Mitä tulee huonoimpiin peleihin niin niiden järjestäminen tuntuu monesti paljon vaikeammalta kuin parhaiden pelien. Osittain johtuu se johtuu siitä että niitä huonoja pelejä ei samalla tavalla muista, tai sitten niitä pelaa niin vähän aikaa, että ne eivät pääse karsinnoista läpi.

 

 

 

Lyhyt sääntökertaus:

 

Vain yksi peli sarjasta ja yhdestä genrestä

Vain pelejä joita olen itse pelannut   

Ei kokoelmia, vain yksittäiset pelit

Ei pelejä jotka muuttuvat selvästi ja usein

Pieninä lisäsääntöinä:

Ei ilmaispelejä

Vain pelejä joita olen pelannut vähintään noin tunnin.

- Paitsi jos pelin pelaa läpi alta tunnin.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Spelunky

Castlevania: Lords of Shadow

Doom 3

Trojan

Aladdin

 
100. Minecraft: Story Mode

Ihan kaikkeen ei Telltalen hieno taktiikka vain toimi. Minecraft ei ole graafisesti miellyttävä, eikä oikein millään muullakaan tavalla jos vertaa muihin Telltale tyylisiin tapauksiin. Tästä pelistä kun puuttuu "se jokin" vaikka se paperilla vaikuttaakin samalta kuin monet loistopelit.


99. Sekiro: Shadows Die Twice

Taistelusysteemi on tarpeettoman pikkutarkka ja pomoviholliset jättävät todella paljon toivomisenvaraa (koska toistavat itseään), mutta hieno peli sentään on. Isoin ongelma on siinä, että tämä on erityisen hyvä esimerkki siitä kun peli on vaikea vain vaikeuden vuoksi ja siitä on tekemällä tehty hyvin turhauttava, todella itseääntoistava ja tarpeettoman pikkutarkka hyvin monella tavalla, missä se toisto todella korostuu.


98. Hunted: Demon's Siege

Jotenkin niin paljon potentiaalia on jäänyt käyttämättä. Idealtaan peli on todella hyvän tuntuinen sillä pelissä on sekä melee taistelua että cover shooter tyylistä kaukotaisteluakin. Fantasiaelementit ovat myös hyvää jälkeä mutta kokonaisuudessa on vain niin vahvasti puolivillainen toteutus että siitä ei saati kunnolla irti oikein mitään. Hyviä ideoita jotka ovat valuneet viemäriin.


97. Bound By Flame

Yksi näitä tapauksia kun peli on vain niin uskomattoman mitäänsanomaton. Vaikka monet peruspilarit ovatkin kunnossa enemmän tai vähemmän niin kokonaisuudessa on väkisinkin vähän sellainen tylsän puuduttava ote. Siinä kun ei tunnu olevan mitään sellaista, joka aivan todella nostaisi peliä millään tavalla paremmaksi.


96. Rain

Muuttuu lopulta aika puuduttavaksi, mutta kokonaisuutena tarjoaa kuitenkin juuri sen verran tyylikkään kokonaisuuden että siitä jopa onnistuu pitämään monella tavalla. Pelin pelimekaniikat kuitenkin ovat sitä luokkaa että kokonaisuudesta on aika vaikeaa saada irti niin paljon kuin toivoisi.


95. Deadly Premonition

Outous ei ole huono juttu, sellainen turhauttavan verkkainen eteneminen on. Tämä on siinä mielessä erikoinen peli että siinä on todella paljon omanlaisiaan puolia, jotka eivät ole suoraan hyviä tai huonoja, mutta sitten on paljon sellaisia outouksia jotka eivät varsinaisesti auta viemään peliä mihinkään päin.


94. Catherine

Yllättävän hyvä tarina ei kestä rasittavaa pelattavuutta. Muutoin ei olisi mitään isompaa ongelmaa mutta ne monet pulmapainotteiset kiipeilyosuudet muuttuvat loppupuolelle mentäessä niin rasittaviksi että siitä kärsii isompikin kokonaisuus.


93. Shadwen

Muutamat hyvät ideat eivät pelasta ja pelattavuus on itseääntoistavaa ja aivan liian pikkutarkkaa hiippailukikkailua. Jos mennään kuitenkin siihen pisteeseen että aletaan vertailemaan kokonaisuutta moniin muihin hiiviskelypeleihin, niin paketti alkaa tuntumaan huomattavasti pearemmalta. Mutta siitäkin huolimatta kokonaisuus saisi olla merkittävästi mielekkäämpikin, vaikka tietysti tarinallisessa mielessä se toimiikin hyvin.


92. For Honor

Niin paljon potentiaalia, heitettynä hukkaan. For Honor on niin monella tavalla niin hyvältä vaikutta koska siinä yhdistyvät niin ritarit, viikingit kuin samuraitkin ja peli on ulkoisesti todella hienon näköinen. Ongelmallisinta on se, että pelin taistelusysteemi on monin paikoin tarpeettoman monimutkainen, mikä johtaa siihen, että peliin on hankala päästä sisään.


91. Max Payne 3

Peli jota ei olisi koskaan pitänyt tehdä. Toiminta on näyttävää, ei epäilystäkään, mutta on rienausta väittää tätä Max Payneksi kun se yrittää surkeasti imitoida sitä, mitä Remedy osaa tehdä. Tarinallisesti tämä on erittäin heikko esitys eikä edes kunnolla jatka edeltäjänsä jalanjäljissä. Tätä alemmas pääsee vain Marky Mark elokuvaversiolla (ja se on pohjalla niin monella tavalla).


90. Yakuza: Kiwami

Niin paljon tekstiä ja varsinkin aluksi niin laahaavaa tekemistä. Tarina nappaa heikosti ja iso pelistä on melkoista pelleilyä. Taistelussa on kuitenkin puolensa ja sitä kautta pelistä saa jopa irtikin jotakin. Mutta kokonaisuudessa on liian paljon luettavaa ja huomioitavaa mikä todella heikentää kokonaisuutta, kun tarina ei sinällään kiinnosta.


89. Damnation

Peli joka teemallisesti ja tyylillisesti kyllä uppoaisi, mutta joka pelattavuudessa on aivan mieletöntä kuraa, että sitä ei todellakaan voi hyvällä omallatunnolla väittää hyväksi peliksi. Ohjattavuus jättää aivan liikaa toivomisenvaraa ja kokonaisuudesta tulee nopeasti sellainen vaikutelma että sitä ei ole viimeistelty yhtään.


88. Paw Patrol: On a Roll

Kyllähän lastenpeli saa olla helppo, mutta tämä peli pitää pelaajaa joko täytenä idioottina tai huonomuistisena taaperona jolle aivan kaikki pitää opettaa kädestä pitäen uudestaan ja uudestaan. Muutenkin peli toistaa monia rasittavan puuduttavia asioita uudestaan ja uudestaan.


87. Conan Exiles

Turhauttava, aivan liian hidas ja vieläpä jotenkin niin puolivillaisesti tehty. Tässä pelissä pitäisi olla niin paljon enemmän vauhtia jotta peliin pääsisi kunnolla kiinni ja siitä pystyisi nauttimaan edes hieman, ilman että kaikkea pitää joko toistaa kyllästymiseen asti tai kituuttaa eteenpäin ennenkuin peli alkaa maistua.


86. Day of the Tentacle

Yrittää selvästikin olla hauska ja veikeä, mutta sortuu kaikkiin genrensä heikkouksiin. Monet osat peliä ovat jatkuvaa arpomista mistä tulee pelin selvästi suurin heikkous josta ei pääse eroon sitten millään.


85. Sonic Mania

Se Sonic peli joka syystä tai toisesta on jäänyt huonoilla tavoilla mieleen. Voi tietysti olla että tämä paikka voisi kuulua yhdelle jos toisellekin pelille sarjassa, mutta Sonic Mania on se peli jolle en itse ole oikeastaan missään kohtaa mitenkään lämmennyt.


84.  Blacksad: Under the Skin

Tämä on kuin Telltalen peli, ilman mitään siitä mielekkäästä sisällöstä. Päätökset tuntuvat mitättömiltä eikä pelin omat jututkaan juuri toimi. Muutama erinomainen hahmo löytyy, mutta niin monet käänteet ja tilanteet eivät vain rakennu kovin hyvin.


83. Turing Test

Asetelma on todella hyvä mutta pulmat ovat tylsiä, eikä asetelmasta oteta missään vaiheessa oikeastaan mitään irti. Hyvän tarinan kanssa tämä toimisi merkittävästi paremmin kuin tälläisenään, tylsänä pulmapelinä.


82. Kingdom Come: Deliverance

Uskomattoman tylsä, hidas ja puuduttava. Vaikka pelin ajatukset ovatkin suhteellisen hyviä, niin tästä ei vain tunnu saavan irti yhtään mitään sellaista, joka edes lievästi kannustaisi jatkamaan pelin kanssa. Juurikin siksi koska kaikki on niin puuduttavaksi tehtyä.


81. Battle Toads

NES pelien joukossa aivan liian vaikea, sillä turhauttavalla tavalla. Peli alkaa oikein hyvin, mutta ei kestä pari tasoa pidempään oikeastaan yhtään. Pelin ideat eivät ole huonoja, mutta niiden toteutus on.


80. Croc 2

Tämä on jäänyt mieleen niistä todella kulmikkaista kontrolleista. Sanotaan että PS1 aikakaudella tämä on sitä merkittävästi heikompaa tasahyppelylaatua eikä se ole kestnyt oikeastaan yhtään. Tämä on juurikin niitä pelejä joka ei ole kestänyt aikaa sitten mitenkään.


79. Aragami

Aivan liian turhauttava ollakseen kiinnostava, mikä on sääli koska peli näyttää upealta. Ninjailu on hienon näköistä kaikkine tyyliseikkoineen ja lisävivahteineen, mutta samalla aikaa siitä puuttuu niin paljon sellaisia asioita jotka todella nappaavat.


78. Digimon World: New Order

Tämä on monella tavalla suhteellisen kivulias tapaus koska Digimon pelejä ei ole kovinkaan paljoa ja noita löytyy ovat tämän tasoisia. Yhtä hyvin tämä voisi PS1:n vastaava peli, mutta tätä olen pelannut enemmän, juuri sen verran että se mahtuu tälle listalle, kuten aiemman listan viimeiseksi jäänytkin. Idea on uskomaton mutta pelattavuus on aivan hanurista niin monella tavalla.