Koska itse otan vain yhden per pelisarja niin aika monet hyvät pelit putoavat pois. Siksi onkin hyvä hetki näyttää, miten jotkut sarjat helposti dominoivat kokonaisuutta, jos sääntöjä ei olisi.

 

 

 

Kaikki pelit jotka ovat jo tulleet mainituiksi listauksessa ovat pois suljettuja, nämä ovat niitä jotka olisivat tulleet mukaan listaukseen jos rajoitteita ei olisi ollut. Järjestyksestä on vaikea sanoa.

Pointtina nyt on lähinnä demonstroida se miten selkeästi tietyt pelisarjat voivat dominoida listausta ja miksi itse todellakin tykkään rajoittaa siten, että pelisarjasta mukaan otetaan vain se paras.

 




24. Dishonored 2

Hyvin pitkälti samaa kauraa kuin edellinenkin peli, mutta tämä on moninpaikoin haastavampi ja isompi. Pelattavia hahmoja on kaksi ja Emily tuo mukanaan omat jipponsa. Ei merkittävästi ensimmäistä huonompi, pääasiassa vain haastavampi ja usealla tavalla monipuolisempi.


23. Kingdom Hearts: Chain of Memories

Kingdom Hearts vertailussa tämä peli nyt ei pitkälle pötki, mutta yleisellä tasolla kyseessä on varsin hyvä peli omanlaisellaan kortteihin perustuvalla pelattavuudellaan.


22. Final Fantasy IV: After Years

Pelattava ei tässä pelissä ainakaan lopu ja muutamat asiat joita alkuperäisessä jäi kaipaamaan, ovat täällä tällä kertaa, mutta samalla pistää mietityttämään että kun edeltäjässä oli ääninäyttelyä, niin miksi ei tässä.


21. Final Fantasy IV

Kolmanneksi paras Final Fantasy. Tarjoaa juurikin sitä mitä pelisarjalta oikeasti haluaa. Hahmot ovat hyvin tehtyjä ja monipuolisia, roistohahmo on fantastinen ja tarina on edelleen yksi koko pelisarjan parhaista. Toiminta on kuitenkin se missä peli iskee, suoraan sinne pelisarjan kulta-ajalle.


20. Lord of the Rings: Return of the King

Perustoimintaa eikä oikein muuta, mutta se perustoiminta on vain todella, todella hauskaa, varsinkin jos mukana on toinen pelaaja. Haastava pelihän tämä on, mutta elokuvasarjan suurena fanina, tämä peli oli pakko läpäistä. Tosin eihän se aikanaan siihen jäänyt, tätä pelattiin ja paljon.


19. BUZZ: Dinojengi

Sanoisin että Monsterit voittavat Dinot niissä kokemuksissa, sillä Liftaa kyytiin ja Joustoralli ovat todella hyviä minipelejä, elleivät jopa yksiä koko pelisarjan parhaita. Muutenkin Dinot on todella hyvä paketti kokonaisuudessaan.


18. Mass Effect 3

Loppuviimeksi oli erittäin vaikeaa valita kumpi Massa Efekti nousee listalle ja kolmonen hävisi todella niukasti. Siis tässä pelissä on paljon sellaisia juttuja jotka on tehty niin paljon paremmin kuin edeltäjässä, osa ihan pelattavuudessa ja osa tunnelmassa ylipäätään, mutta kyllähän se lopetus helpottaa valintaa.


17. Max Payne

Toinen Maksimi Paine on monella tavalla se peli josta pelisarjan muista, sillä satuin pelaamaan sitä ensin. Kyllähän tässä ensimmäisessä on paljon sellaisia asioita joita kakkosessa ei ole, mutta ei se puhtaassa tarinallisuudessaan ja syvyydessään voita tarinan toista puolta jossa kaikki saavuttaa lakipisteensä.


16. Ratchet & Clank: Crack in Time

Yhtenä päivänä valitsen Ratchet & Clank 3:n ja toisina tämän. Crack in Time on monella tavalla kiiltävämpi ja hiotumpi, mutta samalla aikaa se ei ole merkittävästi erilainen tai parempi. Kummassakin pelissä on RYNO ja kummaskin on Dr. Nefarious ja Kapteeni Quark. Vaikea valinta, koska aikalailla samalla viivalla ollaan.


15. Batman: Telltale series

Enemy Within tekee asiat erilailla eikä siinä ole samaa voimaa mitä tässä ensimmäisessä kaudessa. Tällä kaudella nimittäin on enemmän kuin mahtava Kaksinaama tarinakaari ja todella hyvin tehty Kissanainen tarinakaari. Näillä kahdella päästään jo todella pitkälle, mutta kakkoskaudella kaikki tuntuu menevän vielä pidemmälle, kun kuvaan astuu lisää porukkaa, eikä siinä ole lady Arkhamin kaltaista katastrofia.


14. Dragon Age: Inquistion

Heti sanotaan että päähahmon ääninäyttely ja vähän toiminnallisempi taistelu ovat isoja tekijöitä tämän pelin eduksi. Tosin ensimmäisessä ovat mukana pelattavina hahmoina sekä Morrigan että Leliana, unohtamatta Alistaria ja pelaajan koiraa. Monella tavalla samalla viivalla ollaan, mutta Origins onnistuu niukasti kokonaisuutena olemaan parempi. Osa syynä se pääroisto joka Inkvisitiossa on umpisurkea.


13. Ninja Gaiden Sigma

Itse tykkään kakkosesta enemmän juurikin sen viholliskattauksen takia. Zedonius, Volf, Elizebeth, Genshin ja Vazdah ovat aivan omaa luokkaansa, varsinkin kun ykkösessä ei ole oikeastaan muuta kuin Doku. Niin ja toiminta on mielekkäämpää jatko-osassa.


12. Resident Evil 6

Kyllähän se RE4 on ylivoimainen, mutta ei RE6 oli mitenkään huono, sillä itse pidän tästä aivan suunnattomasti, juurikin siksi, että se ottaa toiminnallisessa mielessä monta askelta oikeaan suuntaan. Toiminta on sulavampaa, nopeampaa, näyttävämpää ja vetää todella mukaansa. Mercenaries on myös isompi ja tarjoaa paljon tekemistä, vaikka Albert Wesker puuttuukin ja se on yksi niitä pisteitä edeltäjälle.


11. Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Kingdom Hearts pelit ottavat oitis tilaa itselleen jos mahdollista. Birth By Sleep on tarinallisesti upea kokonaisuus ja kolme pelattavaa hahmoa tarjoaa valtavasti tekemistä. Toiminta on todella upeaa ja muutenkin tässä pelissä on kaikki kohdallaan ja vielä erilaisella tavalla kuin pääsarjan peleissä.


10. Spyro 2: Gateway to Glimmer

Vaikka Spyro 2 ei olekaan niin hyvä kuin kolmonen, niin faktahah on se, että kyseessä on silti yksi PS1:n parhaita pelejä ja se nousee helposti parhaiden pelien joukkoon.


9. Uncharted 2: Among Thieves

Monien mielestä se paras Kartoittamaton, itselleni se on ensimmäinen hankkimani PS3 peli, mutta samalla täytyy sanoa että vaikka nostaisin tämän ehdottomasti parhaiden pelien joukkoon, niin kyllähän ne jatko-osat monella tavalla pistävät paremmaksi toiminnassa ja tarinassa.


8. Devil May Cry

Ensimmäinen Devil May Cry on fantastinen peli sillä toiminnassa se on todellinen tien näyttäjä. Dante on hahmona legendaarinen ja muutenkin kokonaisuus on laatua alusta loppuun asti. Kolmonen nyt vain sattuu nostamaan toiminnan aivan uudelle tasolle, puhumattakaan paremmasta pomoviholliskattauksesta.


7. Red Dead Redemption 2

Tämä nyt on näitä tilanteita joissa mielipiteet muuttuvat kokoajan. Yhtenä päivänä ykkönen on se parempi mutta sitten toisena päivänä tykkään kakkosesta enemmän. Kyseessä on siis kaksi todella erilaista peliä, kakkonen on kaikin tavoin isompi ja realistisempi ja jotenkin olen alkanut tykästyä Arthur Morganiin enemmän kuin John Marstoniin.


6. Sly 2: Konnakopla

Kyllähän se nyt loppuviimeksi on kolmonen joka on parempi, muutamien asioiden takia. Muutama parempi pomotaistelu ja merirosvominipeli. Mutta laadullisesti kakkonen ja kolmonen ovat pitkälti samoilla viivoilla.


5. Batman: Arkham City

City ja Knight ovat todella lähekkäin siinä kuinka tasa-arvoisia kaksi peliä voikaan olla. Knightissa on paljon enemmän itseään toistavaa tekemistä ja aivan liikaa Lepakkoautoa. Mutta monet asiat saavat tyydyttävän päätöksen ja pääroisto on paljon parempi. City on kuitenkin toiminnassa jotenkin parempi ja Kissanaisella pääsee DLC sisällöllä vapaasti leikkimään pitkin kaupunkia.


4. Middle-Earth: Shadow of Mordor

Shadow of War on jokaisella tavalla isompi, mutta ei välttämättä parempi. Toiminta on jotenkin parempaa tässä pelissä, osittain sen yksinkertaisuuden ja helppouden ansiosta eikä aseissa ja varusteissa tarvitse arpoa että onko se paras ja hienoin käytössä. Mutta tarinallisesti War ottaa kuitenkin niin selvän yliotteen, että se voittaa.


3. Uncharted 3: Drake's Deception

Lähitaistelussa ei ole kolmannen Kartoittamattoman voittanutta. Monella tavalla tuntuu että tämä peli hioi kaikki osat pelisarjaa huippuunsa, mitä tulee pelattavuuteen. Mutta silti, neljäs peli tekee saman tarinan ja hahmojen suhteen. Mutta kyllä Drake's Deception on PS3:n trilogiasta se paras.


2. Final Fantasy VII

Final Fantasy sarjassa seiska on se mikä todella tutustutti minut sarjaan ja sen hienouksiin ja Sephiroth on edelleen yksi parhaita videopeliroistoja koskaan. Jos FF sarjassa Golbez on kuin Darth Vader ja Kefka kuin Jokeri, niin Sephiroth on kuin Bane, mutta vähemmällä raa'alla voimalla ja enemmällä ylivertaisella taidolla. Tosin, kyllä se kasin Squall on lähempänä Batmania kuin Cloud ja yksi syy miksi kasi vain nappaa paljon paremmin. Niin ja tarina on kasissa parempi isossa kokonaisuudessa.


1. Kingdom Hearts

Ensimmäinen Valtakunta Sydämet on legendaarinen kokonaisuus koska siinä on niin paljon loistavia ja ikimuistoisia kohtauksia. Monta Disney pahista voitettavana, monta FF hahmoa kohdattavana ja kaiken taustalla todella kiinnostava tarina ja fantastinen pelattavuus. Mutta sitten tulee kakkonen ja pistää parilla tavalla paremmaksi. Siis kyllähän tämä ykkönen on parilla tavalla parempi, kun kakkosessa vähän tarpeettomasti kierrätetään paria maailmaa, mutta loppuhuipennuksia verrattaessa, kakkonen lopulta ottaa voiton. 

Mutta mikä käykään kun kolmonen ilmestyy. Tämä lista ainakin kokee muutoksia koska vain yksi Kingdom Hearts mahtuu parhaiden pelien listalle.