Turtles peleissä on iso joukko tietyntyylisiä pomotaisteluita ja pelistä riippuen erot voivat olla suhteellisen pieniä, mutta sitten on näitä tapauksia kun ne erottuvat joukosta todella hyvin, mutta eivät millään tavalla edukseen.

 

 

 

Kaikki Teenage Mutant Ninja Turtles nimen alla olevat pelit genrestä riippumatta kelpaavat mukaan vertailuun.

Huonoimpien pomotaisteluiden tapauksessa helposti jokin aina unohtuu koska hyvät muistaa paljon helpommin kuin ne huonot.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Traximus - Battle Nexus

Tämä tuntuu olevan sellainen taistelu jossa hahmo itsessään ei juuri tunnu siltä miltä pitäisi, vaan lähinnä perustäytepomotaistelulta.

 

Mozar - Mutant Nightmares

Yllättävän ärsyttävä, tai yllättävän rikkinäinen taistelu jossa vihollinen joko toistaa kampittavaa/tainnuttavaa liikettä, tai sitten hän voi saada horjuntaluuppiin.

 

Rat king - Turtles in Time

Ideallisesti hyvä, mutta toteutettu melko mitäänsanomattomasti. Puhumattakaan että tästä taistelusta ei oikein välity tuo rottakuningasmaisuus.

 




24. Armaggo - Mutants in Manhattan

Tämä on niitä rasittavia taisteluja jossa pelaaja joutuu lähinnä odottamaan todella paljon, ennen kuin pystyy kunnolla hyökkäämään. Lisäksi tämä on niitä taisteluita joka tuntuu venyvän ja venyvän. Vaikka mukana on hyvältä vaikuttaviakin ideoita, niin ei tämä vain tunnu isommin toimivan tämän pelin tasolla erityisen hyvin.


23. Super Kraang - Mutants in Manhattan

Yksi näitä taisteluita jossa tuntuu että erikoisvarusteiden käyttäminen on enemmän kuin pakollista että tässä saa mitään oikeasti aikaiseksi. Ylipitkäksi vedetty taistelu joka on pääasiassa kikkailua ilman mitään oikeasti nappaavaa sisältöä, mikä on suuri harmi koska tämä on yksi niitä taisteluita joka olisi oikeasti voinut olla astetta erityisempi.


22. Karai - Mutants in Manhattan

Todella hyviä ideoita ja kaiken kaikkiaan tämä ei ole edes niin huono taistelu, mutta sen merkittävänä ongelma on se, että pelin mekaniikat eivät vain oikein pysy perässä ja tämä on lopulta sellainen taistelu joka menee sähläämiseksi. Karai on nopea ja melko pienikokoinen mikä tekee taistelulta paikoin väärillä tavoilla vaikean ja iso osa ajasta menee Karain jahtaamisessa, sellaisen erityisen hyvän taistelun sijaan.


21. Nano Ver 2.1 - TMNT PS2

Tämä tuntuu täydeltä täytetaistelulta niiden monien muiden Nano taisteluiden lomassa. Lisäksi tulee sellainen fiilis että tämä taistelu on sellainen, jossa on ollut hyviä ideoita mukana, mutta toteutuksessa ollaan kuitenkin menty vähän sieltä missä se aita on matalampaa sorttia.


20. Rock Commander - TMNT2: Arcade

Ihan ok taistelu mutta ei lopulta mitään kovin ihmeellistä. Arcade versiossa tosin on eräs hyvin rasittava seikka kampittamassa, nimittäin se, että tämä vihollinen tuppaa todella herkästi lyömään pelaajat seinälle, mikä vain hidastaa kokonaisutaistelua ilman että se tuo mukanaan mitään erityisempää reilua ja toimivaa haastetta.


19. Shredder - TMNT

Silppuritaisteluksi hyvin tylsä ja mitäänsanomaton, puhumattakaan että simppeli. Silppuri ampuu jotakin ammuksia ja hyppii, sen sijaan että toimisi ninjamaisesti. Suuri ongelma on lisäksi siinä, että tämä taistelu on hyvin turhauttavan kentän lopussa, jolloin on tietysti kiva että haaste ei ole ongelma, mutta samalla aikaa tuntuu että tämä ei ole erityisen onnistunut loppuhuipennus.


18. Dirtbag - TMNT3

Tylsä taistelu jossa on lähinnä kokoelma vähemmän hyviä ideoita. Vihollinen on liikkuvaa sorttia ja pelaajaa hidastavaa sorttia, mikä tekee tästä lähinnä turhauttavan kokonaisuuden josta puuttuvat miltein kaikki hyvät puolet ja omat jutut.


17. Bebop - TMNT

Ongelma tässä on se, että tämä taistelu on yksi iso epäreilu veto jossa pelaaja on oitis nurkassa ja vihollisen tekoäly voi oitis tarkoittaa sitä, että vihollinen jää paikalle, jossa pelaaja ottaa suoraan osuman. Pääasiassa helppo taistelu eikä edes niin huono, mutta asetelma tekee tästä todella halpamaisen.


16. Spasmosaur - Battle Nexus

Taistelu joka tuntuu hieman väkisin ängetyltä, mutta tämän taistelun ylivoimaisesti suurimmat ongelmat ovat siinä, että tämä on kestävä vihollinen, jolla on lähemmäs vain yksi heikko kohta johon voi iskeä vain tiettyinä hetkinä, eli loppuaika menee sitten paikkaa hakiessa, mikä kestää tarpeettoman kauan. Vihollinen itse ei tee juuri mitään ihmeellistä joten tämä on melko mitäänsanomaton taistelu.


15. Turtle & Cyborg - TMNT

Erittäin tyylikäs taistelu, jossa merkittävänä ongelma on se, että jos pelaajalla ei ole käytössään Donia ja/tai Leoa ilman erikoisaseita, tai isoa joukkoa erikoisaseita, on tämä täysin epäreilu taistelu ja syystä tai toisesta tässä tulee putkeen kaksi vihollista vaihtelevilla taktiikoilla ja suurella määrällä vahinkoa. Tämä olisi sellainen taistelu joka olisi kiinnostavaa nähdä paremmin tehdyssä pelissä.


14. Scale tail - Radical Rescue

Hienon näköinen pomovihollinen mutta hyvin turhauttava sellainen jossa on paljon muuttujia jotka tekevät siitä erittäin turhauttavan. Erityisesti sitä korostaa se, että tämä on käsikonsolipeli jossa tarkkuus ei ole varsinaisesti sitä parasta laatua.


13. Scratch - Radical Rescue

Ensimmäiseksi pomotaisteluksi hivenen turhan kestävä ja pelaaja on täysin yhden turtlesin käytön varassa. Perusidealta ihan hyvä, mutta ei toimi erityisne hyvin tällä pelattavuudella.


12. Tricerator - Radical Rescue

Todella ärsyttäväksi tehty taistelu jossa tuntuu että iso osa menee väistellessä kuin varsinaisessa taistelussa. Lisäksi tuntuu että tälle hahmolle olisi voitu kehittää edes jonkinlainen nimikin.


11. Dirtbag - Radical Rescue

Suoraan ärsyttävä taistelu jossa pelajaa odotutetaan ja muutenkin kokonaisuus ei vain nappaa. Lisäksi tuntuu että Dirtbag on vähän huono hahmo tähän pakettiin.


10. Super Shredder - Shredder's Revenge

Tyylikäs loppuhuipennus hyvillä ideoilla, mutta tässä on isona ongelmana se, että valtaosa hyökkäyksistä on tehty melko halpamaiseksi osumarekisteröinnillä, varsinkin kun miettii tätä trophyn suhteen. Valtaosa hyökkäyksistä on tehty hyvin pikkutarkoiksi. Sitten on se merkittävin ongelma, tässä taistelussa suuri osa ajasta menee vain väistelyyn ja tasohyppelymäiseen tyyliin, sen sijaan että tästä olisi tehty hyvä beat em up pomotaistelu kuin moni aiempi tässä pelissä.


9. Blue Mouser Chomper - TMNT3

Tylsä pomotaistelu jonka tilalla pitäisi olla mikä hyvänsä mutanttihahmo joita tässä kokonaisuudessa on vaikka kuinka paljon käyttämättömänä. Mutta sen sijaan on tämä mauserikone, ei edes varsinainen mauseri. Ei erityisen idea, mutta pahempaa on luvassa.


8. Blue Mouser Ship Duo - TMNT3

Mouser chomper lentävänä ja tuplana, eli hyvin mielikuvitukseton idea vain laittaa jo käytetty laite lentämään ja laittaa niitä kerralla kaksi peliin. Lähestulkoon oppikirjaesimerkki mielikuvituksettomasta ja tylsästä lähestymistavasta pomotaisteluihin.


7. Mr Touch & Mr Go (3) - Mutant Nightmares

Sanotaan että pomotaisteluiden toistaminen on monesti sitä halvempaa metodia ja mielikuvituksettomampaa metodia, mutta voi paikoitellen toimia. Se että tätä duoa vastaan taistellaan vielä kolmannenkin kerran eräänalisena haasteversiona on kuitenkin se mikä menee jo aivan liian pitkälle koska aivan hyvin olisi voitu tehdä jotkain muutakin. Mahdollisesti jotakin uutta.


6. Kraang - TMNT2

Todella pitkäveteinen taistelu jossa kaikista suurin haaste on jaksaa kuluttaa vihollisen elinvoima kokonaan loppuun asti. Tämä pomovihollinen ei tee isommin erityisiä liikkeitä, vaan ihan muutamaa liikettä, mutta hänellä on niin valtava elinvoimamäärä että se tekee tästä taistelusta aivan liian pitkään jatkuvan ja syö mielekkyyttä todella tehokkaasti.


5. Cyber Shredder - Radical Rescue

Useampi vaiheinen pomotaistelu ja kaikki paitsi hauska, sillä tässä on niin paljon tavaraa ruudussa yhdellä kertaa ja taistelu tuntuu venyvän vaikka kuinka. Asiaa ei auta sekään on iso osa ajasta menee vain väistellessä vihollisen energia-ammuksia ja pelaajan mahdollisuudet hyökätä ovat lopulta melko rajalliset. Idea ei ole huono, mutta käsikonsolipelissä, se ei vain toimi.


4. Technodrome - TMNT

Hyvin vaikeaksi kiristetty pomotaistelu jossa on niin valtava määrä erilaisia muuttujia että tätä on erittäin vaikea pitää reiluna taisteluna. Kokonaisuudessa on hyviä ideoita, mutta ongelmallista on se, miten se kaikki on toteutettu. Lisäksi tapa jolla Technodrome on esitetty pelissä, tekee siitä aivan liian pienen, minkä vuoksi kokonaisuus tuntuu hieman pakotetulta. Mutta se ylisuuri ja epäreilu haaste on paljon isompi ongelma.


3. Mudman - Turtles in Time Arcade

Tämä on lähemmäs paras mahdollinen esimerkki siitä, miten tehdään erittäin tylsä, mielikuvitukseton ja mitäänsanomaton pomotaistelu. SNES versiossa on Slash, tässä on tälläinen tylsä mutahahmo, tai Batmanista lainattu Clayface. Todella vähän TMNT tyyliä ja enemmänkin sellaista fiilistä mitä tapahtuu kun ei ole keksitty mitään parempaakaan ja on ollut kiire vain kasata jotakin.


2. Pink Mouser Chomper - TMNT3

Täysi täytypomotaistelu pelissä jossa olisi käytettäviä hahmoja vaikka kuinka paljon. Kierrätyshahmo, joten suoraan säälittävä veto.


1. Karai - Tournament Fighter

Mitä tulee niin moniin tappelupeliloppuvastuksiin, on tämä yksi halpamaisimpia mitä mieleen tulee. Tämä ei ole oikeastaan edes reilu tai millään tavalla tasapainoitettu taistelu, vaan erittäin hyvä esimerkki siitä, miten tehdään suoraan huono loppuvastus jossa ei ole mitään mielekästä. Oli sitten kyse SNES tai Genesis versiosta, kumpikin on todella heikko esitys. NESin Shredder oli tavallaan epäreilu, mutta merkittävästi paremmin tasapainoitettu isossa kokonaisuudessa, varsinkin verrattuna tähän.