Countershade - Mighty Number 9

Tämä peli nyt on yksi iso katastrofi jokaisella mahdollisella saralla ja aika harva hahmo on millään tavalla jäänyt mieleen. Mutta Countershade (piti tarkistaa nimi) on se mikä on jäänyt parhaiten mieleen ja kun vertaa Beckin kanssa, niin onhan tämä nyt selvästi parempi.


20. Roy Earle - LA Noire

Cole Phelps nyt on niin huono hahmo että paremmaksi pystyy vetämään ihan millä vain ja Roy Earle nyt ei erityisen hyvä hahmo loppuviimeksi ole, mutta kuitenkin oikealla tavalla tehty erittäin mulkku hahmo jota pelaajan on kuin tarkoitus vihata jokaisessa hetkessä pelin aikana.


19. Aranea Highwind - Final Fantasy XV

Noctis on sellainen tylsän tavallinen teinipoika hahmo tyyliä Tidus ja Vaan. Aranea Highwind on sitä todella coolia ritarityylistä hahmo tyyliin Kain Highwind. Aranean tapauksessa tyyliä korostaa todella badass asenne ja hyvä ääninäyttely. Tämä hahmo on vain niin upeasti tehty jokaisella osa-alueella, niin pakko arvostaa.


18. Dragon God - Demon's Souls

Tämä on ehdottomasti yksi niitä hahmoja, Penetratorin ohella, joka on jäänyt vahvasti mieleen ja kun pelaajan ohjaama Slayer on tylsän tavallinen äänetön ja pitkälti kasvoton pelaajan jatke, niin kyllähän tälläiset massiiviset lohikäärme ja ritarihahmot nousevat silloin vahvasti esiin. Tällä kerta valitsen ritarihahmon sijaan lohikäärmehahmon.


17. Mr. Kelley - Red Dead Revolver

Red Harlow on vähän sellaisen tylsän tavallinen hahmo. Kelley taas on juurikin sellainen asesankarimainen hahmo ja varmasti nopea vetäjä. Hahmon mustaa asua korostavat valkoiset vivahteet ja täät kautta kokonaisuus on enemmän kuin upea. Tässä helposti yksi pelin hienoimpia hahmoja.


16. Wrath - Darksiders 3

Fury kun ei ole kovin hyvä hahmo, niin kysymys voisi kuulua että mikä kaikista synneistä on sitten paras osoitus siitä, mitä synnin tulisi kuvastaa. Furyn tavoin aika moni näistä hahmoista on tehty aika huonosti ja vain harva oikeasti tuntuu siltä miltä pitää, mutta Viha tuntuu todella oikealta ja tarinallisestikin pärjää erittäin hyvin vertailussa.


15. Phantom - Kingdom Hearts II

Phantom on helposti yksi haastavimpia vihollisia koko pelissä ja vaikka tarinallisesti tähän hahmoon ei paljoa sisältöä tulekaan, niin itse pidän kyllä kovasti ja tämän hahmon tapauksessa juurikin se mysteeri on isossa osassa siinä, miksi tämä hahmo toimii niin hyvin. Sora ei siis missään nimessä ole huono hahmo, mutta Phantomissa vain on sitä jotkain, vaikka paljoa siitä ei kerrotakaan suoraan pelaajalle. 


14. Nicholai Ginovaeff - Resident Evil 3

Alkuperäisen version Nicholai on selvästi parempi kuin remaken, kun taas Jillin tapauksessa tilanne on paljon haastavampi, mutta Nicholai on juurikin sellainen pakkaa sekoittava hahmo joka onnistuu erottumaan vahvasti edukseen ja joka tuntuu huomattavasti kiinnostavammalta kuin Jill Valentine. Remaken Nicholai kun on paljon ilmiselvempi roisto ja vielä monin paikoin aivan liian sarjakuvamainen, siinä missä alkuperäinen oli kylmähermoinen ja asiallinen palkkasoturityylinen.


13. Lady Maria - Bloodborne

Hunter on Demon's Soulsin tavoin aika tylsä hahmo joka on vain pelaajan jatke. Lady Maria on lyhyessä ajassa todella mieleenpainuva hahmo ja kun huomioi miten paljon hän näyttää eräältä toiselta, niin se vain korostaa sitä taustaa mitä hahmossa on. Lady Maria on helposti yksi parhaiten mieleenjääneitä vihollishahmoja koko pelissä mutta kisa siitä, kuka on se paras, on hyvin tiukka.


12. Remy Duvall - Mafia 3

Tämä on niitä tapauksia kun sivuhahmoista valtaosa on päähahmoa parempia. Radioäänenä toimiva Remy Duvall on pelin edetessä kokoajan parantuva hahmo sillä siinä vaiheessa kun hänen kasvonsa näkee niin hänestä paljastuu aivan uusia puolia kun hänen todellinen luonteensa tulee esiin. Nolan North tekee puistattavan hyvän roolisuorituksen ja on helposti tämän pelin paras hahmo missä hyvänsä vertailussa. Lincoln Clay on sellainen hahmo, jonka kohtalo vain ei kiinnosta eikä hahmo muutenkaan toimi.


11. Malus - Shadow of the Colossus

Wanderin rinnalla nyt kaikki kolossit ovat hyviä, mutta kyllähän se on tämä viimeinen kolossi joka on se hienoin. Voisi sanoa että tässä on pääroistovivahteita, mutta kyllähän Dormin on se pääroisto, joten Malus jää sivuroistoksi, tosin helposti koko pelin parhaaksi sellaiseksi, pystyen kilpailemaan ihan Dormininkin kanssa, mikä on jo haaste, toisin kuin Wander.


10. Marauder - Doom Eternal

Tässä demonissa nyt vain on ihan kaikki kohdallaan, ainakin melkein. Näyttävä lähitaisteluase, erinomainen pyssyvalinta, enemmän kuin loistava ulkoinen olemus sarvineen päivineen. Doom Guy on asenteeltaan enemmän kuin rock, mutta Marauder vetää kyllä pisteet niin hienosti ja monella tapaa, myös siinä, miten hän taistelee, että pakko on nostaa ansaitulle jalustalle.


9. Xigbar - Kingdom Hearts III

Tämä enigmaattinen hahmo onnistuu jopa näinkin monimutkaisessa tarinallisessa kokonaisuudessa kuin Kingdom Hearts, erottumaan edukseen. Tietysti iso osa miksi hahmo toimii niin hyvin, tulee siitä, miten paljon hahmo on ehtinyt kehittyä tarinan aikana ja juuri se seikka mielessä pitäen Xigbar toimii niin hyvin, myös tässä kolmosessa. Sillä Xigbar on todella kehittynyt, Sora ei niinkään.


8. Demon Prince - Dark Souls 3

Kyllä paholaishahmo nyt voittaa sellaisen hahmon joka on enemmän tai vähemmän mitäänsanomaton ja kuten parissa aiemmassa Soulsborne valinnassa, myös tässä tapauksessa mennään vihollistenpuolelle. Melkein valikoin Darkeater Midirin, mutta jokin tässä hahmossa kuitenkin kannustaa osoittamaan vähän arvostusta. Tälläinen lepakkotyylinen demonihahmo vain on niin hieno ja kun korostuu se, mikä tätä todellista muotoa alustaa, niin kokonaisuus vain paranee.


7. Desmond O'Leary - Blacksad: Under the Skin

John Blacksad nyt ei erityisemmin pisteitä kerää, mutta Desmond O'Leary kerää niitä hyvin paljon sillä vaikka kyseessä on todella selvä roistohahmo, niin hahmo ei ole sellainen, jota automaattisesti vihaa, sillä tähän hahmoon on saatu juurikin sellaisia oikeanlaisia noir vivahteita joissa hahmon useat puolet korostuvat ja sitä kautta hahmo nousee yhdeksi pelin parhaaksi.


6. Jack the Ripper - Assassin's Creed: Syndicate

Viiltäjä Jack varastaa shown aivan täysin. Oli sitten kyseessä Jacob tai Evie, niin kyllä Jack on parempi kuin kumpikaan, tai molemmat yhteensä. Tämä hahmo on vain tehty niin upeasti ja vielä siten että henkilöllisyys pysyy salaisuutena. Tämän hahmon kanssa olisi pitänyt ottaa vain vielä enemmän irti monista puolista ja mahdollisuuksista. Tälläisenäänkin silti erinomainen ja se kertoo jo jotakin siitä, miten hyvin tämä hahmo toimii, vaikka ei saanutkaan kokonaisuutena arvoistaan kohtelua. Mutta niin tämän sarjan kanssa tuppaa käymään.


5. Sif - Dark Souls

Vaikka Artorias ja ties kuinka moni muu vihollinen voisi ottaa tämän paikan niin oma valintani on ehdottomasti Sif, ainoa pomovihollinen, jonka tappaminen oli hyvin raastavaa, aivan erityisellä tavalla. Sif on ulkoisesti kuin mikä hyvänsä iso harmaasusi, mutta tarinallisesti tässä hahmossa on todella paljon draamallisesti vahvaa sisältöä myös ilman DLC:tä, mutta sen kanssa, entistä enemmän ja entistä vahvempaa. Mutta se mikä lopullisesti varmistaa Sifin paikan, on se, että hän käyttää aseena miekkaa.


4. Carmelita Fox - Sly 2: Konnakopla

Kun pelaa rosvolla, on poliisi silloin vihollinen. Tämä on hyvin pieni ero sillä valtaosa tämän pelisarjan hahmoista on todella hyviä ja Sly on ihan siellä kärkijoukossa. Mutta tässä rosvo ja poliisi leikissä poliisi voittaa sillä Carmelita Fox on koko joukosta se paras ja kolmonen sinetöi sen vertailun sillä hetkellä kun tällä hahmolla pääsee pelaamaan. Tämä on erittäin hyvin suunniteltu ja kirjoitettu hahmo, unohtamatta sitä seikkaa että Carmelita on yksi kaikkien aikojen kovimpia naishahmoja ikinä.


3. Witchking of Angmar - Lord of the Rings: Third Age

Berethorin ja muut eivät ole suoranaisesti huonoja hahmoja, vaikkakin muissa saman maailman peleissä on ollut parempiakin hahmoja. Mutta Noitakuningas on yksi sellainen hahmo joka onnistuu varastamaan shown lähemmäs joka kerta kun astuu kuvioihin. Talioniin verrattuna se ei kuitenkaan ollut niin selvä juttu, mutta tässä tapauksessa on, vaikkakin tällä kertaa Noitakuninkaan rooli aika paljon pienenmpi onkin.


2. Rufus Shinra - Final Fantasy VII: Remake

Rufusin tapauksessa pukuratkaisuissa oltiin menty vähän turhan japanilaiseen kikkailuun, mitä tulee helmaosaan. Mutta se ei kuitenkaan vähennä sitä mahtia mitä tähän hahmoon on saatu kasattua, kaksin käsin. Rufus on ylivoimaisesti parhaita hahmoja koko pelissä, häviten oikeastaan vain kahdelle, miltein kolmelle. Tämä hahmo on todella cool, uskomattoman badassa ja muutamilla erittäin nokkelilla tyyliseikoilla, todella mieleenpainuva. Kyllä Cloud jää siinä kilvassa kauas taakse.


1. Taskmaster - Marvel's Spider-Man

Marvel's Avengers on myös tilanne jossa näin, osittain. Tässä pelissä Taskmaster on parempi ja sisältöä on enemmän ja tässä on myös vain yksi päähahmo jota vastaan kisata. Joka tapauskessa Taskmaster on niitä hahmoja joka varastaa shown erittäin helposti, jos hahmo vain on tehty hyvin ja tässä pelissä se ei ole tehty vain hyvin, vaan erityisen hyvin. Spider-Man on hyvä päähenkilö, mutta tapa jolla Urakoitsija on tässä tapauksessa tehty, nousee erityiseksi tapauskeksi ja helposti pelin parhaiten tehdyksi hahmoksi. Hän näyttää miltä pitää, tuntuu miltä pitää ja häntä osattu käyttää juurikin siten miten kuuluu. Mukana on sellainen tietty salaperäisyys, mikä kuuluu hahmoon.