Remnant sarja on ehdottomasti soulslike genren parhaimmistoa ja pomovihollisia on vaikka kuinka ja tasossa merkittävästi vaihtelua. Ne huonoimmatkin erottuvat aika helposti joukosta.

 

 

 

Mukana vertailussa ovat Chronos: Before the Ashes, Remnant: From the Ashes ja Remnant II.

Huonoimpien pomotaisteluiden tapauksessa helposti jokin aina unohtuu koska hyvät muistaa paljon helpommin kuin ne huonot.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Bane - Remnant II

Lähinnä yksi iso kone joka muutoin toimisi ihan hyvin, mutta jossa iso joukko laumavihollisia sitten tekee tästä oitis merkittävästi huonomman pomotaistelun.

 

Raze - From the Ashes 

Laumataistelu hyvin selkeällä tavalla. Raze itse sekoittuu joukkoon oikein hyvin, mutta ärsyttävää on sen tapa mennä aina hetkeksi pois areenalta ja pelata aikaa.

 

Krell Guardian - Before the Ashes

Vartiohahmoista niitä vähemmän huonoja, mutta ei kuitenkaan millään tavalla sieltä parhaasta päästä, koska se tuntuu niin selvästi perustyyliseltä konetyyliseltä golemilta.

 




24. Hunterss - Remnant II

Tämän pomotaistelun kanssa tuntuu että jotakin on jäänyt kesken, sillä tässä on hyvä idea tälläisestä jahtaajasta joka hyökkää yllättäen jossakin kohtaa ja sitten löytyy myöhemmin jostakin muualta. Tätä on vain käytetty aika vähän ja lopputulos tuntuu enemmän siltä että Huntress on sellainen vihollinen joka rasittavasti pakenee ensimmäisen erän jälkeen, jotta on täysillä elinvoimilla myöhemmin uudestaan. Pääasiassa ihan kiva taistelu, mutta tuntuu nojaavan paljon moninpeliosaan pelissä, koska vihollinen on niin nopea ja aggressiivinen.


23. Thrall - From the Ashes

Pääasiassa melko tylsä taistelu jossa on mukana ne kaikki perusasiat mitkä tekevät monista Remnant taisteluista niin rasittavia. Extrat, paljon väistettävää ja jonkinlaista statushömppää. Thrall on loppuviimeksi aika hillitty taistelu, mutta siinä ei ole oikeastaan mitään sellaista, joka jollakin tavalla erottaisi sitä siitä perusmassasta.


22. Metaphysical Tal'Ratha - Remnant II

Tal'Rathasta on moneksi mutta tämä metafyysinen versio tuntuu lähinnä laiskalta eriversiolta tavallisesta versiosta. Kyllähän siinä on vähän omiakin juttuja, mutta tämä on sellainen taistelu joka ei vain nappaa ja tuntuu parhaimmillaankin kikkailuversiolta. Pirusti väistettävää, teleporttaava vihollinen ja ainoana oikeasti hyvänä asiana taistelussa, melko tyylikäs ympäristö joka sopii tilanteeseen erittäin onnistuneesti ja joka istuu hienosti myös E'Rundin maailmaan.


21. Nightweaver - Remnant II

Yksi pelin vaikeimpia pomovihollisia joka on kaksivaiheinen taistelu ja lähes turhauttavan vaikea sellainen, vaikkakin todella tyylikäs. Ensimmäinen vaihe ei ole kovinkaan vaikea, mutta toisessa vaiheessa peliin astuu lisävihollisia ja Nightweaver pakenee ajoittain, ilmestyen jonnekin muualle. Tämän lisäksi se on hyvin nopea ja tuppaa usein huitomaan, mikä vain korostaa sitä, miten suppeat vahinkoikkunat taistelussa on. Puhumattakaan miten vaikea tämän taistelun "vaihtoehtoinen" tappometodi on verratuna muihin.


20. Progeny - Remnant II

Limalölleröaave joka ei tarjoa mitään erityisempää ja on lähinnä kestävä luotisieni ilman mitään ihmeellisempää. Suurimmat haasteen tässä tarjoaa se tylsyystekijä, sillä suurin vaara tulee vihollisen roiskimista ansoista, mutta muutoin mitään ihmellisempää sisältöä tästä ei löydy.


19. SDR 17 - Remnant II

Tämä on jäänyt negatiivisesti mieleen lähinnä siksi, että aina kun tämä ilmestyy niin se on paikalla jossa extroja tulee päälle samantien vaikka kuinka. Voi olla huonoa tuuria, tai sitten tämä kutsuu kaikki lähistön viholliset paikalle samantien. Ei muutoin kovinkaa erikoinen vihollinen, mutta jättänyt juurikin tälläisen vaikutelman.


18. Stone Golem - Before the Ashes

Lähinnä tylsä, ei niinkään mekaanisesti huono. Kivimörkö ei ole juuri minkään näköinen eikä pidä sisällään isoa liutaa ärsyttäviä mekaniikkoja, minkä vuoksi se tuntuu lähinnä laiskasti suunnitelulta lisältä jo valmiiksi melko suppeaan pomotaistelujoukkoon pelissä.


17. Pan Guardian - Before the Ashes

Ulkoisesti osuu maailmaan todella hyvin ja on hyvin Yaeshan tyylinen alkeellinen taikarobottivihollinen. Ongelmallinen se on lähinnä rasittavien liikkeidensä ja mekaniikkojensa vuoksi, koska tämän kanssa tuntuu että paljon aikaa menee vain odotteluun ja oikean paikan hakemiseen koska taistelussa on niin paljon väistettävää ja torjuttavaa että rytmi menee hyvin hitaaksi.


16. Ripsaw - Remnant II

Yksi näitä punaisia haamuja jota vastaan voi joutua taistelemaan todella usein. Sanotaan että pääasiassa ihan hyvä taistelu, mutta tähän on laitettu mukaan näitä (niin että niitä todella huomaa) ohjelmointivirhetyylisiä juttuja jossa vihollinen vilkahtaa ja vaihtaa paikkaa, mikä tekee tästä todella ärsyttävän taistelun (satunnainen elementti mutta itsellä tullut tässä vastaan lähes aina). Tässä taistelussa niitä on tullut itsellä paljon vastaan ja siitä syystä tämä on noussut todella vahvasti mieleen sellaisena ärsyttävänä taisteluna, vaikka muutoin mitään isompia ongelmia ei olekaan.


15. Custodian Eye - Remnant II

Tässä on oikein kivat ideat, mutta mukaan on täytynyt saada yksi hyvin epäreilu mekaniikka, joka pitkässä juoksussa tekee tästä hyvin ärsyttävän taistelun. Se on sääli koska kyseessä on yksi temppu, jonka ulkopuolella taistelu toimii erittäin hyvin ja tarjoaa oikein mukavasti sisältöä, vähän erilaisemmalla pomotaistelutyylillä kuin monet muut. Kentän romahdutus kun helposti tappaa kerrasta, mikä on todella epäreilu temppu ja ilman sitä tämä ei olisi huonoimpien joukossa.


14. Ent - From the Ashes

Noudattaa selvästi mahdollisen vastaan tulevan pomovihollisen mallia, mutta nyt maailmanpomona. Entti on kestävä vihollinen jonka kutsumat extrat ovat juurikin niitä myrkkysieniä, ja niitä on paljon. Pääasiassa tämä ei ole niinkään vaikea pomovihollinen, vaan enemmänkin sellainen sellainen jossa on paljon lisämausteita, jotka tekevät tylsästä ärsyttävän ja venyttävät taistelu entisestään.


13. Totem Father - From the Ashes

Ideallisesti oikein hyvä, mutta toteutuksessa melko tylsä taistelu yhtä kookasta faunia vastaan. Vihollinen hyppii, käyttää salamoita ja kutsuu lisävihollisia. Ei siis mitään kaavasta poikkeavaa isossa kokonaisuudessa, mutta tässä taistelussa tuntuu, että tämän olisi pitänyt olla paljon paremmin tehty, sillä tämä jää harmillisen tavanomaiseksi taisteluksi, mikä on todella ärsyttävää kun ottaa huomioon että kyseessä olisi maailmapomotaistelu ja Yaeshan loppuhuipennus. Sellaisena tämä ei vain toimi yhtä hyvin kuin Ravager.


12. Faelin - Remnant II

Kahdesta kuninkaasta se vähemmän hauska taistelu, mutta samalla se vihollinen, jolla on hienommat hyökkäykset monine miekkoineen. Faelin on kuitenkin se taistelu joka tuntuu paljon ärsyttävämmältä koska vihollinen, varsinkin viimeisessä vaiheessaan spämmää tiettyä ärsyttävää liikettä joka vain hidastaa taistelu entisestään. Tämä on niitä taisteluita joka tuntuu tietyssä vaiheessa melkoiselta sekasotkulta, vaikka alkaakin oikein hyvin. Se vain muuttuu loppua kohden melko huonoksi.


11. Gorefist - From the Ashes 

Mahdollisesti pelin ensimmäinen pomovihollinen ja murhaavan vaikea sellainen. Gorefist itse ei ole se pahin mahdollinen, se on lähinnä iso raakalainen joka lyö todella kovaa ja kestää rankaisua. Se mikä tekee tästä niin epäreilun ja murhaavan turhauttavan taistelun, ovat ne extrat, jotka tässä tapauksessa ovat todella aggressiivisesti päälle hyökkääviä sieniä, jotka sitten räjäyttävät, aiheuttaen root rot statuksen, joka yskittää ajoittain ja tekee tästä todella ärsyttävän taistelu. Tässä taistelussa lisäviholliset todella tuhoavat koko taistelun pahemmin kuin yhdessäkään toisessa taistelussa, koko pelisarjassa.


10. Dream eater - From the Ashes

Tämä on itsellä jäänyt liiankin hyvin mieleen todella ärsyttävän kentän vuoksi. Kentässä on paljon äkkikuolema monttuja ja kun vihollinen tuppaa usein leijumaan korkealla, on katse jossakin aivan muualla kuin maassa. Tämän lisäksi tämä mörkö tekee itsestään klooneja ja oikea pitäisi löytää nopeasti, mikä on melko haastavaa. Tämä taistelu on kuin kokoelma ärsyttäviä mekaniikkoja jotka isona kokonaisuutena ovat hyvin rasittava kombo ansoja joiden kanssa taistelusta tulee erittäin turhauttava.


9. Claviger - From the Ashes

Tyylikkään nänköinen pomovihollinen oikein hienossa ympäristössä. Mutta taistelu itsessään pitää sisällään kaikki huonoimmat puolet mitä Remnantin pomotaisteluissa tulee vastaan. Claviger on yksi pelin kestävimpiä vihollisia, ylikestävä suorastaan ja alueelle tulevat lisäviholliset ovat myös astetta kestävämpiä. Viimeinen niitti tähän turhauttavaan pakettiin tulee pomovihollisen monista liikkeistä, joita on erittäin haastava väistää, joskun jopa pitkälti mahdoton väistää ilman että ottaa vahinkoa jostakin muusta.


8. Stormcaller - From the Ashes

Taikaspämmääjä ja hyvin ärsyttävä sellainen. Myrskynkutsujan kanssa tuntuu että tämä on yksi iso sillisalaatti jossa roinaa tulee päälle kokoajan, vihollinen seilaa ympäri kenttää ja extrat eivät mitenkään helpota tilannetta. Tämä on niitä taisteluita joka ei vain toimi, koska siinä on niin paljon erilaisia osia, jotka eivät luo yhdessä oikeastaan mitään, vaan saavat pomotaistelun tuntumaan parhaimmillaankin sekasotkulta.


7. Mangler - From the Ashes 

Tämä on helposti yksi ärsyttävimpiä pomovihollisia, vaikka kokonaisuutena tämä on aika simppeli taistelu. Pomovihollinen on se isompi vihollinen monien pienempien joukossa, mutta extrojen määrä on tässä taistelussa niin överi, että kokoajan saa jotakin kimppuunsa ja Mangler tietenkin tuppaa aina sekoittamaan joukkoon tai piileskelemään maan alla, kunnes sitten hyökkää esiin. Tämä on niitä taisteluita jossa suurin haaste on valtavan vihollisjoukon hävittämisessä mahdollisimman nopeasti, ilman mitään sen parempaa rakennetta.


6. Labyrinth Guardian - Before the Ashes

Ylivoimaisesti ärsyttävin taistelu koko pelissä, sillä tämä on typerän näköinen ja laiskasti toteutettu pomovihollinen, joka lisäksi käyttää pääasiassa halpamaisia taktiikoita. Mukaan vielä pelaajan odotuttaminen kun vihollinen tekee omia juttujaan, niin lopputuloksena on väkisinkin hyvin rasittava kokonaisuus joka erottuu todella selvästi muista pomovihollisista.


5. Annihilator - Remnant II

Mitä loppuhuipennuksiin tulee, niin Annihilator todellakin näyttää loppuviholliselta ja on erittäin hienosti toteutettu. Kenttäkin on upea tällä maailmanlopun fiiliksellä, mutta itse taistelu, jättää todella paljon toivomisenvaraa. Ensimmäinen vaihe on hyvä, ei valittamista, mutta toinen vaihe on valtava sekasotku joka ajoittain vaikuttaa siltä, että peli alkaa hajota ja glitchata aivan hallitsemattomasti. Erilaisia muuttujia tulee kokoajan lisää kaikki alkaa mennä päällekkäin, tehden tästä erittäin rasittavan kokonaisuuden missä se reilu haaste ja mielekäs pelattavuus katoaa kokonaan kakkosvaiheen härväämisen alle.


4. Bloat King - Remnant II

Erittäin ärsyttävä taistelu jossa extrat pysyvät kyllä suuren osan ajasta poissa jaloista, mutta tapa jolla pomovihollinen toimii, jättää paljon parantamisen varaa. Vihollinen leijuu ympäriinsä, ampuu energia-ammuksia kunnes menee limapallon sisään ja ampuu energiasäteitä, yrittäen pudottaa pelaajan extrojen sekaan. Tämä on niin pitkäveteinen taistelu jossa valtaosa haasteita on joko hidasteita tai epäreilun voimakkaita ammuksia jotka toistavat samaa rasittavaa kaavaa kyllästymiseen asti.


3. Machine - From the Ashes

Tämä on kyseenalainen pomovihollinen, sillä se ei toimi samalla tavalla kuin monet muut. Joka tapauksessa tämä on mahdollisesti koko pelin huonoin pomotaistelu, sillä se on rasittava kaikilla väärillä tavoilla. Extroja on todella paljon ja niitä tulee lisää kokoajan. Koneen osat ovat erillään ja tarpeettoman kestäviä mikä vain pitkittää tätä kokonaisuutta, tehden siitä entistä tylsemmän ja turhauttavamman, sillä se ainoa oikeasti omanlainen idea tässä taistelussa on missattu aivan täysin ja lopputulos on vain huono laumataistelu. Remnant II tekee samankaltaisen, mutta paremmin.


2. Mantagora - Remnant II

Kaikista aavevihollisista ylivoimaisesti huonoin, sillä tämä on sellainen taistelu joka on suoraan epäreilu ja niin vahvasti moninpeliin nojaava, että se vain korostaa epäreiluuttaan. Tämä valtava lentävä rausku liikkuu pitkin aluetta, mikä tekee sen paikallistamisesta hyvin vaikeaa, varsinkin kun se pääsee paikkoihin joihin pelaaja ei edes näe. Vihollinen ampuu ammuksia jotka voivat olla ihan mistä vain ja kentässä olevat viholliset eivät auta asiaa. Tämä kokonaisuus on yksi pelin huonoiten suunniteltuja haasteita, koska se on suoraan epäreilu ja pitää sisällään kaikki huonot osat mitä sarjassa on ollut. Mutta ainakin se on vapaaehtoinen.


1. Primogenitor - Remnant II

Pakollinen pomotaistelu, jos osuu kohdalle ja koko pelin huonoimpia osuuksia. Tämä vihollinen on yksi parasiitti joka on hyvin vähän aikaa vahingoitettavissa, kunnes se sitten menee taas piiloon ja se täytyy ns. savustaa esiin. Koko tänä aikana alueella liikkuu paljon isompia vihollisia jotka ampuvat myrkkyjä pelaajan niskaan ja pieniä vihollisia jotka hidastavat pelaajaa. Tämä taistelu jatkuu aivan liian pitkään, koska vihollinen on nopea ja valtaosan ajasta piilossa, mikä vain lisää ärsyttävyyttä tässä taistelussa, joka koettelee hermoja lähes välittömästi ja taistelun edetessä, kasvamassa määrin. Tälläiset pomotaistelut, eivät vain toimi ja tuntuvat siltä, että ne on tarkoituksella tehty ärsyttäviksi.