Vaikeinta on rajata hetket jotka mahtuvat tälläisiksi pieniksi asioiksi ja samalla tuntuu että jotkut pelit ovat pullollaan näitä. Puhumattakaan miten helposti jotkut todella hyvät vain eivät tule mieleen.

 

 

 

Yksi per peli kuten aiemminkin.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Wesker melee - Resident Evil 4

Todellinen melee isku joka lyö vihollisen todella kauas.

 

Brooklyn Brawler - Marvel's Avengers

Se hienoin kapteeni American sankarillinen hyökkäys, aina mielekäs käyttää

 

Gilgamesh - Final Fantasy VIII

Gilgamesh laskeutuu miekkojen ympäröimälle kohdalle, valiten aseensa

 

Death Lotus - Overwatch

Reaperin keino kylvää kuolemaa erittäin tyylikkäällä tavalla.

 

Realm of Death - League of Legends

Mordekaiserin äärimmäinen tekniikka ja merkittävästi hienompi kuin vanha versio

 
24. High Noon - Overwatch

McCreen nopeasti ohi menevä, mutta todella tyylikäs ja mahdollisesti erittäin tappava liike. Hetken aikaa pelaajan maailmaan tulee seepiasävytteisyys samalla aikaa kun McCree ottaa itselleen maalit näköpiiristään ja sitten ampuu nämä kaikki. Vaikka tämä onkin todella nopeasti ohi menevä hetki, niin se on aina todella mielekäs tehdä.


23. Ascension - Final Fantasy VII Remake

Cloudin merkittävästi näyttävämpi limit break. Juurikin sellaisella Final Fantasy tyylisellä tavalla näyttäväksi tehty liike jossa on voimaa ja tyylikkyyttä. Oikealla tavalla hallittu muutamilla ylivedetymmänpuoleisilla osuuksilla.


22. Kaksipiippuisen haulikon lataus - Doom II: Hell on Earth

Tämä voi tuntua vähän erikoisemmalta valinnalta, mutta tämän aseen lataus on jotakin niin vahvasti mieleenjäänyttä että se on edelleen yksi niitä asioita johon ei vain meinaa kyllästyä. Se ääni pelkästään on niin upea että se aina miellyttää. Sitten on tietysti se nopea latausanimaatio. Todellakin yksi hyvin pieniä asia, joka on jäänyt parhaiten mieleen pelistä.


21. Repulsor combo - Marvel's Avengers

Rautamiehen repulsorien hyökkäyscombo on yksi niitä monia toimintapätkiä mikä todellakin toimii. Sitä käyttää ajoittain todella paljon mutta juuri oikeaan aikaan tehnynä se todellakin korostuu hienosti, etenkin jos sattuu olemaan viimeisen vihollisen nujertamiseen käytettynä. Tässä on vieläpä sellainen tietty pelillinen puoli että siihen saa pienen viiveen jos todella haluaa, mutta erittäin paljon tämä nappaa juurikin siksi, että se on sitä todellista Iron Mania. Ja tälläisiä pieniä toimintajuttuja on tässä pelissä paljon.


20. Tyrannosaurus - Power Rangers: Battle for the Grid

Red Rangerin erikoisliike. Merkittävästi lyhyempi kuin monet muut, mutta tyylillisesti tämä vain toimii todella hyvin. Yksi iso syy voi tietysti olla siinäkin että tämä on yksi omia suosikkihahmojani koko sarjassa, mutta kyllä tämä aloitus ja sitä seuraava nopea hirmuliskun päätä muistuttava energiapurkaus ovat vain niin hieno yhdistelmä, että se tuntuu aina todella hyvältä käyttää.


19. Liukkarihyppy - Crash Bandicoot: Warped

Tämä on hyvin pieni asia, mutta juurikin sellainen asia jota tulee käytettyä vähän kaikkialla, koska se on vain niin mielekäs tehdä. Heti liukkarin jälkeen hyppy. Tällä tavalla saa todella paljon vauhtia liikkeeseen ja se näyttääkin todella hyvältä. Juurikin tälläinen todella pieni asia joka silti on aina niin hieno ja mielekäs tehdä.


18. Miekka viimeistely - Cyberpunk 2077

Katana on ehdottomasti erittäin tyylikäs ase käyttää. Vaikka Malorian revolverin lataus on myös todella mielekäs joka kerta, niin pakko on korostaa juurikin tätä tekniikkaa. Pään irti leikkaaminen ei ole harvinen veto, mutta siinä on aina sitä oikeanlaista tyyliä kun se tapahtuu. Tälläisiä pieniä hienoja tyyliseikkoja on pelissä varsin paljon, vaikka monet isot asiat ovatkin menneet pieleen. 


17. Hallowed Sword combo - Mortal Shell

Tällä miekalla saa aikaiseksi kolmen liikkeen combon jossa viimeisellä liikkellä pelihahmo ottaa kiinni miekan terästä ja lyö kahvaosalla. Tämä on jostakin syystä uskomattoman tyylikäs ja erittäin hyvin mieleenjäänyt liike. Se ei ole merkittävästi tehokkaampi isku, mutta tapa jolla se toimii on vain niin hyvä että se jää todella hyvin mieleen.


16. Moottorisahaus - Doom (2016)

Tämä on yksi niitä asioita mitä ei todellakaan voi tehdä niin paljon kuin mieli lystää, mutta juurikin siksi se tuntuu niin hienolta. Hurmeinen tappo jonka jälkeen kaikki ammukset ja elinvoimatarvikkeet lentävät ympäristöön. Erityistä plussaa siitä, miten hienosti variaatiota on siinä, miten erilaiset demonit leikellään kappaleiksi moottorisahalla. Päihittää Glory tapotkin mennen tullen.


15. World Ender - League of Legends

Aatroxin todellisen potentiaalin vapauttaminen. Tämä on loppuviimeksi suhteellisen hallittu monella tavalla, mutta siinä on myös todellista tyylikkyyttä jossa Aatroxin paholaismaisuus pääsee todella hienosti oikeuksiinsa. Erityisen hyvin tämä toimii siksi, että tämän ominaisuuden kautta hahmosta tulee todella tehokas taistelija, varsinkin tasavertaisessa taistelussa. Lisäksi tämä on todella tehokas tekniikka monenlaisissa tilanteissa. Mutta kyllä tämän kyvyn monet eri puolet hyvässä synergiassa ovat todellakin sellainen yhdistelmä joka sopii omaan pelityyliini erinomaisesti.


14. Tyylilaukaukset - Fallout 4

Elokuvalliset hetket VATSin kanssa. Erityisesti nämä toimivat jos tappavat vihollisen, mutta kaikki ne tyylikkäät kuvakulmat ja laukaukset todella toimivat ja tuovat kokonaisuuteen erittäin paljon sitä todellista tyyliä jota ei vain voi olla nostamatta jalustalle. Tämä on ehdottomasti niitä asioita joiden kanssa on erittäin kiva leikkiä ja kokeilla sillä jokaisella aseella on omanlaisensa tyyli ja samoin pelihahmolla.


13. Crucible - Doom: Eternal

Tämän miekan kanssa ei samanlaista säkenöintiä kuin monissa muissa, mutta se millaista voimaa tästä miekasta löytyy, on vain jotakin niin mielekästä, että sitä haluaisi käyttää vieläkin enemmän. Erityisesti viimeisessä pomotaitelussa tämän kanssa pääsee todella paljon leikkimään. Miekan sivallus tekee selvää jälkeä vihollisesta kuin viholliset pomoviholliset poislukien ja juuri siksi se tuntuu niin upealta käyttää joka ainut kerta. Ehdottomasti pelin mielekkäimpiä aseita.


12. Broken Butterfly lataus - Resident Evil 4

Hyvin pieni asia, mutta tyylillisesti erityisen hieno. Leon lataa todella nopeasti, mutta se miten hän avaa aseen ja miten nopeasti lataa ja huitaisee kiinni on vain niin upea, että tämän aseen kanssa ajoittain on todella hauskaa ladata jo sen yhdenkin ammuksen jälkeen vain nähdäkseen tämän latausanimaation. Harvassa pelissä näin pienet asiat voivat todella vahvasti jäädä mieleen.


11. Poksautus - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Talion kerää energiaa ja räjäyttää vastustajalta kupolin. Tämä on niitä juttuja johon ei kyllästy monenkin kerran jälkeen ja vaikka tekniikkaa ajoittain käyttääkin uudestaan ja uudestaan niin pienen tauon jälkeen se tuntuu niin hienolta tempulta että se jättää aina hyvän fiiliksen. Tässä taktiikassa on sellainen todella asenne fiilis äänessä, efekteissä ja siinäkin miten Talion kyseisen tekniikan toteuttaa. Sitä vain tuntee olevansa todella voimallinen kun tekee jotakin tälläistä, koska kokonaisuus toimii niin hyvin.


10. Bat out of Hell - Smite

Camazotzin tripla syöksi ilmasta on yksi niitä ultimaattisia tekniikoita joka näyttää ja tuntuu niin hienolta käyttää. Se ei ole samanlainen räjähdys mitä monet muut ja jättää pelaajalle jonkinverran kontrollia. Kokonaisuutena todella toimiva hyökkäys jossa on todellista tyyliä ja "sitä jotakin".


9. Hellfire - Fina Fantasy VIII

Hienoin versio Ifritistä pelisarjassa ja hienoimmalla helvetintulella. Pääidea on monissa eri variaatioissa saman, mutta tässä kohtaa se tyylikkyys ja mahtipontisuus on todella huipussaan. Ifrit karjuu, kerää liekkejä ympärilleen nousten ilmaan josta sitten voimakkaan karjaisun kanssa iskee molemmilla nyrkeillään tulipallon suoraan kohti maata. Tämä on juurikin sellainen kokonaisuus joka toimii uskomattoman hyvin ja josta harva pelin Guardian Force pääsee paremmaksi.


8. Hounds Drain Attack - Code Vein

Ylivoimaisesti hienoin elinvoimanimijä. Näitä liikkeitä tulee käytetty vähän vähemmän ja monissa parhaissa ja näyttävimmissä asuissa ei ole tätä versiota hyökkäyksestä. Tämä tosin on juuri niin upea, että kyllä sen takia käyttää sitten vähän vähemmän hienoa tai parempaa asua. Lisäksi tätä liikettä ei tule käytettyä loppuun, jolloin se alkaa tuntua entistä paremmalta, sitten kun sen lähemmäs puolivahingossa sattuu tekemään, tai onnistuu todellakin tekemään, kun oikeasti tarvitsee.


7. Dragon Punch - Paladins

Laaki ja vainaa, jos osuu. Tämä on yksi niitä huippuhyökkäyksiä joka saa aina kaikki varpailleen, koska tästä ei vain voi selvitä kun tekee 100% elinvoimasta vahinkoa (teki ainakin kun viimeksi pelasin). Se koko tilanne on sieltä osuvimmasta päästä kun Drogoz lähtee vauhdilla eteenpäin ja tyrmää ensimmäisen vihollisen johon sattuu osumaan. Helposti pelin mielekkämpiä tekniikoita käyttää.


6. Tuplamiekat - Star Wars Jedi: Fallen Order

Ehkä jatko-osassa näistä tulee kokonaan oma muotovaihtoehtonsa. Vaihtoehoja pelissä on yksi tai kaksiteräinen valomiekka, mutta erään combohyökkäyksen kanssa Cal jakaa miekkansa kahtia ja lyö molemmilla yhtä aikaa. Tämä on jopa niin hieno liike, että ajoittain sitä haluaa todella käyttää mitä merkittävämmissä kohdissa. Kyseessä on juurikin niin hieno liike, että sille toivoisi enemmän tilaa ja mahdollisuutta käyttää kahta miekkaa erillään ihan perustaistelussakin, ilman rajoitteita.


5. SSS - Devil May Cry V

Smoking Sexy Style on se paras mahdollinen tulos johon voi päästä taistelussa ja kyllähän se on aina omalla tavallaan todella upeaa, kun siihen pisteeseen asti pääsee. Erityisen paljon se kaikki toimii koska aina kun saavuttaa tietyn tason, niin kuulee äänen sanovan sen. SSS on monesti todellisen taidon lopputulos, sillä sen saavuttamiseksi pitää pysty todella monipuoliseen ja varsin virheettömään suoritukseen. Tästä syystä kyseessä on ehdottomasti yksi sellainen osa joka todella osuu tämän pelin kohdalla.


4. Haasto - Ghost of Tsushima

Todellinen samuraihetki kun vihollisen nähdessään pelaaja haastaa tämän kaksintaistoon. Yksi isku sitten riittää surmaamaan vihollisen ja mahdolliste vieläpä pari seuraavaakin. Tässä on juurikin sellainen tyylikkään hiljainen ja rauhallinen asetelma joka toimii niin hyvin että sitä ei vain voi olla korostamatta tarpeeksi. Tämä on taktisestikin todella hyvä ratkaisu, mutta suurimmat pisteet tulevat puhtaasti tyylikkyydestä jota tässä pelissä on kaikkialla.


3. Chaos Form - Darksiders Genesis

Varsinkin Strifen kaaosmuodossa on todella kova ote kun raskaasti aseistettu hirviö tulittaa minigunilla tai mahdollisesti todella järeällä energia-aseella. Ei sillä etteikö Warin oma kaaosmuoto olisi todella mielekäs käyttää, mutta Strifen versio onnistuu iskemään aivan erityisen hyvin ja joka kerta kun tällä muodolla pystyy todella sulattamaan vihollisia tai astetta isompia pomovihollisia, niin kyllä se on sellainen tilanne jossa on todellakin sitä jotakin mikä tekee toiminnasta aina niin paljon upeampaa.


2. Super Nova - Final Fantasy VII

Sephirothin serafimuodon limit break. Vähän ehkä ylipitkä, mutta tässä hyökkäyksessä on sitä jotakin mikä todella saa sen näyttämään ja tuntumaan niin hyvältä. Tämä on niitä hyökkäyksiä joka saisi olla vielä tuhovoimaisempikin, mutta kyllä se on joka kerta juurikin sellainen osa joka saa Sephirothin tuntumaan todella voimakkaalta hahmolta, niin kuin pitääkin.


1. Cerberus Attack - Hades

Tämän jälkeen, sitä vain toivoo, että voisi itsekin käyttää tätä partneria. Cerberus on todella hyvä hahmo tässä pelissä, vaikka onkin todella koiramainen ja siksi oli melkoinen pettymys että häntä ei voinut käyttää partnerina taistelussa tai häntä vastaan ei päässyt taistelema. Mutta sitten kun pelaa peliä täydellä Extreme Measures sopimuksella, niin Hades itse käyttääkin Cerberusta partnerina samalla tavalla miten Zagreus saattaa käyttää Megaeraa tai Thanatosta. Tämä tuo sekä Hadesiin että Cerberusiin todella hyvän lisäpuolen. Tämä on ehdottomasti yksi onnistuneimpia pieniä hetkiä peleissä, sillä jotta tämän voi edes nähdä, pitää pelissä olla jo aika hyvä.