Pelejä tulee valtava määrä nykyaikana ja osa syy siihen on se, että pelintekijöitä on todella paljon. Pelintekijöissä on paljon eroja, nyt on aika valita ne parhaat.

 

 

 

Pelien tekeminen vaatii aikaa ja on kovaa työtä. Kun vastaan tulee huippupelejä, niin ne saattavat nostaa tietyn pelifirman oitis muiden yläpuolelle. Tosin yksi surkea peli, voi oitis pudottaa tekijänsä suoraan pohjalle.

Sanotaan että tämän listan kanssa yksi tekijä on määrä, sillä sitä kautta pystyy arvioimaan paremmin että oliko kyseessä vain tuuri, vai onko tekijöissä oikeasti ainesta johonkin.

Laatu on myös iso juttu, sillä määrä ei sitä laatua korvaa. Pari hyvää peliä on paljon parempi kuin liuta huonoja.

Ei ole väliä ovatko tekijät osa jotakin firmaa, jos heillä on oma nimi, niin he kelpaavat listalle.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Radical Entertainment - Scarface: The World is Yours

Neversoft - Gun

Terminal Reality - BloodRayne

Triumph Studios - Overlord

 
24. Vigil Games

Darksiders sarja on ainoa mitä he ovat tehneet. Täytyy sanoa että sarja ottaa aika hurjia vapauksia, ainakin ratsumiesten nimien kohdalla. Mutta sarja on pelattavuudessa ja mytologiassa kuitenkin varsin hyvä. Ehkä kolmas peli palauttaa heidät tietoisuuteen.


23. Virgin Interactive

Monien Disney pelien tekijä. Nykypäivästä en osaa nimetä heidän tekemiään pelejä, mutta 90-luvulla, heiltä tuli monta erittäin hyvää peliä, Disneyn animaatioelokuviin perustuvia sellaisia.


22. Haemimont Games

Victor Vran on ainoa heidän pelinsä jota olen pelannut, niin että osaan sen yhdistää heihin. Kyseessä on erinomainen peli,  mutta se onkin sitten se ainoa.


21. Visceral Games

Lord of the Rings: Return of the King, Godfather ja jokunen Bond peli ovat heiltä. Siinä on ihan hyvin variaatiota. Sanotaan että eivät ole juuri nykypäivän kilpailussa kovin vahvasti mukana, mutta ovat ainakin tehneet jokusen varsin hyvän pelin.


20. Project Souls

Soul Calibur sarjan tekijät ja siinä se. Taistelupelinä Soul Calibur sarja on kuitenkin se oma suosikkini joten siitä syystä huomion heidät.


19. Arkane Studios

Dishonored sarjan tekijät jotka osaavat ainakin tehdä todella yksityiskohtaisia maailmoja ja pelattavuuden joka toimivaa. Maailmat ovat todella upean näköisiä ja täynnä kaikkea pientä kivaa. Dishonored on tyylillisesti upea sarja ja täynnä pelattavaa ja täynnä vaihtoehtoja.


18. FromSoftware

Demon's Souls, Dark Souls ja Bloodborne. Eivät omia suosikkejani mutta kun huomio pelin monipuolisen syvyyden ja yksityiskohtaisuuden niin kyllä siinä on aika paljon. Tyyli peleissä on ollut varsin upea ja näissä peleissä on kyllä sisältöä.


17. Relentless Software

Buzz pelien tekijät. Buzz sarjassa on monia todella mieluisia pelejä, sillä Junior sarjan party peleihin sisältyy paljon hyviä muistoja joten pakko sanoa että kyllähän nämä tyypit osaavat tehdä pelejä, ehkä vain yhdenlaisia, mutta tekevät niitä hyvin.


16. Remedy

Hatunnosto Suomalaiselle firmalle joka on ehkä tehnyt vain muutaman pelin ja itse olen pelannut vain Max Payne sarjaa. Silti, tarinankerronnassa ja pelattavuudessa on todellista laatua ja muutenkin heidän peleissään on sitä syvyyttä, monella tavalla. Sääli että he eivät tee pleikkarille pelejä.


15. Monolith Productions

Vain yksi peli: Middle-Earth: Shadow of Mordor, pian myös Shadow of War. Muuta en heiltä juuri tiedä, mutta tämä yksi mestarillisesti tehty peli(sarja) riittää minulle.


14. Volition

Punisher ja Saint's Row sarja. Kaksi todella erilaista mutta varsin hyvin tehtyä toiminnalista pelisarjaa, no Punisherin kohdalla vain yksi peli. Osaavat vakavan sekä rennon tyylin.


13. Team Ninja

Ninja Gaiden Sigma sarja, Dead or Alive sarja ja Dissidia: Final Fantasy. Siinä on hieman vaihtelua joten taitoa riittää. Pelattavuus on varsinkin Ninja Gaidenin kohdalla erittäin hyvin tehtyjä ja tyylikkyydestä pisteet.


12. Raven Software

Marvel: Ultimate Alliance, Star Wars: Jedi Knight, X-Men Origins: Wolverine sekä Call of Duty sarjaa. Viimeistä lukuun ottamatta oikeasti todella hyvää jälkeä. CoDin kohdalla juuttuneet tekemään samaa tavaraa kerran toisensa jälkeen. Se on sääli sittä Ultimate Alliance on todella hyvä moninpelinä, Jedi Knight on niitä harvoja oikeasti hyviä Star Wars pelejä ja Wolverine on todella hyvä toimintapeli.


11. BioWare

Tarinallisten pelien kovimpia nimiä. Dragon Age, Mass Effect ja Star Wars: Knights of the Old Republic. Mitä tulee tarinankerrontaan, valintoihin ja henkilöhahmoihin, niin täältä löytyy laatua. Mutta se mikä syö kyllä isolla kädellä sitä laatua on useammassa tapauksessa se, miten toiminta on tehty, se nimittäin jättää paljon toivomisen varaa.


10. Konami

Pitkällä aikavälillä pelejä tulee tehtyä paljon. Nostetaan esiin kaksi sarjaa: Castlevania ja TMNT. Jälkimmäisen kautta täytyy sanoa että Konami on ehkä ensimmäinen pelifirma jonka nimen opin tunnistamaan. Castlevania sarjan ja varsinkin Symphony of the Night pelin takia pitää arvostaa heidän työtään.


9. Quantic Dream

David Cagen vetämä studio jolla niitä pelejä ovat niin Fahrenheit, Heavy Rain kuin Beyond:Two Souls. Joukkoon on liittymäsäs myös Detroit: Become Human. Tyypillistä on vahva tarina ja valintoihin perustuva pelaaminen. Heavy Rain varsinkin on peli, joka asetti standarteja. Näissä peleissä on usein ollut sitä hyvää tarinaa ja vahvoja teemoja.


8. Telltale Games

Tarinallisten valintapelien mestari. Wolf Among Us on syy miksi heidät on pakko muistaa mutta Batman on myös erinomainen peli ja samoin on Walking Deadin ensimmäinen kausi sekä Tales from the Borderlands. Tällä hetkellä meneillään on Guardians of the Galaxy. Heillä pelattavuus on yleensä aina samanlainen ja samoin tyyli, sarjat vain vaihtuvat. Heitä ei oikein voi korkeammalle nostaa, koska bugeja löytyy ja aikataulut ovat kusseet ihan pari kertaa.


7. CD Projekt Red

Witcher 3: Wild Hunt, on se peli mikä pitää nostaa esiin. Niin suuri maailma, niin syvällinen tarina, niin hyvin tehty kokonaisuus. Mutta se mikä ottaa aivan erityisen huomion, on se, että he eivät kahta isompaa DLC laajennusta lukuunottamatta, repineet maksu Wild Huntin lisäsisällöstä.


6. Rocksteady

Batman: Arkham sarja. Siinä on ehkä vain yksi sarja, mutta tapa jolla se on tehty, on esimerkillinen. Toiminta on toimintapelien terävintä kärkeä, tunnelma on synkkä ja niin monella tavalla onnistunut. Tässä sarjassa on tyyliä, tunnelma ja toimintaa tavalla, joka on sanalla sanoen esimerkillistä.


5. Square Enix

Se miksi heitä ei hevillä korkeammalle voi nostaa, on se, että he ovat hitaita. Kingdom Hearts on ollut tekeillä varmaan 10 vuotta eikä vieläkään varmuutta että milloin tulee. Mutta kun kyseessä on Kingdom Hearts ja Final Fantasy sarjan tekijät, niin sitä fantasiasisältöä, tarinaa ja erinomaisia hahmoja riittää. Monta niin hyvää peliä ja niin paljon hyvää sisältöä.


4. Sucker Punch Productions

Tällä hetkellä heiltä tulee vain InFamous sarjaa. Se on suuri sääli sillä heidän magnum opusinsa on Sly Cooper sarja. Sly trilogia on loistava ja siksi on sääli että he eivät jatka sitä. He ovat suhteellisen nopeita, mutta se ei tarkoita että laatu kärsisi, sillä Sly 2 ja 3 ilmestyivät vuoden välein ja molemmat olivat mestariteoksia alusta loppuun asti.


3. Insomniac Games

Ratchet & Clank sarjan kanssa toimiva studio, mutta se ei ole syy miksi he ovat päässeet näinkin korkealle. Spyro the Dragon on heidän kättensä työtä ja Spyro 3 on alustansa paras peli. Siinä on merkki siitä, että he ovat osanneet tämän alan aikoinaan erittäin hyvin. Pysyvät he vieläkin mukana, mutta eivät enää niin hyvin.


2. Capcom

Tässä kohtaa pelisarjoja riittää sillä niin Devil May Cry kuin Resident Evil ovat molemmat heidän, sitten on paljon NES aikakauden pelejä. Capcom on sellainen studio joka tuo laatua, vaikka mukana on ajoittain myös ei niin hyviä pelejä. Heillä on kuitenkin niin monta huippupeliä, että ei heitä voi sivuuttaa.


1. Naughty Dog

Pelifirmojen ehdoton ylivaltias. Tuhmaa Koiraa vastaan ei ole todellista haastaajaa, ei ainakaan enää. Crash Bandicoot, Jak & Daxter, Uncharted ja Last of Us ovat kaikki todella hyviä sarjoja ja kun ottaa huomioon että tämä studio on todellakin kehittynyt sarjojensa kanssa oikeaan suuntaan. Unchartedin kanssa jokainen peli on ollut edeltäjäänsä parempi ja neljäs peli lopetti Nathan Draken saagan uskomattoman hyvin. Heidän kanssa laatu on itsestäänselvyys sillä he laittavat aikaa peleihin, mutta kohtuudessa. He eivät ole hitaita eivätkä hätäisiä. Last of Us part II on syystäkin todella odotettu peli. Sitä kohtaan minulla riittää uskoa, koska sen tekee Naughty Dog.