Mitä tulee huonoimpiin peleihin niin niiden järjestäminen tuntuu monesti paljon vaikeammalta kuin parhaiden pelien. Osittain johtuu se johtuu siitä että niitä huonoja pelejä ei samalla tavalla muista, tai sitten niitä pelaa niin vähän aikaa, että ne eivät pääse karsinnoista läpi.

 

 

 

Lyhyt sääntökertaus:

 

Vain yksi peli sarjasta ja yhdestä genrestä

Vain pelejä joita olen itse pelannut   

Ei kokoelmia, vain yksittäiset pelit

Ei pelejä jotka muuttuvat selvästi ja usein

Pieninä lisäsääntöinä:

Ei ilmaispelejä

Vain pelejä joita olen pelannut vähintään noin tunnin.

- Paitsi jos pelin pelaa läpi alta tunnin.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Final Fantasy XII

Broken Pieces

Jak X

Deathloop

 




100. Syphon Filter

Joukko hyviä ideoita, erittäin heittelehtivällä toteutuksella. Peli on nopeatempoisissa osuuksilla melko sekavaa hyvin liukkaan ohjattavuuden, mutta samalla melko tönkön tarkan tähtäämisen kanssa. Hiiviskelyosuudet ovat luokatonta kuraa ja pelissä on niin paljon turhauttavan vaikeita kohtia, vääristä syistä, että kärsivällisyys on jatkuvasti koetuksella. Tämän kaiken lisäksi pelin tarinankerronta on lähemmös luokkaa Ö. Syphon Filterissä on ainekset hyvään peliin, mutta toteutus kampittaa kaiken.


99. Bayonetta

Devil May Cry wannabe jonka taso on kuitenkin merkittävästi idolinsa alapuolella. Peli on paljon enemmän näyttävyyttä ja kiiltävää pintaa kuin todellista sisältöä ja laatua. Tietyt tyyliseikat ovat suoraan typeriä, pelihahmot eivät isommin nappaa ja se kikkailu mitä peli harrastaa menee niin usein ihan perseilyn puolelle että se ei ole enää edes ironisesti hauskaa, vaan paljon enemmän sellaista laahaavaa roskaa josta menee mielenkiinto ennen puoliväliä.


98. God of War II

Perusmättönä ihan hyvää kamaa, mutta pelin suurimmaksi ongelmaksi nousee sen hyvin huono tarina ja tapa jolla Kratos kehittyy, muuttuen varsin ärsyttäväksi ja vastenmieliseksi hahmoksi. Ensimmäinen God of War toimi oikein hyvin mutta tapa jolla tämä peli jatkaa kokonaisuutta, ei vain toimi samalla tasolla vaan laskee merkittävästi alaspäin.


97. Gotham Knights

Batman peli ilman Batmania, eli kiinnostus laskee heti. Mutta sitten kun koko "Batman on kuollut" idealla aletaan ratsastaa lähes kaikessa ja sitä tuputetaan pelaajalle kyllästymiseen asti, alkaa tämä kokonaisuus vaikuttaa todella ärsyttävältä. Asiaa ei auta sekään että monet hahmot on tehty paljon paremmin muualla ja mitä tulee toimintaan, sekin on tehty paljon paremmin muualla. Tämä on kaukana Arkham sarjan mielekkyydestä ja kun peli nojaa todella raskaasti puuduttavaan toistoon, hahmosta riippumatta, muuttuu tämä peli nopeasti todella esimerkilliseksi epäonnistumiseksi. Lähestulkoon varoittavaksi esimerkiksi.


96. Steep

Paperilla kuullostaa kyllä todella hyvältä mutta on onnistuttu tekemään väärällä tavalla realistiseksi, mikä tekee pelistä yhtä aikaa turhauttavan hitaan ja temppuilussa raivostuttavan pikkutarkan. Tämä ei myöskään juuri lisää kiinnostusta katsoa peliä merkittävästi pidemmälle oikeastaan missään muodossa, vaan se jää kokeiluasteelle.


95. Alien Rage

Hyviä ideoita kliseissä paketissa. Vaikka itse pidänkin monista jutuista mitä peli yrittää, niin isossa kokonaisuudessa kaikki menee todella kliseiksi ja paikka paikoin aika tylsäksi räiskinnäksi ilman mitään oikeasti nappaavaa.


94. Kingdom Come: Deliverance

Uskomattoman tylsä, hidas ja puuduttava. Vaikka pelin ajatukset ovatkin suhteellisen hyviä, niin tästä ei vain tunnu saavan irti yhtään mitään sellaista, joka edes lievästi kannustaisi jatkamaan pelin kanssa. Juurikin siksi koska kaikki on niin puuduttavaksi tehtyä.


93. Cobra Kai 2: Rise of Dojo

Melko heikkolaatuisesti toteutettu beat em up peli joka ei 3D ympäristössä ja heikkolaatuisella grafiikalla toimi yhtään samalla tavalla, miten se toimisi 2D:nä ja suoraviivaisempana mäiskintänä, tyyliin Streets of Rage tai vastaava.


92. Rime

Suhteellisen lyhyt, ei ongelma, ei mielekäs pelata, ongelma. Lyhyetkin pelit voivat toimia todella hyvin mutta Rime on alusta asti todella tylsä, päähenkilö on mitäänsanomaton eikä pelissä oikein missään kohtaa tunnu olevan mitään oikeasti mielekästä, pulmat ei kiinnosta ja vaikka värikäs ulkoasu onkin hieno, niin ei se pelasta juuri mitään.


91. Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

Sanotaan heti että peli näyttää todella hyvältä, tuoden välittömästi mieleen Ghibli animaatiot. Siihen se todellinen laatutaso sitten jääkin, koska pelattavuus ei ole erityisen hyvää tavaraa ja iso osa pelistä on melko laahaavaa ja monesti todella tylsää tavaraa. Tarinassa olisi mahdollisuuksia mutta pelattavuus ei vain jaksa kiinnostaa niin paljoa, että tarinaa viitsisi kituuttamalla katsoa eteenpäin.


90. Rainbow Moon

Graafinen ulkoasu ei ole sieltä parhaasta päästä eikä pelin yleistä otetta voi muutenkaan kehua koska kokonaisuus on kuin jostakin nukkemaasta. Keskinkertainen pelattavuus ei siis voi pelastaa mitään.


89. Minecraft: Story Mode

Ihan kaikkeen ei Telltalen hieno taktiikka vain toimi. Minecraft ei ole graafisesti miellyttävä, eikä oikein millään muullakaan tavalla jos vertaa muihin Telltale tyylisiin tapauksiin. Tästä pelistä kun puuttuu "se jokin" vaikka se paperilla vaikuttaakin samalta kuin monet loistopelit.


88. Ashen

Soulslike jota kohtaan oli ehkä hieman liian isoja odotuksia ja sitä kautta kokonaisuus jätti aika huonon vaikutelman. Maailma on melko tylsä, viholliskattaus ei ole järin ihmeellinen ja loppuhuipennus on erittäin heikko esitys. Aseistus ja varustus ovat erittäin vaatimattomia ja vaikka peli onkin suhteellisen tyylikäs, niin siinä ei ole oikeastaan mitään erityisen hyvää tai hienoa.


87. Blacksad: Under the Skin

Tämä on kuin Telltalen peli, ilman mitään siitä mielekkäästä sisällöstä. Päätökset tuntuvat mitättömiltä eikä pelin omat jututkaan juuri toimi. Muutama erinomainen hahmo löytyy, mutta niin monet käänteet ja tilanteet eivät vain rakennu kovin hyvin.


86. Goosebumps: The Game

Paljon hyviä ideoita ja runsaasti materiaalia mitä käyttää. Käyttöliittymä on kuitenkin välittömästi yksi asia joka voisi olla paremmin optimoitu ja sulavampi, mutta se on vasta jäävuoren huippu. Peli on yksi suuri aarteenetsintä ja yritys-erehdys mentaliteettiin nojaava pulmanratkontaseikkailukauhupeli. Goosebumps välittyy lähinnä tutuilla hirviöillä ja ideoilla, mutta pelistä on saatu niin tylsän vanhanaikainen, että sitä ei ole millän tavalla mielekästä pelata, ilman ohjetta joka auttaa eteenpäin ja vähentää jatkuvaa ja kasvavaa harhailua.


85. Fallen Legion: Flames of Rebellion

Kivan näköinen, ideallisesti ei suoranaisesti huono, mutta toteutus ei pysy vaikeuden kanssa tasapainossa. Peli tuntuu monesti merkittävästi vaikeammalta mitä sen pitäisi eikä asiaa auta sekään, että peli on vääränlaista toistoa, koska sellaiset oikeasti hyvät vaihtelupätkät loistavat poissaolollaan.


84. Medium

Tämän kauhupelin ongelmana on pääasiassa se, että se on todella pitkäveteinen ja vauhdikkaiden tilanteiden sattuessa, monesti niin oudosti aseteltu, että hahmo saattaa hyvinkin juosta väärään suuntaan, tai muuten vain munata toimintakohtauksen. Valtaosa ajasta menee kuitenkin harhailuun, mikä korostaa sitä että pelin rytmitys on erittäin huonolla tasolla.


83. Need for Speed: Payback

Pelissä on puolensa, mutta kaikki etenee niin turhauttavan hitaasti että jos miettii tarinaa, niin se kaikki tuntuu aivan liian pitkältä ja pitkäveteiseltä. Pelattavaa kyllä riittää, mutta se ei missään vaiheessa oikeastaan nappaa mukaansa, vaan tuntuu monesti täytteeltä ilman mitään kunnollista syytä. Asiaa ei myöskään auta erittäin surkea pääroisto.


82. Day of the Tentacle

Yrittää selvästikin olla hauska ja veikeä, mutta sortuu kaikkiin genrensä heikkouksiin. Monet osat peliä ovat jatkuvaa arpomista mistä tulee pelin selvästi suurin heikkous josta ei pääse eroon sitten millään.


81. Fallout 76

Fallout 3 on myös mahdollinen valinta sillä sekin on ruma ja buginen, sekä aika tylsähkö ja itseääntoistava, mutta ainakin siinä on tarinaa. 76 on sekamelska joka on toteutettu huonosti, saatu vaikuttamaan erittäin tylsältä eikä pidä sisällään oikeastaan mitään sellaista joka todella tässä pelisarjassa on napannut vaikkapa Fallout 4:ssä ja New Vegasissa.


80. Turing Test

Asetelma on todella hyvä mutta pulmat ovat tylsiä, eikä asetelmasta oteta missään vaiheessa oikeastaan mitään irti. Hyvän tarinan kanssa tämä toimisi merkittävästi paremmin kuin tälläisenään, tylsänä pulmapelinä.


79. Resident Evil

Ensimmäinen Resident Evil ei ole säilynyt hyvin. Siinä missä Operation Raccoon City on selvä toimintapeli, räiskintä jopa, on tämä selviytymiskauhupeli, puzzle peli ja vahva kauhupeli, merkittävästi erilainen kuin Operation Raccoon City, vaikka samaa sarjaa ovatkin. Ainoa merkittävä ongelma tässä pelissä on se ohjattavuus, sillä se tekee tästä lähes pelaamisk nen Resident Evil ei ole säilynyt hyvin. Siinä missä Operation Raccoon City on selvä toimintapeli, räiskintä jopa, on tämä selviytymiskauhupeli, puzzle peli ja vahva kauhupeli, merkittävästi erilainen kuin Operation Raccoon City, vaikka samaa sarjaa ovatkin. Ainoa merkittävä ongelma tässä pelissä on se ohjattavuus, sillä se tekee tästä lähes pelaamiskelvottoman ja se on eräs asia, mikä on remakessa korjattu, suurelta osin.


78. Forspoken

Tämä peli on poikkeuksellisen ärsyttävä. Siis tarinallisesti tämä kokonaisuus on oitis täyttä roskaa ja päähahmo on lähemmäs yhtä ärsyttävä kuin Kamala Khan Marvel's Avengers pelissä. Toiminnallisesti peli toistaa erittäin nopeasti itseään mikä ei ole tässä tapauksessa sekään mitään plussaa, sillä Forspoken onnistuu olemaan erittäin luotaantyöntävää pelattavaa erittäin nopeasti.