Mitä pidemmälle tälläisessä listauksessa menee, sitä vaikeampaa se tulee olemaan, kun yrittää pitää yhtenäisyyden. Pari erityisen hyvää peliä kun voi sekoittaa kaiken välittömästi. Puhumattakaan että monet pelit ovat hyvin pitkälti samalla viivalla tasollisesti.

 

 

 

Lyhyt sääntökertaus:

 

Vain yksi peli sarjasta ja yhdestä genrestä kyseisessä sarjassa

Vain pelejä joita olen itse pelannut   

Ei kokoelmia, vain yksittäiset pelit

 


KUNNIAMAININTOJA

 

Ei se vielä tähän lopu...

 

League of Legends

Marvel's Avengers

Alienation

Cyberpunk 2077

Smite

 
100. Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast

​Vähän ajan kuluttama, mutta yllättävän hyvä varsinkin sen jälkeen kun saa käsiinsä valomiekan. Ensimmäisen persoonan räiskintänä ihan kivaa touhua, mutta tuplasti parempaa valosapelilla, oli sitten kyse ensimmäisestä tai kolmannesta persoonasta.


99. LEGO Star Wars

Kaikista LEGO peleistä, Star Wars on ehdottomasti se oma suosikkini ja vieläpä se ihan ensimmäinen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä peli tarjoaa juurikin sellaista rentoa menoa joka toimii ja tuo mieleen ne LEGO leikit, juurikin Star Wars legoilla. Jokaisella on varmaan oma suosikkinsa LEGO pelien joukossa ja ideahan ei niissä paljoa eroa, mutta tämä on se minkä kautta tämä huvittava kokonaisuus tuli tutuksi.


98. Alien vs Predator: Extinction

Ihminen, alieni vai predatori. Riippumatta omasta valinnasta, luvassa on todella haastava ja laaja kampanja kun jokaisella kolmesta on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.


97. Warhammer End Times: Vermintide

Tämä tai Vermintide 2, itselläni ei ole selvää erotusta siitä kumpi näistä kahdesta pelistä on siis ihan oikeasti parempi, sillä molemmat tarjoavat samanlaista upealla tyylillä tehtyä toimintaa joka on ehkä varsin itseääntoistavaa, mutta jossa on juurikin sitä jotakin. Tämä on kuin Left 4 Dead, mutta ratkaisevilla tavoilla parempi, merkittävästi.


96. Kultapossu ja Leo Leijona: Sateenkaarivarkaat

Että voi lapsille tehty peli olla hauska. Tästä on niin hyvät muistot ja vaikka tämä ei nykyään olisikaan ehkä se puoleensavetävin peli, niin kyllä sitä muistelee lämmöllä.


95. Jungle Book

Yksi erityisen hyvä Disney peli jossa pelaaja saa varsin vapaasti kiipeillä ja hyppiä ympäri kenttää jossa on pituutta ja korkeutta. Osa kentistä on paljon suoraviivaisempia, mutta kokonaisuutena ihan ok elokuvasta on onnistuttu tekemään huomattavasti parempi peli.


94. Hitman: Absolution

Kaikista Hitman peleistä, vasta Absolution todella tuntui oikeasti mielekkäältä. Peli on todella haastava, jos sen antaa olla. Peli on todella mielekäs räiskintä, jos niin valitsee mutta tyylillisesti, se on jokaisessa tapauksessa todella hyvin tehty ja tarjoaa pelaajalle paljon vaihtoehtoja.


93. Worms: World Party

Kaikista Worms peleistä voi olla vaikeaa erotella sitä omaa suosikkia mutta itselläni se on World Party koska se tuntuu kaikkein laajimmalta ja rikkaimmalta kokonaisuudelta ilman että tuntuu liian erilaiselta siihen klassiseen tyyliin nähden. Aseita on aivan valtavasti ja toiminta on juurikin sitä todellista Worms tyyliä. Valinta voisi olla myös Revolutions.


92. Primal

Yllättävän hauska kokonaisuus kahdella todella hyvällä pelihahmolla ja rikkaalla mytologialla johon mahtuu paljon sisältöä. Ajoittain todella turhauttava, mutta monesti todella mielekäs kokonaisuus jossa pelattavuus on varsin toimiva oman aikansa tuotteelle.


91. BloodRayne

Vampyyrimättöä todella mielekkäällä toimintaoteella. Haastavaa mutta myös todella palkitsevaa ja ennen kaikkea näyttävää hidastuksineen ja verisine taisteluineen. Puhumattakaan että Rayne on erinomainen pelihahmo.


90. Metal Gear Rising: Revengeance

Näyttävyys ja toiminta ovat pääosassa tässä korkeaoktaanisessa ja vauhdikkaassa toimintaspektaakkelissa. Vihollisten silpominen on näyttävää peli muutenkin erittäin mielekäs kokonaisuus ja paketissa on pitkälti kaikki ne perusasiat kunnossa, vaikka tarina vähän prakaakin.


89. Incredible Adventures of Van Helsing

Tyylikäs kokonaisuus erittäin hyvällä päähenkilöllä ja apuhahmolla. Pääroisto on aika heikko esitys mutta kokonaisuutena peli tarjoaa varsin paljon tehtävää, kerättää, kehitettävää ym. Ajoittain tuntuu että pelissä on liikaa kaikkea mutta hyvä kokonaisuus joka tapauksessa.


88. Infamous: Second Son

Pahamaineinen on sellainen pelisarja joka kehittynyt juurikin oikeilla tavoilla ja Second Son on sarjasta se paras osa sillä se toimii monella tavalla juuri kuin ensimmäinenkin, mutta voimia on enemmän ja muutenkin liikkuminen on nopeampaa.


87. Plants vs Zombies

Veikeä ja simppeli peli joka edetessään paisuu todella valtaviin mittasuhteisiin pelkästään hurjan variaationsa vuoksi. Tässä on todellakin sellainen peli joka toimii ja jollaisia ei montaa ole.


86. Shadow Warrior

Näyttävää, hurmeista ja hurttia menoa jossa ei ole pulaa erilaista aseista, viittauksista ja huumorista. Räiskintäpelien joukossa yllättävän onnistunut tapaus. Onnistuu olemaan näyttävä, mielekäs ja huvittava. Lisäksi miekan käyttö tuo juurikin sopivaa omaa vivahdetta toimintaan.


85. Super Mario Bros.

NES klassikko sanan varsinaisessa merkityksessä. Oman aikansa parhaita pelejä ja yksi todellisia videopelien pioneereja. Ei näytä kovinkaan kummoiselta nykyään, mutta kun vertaa oman aikansa tuotoksiin, tämä on sitä parasta tasoa.


84. Grand Kingdom

Monesti sitä unohtaa miten paljon iloa tietyistä peleistä saakaan. Tämä on juurikin sellainen tapaus joka helposti jää sivuun, mutta jonka monipuolinen pelattavuus ja oikeilla tavoilla hienoksi tehty kokonaisuus todellakin vievät mukanaan pitkiksikin aijoiksi.


83. Horizon Zero Dawn

Hivenen yliarvostettu, mutta silti hyvä peli jossa tekemistä on todella paljon, mutta siitä on myös tehty varsin selkeää. Yleinen tunnelma on erittäin hyvä alkeellisen kulttuurin ja kehittyneiden robottidinosaurusten kohdatessa. Tämän lisäksi peli osaa poimia ne monet parhaimmat ideat muista peleistä ja koota ne mielekkääksi paketiksi.


82. Shovel Knight

Oikeanlainen paluu nostalgiseen NES-SNES aikaan moderneilla tempuilla. Peli on haastava, ei epäreilu, oikeilla tavoilla ja kokonaisuutena varsin laaja ja rikas. Pelattavaa on runsaasti ja sitä kautta pelin parissa viihtyy aika hyvin aika pitkään. Sen lisäksi pelissä on juurikin oikeanlainen rennon humoristinen ote joka alkaa päähahmon asevalinnasta.


81. Tarzan

Ykköspleikkarin Tarzan on ehdottomasti yksi niitä Disney pelejä joita tuli pelattua todella paljon ja joka onnistui poikkeuksellisen hyvin nousemaan elokuvan tasolle laadussaan. Vaikka peli onkin kärsinyt ajan hampaissa, niin kyseessä on silti yksi parhaita, ellei paras, Disney peli koskaan.


80. X-Men Origins: Wolverine

Vaikka tämä pitääkin sisällään pari todella rumaa juonikatastrofia niin se missä tämä peli ottaa todella varman otteen elokuvan kulkusista on siinä raa'assa eläimellisessä tyylissä jonka kautta Wolverine todellakin on sitä, mitä hänen kuuluukin olla. Tämä peli on täynnä veristä toimintaa ja Hugh Jackman vastaa Wolverinen ulkoisesta olemuksesta ja äänestä. Tämä on yksi niitä tapauksia kun peli on ylivoimaisesti parempi kuin elokuva. Mutta vihjailu Painajaisesta on lähellä rienausta.


79. Divinity II: Developer's Cut (Ego Draconis & Flame of Vengeance)

Peli josta haluaisin pitää vielä enemmän, mutta joka todella monella tavalla jättää aivan liikaa parantamisenvaraa. Idea on loistava, toiminta varsin mielekästä ja vaikka monet ulkoiset ja varsinkin pelilliset ratkaisut voisivat olla parempiakin, niin kyllä tällä pelillä on puolensa. Sanoisin että se on samalla tavalla mielekästä kuin vaikkapa Dragon's Dogma, mutta kaipaisi vähän erilailla paranetelua.


78. Transformers

Niitä pelejä joissa aika näkyy ohjattavuudessa mutta jossa tunnelma on kohdillaan. Toiminnassa on haastetta mutta myös asennetta. Varusteita on paljon ja löydettävää on paljon. Maailmoissa on vaihtelua ja laajuutta mutta kyllä sen todellisen mielekkyyden tuovat ne tutut transformerit kuten Optimus Prime, Megatron sekä Unicron.