Spyro sarjan tapauksessa niitä oikeasti huonoja pomovihollisia on melko vähän, tai sitten ne löytyvät niistä käsikonsolipeleistä, kuten hyvin monissa muissakin pelisarjoissa on käynyt.

 

 

 

Kaikenlaiset pomotaistelut kelpaavat ja kaikki Spyro pelit kelpaavat. Suhteellisen hyvätkin taistelut voivat olla osana listaa koska sarjassa ei ole ollut lopulta niin suurta määrä pomoja ja minipomoja joista valita ja silloin aletaan katsomaan jo aika pieniäkin asioita.

Huonoimpien pomotaisteluiden tapauksessa helposti jokin aina unohtuu koska hyvät muistaa paljon helpommin kuin ne huonot.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Chinese Twin Dragons - Year of the Dragon

Tämän taistelun oikeastaan ainoa isompi ongelma on siinä, että tietyssä vaiheessa taistelu alkaa käydä rasittavaksi kun lohikäärmeistä on jäljellä pelkkä pää. Hyvä idea joka tapauksessa eikä edes erityisen huono taistelu.

 

Bombo - Ripto's Rage

Tästä on saatu lopulta vain suhteellisen ärsyttävä. Bombo on ärsyttävä ja kilpajuoksu tyyli jolla taistelu toimii ei ole se kaikista parhaiten toteutettu.

 

Elemental Dragon - Eternal Night

Cynder pomotaistelu aiemmasta pelistä, mutta tehty vähän eri tavalla. Ei revi mitään pisteitä kekseliäisyydestä, mutta ideana itsessään ei ole tarinallisessa mielessä huono. Ulkoasu tosin todella perustylsä.

 




12. Sleepyhead - Year of the Dragon

Tämän iso ongelma on lähinnä se, että taistelu on lähinnä täytettä, koska se on niin helppo, eikä erityisen joukosta erottuva. Unikeko tuntuu juurikin sellaiselta minipomolta joka on siellä vain että mukaan saataisiin jotain. Mekaniikoiltaan tämä ei ole huono, mutta se on lähinnä tylsä ja helppo.


11. Electric King - New Beginning

Lähinnä laiskempi ja tylsempi versio ensimmäisestä pomovihollisesta ja koska muissa kentissä on oikeasti vähän erilaisemmat pomotaistelut, niin tuntuu että tässäkin olisi pitänyt olla edes vähän jotakin sellaista, mikä oikeasti tekisi tästä erilaisemman kuin monet muut. Ei suoraan huono ja näyttää hyvältä, mutta tuntuu myös aika laiskasti tehdyltä.


10. Ineptune - Hero's Tail

Tämä tuntuu lähinnä hivenen tylsältä ja mielikuvituksettomalta, vaikka ei nyt suoraan erityisen huono taistelu olekaan. Siinä ei vain ole oikeastaan mitään mikä iskisi. Varsinkin verrattuna siihen mitä peli muutoin onnistuu tarjoamaan pomovihollisten tapauksessa.


9. Stone Sentinel - New Beginning

Melko kliseinen pomotaistelu, sillä juuri tälläisiä kivimöllejä näkee joka paikassa ja siitä syystä tuntuu että tähän olisi voitu panostaa edes jollakin tavalla vähän enemmän, mitä siihen on oikeasti edes panostettu.


8. Arborick - Eternal Night

Tämä on kuin Stone Sentinel uudestaan, mutta puusta tehtynä, mikä tuntuu tekevät tästä entistä laiskemman pomotaistelun. Lähinnä sellainen perustylsä mölli joka toimii peruspomotaisteluna ilman mitään sen ihmeellisempää.


7. Jacques - Spyro the Dragon

Tuntuu lähinnä missatulta tilaisuudelta sillä tässä pomotaistelussa on vähän ideaakin, mutta sitä ei ole käytetty itse taistelussaan yhtään hyödyksi. Hahmo näyttää ihan nokkelalta, mutta siihen ei ole saatu mukaan oikeastaan mitään sellaista, joka millään tavalla korostaisi jotakin osaa hahmosta, tai tekisi siitä jollakin tavalla joukosta erottuvan, tai edes osoittaisi jotakin kehitystä pomotaisteluiden kanssa. Päinvastoin, tämä taantuu.


6. Blowhard - Spyro the Dragon

Suoraan tylsä ja mitäänsanomaton pomotaistelu jonka iso ongelma on siinä, että se vain toistaa aiempien pomotaisteluiden kaavaa liian perustasoisesti ilman mitään oikeasti omaa. Mukaanlukien se, että pelaajaa voi joutua vain odottamaan, että pomovihollinen tulee osumaetäisyydelle, eikä pomovihollinen itse tee juuri mitään.


5. Gaul - Eternal Night

Tämä ei ole viimeinen pomotaistelumateriaalia oikeastaan millään, kun ottaa huomioon mitä trilogiassa muutoin on luvassa. Gaul on lähinnä perustylsä kookas roistohahmo joka ei näytä erityisen hienolta, ei ole taistelussa kovinkaan ihmeellinen ja vaikka idea ja asetelma eivät nyt mitenkään huonoja olekaan, niin tuntuu että tässä olisi pitänyt olla enemmän alustusta, sisältöä ja tyyli, varsinkin kun tämän pitäisi olla pelin loppuhuipennus.


4. Dr. Shemp - Spyro the Dragon

Todella perustasoinen pomotaistelu joka menee lähinnä minibossista sillä mitään erityisen haastavaa tässä ei ole ja samalla aikaa hahmo näyttää suoraan typerältä. Tämä on niitä tapauksia kun hahmon idea ei oikein välity vaikka hänestä vähän jotakin kuuleekiin. Tuntuu että tämä on niitä tapauksia kun pomovihollisen olisi pitänyt itsekin sanoa jotakin ja tehdä jotakin.


3. Crush - Ripto's Rage

Tuntuu että tämä taistelu ei oikeastaan edes sovi hahmoon, sillä suojakenttäpelleily tuntuu aivan liian irralliselta mekaniikalta. Joka perustyylisellä tasolla Crush taistelu on pelin ylivoimaisesti huonoin ja kun näkee miten merkittävästi parempi taistelu Gulp on, tuntuu tämä todella oudolta pomotaistelulta, koska laadullinen ero on niin valtava.


2. Gnasty Gnorc - Spyro the Dragon

Loppuhuipennukseksi suoraan säälittävä taistelu joka nojaa melko halpaan viimeiseen hetkeen. Gnasty on pelkuri joka juoksee ison osan taistelusta karkuun ja viimeisessä pätkässä sitten ampuu vähän tulipalloja kun pelaaja täytyy tehdä nopeaa tasohyppelyä. Tämä vain toistaa sitä kaavaa mitä aiemmastikan pomotaisteluita ne pari huonointa ja tämän pitäisi olla se loppuhuipennus. Pitkälti siitä syystä tämä tuntuu niin suurelta pettymykseltä isona kokonaisuutena.


1. Ripto - Enter the Dragonfly

Tämä on suoraan loukkaava versio Ripto taistelusta kun vertaa Spyro kakkosen taisteluun ja tämä peli luulee olevansa nelonen. Tämä on laiskasti tehty, mekaniikoiltaan hyvin tylsä ja tuntuu lähes kaikilla tavoilla riisutulta versiolta siitä, millainen taistelu standartissa oli. Tätä ei voi millään tavalla ylistää ja kun kyseessä on pelin ainoa pomotaistelu, tulee tästä entistä säälittävä. Asiaa ei myöskään auta se että tässä ei ole mitään eeppisyyttä ja Ripton ulkoasu on hoopon näköinen.