Sitä huomaa että monesti joskus kansi vaikuttaa ostopäätökseen kun taas toisinaan kannen tyyliä alkaa arvostaa vasta sitten kun sitä on ehtinyt katsella vähän enemmän, sillä monesti aika pienillä tyyliseikoilla kansi näyttää erittäin hienolta.

 

 

 

Kertaus

Ainoa isona rajoituksena on se että vain yksi per peli, mutta pyritään myös valitsemaan vain yksi peli per sarja, sillä joissakin sarjoissa, kuten Final Fantasy, tyyli on monesti hyvin samanlainen. 

Kaikenlaiset kannet kelpuutetaan, aina tavallisista kuorista steelbook kuoriin.

Niin ja kelpuutan vain sellaiset pelit jotka ovat jossakin kohtaa itseltä löytyneet.

- Jos en ole pelin fyysistä kantta nähnyt (pelillä ei ole sellaista) niin silloin kelpuutan senkin kuvan, mikä näkyy pelistä PS4 kirjastossa tai Steamissa, jos se on selvästi mahdollisen kannen näköinen.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Incredible Adventures of Van Helsing

Juurikin sellainen simppelillä tavalla cool, koska pelihahmo on niin hieno.

 

Elder Scrolls V: Skyrim

Logo on hieno ja värimaailma toimii.

 

Assassin's Creed: Syndicate

There is no punk like steampunk

 

Plague Road

Ruttotohtoriulkoasu vain toimii yksinään

 

Cyberpunk 2077

Todella hyvä kyberpunk vivahde hyvällä hahmoasetellulla

 
24. Spyro: Year of the Dragon

Tämä on hyvä esimerkki näistä melko täysinäisistä kansista joihin on laitettu yhtä jos toista. Se kuitenkin toimii todella hyvin koska Spyro on todella badass omalla tyylillään ja useampi hahmo tuo paljon ajatuksia mukanaan. Kokonaisuus ei kuitenkaan mene tukkoon mikä vain korostaa sitä miten hyvin kansi toimii kun siihen on mahdutettu mahdollisimman paljon kaikenlaista katseltavaa. Tämä on hyvä esimerkki sellaisesta tapauksesta jossa on yhtä aikaa paljon kaikkea, mutta keskusta on kaikki mitä loppuviimeksi tarvittaisiin.


23. Godfather: Don's Edition

Todella tyylikäs kaikessa yksinkertaisuudessaan. Hyvin synkkä kansi jossa ainoastaan Vito Corleonen luonnosmainen ulkoasu. Muuta ei tarvita koska Kummisetä on sen verran tunnettu tapaus. Toimii niin hyvin juurikin siksi, koska siinä osataan hyödyntää niin hyvin tunnettua hahmoa, joka todellakin on ikoninen.


22. Star Wars Jedi: Fallen Order - Deluxe

Hyvä esimerkki näistä deluxe versioista jotka standartiversiosta poiketen ovat paljon yksinkertaisempia. Standartiversio on todella Star Wars julistemainen, mikä siis toimii myös, mutta jotenkin tämä versio jossa vain päähahmon läheltä kuvattu pää, sinisen hehkun kanssa toimii myös niin hyvin. Se korostaa todella hienosti jediaspektia ja tapa jolla Cal katsoo intensiivisesti yhteen suuntaan toimii niin hyvin. Klassinen asetelma joka toimii todella usein.


21. Ninja Gaiden Sigma

Yllättävän värikäs tausta korostaa erittäin hyvin Ryu Hayabusaa joka on niin ninjamainen että mitään isompaa epäselvyyttä ei jää. Paljoa kannesta ei saa selkoa pelistä, vain päähahmosta, mutta se kyllä riittää koska Ryu näyttää niin hienolta.


20. Assassin's Creed IV: Black Flag

Todella merirosvoteemainen, mutta samalla aikaa selvä Assassin's Creed. Koska kyseessä sarjan neljäs osa niin helposti ajatukset pelin ideasta ovat jo selvillä mutta uusi teema tuodaan todella hyvin esille, samalla korostaen sitä, että pelin idea ei ole kadonnut minnekään. Hahmon asettelu toimii todella hyvin ja pitää yllä salaperäisyyttä.


19. Dead to Rights: Retribution

Muutoin todella perusräiskintäpäähenkilö aseen kanssa, mutta kun mukaan on myös heito hurja petomainen koira terävine hampaineen, niin kansi jää oitis niin paljon paremmin mieleen. Retribution on hyvä esimerkki kannesta joka toimii niin hyvin yhden asian ansiosta ja ilman sitä se sekoittuisi oitis massaan.


18. Deus Ex: Game of the Year

Hyvin simppeli tapaus jossa vain päähahmon pää katsomassa ylöspäin. Aurinkolasit tuo oitis lisää tyyliä, mutta taustana oleva cyberpunk kaupunki ja sininen väritys tuovat lisää tyylikkyyttä ja korostavat erittäin hienosti tiettyä tyyliä mitä tähän kanteen on saatu mukaan. Toimii vielä paremmin jos vähän tietää mistä sarjasta on kyse.


17. Dark Souls 3: Game of the Year

Värimaailmaan erittäin hyvin valikoitu sillä tälläinen keltasävytteisyys osuu yllättävän hyvin koska se sopii hahmon haarniskaan kannessa. Edestä kuvattu ja varsin rauhallisessa tilassa oleva hahmo on juurikin sen näköinen mitä tästä sarjasta voisi odottaakin. Siksi tämä toimii niin hyvin, koska on kyse Dark Soulista ja vaurioitunut haarniska lisää tyyliä Soul of Cinderiin, joka onkin paljon isompi hahmo vaikuttaisi.


16. Batman: Arkham Origins

Hyvin simppeli, mutta samalla aikaa todella monipuolinen kansi jossa ensisilmäyksellä vain synkkä, läheltä kuvattu Batman, ja vain yläosa, mutta sitten lähempää katsottuna huomaa että Batmaniin on kuvattuna iso joukko vihollisia pelistä. Koska tausta on niin vaalea, huomio kiinnittyy oitis siihen mihin pitääkin ja tarkemmin katsottuna, kokonaisuudesta näkee niin paljon enemmänkin. Erinomainen ajatus ja toteutettu hienosti.


15. Uncharted 4: Thief's End - Steelbook

Tyylikäs kuin mikä ja todella elokuvajulistemainen. Tietysti muutamat asiat on tehty vähän huonosti jos ei jopa hämäävästi mutta teemallisesti kaikki toimii todella hyvin, kaikki avainhahmot saavat todella hienosti paikkansa heidän tietyt ominaisuutensa tulevat hienosti esiin. Vaikka muutamat asiat olisi voitu tehdä todella toisin, niin pakostakin huomaa että tämä on erittäin taiteellisesti tehty kansi jonka piirrosjälki on upea.


14. Grand Kingdom

Tämä on niitä tapauksia kun kansikuva on ängetty todella täyteen ja siitä voi olla haastavaa ottaa kunnolla selkoa. Samalla aikaa se on kuitenkin värimaailmaltaan todella tyylikäs ja siinä riittää katseltavaa mikä on omiaan vetämään huomion puoleensa. Pelistähän tämä ei kerro juuri mitään, mutta kyllä tälläinen kansi oitis kerää kiinnostuksen ja kun peliä on pelannut, niin siitä saa taas paljon irti.


13. Sniper Elite 3

Tämä on niitä hahmonasetteluja joka vain toimii ja tuo oitis mukanaa aivan uskomatonta tyyliä. Takaapäin kuvattu, katse sivulle ja sitä rataa. Pari asentoa toimii vielä paremmin, mutta tämä on erinomainen valinta. Muut yksityiskohdat kannessa tuovat ympäristöä hienosti esiin ja värimaailma viittaa oitis aavikkomaisemaan. Takaapäinkuvattu hahmo toimii erityisen hyvin myös siksi, että tarkkuuskivääri pääse tällöin oikeuksiinsa kannen focuksena.


12. Final Fantasy IV

Hyvin klassinen Final Fantasy tyylinen kansi joka kuvastaa erinomaisesti sitä FF tyylistä mysteeristä asetelmaa. Tämä on juurikin niitä esimerkkejä jossa kannesta voi tehdä monia tulkintoja koska se ei ole sellainen ilmeinen. Synkkä ritarityylinen paholaisvivahteinen hahmo todella hyvällä asettelulla. Tämä on sellainen tapaus joka toimii erinomaisesti, varsinkin monien muiden FF pelien joukossa ja yksi niitä joka parhaiten kuvastaa pelisarjan yleistä otetta ja sopii nimen alle erinomaisesti.


11. Hades

Hahmonasettelu on isossa osassa ja tausta korostaa sitä todella upeasti. Vaikka tämän pelin tapauksessa pelin aloitusruudussa on vielä parempi hahmon asettelu niin tämänkin toimii. Kannen kanssa nyt tarkoitan sitä, mikä näkyy Steamvalikoissa. Kannessa on vähän enemmän toimintaotetta, paremmin esitetty tausta alamaailmalla mutta pääosassa on edelleen Zagreus joka näyttää miekkansa kanssa todella hienolta ja siinä korostuu todella upeasti se, miten hienolta hahmo näyttää ja millaisissa maailmoissa pelissä liikutaan.


10. X-Men Origins: Wolverine

Hugh Jackmanin Wolverine, kynnet esillä, läheltä kuvattuna ja kädet ristissä, punertavavivahteisella taustalla, siinä on kaikki mitä todella tarvitaan. Tämä on klassisilla tavoilla esitetty Wolverine ja se todellakin toimii ilman mitään ylimääräistä. Tämä on asennekansi juuri oikeilla tavoilla.


9. Darksiders II

Kuolema hevosen selässä hyvin vaaleahkolla taustalla ja tietyllä violetilla sävyllä. Tämä kansi todellakin kuvastaa ilmestyskirjan ratsastajaa erinomaisesti ja varjosävytteisyys vain lisää tunnelmaa. Tämä on ehdottomasti todella onnistunut kansi koska siinä on vähän samaa ykköspelin kanteen verrattuna, mutta samalla aikaa siinä on täysin omanlainen tyylinsä, mikä vain korostaa sitä, miten mahtava hahmo pelissä onkaan mukana. Hevonen ja ratsastaja todellakin toimivat ja värimaailma on nappiosuma.


8. Middle-Earth: Shadow of Mordor

Tämä on jälleen täysosuma hahmoasettelulla ja tyylikkäällä kokonaisuudella. Edestäpäin kuvattu hahmo, hieman kyyryssä, selvästi taistelun koettelemana ja aseistettuna. Valkeahko tausta korostaa hienosti hahmo jonka aavemaiset silmät kertovat oitis tarpeeksi kokonaisuudesta mitä hahmoon tulee. Tämä on ehdottomasti näitä asennekansia joissa monilla hienoilla yksityiskohdilla tuodaan todella paljon esille. Yksi niitä tapauksia kun standarikansi toimii paremmin, kuin GOTY kansi, vaikka sekin on todella upea.


7. Castlevania: Symphony of the Night

Alucard on todella erinomainen hahmo ja saatu näyttämään tässäkin kannessa erinomaiselta. Miekka on upea lisä ja tapa jolla hän sitä pitää vain korostaa sitä tyylikyyttä. Hahmon asettelu on täysi osuma hyvin simppelillä tavalla ja erityiset pisteet siitä, miten upea tausta kannessa on. Juurikin sellainen synkkä Castlevania tausta jossa linnassa ja yö pääsevät hienosti esiin. Tämä on niitä tapauksia kun päähenkilön asettelu on ehdottomasti syy miksi kansi toimii niin hyvin, sekä tietysti se että hahmo näyttää niin hienolta.


6. Fahrenheit

Salaperäisyys on isossa osassa tämän kanssa. Veriset kädet ja enigmaattiset kuviot taustalla. Fahrenheitin tapauksessa kokonaisuus toimii niin hyvin, koska siitä ei täysin ota selvää, varsinkaan jos peliä ei ole aiemmin pelannut. Värimaailma on todella hienosti valittu ja veriset kuviot ja sävytteet toimivat todella hyvin puhumattakaan hahmoa keskellä jonka asetelma korostaa vielä enemmän tämän mysteeriasetelmaa josta peli sitten todella alkaa.


5. Joe Dever's Lone Wolf

Sudenpäälogo tummalla taustalla, se vain toimii. Kovin paljoa enempää sanottavaa siitä nyt ei keksi, mutta se on omiaan korostamaan sitä, miten paljon kannesta voikaan saada irti, vaikka siinä olisikin pelkästään suht simppeli logo. Tämän pelin tapauksessa, se todellakin toimii.


4. Batman: Enemy Within

Tämä on niitä tapauksia kun todella tuttu, legendaarinen Lepakkomiehen merkki on pääfocus koko kannessa. Tällä kertaa tausta ei ole valkea, vaan hyvin tumma ja logossa itsessäänkin on varsin paljon yksityiskohtia kaupungin muodossa. Hahmoja kannessa ei ole, mutta tämä on juurikin oikea tapa rikastaa ykköspelin ideaa ja tehdä siitä merkittävästi synkempi.


3. Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Tämä on yksi näitä todellisia asenne kansia jossa pääfocus on päähahmossa, Dantessa. Danten asettelussa on todellista coolia badass asennetta kun hän seisoo paikoillaan, miekka olalla ja katse suunnattua yläviistoon. Tähänä olisi voitu valita vieläkin parempi asetelma, mutta tämä on ehdottomasti toimiva tämän hahmon tapauksessa eikä se ole suoraan samanlainen kuin parissa edeltäjässä. Taustaväritys toimii mutta kyllä tämä on niitä tapauksia kun kaikki pääpaino on ehdottomasti päähenkillössä, ansaitusti ja toimivasti.


2. Final Fantasy VIII

Final Fantasy peleissä on monesti ollut todella onnistuneita kansikuvia. Usein täysin valkea tausta, kuten nytkin ja ajatuksia herättävä kuva-asetelma. Jostakin syystä tämä on se kaikkein toimivin sillä se tuo viitteitä siitä mitä pelissä on luvassa, mutta samalla aikaa se jättää arvailtavaa. Squall on todella hyvä hahmo ja yksi niitä harvoja joka pääsee tässä klassisessa mielessä selvästi esiin kannessa. Värimaailma on onnistunut ja tämä on ehdottomasti yksi parhaita Final Fantasy tyylisiä kansia.


1. Kingdom Hearts III

Täyttä laatua ja Kingdom Hearts tunnelmaa. Tämä on niitä kansia joihin on tuotu todella paljon kaikkea, mutta se on kaikki tehty erittäin hienosti sillä omalla tyylillään, laadukkaalla piirrosjäljellä ja upealla asettelulla. Kingdom Hearts peleissä on aina ollut todella upeat kansikuvat ja tämä perusversion variaatio on ehdottomasti pääpeleistä paras, kun ei huomioida monia kokoelmia. Tässä on paljon kaikkea, mutta juurikin sillä oikealla värikkäällä tyylillä, erinomaisella asettelulla ja hienolla kokonaisvaikutelmalla.