Pomotaisteluissa on monta asiaa jotka tekevät kokonaisuudesta niin hyvän. Joskus pelkästään hieno pomovihollinen toimii, kun taas joskus se on se tapa jolla taistelu toimii, mikä nappaa.

- Vain yksi per peli, sillä joissakin on monta todella hyvää jotka nopeasti vievät monta sijaa. Kuten Kingdom Hearts.

  • DLC:t ovat oma sijansa vaikka kuuluvatkin peliin.

- Joissakin taisteluissa on monta vaihetta, ne lasketaan yhdeksi

- Ei viimeisiä taisteluita


KUNNIAMAININTOJA


Black Bat - Castlevania: Symphony of the Night

- Hieno uusi versio pelisarjan ensimmäisestä pomovihollisesta.


Black Dragon - Ninja Gaiden Sigma 2

- Oikealla tavalla tehty lohikäärme taistelu, vaikka mitään erikoista ei juuri olekaan.


Mantis Lords - Hollow Knight

- Alkaa simppelisti, päättyy haastavasti.


Nithral - Witcher 3: Wild Hunt

- Koiramestari jolla yllättävän hieno asu ja iso kirves.


Cloud & Leon - Kingdom Hearts

- Pelin tyylikkäimpiä taisteluja.

24. Redeemer - Spawn: Armageddon

Yksi pelin parhaiten tehtyjä pomovihollisia, tässä normaalissa muodossaan ennen sitä loppuhuipennusta. Redeemer on tyylillisesti taivaan versio Spawnista, mistä myös Anti Spawn nimike. Taistelun suhteen tämä on yksi tasapainoitetuimpia pomotaisteluita ja sitä kautta yksi niitä parhaita, koska monet taktiikat toimivat hyvin.


23. The End - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Ehkä se monipuolisin tapaus koska tämän pomovihollisen voi hoitaa usealla tavalla. Hänet voi tappaa etukäteen jolloin pomotaistelu ei edes toteudu. Hänet voi tappaa yhteenotossa tarkka-ammuntakilpailuna, tai sitten hänet voi voittaa ajan kanssa. Vaihtoehtoja riittää mutta jos päätyy siihen "normaaliin" tapaan, niin luvassa on haastava yhteenotto koska tämän vihollinen on haastava löytää ja hän vaihtaa paikkaa kun löytyy. Pakottaa pelaajan panemaan parastaan.


22. Laurence, First Vicar - Bloodborne: Old Hunters DLC

DLC:n vaikein haaste ja tarinallisesti yksi tärkeimpiä tapauksia. Monille Orphan of Kos on se vaikein, mutta jostakin syystä itse koin tämän pahimpana haasteena, kuten vapaaehtoiselle pomoviholliselle kuuluukin. Isoin syy on se ahdas tila jossa taistelu käydään ja toisessa vaiheessa Laurence alkaa viskomaan laavaa joka paikkaan ja käy päälle hurjalla raivolla. Erityisen näppärä idea on tehdä Laurencesta kopio pelin ensimmäisestä pomovihollisesta, mutta sytyttää se tuleen.


21. Crossbreed Pricilla - Dark Souls

Yksi traagisimpia yhteenotto, jos sen päättää käydä. Pricilla on ison osan ajasta näkymätön, mikä on tavallaan näppärä kikka, vaikka hahmo olisi yllättävän tyylikäs myös näkyvänä. Iso juttu miksi tämä pomotaistelu on niin hyvä johtuu siitä, että pelaaja on siinä se roisto, koska Pricilla ei taistelu aloita, hän vain puolustaa itseään.


20. Jack Baker, ensimmäinen kerta - Resident Evil VII

Jaska Leipuri autotallissa. Tämä on hyvä esimerkki siitä miten paljon tässä pelissä saa olla liikkeessä että ei saa oitis turpiinsa. Erityisen hyvin tämä taistelu erottuu joukosta siinä mielessä miten monella tavalla taistelu voi edetä. Vaikka niitä vaihtoehtoja nyt ei älyttömän suurta määrää ole, niin kuitenkin juuri sopivasti. Niin ja ahdas autotalli on sopivan painostava ilmapiirin suhteen.


19. Abyss Watchers - Dark Souls 3

DS:n Artoriasin ja BB:n Marian lapset yhdistävät molempien pomotaisteluiden tyyliä ja olemusta varsin hyvin. Useaan vaihteeseen jakautuva taistelu onnistuu olemaan helposti alkupelin vaikein yhteenotto. Erityisen hienon tästä tekee se, että jotkut näistä tyypeistä tappelevat myös keskenään, mutta kaikki huipentuu yhteenottoon yhtä liekkibuustattua valvojaa vastaan.


18. Grimm - Hollow Knight - Grimm Troupe DLC

Painajaisversio on ylivoimaisesti vaikein kaikista pomotaisteluista mutta tämä normaaliversio on huomattavasti parempi. Haastava taistelu joka tapauksessa koska vihollisella on niin paljon erilaisia liikkeitä. Tyylikkyydestä kertoo pelkästään sekin miten Grimm kumartaa kunnioittavasti kun taistelu alkaa. Muutenkin tässä taistelussa on sellainen todella hyvä ote.


17. Xigbar - Kindgom Hearts II

Erikoinen, mutta niin tyylikäs tapa taistella. Pääalaspäin on jotenkin todella näppärä tyyliseikka tähän taistelutyyliin mutta sellainen kikkailu ei tarkoita etteikö tämä olisi haastava taistelu, sillä yhteenotto Xigbarin kanssa saattaa hyvinkin olla yksi vaikeimpia organisaatio xiii taisteluita koko pelissä. Tilan elementtiä käyttäessään Xigbari pystyy liikkumaan hyvin nopeasti paikasta toiseen ja varsijousillaan hän pystyy tekemään hyvin nopeasti paljon vahinkoa superhyökkäysten muodossa.


16. Hornet - Hollow Knight

Simppeleillä tavoilla erittäin hyvin tehty taistelu. Toisella kertaa mennään haastavampaan suuntaan ja eeppisempään, mutta itse pidän enemmän tästä ensimmäisestä sillä se on alkupelin helposti mielekkäin yhteenotto koska siinä pitää olla jo vähän sitä pelisilmää. Välillä pitää väistellä iskuja ja omat hyökkäyksensä ja parantamisensa pitää ajoittaa hyvin. Lisäksi tämä on niitä parhaiten tehtyjä hahmoja, myös äänisuunnitelun muodossa.


15. Taskmaster - Marvel's Avengers

Ei läheskään niin hyvä kuin Marvel's Avengersin versio hahmosta ja tavasta jolla hahmo taistelee, mutta harmillista kyllä, tämä saattaa olla paras pomotaistelu koko pelissä ja kaiken lisäksi, tämä on ensimmäinen. Taistelussa pelaaja ohjaa Black Widow'ta ja Taskmasterista näkee selvästi että kenen taktiikoita ja liikkeitä hän käyttää, puhumattakaan että hahmo hieman jopa mukautuu taisteluun, mutta tämän olisi pitänyt olla loppupuolen taistelu ja huomattavasti haastavampi ja monipuolisempi.


14. Caranthir - Witcher 3: Wild Hunt

Yhteenotto velhohahmon kanssa on kyllä sieltä parhaasta päästä, etenkin kun siinä käytetään sekä Geraltia että Ciriä. Taistelussa tulee hienosti esiin se että tässä ei olle kokoajan lähietäisyydellä ja loitsuja saa väistellä vähän väliä. Yleisellä otteella tämä on todella hyvin tehty yhteenotto heikolla jäällä, jota käytetään hienosti siinä, miten taistelu päätetään.


13. Houndmaster - Darksiders Genesis

Darksiders sarjassa on osattu tehdä paljon todella hyviä pomotaisteluita ja Genesis ei ole poikkeus. Tämä on siitä syystä aika vaikea päätös mutta Houndmaster on jotenkin sellainen mikä on jäänyt mieleen astetta paremmin, osittain koska siihen kuuluu myös yksi erittäin vaikea lisähaaste. Mutta taistelu itsessään on todella hyvin tehty sillä Houndmaster on yksi asia, mutta iso joukko vihaisia koiria on kokonaan toinen. Varomaton nimittäin on tässä taistelussa nopeasti saarrettuna.


12. Sköll - Kingdom Hearts 3

Tämä valtava Heartless susi on yllättävän tyylikäs pomotaistelu, ottaen huomioon että se on Frozenin Hansista luotu. Ylivoimaisesti pelin yllättävimpiä pomovihollisia ja myös sieltä tyylikkäimmästä päästä. Pakko sanoa että tästä on jäänyt aika positiivinen vaikutelma, jollaisia sarjassa ei ole montaa näin hyvää.


11. Bloodry Crow of Cainhurts - Bloodborne

Tämä ei ehkä kanna varsinaista pomotitteliä, mutta selvä pomotaisteluhan tämä on. Helposti yksi vaikeimpia, ellei vaiken, ihmisvihollista vastaan käytävän taistelu. Taistelu käydään katedraalissa mikä on ympäristönä todella hyvä valinta. Se miten tämä vihollinen taistelee, onkin sitten kaikki parhaat työkalut metsästäjän arsenaalissa, mikä tekee tästä hyvin vaikean. Lisäksi ulkoinen olemus hahmolla on todella onnistunut.


10. Marauder - Doom Eternal

Vaikka tämä lopulta tuleekin yhdeksi toistuvaksi viholliseksi, niin ensimmäinen kerta on suht selvä pomotaistelu ja erittäin upea sellainen. Marauder on helposti koko pelin hienoimman näköinen demoni ja vielä selvemmin niitä vaikeimpia sillä tätä vastaan pitää olla nopea ja valppaana. Jos olet liian kaukana, saat haulikosta ja jos olet liian aggressiivinen, niin Marauder suojaa kaikki iskusi kilvellään. Tätä vihollista vastaan pitää olla parry ajoitus.


9. Black Dragon Kalameet - Dark Souls: Artorias of the Abyss DLC

Oikeilla ideoilla tehty lohikäärmepomotaistelu. Jos et saa lohikäärmettä pois taivaalta, häviät aina. Mutta jos onnistut, niin sitten taistelu on reilumpi. Kalameetin tulihengitys tekee valtavasti vahinkoa ja osuu laajalle alueelle. Tämän lisäksi tämä lohikäärme liikkuu koostaan huolimatta todella nopeasti, iskee äkkiä ja käyttää myös taikavoimaa. Ei mitenkään helppo taistelu, vaan koko DLC:n haastavin, kuten valinnaiselta pomoviholliselta voi odottaakin.


8. Albert Wesker & Jill Valentine - Resident Evil 5

Taistelun aluksi Wesker sanookin että hänellä on 7 minuuttia aikaa leikkiä. Tämän taistelun kanssa voi edetä useammalla tavalla, mutta pääasiassa kyse on joko siitä että otat yhteen Weskerin ja Jillin kanssa tai sitten välttelet ja pakenet pääasiassa Weskeriä, nimittäin tätä taistelua et voi voittaa koska Wesker on todella selvästi ylivoimaisempi. Toisena osana on sitten hyvin haastava taistelu Jilliä vastaan ilman Weskeriä. Osumat pitää ampua varsin pieneen maalitauluun, muuten tappaa Jillin.


7. Ra's Al Ghul - Batman: Arkham City

Yhteenotto Demonin pään kanssa on yksi pelin monipuolisimpia näyttävyydessään ja sitä kautta helposti se tyylikkäin yhteenotto, vaikka Mr. Freeze yhteenotto parempi onkin. Tässä taistelussa kuitenkin tulee hyvin esiin useampi puoli siitä, mitä Batman osaa tehdä ja kokonaisuudessaan tähän yhteenottoon mahtuu myös vähän tarinaakin ja näyttävä lopetus.


6. Jersey Devil - The Wolf Among Us

Jersey on helposti yksi parhaita roistohahmoja koko pelissä ja erittäin huvittava siinä mielessä miten hän toimii kahdella tavalla. Ihmismuodossa hän on mitäänsanomattoman näköinen ja todellisessa muodossa erityisen upea. Taistelumielessä hän on erittäin onnistunut koska yhteenotto tapahtuma hänen panttilainaamossaan ja noudattaa sitä näyttävää tapaa miten QTE voi parhaimmillaan toimia.


5. Saesenthessis - Witcher 2: Assassins of Kings

Lohikäärmetaistelut ovat tässä sarjassa erittäin harvinaisia ja siksi onkin positiivista että tämä taistelu on niin hyvin toteutettu. Erityisen hyvän tästä tekee se, miten paljon tarinallista painoarvoa tässä taistelussa onkaan, puhumattakana miten paljon siitä jää kokematta jos ei pelaa tiettyä reittiä ja sitten kun toisen reitin joskus kokee, niin päätösten vaikutukset voivat tuntua aika paljon enemmän.


4. Maleficent Dragon - Kingdom Hearts

Erinomainen lohikäärmepomovihollinen loistavassa ympäristössä. Tämä taistelu on uskomattoman hyvä jatko edeltävälle yhteenotolle Maleficentin kanssa. Lohikäärmemuoto on yksi pelin vaikeimpia pakollisia pomovihollisia ja ansaitusti sillä tässä muodossa Maleficent syöksee tulta ja talloo lattiaa suurella voimalla. Kenttää ympäröivät okapensaat tuovat erittäin hyvin tunnelman suoraan Prinsessa Ruususen tarinaan.


3. Cerberus - Castlevania: Symphony of the Night

Tässä pelissä on niin monta hyvää pomovihollista ja monessa tapauksessa se ei tule haasteen, vaan sen tyylikkyyden kautta. Cerberus ei ole erityisen vaikea, mutta tapa jolla hahmo toteutettu palvelee tätä manalan vahtikoiraa todella hyvin. Kolmepäinen koira manalaa muistuttavassa ympäristössä ja syöksee vielä tultakin. Kyllä siinä on oikeat ajatusket.


2. Bahamuth - Final Fantasy VII Remake

Ylivoimaisesti hienoimpia versioita tästä hahmosta missään kohtaa koko sarjaa. Monella tavalla ei mitenkään erityinen, mutta silti juuri sellainen kuin voisi odottaakin. Tämän lisäksi yhteenotto tätä lohikäärmettä vastaan on yksi pelin haastavimpia kuten pitääkin. Näyttävyydessä tämä taistelu myös ottaa suuret pisteet sillä oli sitten kyseessä Bahamut itse tai kaikki ne monet hyökkäykset mitä se käyttää, ovat ne kaikki enemmän kuin upeasti toteutettuja. Tässä on oikeanlainen idea siitä, miten tuttuja hahmoja tehdään uudestaan.


1. Ifrit - Final Fantasy VIII

Ensimmäinen Guardian Force pomotaistelu ja erittäin onnistunut sellainen. Tämä on pelkästään tyyliseikkojen, tunnelman ja Ifritin ulkoasun ansiosta yksi parhaita ensimmäisiä pomotaisteluita missään FF sarjan pelissä. Tuttu hahmo mutta paremmin tehtynä kuin koskaan aiemmin. Lisäksi tätä tilannetta on osattu tehostaa monilla pienillä asioilla joista tähänä SeeD kokeeseen liittyvät seikat ovat helposti ne parhaat. Niin ja tämän taistelun tapauksessa myös se palkinto on sieltä parhaasta päästä.