New Game Plus on monesti pelkästään hyvä asia pelissä, sillä se monesti lisää kiinnostusta pelin uudelleenpelaamiseen. Näin on varsinkin silloin kun NG+ antaa pelaajalle mahdollisuuden pitää kaikki varusteet ja päivitykset joita tämä on ensimmäisellä kerralla saanut ja sitä kautta peli on merkittävästi helpompi seuraavalla kerralla.

 

 

 

Yksi per pelisarja.

Jos pelissä on New Game Plussaa vastaava tila, niin se lasketaan NG+ tilaksi.

En nyt suoraan kaikkien kohdalla erikseen määrittele että millainen NG+ olisi hyvä kyseiseen peliin, koska monissa tapauksissa hyvä asia olisi se, että pelaaja pitää kaikki saamansa päivitykset ja varusteet ja on sitä kautta merktitävästi voimakkaampi alusta asti. Edes pelin vaikeustason ei tarvitse nousta, koska itse pidän siitä toimintamallista enemmän.

 

MAININTOJA

 

Transformers

Kyllä se olisi aika hienoa pelata peli alusta asti loppupelin miniconeilla. Vaikeustaso olisi aika matala alkupuolen, mutta loppupuoli ei oikeastaan muuttuisi.

 

Dark Messiah of Might and Magic

Alusta asti saatavilla loppupelin varusteet olisi juurikin sellainen hyvä pieni lisä joka kannustaisi merkittävästi katsomaan pelin uudestaan. Mahdollisesti muutamilla vaihtoehtoisilla päätöksillä.

 

Hades

Niille jotka oikeasti jaksaisivat pelata koko komeuden uudestaan alusta asti, mutta kaikilla varusteilla. Se nopeuttaisi kyllä tiettyjä asioita merkittävästi.

 




24. Punisher

Todella monet PS2 aikakauden pelit todella hyötyisivät NG+ tilasta. Punisher on siinä mielessä vähän hankala, että siinä ei ole samalla tavalla selkeitä päivityksiä mitä monissa muissa, mutta valtava arsenaali alusta alkaen olisi kyllä hyvä tapa kannustaa pelaamaan peli uudestaan alusta asti.


23. Terminator: Resistance

Päivitetty hahmo on helposti todella tehokas taistelija ja pelin etenemisen kanssa ei tarvitse juuri miettiä hahmonkehitystä, koska se on jo tehty. Tietyt asiat nyt pitäisi kuitenkin tehdä uudestaan, mutta tämä pelikerta olisi todellakin enemmän tarinan kanssa leikkimistä, koska loppupuolen yllätykset ovat jo tiedossa.


22. Spawn: Armageddon

NG+ olisi tämän pelin kohdalla lähinnä sellainen, että alusta asti olisi saatavilla kaikki loppupulen aseet, mikä tekisi alkupelistä varsin simppelin, mutta joka pitäisi loppupuolen edelleen samalla tavalla haastavana, mitä se olisi alunalkaenkin.


21. Cyberpunk 2077

Samalla tavalla kuin Witcher 3:n kanssa, voisi olettaa että tässäkin pelissä olisi, tai tulisi olemaan NG+ mahdollisuus. Kirjoitus hetkellä, sitä ei ole vielä tullut, mutta sitä on huhuttu. Sanotaan että tavallaan sitä ei itse tulisi käytettyä, koska pelasin pelin alunperin PS4:llä ja PS5 olisi tämän kanssa varmasti se oikea tapa käydä seikkailu läpi (tai PC). Mutta joka tapauksessa, NG+ olisi enemmän kuin hyvä veto.


20. Overlord

Myös Overlord 2 olisi samalla tavalla hyvä NG+ moodissa. Pelissä kehitetään sekä aseistusta että haarniskaa ja ohessa myös linnoitusta. Valintojakin pelissä on, joten uudelleenpeluuarvoa löytyy. Peli on joka tapauksessa juurikin sellainen, että se hyötyisi merkittävästi uudesta kierroksesta, jolloin pelaaja olisi alusta asti niin voimakas, että sitä tuntisi todellakin olevansa ylivaltias.


19. Assassin's Creed: Valhalla

Tämä on yksi peli johon epäilen että tulee jossakin kohtaa NG+ patchin kautta, mutta tämän artikkelin kirjoittamisen aikaan sellaista ei ole vielä tullut. Peli on todella laaja, mutta jos sen voi pelata alusta alkaen läpi kaikilla viimeisimmillä varusteilla ja lähes loppuun asti kehitetyllä hahmolla, niin se on pakostakin aika suuri kannustin kokea seikkailu alusta alkaen uudestaan. Muussa tapauksessa en usko että itse missään kohtaa pelaisin tätä alusta asti uudestaan koska siinä on niin paljon kerättävää, että pääsee siihen loppupelifiilikseen.


18. Greedfall

Kuten monissa laajoissa roolipeleissä, myös Greedfallissa on paljon kehitettävää, paljon löydettävää ja paljon tehtävää. NG+ olisi todellakin omiaan tarjoamaan mahdollisuuden siihen todella huolettomaan pelaamiseen, kun varustus on alusta asti sitä sorttia, että ei tarvitse pelätä juuri mitään. Päätöksien kanssa voi kikkailla jos haluaa ja melko helppoa olisi myös lennosta vaihtaa varustusta ja kokeilla erilaisia asuvaihtoehtoja.


17. Mutant: Year Zero

Tämä on niitä pelejä joka olisi merkittävästi helpompi, jos siinä olisi alusta asti kaikki loppupuolen päivitykset aseista ja haarniskoista mutanttien kykyihin asti. Tietysti pelihahmot avautuvat vasta kun tarina niin sallii, mutta kyllä pelissä pärjää aika pitkälle jos on alusta asti niin vahva, kuin mitä normaalisti olisi lopussa.


16. Doom Eternal

Kaikki aseet ja tarvikkeet heti, loppuun asti kehitettynä. Ei muuta.


15. Van Helsing

Sellainen aika tavanomainen NG+. Toiminta on merkittävästi helpompaa kun on saatavilla ne loppupelin aseet eikä pelissä nyt ole juuri mitään sellaista, mikä erottaisi tätä monista muista PS2 peleistä, jotka hyötyisivät merkittävästi NG+ tilasta.


14. Scarface: The World is Yours

Tämä on niitä tapauksia että aika paljon pitäisi tehdä uudestaan, vaikka pelin saisi pelattua alusta asti kaikella ostamallaan. Kiinteistöt ovat vähän sellainen kysymysmerkki, mutta aseet, puvut ja autot olisivat ehdottomasti saatavilla alusta asti, jolloin rahaa jäisi aika helposti säästöön kaikkeen muuhun. Tietysti voi myös olla että kaikki kiinteistöt olisivat edelleen ostettuna ja silloin pääasiassa pelissä pelattaisiin vain tarina uudestaan, merkittävästi suuremmalla määrällä rahaa ja valtaa.


13. Control

Tässä pelissä riittää avattavaa, päivitettävää ja tutkittavaa. NG+ olisikin lähinnä sellainen tapaus, että pelihahmo on alusta asti todella hyvin varustettu ja kehitetty, jolloin tiettyjä tilanteita voi nopeuttaa merkittävästi, mutta monet paikat ovat sellaisia, että ne aukeavat sitten ajallaan. Siltikin, NG+ olisi todella hyvä tapa kannustaa pelaamaan peli uudestaan läpi.


12. Vampyr

Sinänsä jännä että näin paljon souls-sarjasta mallia ottanut peli ei mahdollista uutta pelikierrosta. Tietyt loppupelin aseet tekisivät siitä todella helppoa, puhumattakaan että jos pelaaja on ollut ensimmäisellä kierroksella todella verenhimoinen, ovat vampyyriominaisuudet myös huipussaan. Joka tapauksessa tämä on juurikin sellainen peli joka olisi todella hauskaa pelata uudestaan, mutta juurikin sellaisella todella voimakkaalla vampyyrillä.


11. Sly 3: Konnien Kunnia

Iso osa kentistä ei merkittävästi muut, mutta joissakin tapauksissa pelin pelaaminen olisi todella paljon nopeampaa, helpompaa ja näyttävämpää kuin kaikilla hahmoilla olisi kaikki ominaisuudet heti. Tämä sama pätee erittäin hyvin myös Sly 2 peliin, jossa monet tilanteet olisi merkittävästi helpompaa hoitaa kun on alusta asti saatavilla niin villi loikak kuin salamapyörintäkin. Kolmonen on kuitenkin oma valintani, niukasti.


10. Joe Dever's Lone Wolf

Taistelu olisi merkittävästi helpompaa alusta asti ja tarvikkeiden hamstraaminen myös. Päätökset tietysti täytyy tehdä uudestaan ja pelissä voi valita täysin vaihtoehtoiset reitit jos mieli tekee. Aseyhdistelmien kanssa voisi leikkiä enemmän ja muutenkin pelissä olisi sellainen fiilis, että pelaaja on todellakin sellainen voimanpesä, joka tekee selvää jälkeä isostakin vihollisryppäästä ilman ongelmia.


9. Dying Light

Hahmolla on useita ominaisuuksia jotka kehittyvät niitä käytettäessä ja runsaasti varusteita joilla pelaaminen helpottuu merkittävästi, vaikka ne ajan saatossa kuluvatkin. Pelkästään se, että jos pelin saisi aloitettua alusta, mutta tappiin asti kehitetyillä ominaisuuksilla, tekisi uudelleenpelaamisesta todella houkuttelevaa, vaikka lähemmäs kaikki pitäisikin tehdä uudestaan. Ainakin se uudelleenpeluu olisi nopeampaa, helpompaa ja mahdollisesti mielekkäämpääkin.


8. Castlevania: Symphony of the Night

Pelissä on eräs trikki, jolla pelaaja voi pitää alkupelin varustuksensa ja se on hyvää esimakua siihen, miten helppoa alkupeli ja pitkä matka loppupeliäkin olisi. Mutta tähän kun lisätään kaikki päivitykset jotka muutoin pitää etsiä ja kaikki aseet ja loitsut joita voi löytää ja ostaa, niin pelistä tulisi oitis merkittävästi vapaampi ja mahdollisesti myös hauskempi, kun kaikki kuolee pelaajan tieltä. Isoa osaa linnasta ei tarvitsisi tutkia ollenkaan, mutta se olisi mahdollista ja huomattavasti helpompaa.


7. Godfather

Kaikki erikoisaseet ja kaikki asut jotka olet ostanut, saat käyttöösi heti. Kunnioitusta pitää tietysti kerätä kokoajan, mutta kun on alusta asti käytössä viisi erittäin tehokasta asetta, ei vihollisten vastarintaa tarvitse juuri pelätä ja voi hankkia miltein kaikki bisnekset välittömästi. Tietysti tukikohdat ovat edelleen haastavia, koska pelihahmo ei pelin edetessä merkittävästi kehity. Joka tapauksessa NG+ olisi hyvä mahdollisuus päästä leikkimään niillä parhailla aseissa alusta asti.


6. Red Dead Redemption 2

Kyllähän pelissä pystyy pelaamaan kappaleita uudestaan, mutta se on huono ratkaisu, koska varustus on silloin ihan kuraa. Oikea tapa on pelata peli NG+ tilassa, kaikella jo avaamallaan. Kyllähän pelissä on pirusti tekemistä, mutta harvinaisista eläimistä tehdyt tarvikkeet ja erikoistehtävistä saadut aseet olisivat alusta asti käytössä, jolloin pelaaja voisi alusta asti todellakin tuntea olevansa lännen legenda kun Arthur Morganilla on näyttävä asustus ja vaikuttava aseistus ensimmäisestä tehtävästä alkaen.


5. Spyro: Year of the Dragon

Tavallaan Spyro 2 ehkä vaikuttaisi tarvitsevan tälläistä enemmän, varsinkin pysyvällä superliekillä, jolloin kaikki olisi superhelppoa. Itse kuitenkin taivun enemmän tämän kolmosen pariin, joka on ehdoton oma suosikkini sarjassa. Varsinkin PS1 pelissä monet loppupuolen päivitykset helpottaisivat alkupeliä välittömästi aina Sparxin aarretutkasta alkaen ja johtaen mahdollisuuteen teleportat nopeasti eri paikkoihin. Spyro 2 olisi todella hyvä vaihtoehto myös, mutta itse menen kuitenkin sillä pelillä, joka on omasta mielestäni yksi parhaita videopelejä mitä on koskaan tehty.


4. XCOM2

Tekisi pelistä merkittävästi helpomman jos alusta asti olisi se joukko, mikä on viimeisessä tehtävässä, huomioiden että kaikki selviävät. Mutta pelkästään se, että jos alusta asti on käytössä loppupelin varustus, niin sitä voisi aika helposti todellakin luoda sellaisen oman dream teamin, joka aika suurella todennäköisyydellä selviää loppupeliin asti, sillä tehokkaalla varustuksella pystyy ison osan tehtävistä tekemään ilman mitään ongelmia. Se jos mikä olisi hauskaa. Vaikkakin, haarniskat hieman haittaavat hahmonluontia.


3. Dragon Age: Origins

Äärimmilleen kehitetty pelihahmo ja mahdollisesti myös ryhmäläiset parhailla aseilla ja asuisteilla. Erittäin houkutteleva mahdollisuus pelata peli kokonaan alusta jolloin on alusta asti mahdollisuus tehdä mitä tahansa päätöksiä mitä haluaa ja suoriututa kovimmistakin haasteista erittäin tehokkaasti. Tietysti tämä edellyttäisi pelaamaan samalla hahmolla ja sitä kautta samalla alkuperällä, mutta se on pieni hinta maksettavaksi täysin ylivoimaisesta pelihahmosta (tai koko ryhmästä) jolle haasteen tarjoaa ehkä vasta High Dragon, Flemeth tai Archfiend.


2. Kingdom Hearts II

NG+ on kuin tehty tätä peliä varten. Kaikki saatavilla olevat varusteet, aseet, erikoistaidot ja muodot ja taso mahdollisesti maksimi. Farmaamista ei tarvitse harjoittaa, pelaaja pääsee lähemmäs kaikkialle heti ja viholliset eivät ole minkäänlaisia merkittäviä hidasteita. Sama pätee lähemmäs mihin tahansa Kingdom Hearts peliin, mutta kakkonen olisi omasta mielestäni se ylivoimaisesti paras NG+ kandidaatti sillä siinä on niin paljon avattavaa ja tehtävää. Kyllä ykkönenkin olisi hyvä, mutta itse pidän kakkosesta eniten koko sarjassa.


1. Final Fantasy VIII

Final Fantasy sarjassa on paljon pelejä jotka olisivat todella hauskoja NG+ tilassa ja oma valintani on vain se oma suosikkini. Vaikka FF7 olisikin myös enemmän kuin hyvä vaihtoehto, koska loppupelin materioilla kaikki on helpompaa ja nopeampaa. Eikä FF4 myöskään mitenkään huono valinta olisi. FF8 on kuitenkin se johon itse taipuisin sillä jos pelissä pääsisi heti etenemään kaikki Guardian Forcejen ja kaikkien parhaiden aseiden kanssa, olisi peli merkittävästi helpompi käydä läpi. Korostetaan että tekisi mieli valita myös FF7, koska materiasysteemi on niin hyvä. Final Fantasy pelin valinta listan kärkeen oli aika helppo valinta, mutta kaikista vaikein valinta koko listan kanssa oli se, että mikä FF peli se olisi.