Musiikki on iso osa pelin tunnelmaa koska erilaiset tilanteet tarvitsevat erilaisen musiikin luomaan sitä tunnelmaa. Joskus pitää pystyä rauhoittumaan kun taas toisinaan pitää päästä intensiiviseen tilanteeseen kiinni. Jotkut teemakappaleet nousevat todella ikimuistoisiksi, jos niissä vain on sitä jotakin.

 

 

 

Musiikkia nyt on monenlaista ja monissa peleissä tuntuu olevan aina se tietty teema musiikkien suhteen jota sitten vähän muokataan tilanteisiin sopivaksi. Joskus mieleen jää yksi kappale kun taas joskus yhdestä kappaleesta on niin monta variaatiota että vaikea sanoa mikä on paras. Sitten on tietysti niitäkin tapauksia että pelissä on vain yksi hyvä kappale ja muut eivät ole samaa tasoa.

Monesti myös riippuu niin siitä että millaisesti musiikista tykkää, mutta pelien suhteen itselläni iso osa on myös kiinni siitä, että millaiseen tunnetilaan musiikki vie ja sopiiko se peliin yhtään tai millaisia muistoja kyseinen musiikki herättää.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Gravewalker - Middle-Earth: Shadow of War

- Hiljaisen tunnelmallinen ja rauhallinen.

 

Liberi Fatale - Final Fantasy VIII

- Yllättävän mahtipontinen ja toimiva.

 

Ripto's Arena - Spyro 2: Ripto's Rage

- Erilainen mitä aluksi odotin, mutta varsin tyylikäs.

 
24. Don't be Afraid - Final Fantasy VIII

Uljas tyylinen musiikki joka sopii erittäin hyvin taistelutilanteeseen. Välillä rauhoittuva mutta silti tilanteeseen erinomaisesti sopiva ja tyylikäs musiikki.


23. Squirming Evil - Kingdom Hearts

Oitis todella pomoteema mainen musiikki jossa sellaista pahaenteistä otetta ja oikeanlaista tunnelmaa. Kun taistelu alkaa tämän musiikin sävyttämänä niin se nostaa oitis mieleen monia KH ykkösen pomotaisteluita.


22. Force Your Way - Final Fantasy VIII

Todella nopeasti kiihtyvä ja kehittyvä kappale joka onnistuu todella hyvin huipentumaan siihen varsinaiseen tunnelmaan jota pomotaisteluissa tarvitaan. Siinä on mukana sellaista tiettyä pirteää tyylikkyyttä, mutta samalla aikaa siinä on myös intensiivistä asennetta.


21. Kaer Morhen - Witcher 3: Wild Hunt

Tämä on niitä kappaleita jotka sopivat hyvin rauhalliseen ympäristöön jossa ei ole isommin kiire tai hätä. Noiturilinnoituksen teema on juurikin sellainen mieltä rauhoittava ja tyynen tunnelmallinen kappale joka sopii erinomaisesti fantasiamaailmaan.


20. Fireworks Factory - Spyro: Year of the Dragon

Tämän maan kappale on jäänyt todella hyvin mieleen Spyro 3:sta. Se on omalla tavallaan samankaltainen kuin monet muutkin pelin kappaleet, mutta siinä on sitä jotakin mikä onnistuu erottamaan sen muista maailmoista juurikin sen verran, että se tunnistaa selvästi. Lisäksi tämä varsin nopeatempoinen rytmi toimii erittäin hyvin.


19. Fires of War - Middle-Earth: Shadow of War

Jotenkin todella rauhoittava, mutta samalla hyvin mahtipontinen kappale tilanteeseen kun kaikki on päättynyt. Tässä on mukana sitä Sormusten Herra tunnelmaa mitä elokuvissakin oli, mutta tämä ei ole ihan niin rauhallinen, mutta toimii samalla tavalla erittäin hyvin. Sanoisin että laulun suhteen toimii jopa paremmin kuin Into the West.


18. Main theme - Batman: Arkham Knight

Vaikea sanoa että kumpi olisi parempi, tämä vai Cityn pääteema sillä kumpikin on aika samantyylinen. Itse kallistun hieman tämän puolelle, mutta ero ei ole merkittävä sillä kumpikin kuvastaa erinomaisesti sitä synkkämielistä tunnelmaa mikä on läsnä Lepakkomiehen maailmassa.


17. Scorch's Pit - Spyro: Year of the Dragon

Todella pahaenteinen ja tavallaan karmiva kappale joka sopii erittäin hyvin tähän pomoviholliseen joka on esitelty sinä karmivana olentona, hirviöiden hirviönä. Tämä musiikki kuvastaa sitä tilannetta todella hyvin ja mukaan on saatu sellaista kauhutunnelmaistakin sävyä mikä todella toimii tämän hahmon kanssa erityisen hyvin.


16. Spike's Arena - Spyro: Year of the Dragon

Kaikista pomoareenoista tässä on paras musiikki. Intensiivisin ja iskevin eikä Reignited versio siitä ole mitenkään huono. Vaikea sanoa että kumpi olisi oma suosikki, mutta se pääpointti on että se pahaenteinen taustamusiikki mikä tässä taistelussa on läsnä, on se kaikkein toimivin, vaikka Scorchin teema lähelle pääseekin, tässä vain tuntuu olevan kaikkein eniten sitä todellista asennetta.


15. Geralt of Rivia - Witcher 3: Wild Hunt

Tässä on juurikin sellainen oikea eeppinen sävy rauhallisella alustuksella ja sitten mahtipontisella korostuksella. Vahvasti fantasiatunnelmainen kappale joka sopii erinomaisesti taisteluun, mutta myös sellaisiin vähän rauhallisempiinkin hetkiin, riippuen vähän että mitä kohtaa kuuntelee ja miten kappaletta käyttää, mutta kyllä se on se monipuolisuus mikä tässä kappalessa toimii niin hyvin, vaikka tämä onkin samalla niitä kappaleita joka herkästi sekoittuu muuhun pelin musiikkiin.


14. Main - Super Mario Bros.

Se aito ja alkuperäinen smb kappale on klassikko ja siitä tulee aina mieleen se ensimmäinen Mario peli. Siitä on variaatioita vaikka kuinka mutta yksikään ei vain voita alkuperäisen iloista ja niin mieleenpainuvaa kappaletta joka on Nintendo musiikki parhaimmillaan.


13. Shredder theme - TMNT2: Arcade Game

Se paras 8bit chip tune. Kyllähän NES ajalta on paljon hyviä kappaleita mutta yksikään ei ole yhtä hyvin mieleenjäänyt ja vielä niin hyvä. Silppurin teema on nopeatempoinen ja omalla tavallaan massasta erotuva juurikin sen yhden äänen takia. 


12. Birth of God - Final Fantasy VII

Tämä on yksi niitä kappaleita joka on jäänyt mieleen erinomaisena johdantona loppuhuipennukseen, mutta joka toimii erinomaisesti myös yksinään. Kappaleessa on samankaltainen ote kuin tutuksi käyvässä teemassa mitä pomotaisteluissa on ollut, mutta se on myös omalla tavallaan erilainen ja erittäin hyvä. Erityisen hyvä osa pelissä on se miten alkaa ja miten se kehittyy siitä.


11. Darkness of Unknown - Kingdom Hearts II

Yksi parhaita taistelumusiikkeja koskaan. Orkestraalinen, eeppinen ja samalla niin surumielinen sinfonia jossa on vahvasti läsnä se tunnelma, mihin kaikki organisaatio XIII:sta ja nobody hahmoissa rakentuu. Se toimii erinomaisesti ja muuttuu pikku hiljaa, minkä takia se onnistuu käymään läpi niin laajan skaalan erilaisia tunnetiloja.


10. Extreme - Final Fantasy VIII

Juuri oikeanlainen teema viimeiseen pomotaisteluun. Alkaa hitaasti ja vaikuttaa samalta kuin intron Liberi Fatale, mutta sitten kun kappale lähtee kunnolla käyntiin, niin se on juurikin sitä oikeaa materiaalia viimeiseen taisteluun. Eeppinen, nopeatempoinen ja tunnelmallinen.


9. Night of Fate - Kingdom Hearts

Nopeatempoinen, tunnelmallinen ja mieleenpainuva. Tämä ei ehkä ole niitä kaikkein eeppisimpiä kappaleita mitä tässä pelissä tai pelisarjassa on tullut vastaan, mutta se miten hyvin tämä toimii taustakappelaana ja taistelukappaleenakin. Se  on erinomainen saavutus ja tekee tästä niin monipuolisen kappaleen joka sopii moneen tilanteeseen.


8. One Winged Angel - Final Fantasy VII

Tämä on niitä kappaleita jonka yhdistää aina ja joka kertaa ehkä parhaaseen pääroistoon mitä videopeleissä on koskaan ollut ja tulee koskaan olemaan. Tämä enkelikuoro sävytteinen kappale on helposti niitä kappaleita joista kaikilla sen tuntevilla tulee samanlaisia fiiliksiä. Muutama versio kappaleesta on, mutta ne kuullostavat kaikki hyvin samalta ja aina yhtä eeppiseltä, vaikka mukana voisi olla vähän vähemmänkin tuota "laulua".


7. Devil Trigger - Devil May Cry V

Tämän kappaleen yhdistää välittömästi DMC5 peliin ja tästä on nopeasti noussut yksi parhaita rokkibiisejä jonka yhdistää välittömästi peliin. Tämä biisi toimii yllättävän hyvin myös ilman laulua mutta kyllä tässä on aika hyvin valikoidut sanat. Tämä on sellainen kappale joka kestää hyvin aikaa ja joka on juuri oikea valinta palauttamaan DMC sarja sinne toimintapelien huipulle.


6. Cortex theme - Crash Bandicoot: Warped

Tästäkin kappaleesta on Nsane trilogian kautta tullut valtavasti lisää variaatioita joten on vaikea sanoa että mikä versio kaikista olisi lopulta se paras. Itse kuitenkin päädyn vertailun jälkeen Crash 3:n rokkaavaan versioon, vaikka hyvin lähellä oli myös Crash 2:n versio. Erot voivat olla aika pieniä joten vaikea sanoa. Pääpointti on kuitenkin se että tämä pomovihollisen teemabiisi on helposti yksi parhaita, juurikin sen monimuotoisuuden ansiosta.


5. Intro theme - The Wolf Among Us

Tämä on niitä kappaleita joka onnistuu olemaan erilainen kuin niin monet muut. Tämä ei ole kovin eeppinen tai rokkaava, vaan sellainen hitaamman tunnelman luoja jossa on sellaista tiettyä mystisyyttä ja sitä todellista noir tunnelmaa. Se on ehkä juuri se syy miksi tämä kappale on jäänyt todella vahvasti mieleen ja toimii niin hyvin koska samanlaista tunnelman luojaa samanlaiseen tilanteeseen ei vain ole. Kyllähän pelin muut kappaleet ovat tyylillisesti samankaltaisia, mutta tämä on niistä paras.


4. Battle Theme (Fighting) - Final Fantasy VII

Tämä on niitä kappaleita jotka yhdistää oitis oikeaan peliin, ei epäilystäkään. Tämä intensiivinen, rokkaava ja niin ikimuistoinen kappale on juuri oikean tyylinen taistelutilanteisiin. Helposti yksi pelin parhaita kappaleita ja auttaa aina pääsemään oikeaan tunnelmaan.


3. Those Who Fight Further - Final Fantasy VII

Erinomainen pomotaistelumusiikki joka luo tunnelmaa vielä paremmin kuin tavallinen taistelumusiikki, hieman. Näiden kahden kohdalle kyse on todella pitkälti sellaisesti mutu tuntumasta koska kumpikin on niin loistava kappale. Itse ehkä hieman enemmän tykkään pomoteeman melodiasta ja eeppisemmästä tunnelmasta.


2. Dearly Beloved - Kingdom Hearts II

Tästä on sarjan aikana kuullut monta versiota mutta kyllä se herkkä pianon sävyttämä ja rauhallisen tunnelmallinen tyyli on aina toiminut erittäin hyvin, mutta sanoisin että parhaimmillaan se on ollut KH2:n kohdalla, kuin korostaen sitä tunnelmaa, mitä se loi ensimmäisen pelin kohdalla. Se alkaa hitaammin ja viulu on enemmän kuin hyvä lisä. Tässä on sellainen oma vähän surullinen sävynsä, mutta ehkä siksi se on niin tunteellisesti voimakas kappale.


1. Main theme - Heavy Rain

Tämä on siksi erinomainen kappale, että tämä voisi sopia melkein mihin tahansa peliin ja hyvin moneen tilanteeseen. Tässä on juuri sellaista oikeaa trailerimusiikkityylistä eeppistä tunnelmaa. Se oikea ote herättää oitis mielenkiinnon ja nappaa mukaansa. Se että tämä voi sopia niin moneen tilanteeseen tekee siitä niin hyvän ja oma osuutensa kaikessa on sillä, että tämä on sellainen kappale joka sekoittuu helposti monien muiden kappaleiden sekaan. Kun sen kuulee, niin se nostaa oitis mielialaa tiettyyn tunnelmaan, vaikka sen voikin helposti sekoittaa moniin yhtä eeppisiin kappaleisiin.

Erityisen hyvän tästä tekee myös se, että tämä on pääasiassa instrumentaalinen kappale.