Vaikeimpien trophyjen tapauksessa skaala on todella laaja, sillä jotkut ovat vaikeita epämääräisyytensä vuoksi, toiset laajuutensa vuoksi ja jotkut ovat suoraan siksi, että ne ovat lähemmäs rikkinäisiä.

 

 

 

Yksi per peli

Ei platina Trophyja

Trophy suhteutetaan aina pelin muihin haasteisiin ja samankaltaisen pelien haasteisiin.

En myöskään suoraan nosta "epäreiluja" tropheja kärkeen, vaan kaikki suhteutetaan aina peliin itseensä.

Rajaan myös sen verran, että tarkoitus korostaa astetta ainutlaatuisempia tropheja.

- Vältellään siis "vaikeustaso" tropheja.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Real Deadeye - Resident Evil 4 Remake

S taso kaikissa ampumaratahaasteissa. Muutamat ovat melko helppoja, mutta sitten on niitä joiden kanssa tuntuu että ne täytyy pelata todella tarkkaan tai tietyllä tavalla että on mahdollista saada S, joka poikkeuksetta vaatii bonus kierroksen.

 

Lore Hoarder - Marvel's Guardians of the Galaxy

65% kaikissa osa-alueissa Galaksihakemistossa. Ei teoriassa yhtään paha, koska vähän yli puolet riittää, mutta siitäkin huolimatta tämä vaatii todella tarkkaa tutkimista kentästä toiseen.

 

UFO - Final Fantasy VIII Remasterd

Suorta UFO sivutehtävä. Jos tätä ei ole koskaan ajatellut, niin tehtävän aloittaminen on haastavaa ja UFOn löytäminen kaikissa sijainnessa on myös haastavaa. Lisäksi lisähaasteena PuPu kortin hankkiminen.

 

Legendary Armaments - Elden Ring

Kerää kaikki legendaariset aseet. Vaatii monien paikkojen tutkimista erittäin tarkkaan, monien haasteiden suorittamista ja lisäksi yksi esine on saatavilla vain tietyssä aikaikkunassa.

 

Master Hunter - Assassin's Creed: Valhalla

Tapa kaikki alpha pedot. Haastavinta on lähinnä löytää ne kaikki, mutta joissakin tapauksissa niiden tappaminen on mahdollista vasta tietyllä tasolla.

 




24. Tähtiloistoa - The Legend of Dragoon

Kerää 30 stardustia. Ei tarvitse edes kerätä kaikkiea, mutta näitä voi olla niin ihmeellisissä paikoissa että jos kaikkia paikkoja ei kokeile, ei näitä voi millään löytää. Erityisen lisähaasteen tuo se, että monet näistä voi saada vain tiettyyn aikaan koska peli etenee jatkuvasti. Kaiken lisäksi stardust ei näy mitenkään erityisesti missään ja vaikka paikan valinnassa riittää että tähtää suunnilleen sinne päin, niin siitäkin huolimatta tämä on hyvin haastavaa, ellei pelissä ole kokoajan tarkkana.


23. Can't Outrun A Bullet - Sniper Elite 5

Tapa Möller yli 600m etäisyydeltä. Tämä on erittäin tarkasta ajoituksesta kiinni koska jos ampuu liian aikaisin niin epäonnistuu ja jos ampuu liian myöhään saattaa olla kantaman ulkopuolella. Vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä.


22. Untouchable - Remnant: From the Ashes

Kukista maailmapomovihollinen ottamatta yhtään vahinkoa. Erittäin vaikea haaste, ellei tiedä yhtä temppua jolla tämä on erittäin helppo, tavallaan. Tietyt maailmojen pääviholliset ovat merkittävästi toisia helpompia ja tietyt aseet ja taidot ovat parempia kuin toiset. Joko pitää olla todella hyvä pomotaistelussa, tai perusteellinen maailman tutkimisessa, puhumattaaan että iso osa on myös puhtaasti kiinni siitä että millaisen maailman saa satunnaisgeneroitua itselleen kyseisellä kerralla.


21.Scientific Progress goes BOINK! - Castlevania: Symphony of the Night

Osta Duplicator. Suurin haaste on ainoastaan rahan kerääminen koska tämä maksaa puoli miljoonaa ja pelkästään 100 000 kultaa on hyvin pitkällinen prosessi kerätä. Tämä on suoraan tylsä trophy suorittaa koska se on pääasiassa saman jutun toistamista tietyssä paikassa, tai mahdollisesti pelin pelaamista loputtomalta tuntuvan ajan. Tosin kun tämän esineen saa haltuunsa, peli muuttuu hyvin helpoksi, tosin tässä vaiheessa pelin on läpäissyt jo kerran, eli kyse on vain farmaamisesta, jota on rahan suhteen saanut tehdä todella paljon monistajan ostamiseksi.


20. RunThrough the Jungle - Batman: Arkham Knight

Liidä yhtäjaksoisesti kolmen pääsillan ali. Sillat on helppo nähdä ja reitti on myös selkeä, mutta haastavaa on pitää liitoa yllä niin pitkään että ehtii liitää jokaisen sillan ali. Vaikeinta tässä on juurikin pitää yllä tarvittavaa korkeutta ja mahdollisesti saada lisää korkeutta. Kaksi siltaa menee loppuviimeksi todella helposti mutta pituus siihen kolmanteen voi olla se pahin osa. Tämä tosin on sellainen tapaus että vaikeinta on vain ja ainostaan se liitämisen hallinta jossa tärkeää on pitää liitoa hallinnassa erilaisia tilanteita varten.


19. Can't Cat-ch Me - Stray

Läpäise ensimmäinen pakojuoksu ilman että punkit saavat kiinni sinusta. Tämä ei kuullosta vaikealta, mutta se on mahdollisesti koko pelin vaikein trophy. Syy on pääasiassa siinä, että tässä paossa on monta kohtaa joissa voi saada takiaisia erittäin helposti ja tietyissä kohdissa mukana on satunnaisuutta. Osio ei ole pitkä, mutta se pitää opetella paikoin aika tarkasti, että oppii kaikki pahimmat paikat.


18. Small Carbon Footprint - Resident Evil 2 Remake

Läpäise peli tietyllä määrällä askelia. Tämä vaatii pelin erittäin tarkkaa opettelemista ettei tee ylimääräisiä askelia kun ravaa tarvikelaatikolla ja suorittaa pulmia. Muutenkaan mitään ylimääräistä ei pitäisi tehdä ettei kerrytä turhia askelia, eli peli pitää opetella melko hyvin.


17. LexBotin ystävä - DC Super Pets

Läpäise kenttä tuhoamatta yhtään LexBottia. Vaikean tästä tekee se, että tämä on oikeastaan mahdollinen vain yhdessä kentässä ja silloinkin on erittäin helppoa tuhota jokunen botti, eli tämä tietty kenttä pitää opetella melko tarkasti että pystyy väistämään kaikki botit ettei tuhoa yhtäkään törmäämällä niihin.


16. Unstoppable - Crash Team Racing

Pidä boostia yllä kokonaisen kierroksen verran. Tietyissä kentissä tämä on suhteellisen simppeli tehdä, mutta siitäkin huolimatta tämä on sellainen projekti joka voi vaatia aika paljon harjoittelemista että pystyy luotettavasti toistamaan boostin uudestaan ja uudestaan että se pysyy yllä kokonaisen kierroksen. Tärkeässä roolissa on oikean kentän valinta jossa pystyy luotettavasti pysymään radalla samalla aikaan kun boostaa ajoneuvoaan.


15. Mad Skillz - Resident Evil 6

Nosta kaikki taidot maksimiin, joita voi kehittää. Näitä kehitettäviä tasoja on todella monta ja pelkästään yhden nostaminen maksimiin on melkoinen projekti, eli tämän saavuttaminen vaatii todella paljon pelin pelaamista jotta saa käyttöönsä tarvittavan määrän kehityspisteitä. Pelin läpäiseminen monta kertaa ja kasvavilla vaikeustasteilla on hyvä metodi mutta silloinkin tämä on ehdottomasti sieltä työläimmästä päästä. Periaatteessa tämä ei ole erityisen vaikea, mutta se vaatii paljon aikaa ja mahdollisesti suuren määrän toistoa.


14. T.H.R.E.A.T Eliminated - Marvel's Midnight Suns

Suorita kolme vuoroa THREAT huoneessa jokaisella sankarilla. Loppuviimeksi merkittävästi vaikeampi miltä aluksi kuullostaa koska kolme vuoroa on aika paljon kun käytössä on vain yksi pelattava hahmo. Tietyillä hahmoilla tämä on simppeliä ja helppoa mutta muutamat hahmot ovat merkittävästi vaikeampia koska heidän ominaisuutensa eivät ole niin hyviä. Puhumattakaan että tämän haastavuuteen vaikuttaa todella paljon se, että miten paljon kortteja tietyllä hahmolla on kerännyt ja millaisen pakan rakentanut ennen kuin aloittaa haasteen. Niin ja mitä esineitä tuo mukanaan.


13. See the Light - Final Fantasy VII Remastered

Hanki Aerithin viimeinen limit break. Jos ei peliä ole ennen pelannut eikä tiedä miten homma etenee, voi erittäin suurella todennäköisyydellä mennä liian pitkälle tarinassa ja sitä kautta tätä ei voi enää suorittaa. Lisäksi tämä on näitä astetta kryptisempiä tapauksia jossa pitää tehdä yhtä jos toistakin juttua ja oikeassa järjestyksessä. Asiaa ei myöskään isommin auta se että Aerithin kaikki aiemmat limit breakit pitää saada kuntoon ja se on support hahmolla vähän haastavampaa kuin taistelijoilla.


12. Steady Hand Vic - Victor Vran

25 peräkkäistä split-timed hyökkäystä. Vaatii todella hyvän rytmityksen ja rutosti vihollisia jotta riittää ammuttavaa. Ei mitenkään älyttömän vaikea kunhan sitä hieman harjoittelee. Merkittävästi helpompi toteuttaa yksin ja joko todella suurta vihollislaumaa vastaan, tai sitten tarpeeksi kestävää vihollista vastaan, sillä tässä on aivansanana rytmi, eli kun tästä pääsee alkuun, niin kyllä 25 on loppuviimeksi todella suoritettavissa. Kyse on ennenkaikkea harjoituksesta jolla ajoituksesta saa kunnolla kiinni.


11. One for the Ages - Hades

Koe epilogi. Erittäin pitkä projekti koska peli "kierros" täytyy läpäistä monta kertaa ja senkin lisäksi täytyy tehdä lisätehtäviä jotta pystyy nostamaan tasoaan jumalien keskuudessa, eli myös tarinalliseen puoleen täytyy uppoutua todella merkittävällä tavalla. Tämä on todella aikaa vievää ja paikoin myös melko haastavaa koska tämä on yksi niitä viimeisiä asioita joita pelissä tapahtuu. Sivutehtävät voivat jatkua vielä epilogin jälkeenkin, mutta joka tapauksessa epilogiin pääseminen on mahdollisesti haastavin kaikista osista peliä, koska siihen liittyy niin paljon muuttujia.


10. Skadi's Hobby - Assassin's Creed: Valhalla

Liu'u putkeen 150 m. Haastavaa tästä tekee se, että se tuntuu olevan mahdollinen vain hyvin harvoissa paikoissa. Liukumisen ylläpitäminen on haastavaa, mutta vaikeampaa se on oikean paikan löytäminen. Haaste on melko suuri sillä on vaikeaa edes laskea että milloin tulee 150 metriä täyteen tai kuinka lähelle edes pääsee. Yritys-erehdys mentaliteetti pätee tähän todella vahvasti.


9. Set 'em Up Knock 'em Down - Marvel's Guardians of the Galaxy

Viritysisku tappoja horjutettuihin vihollisiin. Paljon vaikeampi haaste miltä kuullostaa koska iso osa tästä on kiinni ajoituksesta ja viritysisku ei tee niin paljoa vahinkoa kuin voisi luulla. Ensin pitää onnistu horjuttamaan vihollinen ja ehtiä tekemään viritysisku ennen kuin joku ryhmästä vie tapon pelaajan nenän edestä. Horjutuksen pitää onnistua ja osuva ajoitus viritysiskulle pitää myös onnistua. Lisäksi tämä pitää tehdä 15 kertaa mikä tekee tästä yllättävän vaikean, siinä missä lähestulkoon kaikki muut haasteet onnistuvat normaalin pelaamisen ohessa.


8. To Rule them All - Kingdom Hearts II: Final Mix

Kukista kaikki Organisation 13 pomotaistelut. Ei se pelin vaikein trophy, mutta ehdottomasti sieltä vaikeimmasta päästä ja koska kyseessä on useampi taistelu jotka pitää läpäistä, ottaa tämä aikansa. Useat ovat aika helppoja, mutta sitten on muutama sellainen joka on erittäin haastava. Muutamaa taistelu farmaamalla saa parhaita tehosteita, mutta se ensimmäinen yritys on pakostakin sieltä vaikeammasta päästä ellei ole jo valmiiksi lähestulkoon korkeimmalla tasolla. Tälläiset haasteet ovat melko haastavia koska niissä pitää voittaa monta haastavaa pomotaistelua.


7. Cards Club Master - Final Fantasy VIII Remastered

Voita kaikki Card Club jäsenet. Osa haastavuutta tulee siitä että ensin täytyy onnistua löytämään CC jäsenet ja sitten voittaa heidät. Mikäli haluaa arvokkaita kortteja, täytyy voittaa pelaaja silloin kun tämä pelaa tietyllä kädellä. Tietyssä vaiheessa peliin tulee myös typeriä sääntöjä jotka tekevät tästä haasteesta entistä vaikeamman. Vaihtoehtoja on paljon ja klubilaiset pitää voittaa tietyssä järjestyksessä. Ehdottomasti yksi pelin vaikeimpia haasteita, eikä haaste ole pelkästään oikean paikan löytämistä vaan myös pelin pelaamista, todennäköisesti todella typerillä säännöillä.


6. Shardbearer Malenia - Elden Ring

Helposti yksi pelin haastavimpia pomovihollisia joita matkallaan kohtaa. Ei se vaikein Elden Ring trophy eikä omassa mielessä edes se vaikein pomotaistelu, mutta huomioiden miten pitkälle pelissä pitää päästä ja miten pitkälle hahmoa pitää kehittää että tästä selviä, ehdottomasti korostaa sitä, että tämä on hyvin haastava pomotaistelu, osittain melko epäreiluista syistä.


5. Kaer Morhen Trained - Witcher 3: Wild Hunt

10 täydellistä vastaiskua putkeen on hyvin vaikea haaste sillä täydellinen vastaisku muuttuu todella helposti tavalliseksi parryksi tai suojaamiseksi. Asiaa ei varsinaisesti auta sekään että harjoitteleminen on haastavaa koska viholliset saattavat helposti kuolla ennen kuin saa kymmenen putkeen. Ensin pitää oikeasti oppia ajoitus täydellisen vastaiskun kanssa jotta sen pystyy sitten toistamaan monta kertaa putkeen ja jos epäonnistuu kesken sarjan niin pitää aloittaa alusta uudelleen. Normaalissa pelaamisessa tätä tuskin onnistuu tekemään, koska helpointa on etsiä vihollinen jolla on tarpeeksi simppeli hyökkäys johon tehdä vastaisku ja joka on tarpeeksi kestävä jotta saman tempun voi tehdä monta kertaa. Silloinkin tämä vaatii paljon harjoittelemista.


4. Demon of Hatred - Sekiro

Kaikista Sekiron pomotaisteluhaasteista tämä vapaaehtoinen haaste on helposti se vaikein. Vihollisella on kolme elinvoimamittaria, se on suuri ja iskee laajalle alueelle, puhumattakaan että se tekee aika paljon vahinkoa. Tähän taisteluun on olemassa huijausmetodikin, mutta se on kaikkea muuta kuin simppeli ja helppo suorittaa. Ehdottomasti melkoinen haaste ja koko pelin suurin mitä tulee taisteluhaasteisiin.


3. Flying Higher - UNO

Voita matsi yli 700 pisteellä. Tämä on lähestulkoon tuurista kiinni koska kun loppu on lähellä, pitäisi saada todella isot pisteet että 500 pisteen sijaan yltää yli 700 pisteeseen. Mitään luodinkestävää metodia tähän ei ole, tai ei ainakaan tule mieleen joten monesti mennään suoraan siihen että pitää vain yrittää kerätä suuri määrä kortteja ja sitten jollakin tempulla voittaa niin että kaikilla muilla pelaajilla on todella suuri määrä kortteja, sillä tässä pelissä vain voittaja saa pisteitä, sen sijaan että voittaja pysyy nollilla ja matalimmat pisteet voittaa.


2. Splurgle - Star Wars Jedi: Survivor

Haaste tulee tässä pelkästään siitä että peliä pitää tahkota erittäin tarkasti että löytää kaikki Prioritine kimpaleet, eli valuutan yhteen kauppaan jossa pitää ostaa aivan kaikki ja jotta näin voi tehdä, pitää kerätä kaikki kimpaleet. Koska niitä on todella monissa paikoissa ja osaan pääsee vain tiettyjen lisävarusteiden sun muiden avulla, on tämä erittäin pitkäkestoinen prosessi ja ilman minkäänlaista ohjetta se tuntuu ikuisuudelta ja kun peli on uusi, niin ohjeita on vähemmänlaisesti, eli kaikki paikat pitää vain tutkia. Kunnes saa käyttöönsä kartan jolla esineiden paikat ovat näkyvillä ja prosessi muuttuu merkittävästi helpommaksi.


1. Gun Fanatic - Resident Evil 4 Remake

Se ratkaiseva asia mikä tekee tästä niin vaikean, on siinä, että peli täytyy läpäistä korkeimmalla vaikeusasteella ja ensimmäisellä kierroksella, eli ei tiettyjä helpotuksia. Tietyt apukeinot ovat käytettävissä mutta niidenkin saaminen vaatii että pelin pelaa läpi tietyin ehdoin. Lisähaastetta myös siitä, että tietyt aseet täytyy ostaa ja loputon sinko maksaa 2 000 000 pesetaa. Tosin tämä myös muuttui helpommaksi myöhemmin, mutta itse pelasin tämän alkuperäisessä muodossaan ennen Mercenaries tilaa. Joka tapauksessa tämä on sieltä haastavimmasta päästä mitä tulee kokoelmatropheihin.