Mitä pidemmälle tälläisessä listauksessa menee, sitä vaikeampaa se tulee olemaan, kun yrittää pitää yhtenäisyyden. Pari erityisen hyvää peliä kun voi sekoittaa kaiken välittömästi. Puhumattakaan että monet pelit ovat hyvin pitkälti samalla viivalla tasollisesti.

 

 

 

Lyhyt sääntökertaus:

 

Vain yksi peli sarjasta ja yhdestä genrestä kyseisessä sarjassa

Vain pelejä joita olen itse pelannut   

Ei kokoelmia, vain yksittäiset pelit

 


KUNNIAMAININTOJA

 

Ei se vielä tähän lopu...

 

League of Legends

A Way Out

Alienation

Valkyria Chronicles

Smite

 
100. That's You

Viimeaikojen hauskimpia party pelejä mitä on tullut pelattua. Vaatii tosin hyvän porukan jotta tästä saa irti oikeasti yhtään mitään. Siitäkin huolimatta kokonaisuutena peli toimii erittäin hyvin juuri siksi, koska sen kanssa voi vetää kaiken lekkeriksi jos siltä tuntuu. Tosin voihan siinä pyrkiä myös vähän kilpailullisempaankin menoon, mutta hauskuutta se ei saisi rajoittaa. 


99. Kultapossu ja Leo Leijona: Sateenkaarivarkaat

Että voi lapsille tehty peli olla hauska. Tästä on niin hyvät muistot ja vaikka tämä ei nykyään olisikaan ehkä se puoleensavetävin peli, niin kyllä sitä muistelee lämmöllä.


98. Transformers

Niitä pelejä joissa aika näkyy ohjattavuudessa mutta jossa tunnelma on kohdillaan. Toiminnassa on haastetta mutta myös asennetta. Varusteita on paljon ja löydettävää on paljon. Maailmoissa on vaihtelua ja laajuutta mutta kyllä sen todellisen mielekkyyden tuovat ne tutut transformerit kuten Optimus Prime, Megatron sekä Unicron.


97. Warhammer End Times: Vermintide

Tämä tai Vermintide 2, itselläni ei ole selvää erotusta siitä kumpi näistä kahdesta pelistä on siis ihan oikeasti parempi, sillä molemmat tarjoavat samanlaista upealla tyylillä tehtyä toimintaa joka on ehkä varsin itseääntoistavaa, mutta jossa on juurikin sitä jotakin. Tämä on kuin Left 4 Dead, mutta ratkaisevilla tavoilla parempi, merkittävästi.


96. Primal

Yllättävän hauska kokonaisuus kahdella todella hyvällä pelihahmolla ja rikkaalla mytologialla johon mahtuu paljon sisältöä. Ajoittain todella turhauttava, mutta monesti todella mielekäs kokonaisuus jossa pelattavuus on varsin toimiva oman aikansa tuotteelle.


95. Jungle Book

Yksi erityisen hyvä Disney peli jossa pelaaja saa varsin vapaasti kiipeillä ja hyppiä ympäri kenttää jossa on pituutta ja korkeutta. Osa kentistä on paljon suoraviivaisempia, mutta kokonaisuutena ihan ok elokuvasta on onnistuttu tekemään huomattavasti parempi peli.


94. LEGO Star Wars

Kaikista LEGO peleistä, Star Wars on ehdottomasti se oma suosikkini ja vieläpä se ihan ensimmäinen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä peli tarjoaa juurikin sellaista rentoa menoa joka toimii ja tuo mieleen ne LEGO leikit, juurikin Star Wars legoilla. Jokaisella on varmaan oma suosikkinsa LEGO pelien joukossa ja ideahan ei niissä paljoa eroa, mutta tämä on se minkä kautta tämä huvittava kokonaisuus tuli tutuksi.


93. Horizon Zero Dawn

Hivenen yliarvostettu, mutta silti hyvä peli jossa tekemistä on todella paljon, mutta siitä on myös tehty varsin selkeää. Yleinen tunnelma on erittäin hyvä alkeellisen kulttuurin ja kehittyneiden robottidinosaurusten kohdatessa. Tämän lisäksi peli osaa poimia ne monet parhaimmat ideat muista peleistä ja koota ne mielekkääksi paketiksi.


92. Tarzan

Ykköspleikkarin Tarzan on ehdottomasti yksi niitä Disney pelejä joita tuli pelattua todella paljon ja joka onnistui poikkeuksellisen hyvin nousemaan elokuvan tasolle laadussaan. Vaikka peli onkin kärsinyt ajan hampaissa, niin kyseessä on silti yksi parhaita, ellei paras, Disney peli koskaan.


91. Metal Gear Rising: Revengeance

Näyttävyys ja toiminta ovat pääosassa tässä korkeaoktaanisessa ja vauhdikkaassa toimintaspektaakkelissa. Vihollisten silpominen on näyttävää peli muutenkin erittäin mielekäs kokonaisuus ja paketissa on pitkälti kaikki ne perusasiat kunnossa, vaikka tarina vähän prakaakin.


90. Worms: World Party

Kaikista Worms peleistä voi olla vaikeaa erotella sitä omaa suosikkia mutta itselläni se on World Party koska se tuntuu kaikkein laajimmalta ja rikkaimmalta kokonaisuudelta ilman että tuntuu liian erilaiselta siihen klassiseen tyyliin nähden. Aseita on aivan valtavasti ja toiminta on juurikin sitä todellista Worms tyyliä. Valinta voisi olla myös Revolutions.


89. Joe Dever's Lone Wolf

Yllättävän hyvä ja monipuolinen toimintapeli jonka kirjamainen tyyli on tavallaan luotaantyöntävä, mutta myös täynnä todellista pöytäroolipelimäistä tunnelmaa ja tietty taiteellista otetta joka onnistuu kuitenkin myös tarjoamaan varsin mielekästä pelattavaa.


88. Infamous: Second Son

Pahamaineinen on sellainen pelisarja joka kehittynyt juurikin oikeilla tavoilla ja Second Son on sarjasta se paras osa sillä se toimii monella tavalla juuri kuin ensimmäinenkin, mutta voimia on enemmän ja muutenkin liikkuminen on nopeampaa.


87. Borderlands 2

Omalaatuinen omalaatuisella huumorilla, uskomattoman hyvällä graafisella ulkoasulla ja tuhottomalla määrällä pelattavaa. Erilaisia hahmoja on paljon, ammuttavaa on paljon ja kerättävää on paljon. Mutta eniten tässä pelissä on aseita. Ja omalaatuista huumoria joka on välillä todella hauskaa ja välllä kiusallista.


86. Shadow Warrior

Näyttävää, hurmeista ja hurttia menoa jossa ei ole pulaa erilaista aseista, viittauksista ja huumorista. Räiskintäpelien joukossa yllättävän onnistunut tapaus. Onnistuu olemaan näyttävä, mielekäs ja huvittava. Lisäksi miekan käyttö tuo juurikin sopivaa omaa vivahdetta toimintaan.


85. BloodRayne

Hyvin vaikea sanoa että olisko se paras nyt sitten tämä, vai BloodRayne 2, sillä todella samoissa mennään. Kakkonen on enemmän lähitaistelu kun taas tämä ammuskelua, mutta ero on erittäin pieni siinä laadussa ja lopulta siinä omassa valinnassa paremmaksi peliksi. Vampyyrimättöä todella mielekkäällä toimintaoteella. Haastavaa mutta myös todella palkitsevaa ja ennen kaikkea näyttävää hidastuksineen ja verisine taisteluineen. Puhumattakaan että Rayne on erinomainen pelihahmo. 


84. Grand Kingdom

Monesti sitä unohtaa miten paljon iloa tietyistä peleistä saakaan. Tämä on juurikin sellainen tapaus joka helposti jää sivuun, mutta jonka monipuolinen pelattavuus ja oikeilla tavoilla hienoksi tehty kokonaisuus todellakin vievät mukanaan pitkiksikin aijoiksi.


83. Super Mario Bros.

NES klassikko sanan varsinaisessa merkityksessä. Oman aikansa parhaita pelejä ja yksi todellisia videopelien pioneereja. Ei näytä kovinkaan kummoiselta nykyään, mutta kun vertaa oman aikansa tuotoksiin, tämä on sitä parasta tasoa.


82. Shovel Knight

Oikeanlainen paluu nostalgiseen NES-SNES aikaan moderneilla tempuilla. Peli on haastava, ei epäreilu, oikeilla tavoilla ja kokonaisuutena varsin laaja ja rikas. Pelattavaa on runsaasti ja sitä kautta pelin parissa viihtyy aika hyvin aika pitkään. Sen lisäksi pelissä on juurikin oikeanlainen rennon humoristinen ote joka alkaa päähahmon asevalinnasta.


81. X-Men Origins: Wolverine

Vaikka tämä pitääkin sisällään pari todella rumaa juonikatastrofia niin se missä tämä peli ottaa todella varman otteen elokuvan kulkusista on siinä raa'assa eläimellisessä tyylissä jonka kautta Wolverine todellakin on sitä, mitä hänen kuuluukin olla. Tämä peli on täynnä veristä toimintaa ja Hugh Jackman vastaa Wolverinen ulkoisesta olemuksesta ja äänestä. Tämä on yksi niitä tapauksia kun peli on ylivoimaisesti parempi kuin elokuva. Mutta vihjailu Painajaisesta on lähellä rienausta.


80. Detroit: Become Human

Quantic Dream on iskee jälleen kerran. Detroit: Become Human on todella monipuolinen peli. Kolme pelattavaa hahmoa tuo tarinaan kolme eri puolta ja sitä kautta runsaasti vaihtelua, puhumattakaan siitä, että pelaajan tekemiset tai tekemättäjättämiset kaikki vievät tarinaan tiettyyn suuntaan. Pelihahmot voivat kuolla, mutta tarinan täytyy jatkua. Kokonaisuus onnistuu todella hienosti tuomaan mukaan vapautta valmiiksi kirjoittettuun tarinaan.


79. Divinity II: Developer's Cut (Ego Draconis & Flame of Vengeance)

Peli josta haluaisin pitää vielä enemmän, mutta joka todella monella tavalla jättää aivan liikaa parantamisenvaraa. Idea on loistava, toiminta varsin mielekästä ja vaikka monet ulkoiset ja varsinkin pelilliset ratkaisut voisivat olla parempiakin, niin kyllä tällä pelillä on puolensa. Sanoisin että se on samalla tavalla mielekästä kuin vaikkapa Dragon's Dogma, mutta kaipaisi vähän erilailla paranetelua.


78. Van Helsing

Tämä on niitä pelejä joita saa aina puolustella ja ymmärrän kyllä miksi monet eivät ymmärrä miksi otan tämän mukaan. Syynä on kuitenkin se, että vaikka tämä peli on huonosti toteutettu Devil May Cry, niin se onnistuu silti tarjoamaan todella paljon toimintaa ja juurikin sitä tunnelmaa, mitä elokuvakin tarjosi. Tässä pelissä pääsee tekemään sitä, mitä elokuvan jälkeen kaipasikin. Harvemmin suhteellisen heikosta pelistä pystyy nauttimaan näinkin paljon.