Sky%20Force.jpg?1511207192

Ilmataistelu ja pistejahti alkakoon


Aika liittyä ilmavoimiin erinomaisessa ja erittäin näyttävässä luotihelvettipelissä.


PlayStation plus, Lokakuu
Sky Force on juurikin sellainen peli joka nopeasti ajateltuna ja katsottuna on erittäin simppeli eikä pidä sisällään oikein mitään järin erikoista. Pelaaja lentää aluksella kokoajan eteenpäin ja ampuu vihollisia joita tulee vastaan tai väistelee ammuksia joita tulee vastaan. Tälläinen peli on tiivistettynä. Mutta kun peliin sitten paneutuu vähän enemmän niin kyseessä on todella koukuttava ja todella hyvin tehty ylhäältäpäin kuvattu arcade tyylinen ammuskelupeli jossa ollaan jatkuvasti liikkeessä ja yltyvään tahtiin isommassa lirissä.


Pelissä ei ole mitään isompaa tarinan tynkää. Se riittää että ajoittain lentäjäkollega kannustaa ja neuvoo ja viholliskenraali uhittelee. Onpahan vähän kannustimia. Graafinen tyyli on enemmän kuin hyvä se on värikäs ja näyttävä, täynnä värejä.  Hahmojen keskusteluissa näkyy animaatiotyylinen kuva, ei sen enempää mutta animaatiojälki on todella hienoa.


Pelattavat kentät pystyy laskemaan kahden käden sormin ja ne pelaa läpi jokusessa minuutissa. Mutta jokaisessa kentässä on lähes aina samat haasteet joiden suorittaminen ei ole yhtään niin helppoa kuin voisi luulla. Näitä haasteita ovat kaikkien liittolaisten pelastaminen, selviäminen ottamatta yhtään osumaa ja kaikkien vihollisten tuhoaminen. Nämä ovat sellaisia haasteita jotka menevät helposti pieleen. Haasteiden suorittaminen on kuitenkin vain ensimmäinen askel, sillä seuraavaksi nostetaan vaikeusastetta.


Siitä päästäänkin yhteen syyhyn miksi tämä peli toimii ja koukuttaa niin hyvin. Pelaamalla peliä saa tähtiä jotka toimivat valuuttana. Näillä sitten kehitetään aluksen ominaisuuksia kuten kestävyyttä, tulivoimaa tai hankitaan uusia aseita. Ensin on vain perustulitus mutta kun sitä täydentää siipitykeillä, ohjuksilla tai vaikka laserilla, suojakilvellä ja pommilla niin kyllä sitä variaatiota tulee. Tämä on juurikin oikeanlainen koukku tähän peliin. Jos kenttä tuntuu liian vaikealta, niin pienen farmauksen jälkeen pelaajalla on enemmän pelimerkkejä.


Hektinen toiminta muuttuu kokoajan vaikeammaksi sillä samalla kun pelaaja kehittää aseitaan niin samaa tekevät myös viholliset. Tehokkaat aseet nopeuttavat vihollisten aseistuksen tuhomaista ja kentistä saatavat lisätehosteet tuovat oman tehokkuutensa aseistukseen.

Mutta silti pelissä on oltava jatkuvassa liikkeessä sillä mitä pidemmälle peli etenee sitä enemmän tavaraa ruudussa on. Vihollisten ammuksia on varsinkin pomotaisteluissa niin paljon että liikkumatilaa ei juuri pelaajalle jää. Pomotaisteluissa viimeistään huomaa miten nopeasti pelaaja tuhoutuu jos ei osaa pysyä liikkeessä.

Sky Force on sellainen peli joka on haastava mutta reilulla tavalla. Hyvin usein kun kuolema korjaa niin on täysin selvää että miksi ja miten siitä olisi ihan helposti voinut selvitä. Tämä kannustaa yrittämään uudestaan ja uudestaan. Tämä on ensisijaisesti sellainen peli jossa jahdataan mahdollisimman suuria pisteitä.


Osa pelin heikkouksista on sen alussa. Pelissä kestää hetki jotta se alkaa olla oikeasti hyvä. Kun aluksessa ei ole juuri mitään järin hyviä päivityksiä niin peli tuntuu rasittavalta. Pelin suurin heikkous on kuitenkin se, että se ei tarjoa oikeastaan muuta kuin sitä ammuskelua lentelyn ohessa. Siihenkin kyllästyy lopulta ja kyllä se pitkän ajan kuluessa alkaa olla raivostuttavaa kun yksi haaste menee pieleen uudelleen ja uudelleen vain siksi että haasteissa täytyy olla erityisen pikkutarkka.


Kokonaisuudessa Sky Force on erittäin hyvä peli. Se on sopivalla tavalla yksinkertainen ja sopivalla tavalla rikastettu. Tekemistä on ja kehitettävää on todella paljon ja vaikka kenttiä on vähän niin haastavuutta riittää ja sitä kautta pelissä riittää todella paljon pelattavaa. Viimeiset kentät varsinkin lähes vaativat huippuunsa kehitettyä alusta jotta viholliset saa nopeasti tuhottua eikä alus hajoaisi yhden satunnaisen virheen takia.

Taivas Voima on yksinkertaisten pelien joukossa juuri oikealla tavalla edukseen erottuva. Sen parissa voi tappaa aika vaikka kuinka sillä tekeminen ei hetkessä lopu ja haastetta tuntuu tulevan kokoajan lisää.


+ Vauhdikas

+ Näyttävä

+ Hektinen

+ Koukuttava


- Yksitoikkoinen

- Raivostuttavan pikkutarkka


Arvosana: 8,0Mahtava