Pääroistoja voi olla monenlaisia ja täysin vastenmielinenkin hahmo voi olla hyvin tehty, mutta myös todella eeppiseksi tehty hahmo voi olla täyttä kuraa joka ei vain toimi.

 

 

Kertaus:

 

Pari suuntaviiva jotka asettavat samalla vähän sääntöjä:

- Vain yksi per peli, jos useampi pääroisto niin vain yksi voidaan valita

  • Kaikissa peleissä ei edes ole varsinaista pääroistoa ja joissakin se on kyseenalaista.

- Pääasiassa vain selviä pääroistoja kyseisessä pelissä

- Jos heistä tulee muissa peleissä liittolaisia niin se ei haittaa kun kyseessä on tietty tarina

- Pääroisto ei aina ole viimeinen vihollinen jonka nujerrat

- Pääroisto ei välttämättä edes esiinny pelissä

 

Lisähuomioi. Kun tälläisiä listoja on tehnyt useamman niin huomaa että jotkut tällä listalla olevat ovat huonoimpia kuin ykköslistalla olleet. Mutta eipä niitä tule vaihdeltua koska uusia pelejä kuitenkin tulee ja sitä kautta listat muuttuisivat entisestään. Puhumattakaan että monia ei edes muista, koska huonot helposti unohtuvat, toisin kuin hyvät. Lisäksi on syytä vielä mainita että pelit joita ei ole käyty loppuun asti, ei voida tässä tapauksessa mainita koska tarinassa voi olla yllätyksiä.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Darth Traya - Star Wars: Knights of the Old Republic 2: Sith Lords

- Jotenkin niin latteaksi jäävä perus sith hahmo ilman mitään oikeasti erityistä.

 

Shuyin - Final Fantasy X-2

- Vähän samalla tavalla huono pääroisto, miten Tidus on huono päähenkilö

 

High Priest DomZ - Beyond Good and Evil

- Jotenkin todella tylsä ja mitäänsanomaton tapaus. Peruspaha muukalaisolento.

 
24. Yami - Okami

Erinomainen esimerkki huonosti tehdystä "todellisesta pahuudesta". Siinä missä Orochi on tyylikäs, erittäin hyvin tehty ja perustuu todelliseen mytologian hirviöön, tuntuu Yami tarpeettomalta lisältä ilman minkäänlaista kunnollista sisältöä. Tässä olennossa ei ole mitään erikoisempaa mikä tekisi siitä millään tavalla mieleenpainuvaa saati kiinnostavaa, mikä on aika huono juttu pääroiston tapauksessa.


23. Constantin D'Orsay - Greedfall

Tämä on näitä tapauksia joita ei välttämättä osaa edes aavistaa. Constantinissa on kuitenkin juuri sellaista suht tyypillisti egoistista settiä joka tekee hänestä aika hankalan pitää, puhumattakaan tästä lellikkimäisestä asenteesta. Hahmoa rakennetaan todella hyvin ja hahmo toimii aika hyvin, mutta ei pääroistona. Tämän hahmon kanssa korostuu erinomaisesti se, että vaikka hahmo olisi toimiva, niin se ei tarkoita että hahmo olisi hyvä pääroisto.


22. Kefka Pallazzo - Final Fantasy VI

Saavuttaa enemmän kuin monet, mutta on sisällölliseti todella yliarvostettu. Kefkan kanssa tämä narriulkoasu ei ole huono ajatus eikä muutenkaan tälläinen lähestymistapa, mutta hahmo tuntuu valtaosan ajasta vain ja ainoastaan halvahkolta Jokeri kloonilta ilman mitään sellaista oikeasti omanlaista, eikä hän pahiksena muutenkaan nappaa samalla tavalla kuin muutamat muut.


21. Carla Radames - Resident Evil 6

Takapiruhahmo jonka kanssa ei kuitenkaan ole sitten uskallettu mennä oikeastaan mihinkään. Tässä hahmossa tuntuu ehkä kaikkein eniten se, että pelissä on muutettu kantavaa ideaa kesken kaiken ja lopputuloksena on muutama osa palapeliä jotka eivät vain sovi mukaan ja saavat kokonaisuuden tuntumaan vähän turhan huteralta. Hyviä ideoita on kyllä mukana, mutta ne jäävät huonon toteutuksen jalkoihin. Kokonaisuudesta tulee vähän sellainen kuva, että taustalla on vielä joku ylempi käskynantaja.


20. Redwater - Dead to Rights: Retribution

Kyseenalaista että onko hän pääroisto, mutta pääroistomaisin ja aika kliseinen kaikin puolin. Tässä paketissa ovat mukana kaikki ne avainasiat joita tyypillisesti kuuluu tämän tyylin pääroistoihin. Ongelmaksi vain nousee että hahmossa on aika vähä omaa ulkoisesti ja sisäisesti. Vaikka Redwater ei ole suoraan huono hahmo, niin pääroistoksi hän on suhteellisen tylsänpuoleinen.


19. Grandmaster Meio - Strider

Tämä on taas näitä hahmoja joka idealtaan ei ole mitenkään huono, mutta on toteutettu aika heikosti. Kyseessä on tälläinen velhotyylinen hahmo joka tietysti lopuksi muuttuu ties miksi hirvitykseksi. Se mikä kuitenkin heikentää tämän hahmon asemia on se, miten naurettavan oloisekis hahmo on onnistuttu tekemään kun hahmo puhuu tai kun hänestä näkee puheruutuja. Se jotenkin syö kaiken mielekkyyden.


18. Imran Zakhaev - Call of Duty 4: Modern Warfare

Tämä hahmo alkaa kunnolla toimiva vasta kuoltuaan ja vaikka Ilmestyskirjan ratsumiehistä inspiraatiota ottava roisto onkin ideallisesti oikein hyvä, niin silti tämän hahmon kanssa tuntuu että hyvin vähän on oikeasti päässyt peliin asti ja vaikka hahmolla onkin paljon valtaa ja sitä rataa, niin se ei oikein millään tavalla tule esiin, ei ainakaan samalla voimalla mitä kaksi muuta MW sarjan pääroistoa.


17. Baldur - God of War

Muuten hyvä ja yllättävän hienosti tehty, mutta ääninäyttelijä on todella kova huti. Tämän hahmon kanssa se iso ongelma ei ole siinä ulkoisessa toteuksessa vaan yleisesti siinä miten hyvin hahmo toimii ja kehittyy, saati kiinnostaa. Tässä tarinakokonaisuudessa on monta todella typerää ratkaisua ja tämän hahmon kanssa ne eivät ole ehkä selkeimmät, mutta pääroistona tämä hahmo ei toimi, sivuroistona olisi voinut toimiakin.


16. MODOK - Marvel's Avengers

Jää loppuviimeksi todella vähänkäytetyksi ja tylsäksi. Tämän hahmon kanssa edetään kyllä hyvää MCU tyylistä reittiä kun hahmo pelin kampanjan aikana kehittyy kokoajan eteenpäin, lopulta muuttuen todelliseen muotoonsa. Ongelmallista vain on se, että pääroistoksi, tämä hahmo ei tunnu saavan mitään aikaan ja kakkosroisto tuntuu pystyvän paljon parempaan. MODOK ei tunnu pelin aikana tekevän oikeastaan mitään, mitä niin monet muut Kostajien viholliset eivät olisi voineet tehdä paremmin.


15. Origami Killer - Heavy Rain

Kun identiteetti paljastuu, niin hahmo muuttuu oitis huonommaksi. Siis tämän hahmon kanssa se salaperäisyys tekee todella ison työn ja ison osan pelistä todella odottaa saavansa selville että kuka origamitappaja on ja mistä hän tulee. Vaikka ne ideat ovatkin hyviä, niin Shelby tuntuu väärältä valinnalta tappajaksi, sillä hahmo ei vain toimi samalla tavalla sen paljastuksen jälkeen. Se sääli koska pitkän aikaa, tämä tappajahahmo tuntuu todella kiinnostavalta, varsinkin useammasta perspektiivistä.


14. Victor Zaitsev - Vanquish

Isona ongelmana on se, että tämä on niin tylsä hahmo ja niin mitäänsanomattoman oloinen. Tämä on niitä roistohahmoja jonka unohtaa lähemmäs heti kun peli on ohi eikä hahmo nappaa edes pelin aikana. Siis valtaosa tämän pelin hahmoista ei juuri nappaa ulkoisesti mutta Zaitsev on todella tylsän oloinen ulkoisesti ja sisäisesti.


13. Lucien Flowers - Erica

Voi olla kyseenalainen, mutta kyllä tämä on se pääroistomaisin tapaus kaikista. Tälläinen mielisairaalan johtaja joka on omalla tavallaan erittäin onnistunut, mutta kun hahmoa alkaa miettimään sellaisena roistomaisempana tapauksena niin se ei vain toimi enää. Hahmosta kun puuttuu sellainen toimiva pimeä puoli. Onnistuu hyvin kyllä piilottamaan sen synkän puolensa.


12. Gideon Hask - Star Wars: Battlefront 2

Kun kyseessä on Star Wars, niin pääroistoilla on aina kovat paineet. Hask aloittaa pelaajan liittolaisena, mutta kun päähenkilö sitten vaihtaa ryhmään, nousee Hask lopulta kampanajan pääroistoksi. Mutta näin tylsän oloinen Imperiumin upseeri ei vain toimi samalla tavalla millä niin monet Star Wars roistot todella toimivat. Hahmo on hyvin näytelty, mutta pääroistorooli vaatii aika paljon enemmän, koska tästä puutuun niin paljon "sitä jotakin". Tähän hahmoon ei ole saatu lisättyä oikeastaan yhtään mitään.


11. Sekto - Oddworld: Stranger's Wrath

Paljon mahdollisuuksia mutta lopuksi aika mitäänsanomaton tylsä mustekala. Tämän hahmon kanssa se pohjustus kyllä toimii ja se käänne tulee aika puskista. Mutta se miten hahmoa oikeasti kehittyy ja miten häntä käytetään ei vain toimi loppuratkaisun kanssa koska niin iso osa jää auki ja lopputaistelu ei sekään tyydytä millään tavalla. Tuntuu että tämä on näitä "jatko-ossa selviää" tilanteita.


10. Barthandelus - Final Fantasy XIII

Tälläinen hahmo jonka kanssa pitäisi vähän pyrkimällä pyrkiä korostamaan hahmon hyviä puolia. Tälläinen kardinaalityylinen, hieman feminiininen ulkoasu ei tee hahmolle mitään palveluksia eikä myöskään se että monella tavalla hahmo tuntuu todella tavalliselta vanhalta ukolta ilman mitään. Lisäkis tämän tyylisiä roistohahmoja pelisarjassa on ollut ennenkin, mutta jollakin mikä erottaa joukosta. Tässä pelissä se kaikki puuttuu ja tämä on vain joku juonenkuljetushahmo.


9. Liquid Ocelot - Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Menee aivan liian paljon, aivan liian ylimitoitetun naurettavaksi kaikkine pelleilyileen, melkein yhtä huono kuin Liquid Snake. Tämän hahmon kanssa kikkailu on mennyt niin pitkälle että kaikki tyyli mitä Ocelotissa on ollut aiemmin, on jotenkin väljätänyttä. Liikaa Liquid tyylistä megalomaanista pelleilyä ilman tyylikästä särmää.


8. Harvey - A Way Out

Ylicooliksi tehty, pirun typerän ja tavallisen näköinen ja vielä särmittömän tylsä hahmo. Tuntuu että tämän hahmon kanssa on todella ylikorostetusti yritetty tehdä tästä hahmosta niin cool kuin olla ja voi, varsinkin Scarface tyyliin valkoisella puvulla ja loppuhuipennuksella, mutta tapa jolla Harvey esitellään ja miten hän hahmona nopeasti kehittyy ei tue tätä loppuasetelmaa yhtään. Korostetaan vielä että tämä hahmo näyttää todella heikolta.


7. Carlo Falcone - Mafia II

Niin klisee tylsä mafioso ettei mitään rajaa. Juurikin tälläinen hahmo josta tuntuu vahvasti että mikään taistelija tämä ei ole, vaan lähemmäs sellainen laiskanpulsa pukumies joka vain käskee muita tekemään mitä lie, kun ei itse jaksa nousta tuolista. Tälläisiä hahmoja on vaikea kunnioittaa, eikä tarvitse juuri varoakaan, jos hän ei olisi mafiassa.


6. Eir - Dreamwork's Dragons: Dawn of New Riders

Niin tylsä särmitön valkyrie wannabe punkkari pienoisilla amatsonivivahteilla. Hyviä ideoita on mutta toteutus on isossa kokonaisuudessa vain niin mitäänsanomaton ja tylsä, mikä on tavallaan saavutus sinällään koska vastaavia löytyy tästä sarjasta ihan muutama, niin HTYD elokuvista kuin sarjastakin.


5. Mathias Cronqvist - Castlevania: Lament of Innocence

Muuten todella onnistunut, mutta koska hänen pitäisi sitten loppuviimeksi olla Dracula, niin itse en vain sulata tätä juonikuviota, koska se heikentää merkittävästi sitä, mitä Dracula on. Itse tykkään enemmän ajatella tätä typeränä ratkaisuna joka ei ole todellinen osa päätarinaa Castlevania sarjassa, sillä se heikentää kokonaisuutta liiankin hyvin. Tämä on erittäin hyvä esimerkki siitä, miten muuten hyvä hahmo tuhotaan yhden typerän ratkaisun muodossa.


4. Julian Dawes - Battlefield: Hardline

Siis naurettavan huonosti tehty korruptoitunut kyttähahmo ilman mitään omaa, ilman mitään coolia ja ilman mitään edes hieman toimivaa. Ei näytä hyvältä eikä oikeastaan edes toimi roistona, lähinnä koska vaikuttaa niin tylsältä eikä näytä coolilta tai oikeastaan mitenkään erityisen erottuvalta.


3. Mr. Halisi - Kickbeat

Tässä miltein korostuu se, miten tehdään huono pääroisto. Hahmo näyttää typerältä, ei ole erityisen hyvä taustatarinaltaan eikä siis erotu juuri mitenkään joukosta muuta kuin epäedullisilla tavoilla. Siis Kingpin tyyli ei ole suoraan huono, mutta tämän hahmon ulkoinen olemus ei todellakaan tee hahmolle mitään palveluksia vaan täysin päinvastoin.


2. Valkog - Rogue Galaxy

Typerän näköinen hahmo, ei mitenkään cool ja vieläpä aika mitäänsanomaton tarinallisessa mielessä. Tässä hahmossa ei ole oikeastaan mitään, siis yhtään mitään sellaista mitä hyvässä pääroistossa pitäisi olla. Valkog näyttää tyhmältä eikä erotu oikeastaan millään tavalla joukosta. Suoraan sanoen tämä on säälittävä tekosyy pääroistoksi tälläisessä pelissä jossa mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon.


1. Abby - The Last of Us part 2

Voisi yhtä hyvin olla päähenkilökategoriassakin, mutta itse miellän roistohahmoksi. Hän ei näytä mitenkään hienolta eikä tunnu hienolta. Abby on jotenkin niin harmaan särmitön ja tylsä hahmo, onnistuen kuitenkin samalla olemaan erittäin vastenmielinen tapaus ulkoisesti. Hänestä on tehty aivan liian ylivoimainen hahmo, samalla kun hänestä on tehty mahdollisimman vastenmielinen. Mutta tämä ei ole hahmo jota on hauska vihata, vaan hahmo josta haluaa päästä eroon mahdollisimman pian ja jonka iso osa pelissä, pudottaa sen arvosanaa kipeän paljon. Helposti yksi huonoimpia pelihahmoja koskaan.