Mitä pidemmälle tälläisessä listauksessa menee, sitä vaikeampaa se tulee olemaan, kun yrittää pitää yhtenäisyyden. Pari erityisen hyvää peliä kun voi sekoittaa kaiken välittömästi. Puhumattakaan että monet pelit ovat hyvin pitkälti samalla viivalla tasollisesti.

 

 

 

Lyhyt sääntökertaus:

 

Vain yksi peli sarjasta ja yhdestä genrestä kyseisessä sarjassa

Vain pelejä joita olen itse pelannut   

Ei kokoelmia, vain yksittäiset pelit

 


KUNNIAMAININTOJA

 

Ei se vielä tähän lopu...

 

Dragon: The Game

Alienation

Burnout 3: Takedown

Wild Guns

That's You

 
100. Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast

​Vähän ajan kuluttama, mutta yllättävän hyvä varsinkin sen jälkeen kun saa käsiinsä valomiekan. Ensimmäisen persoonan räiskintänä ihan kivaa touhua, mutta tuplasti parempaa valosapelilla, oli sitten kyse ensimmäisestä tai kolmannesta persoonasta.


99. LEGO Star Wars

Kaikista LEGO peleistä, Star Wars on ehdottomasti se oma suosikkini ja vieläpä se ihan ensimmäinen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä peli tarjoaa juurikin sellaista rentoa menoa joka toimii ja tuo mieleen ne LEGO leikit, juurikin Star Wars legoilla. Jokaisella on varmaan oma suosikkinsa LEGO pelien joukossa ja ideahan ei niissä paljoa eroa, mutta tämä on se minkä kautta tämä huvittava kokonaisuus tuli tutuksi.


98. Alien vs Predator: Extinction

Ihminen, alieni vai predatori. Riippumatta omasta valinnasta, luvassa on todella haastava ja laaja kampanja kun jokaisella kolmesta on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.


97. Sparkle 2

Yllättävän koukuttava ja oikealla tavalla monipuolistettu pulmapeli jossa pallojono etenee ja pelaaja tyhjentää sitä. Mitä muuta voisi sanoa, tämä vain toimii ajanvietteenä erittäin hyvin.


96. Kultapossu ja Leo Leijona: Sateenkaarivarkaat

Että voi lapsille tehty peli olla hauska. Tästä on niin hyvät muistot ja vaikka tämä ei nykyään olisikaan ehkä se puoleensavetävin peli, niin kyllä sitä muistelee lämmöllä.


95. Quake 3: Revolution

Yksi niitä räiskintäpelejä joista muistaa hyvin ne moninpelit mutta tästä pelistä myös sen varsin kelvollisen kampanjan useamman pelattavan hahmon kanssa. Tunnelmallinen ja mielekäs räiskintä.


94. Hitman: Absolution

Kaikista Hitman peleistä, vasta Absolution todella tuntui oikeasti mielekkäältä. Peli on todella haastava, jos sen antaa olla. Peli on todella mielekäs räiskintä, jos niin valitsee mutta tyylillisesti, se on jokaisessa tapauksessa todella hyvin tehty ja tarjoaa pelaajalle paljon vaihtoehtoja.


93. Saint's Row 3

GTA tyylinen peli, mutta pesäero tulee siitä että tämä pelisarja on pähkähullu. Juuri siksi se tavallaan toimii. Värikäs ulkoasu, hurtti huumori ja sopivan toimiva pelattavuus tekevät tästä varsin hyvän paketin sillä autoilla ajaminen on monesti aika tylsää, kun paljon hullunkurisempiakin tapoja liikkua on. Nelonen olisi myös hyvä valinta.


92. F.E.A.R

Toimintakauhua parhaimmillaan. Pelissä osataan erittäin hyvin yhdistää ensimmäisestä persoonasta kuvattu räiskintä todella karmivaan kauhutunnelmaan, ilman että sorrutaan halpaan säikyttelyyn. Räiskinnässä erityisesti iskee ajanhidastaminen ja verinen, mutta hillitty tunnelma joka erinomaisesti korostaa sitä, miten hyvä peli onkaan kyseessä.


91. BloodRayne

Vampyyrimättöä todella mielekkäällä toimintaoteella. Haastavaa mutta myös todella palkitsevaa ja ennen kaikkea näyttävää hidastuksineen ja verisine taisteluineen. Puhumattakaan että Rayne on erinomainen pelihahmo.


90. Primal

Yllättävän hauska kokonaisuus kahdella todella hyvällä pelihahmolla ja rikkaalla mytologialla johon mahtuu paljon sisältöä. Ajoittain todella turhauttava, mutta monesti todella mielekäs kokonaisuus jossa pelattavuus on varsin toimiva oman aikansa tuotteelle.


89. Incredible Adventures of Van Helsing

Tyylikäs kokonaisuus erittäin hyvällä päähenkilöllä ja apuhahmolla. Pääroisto on aika heikko esitys mutta kokonaisuutena peli tarjoaa varsin paljon tehtävää, kerättää, kehitettävää ym. Ajoittain tuntuu että pelissä on liikaa kaikkea mutta hyvä kokonaisuus joka tapauksessa.


88. Infamous: Second Son

Pahamaineinen on sellainen pelisarja joka kehittynyt juurikin oikeilla tavoilla ja Second Son on sarjasta se paras osa sillä se toimii monella tavalla juuri kuin ensimmäinenkin, mutta voimia on enemmän ja muutenkin liikkuminen on nopeampaa.


87. Marvel's Guardians of the Galaxy

Telltalen ote GoG porukkaan joka on monin paikoin jopa parempi kuin MCU:n vastaava. Huumori on todella onnistunutta ja mukana on todella vahva tarina jossa monia erittäin hyviä valintoja joilla erittäin suuria seurauksia.


86. Metal Gear Rising: Revengeance

Näyttävyys ja toiminta ovat pääosassa tässä korkeaoktaanisessa ja vauhdikkaassa toimintaspektaakkelissa. Vihollisten silpominen on näyttävää peli muutenkin erittäin mielekäs kokonaisuus ja paketissa on pitkälti kaikki ne perusasiat kunnossa, vaikka tarina vähän prakaakin.


85. Spec Ops: The Line

Ulkokuoreltaan tavallisen oloinen kolmannen persoonan räiskintä, joka kuitenkin kertoo uskomattoman hyvän tarinan sodan kauhuista, monin kääntein joita ei välttämättä osaa edes ajatella sen enempää. Tämä peli korostaa että on olemassa raja jota ei pitäisi ylittää ja kaikki mikä sen ympärillä on voi tuntua aivan jokapäiväiseltä sodalta.


84. Jungle Book

Yksi erityisen hyvä Disney peli jossa pelaaja saa varsin vapaasti kiipeillä ja hyppiä ympäri kenttää jossa on pituutta ja korkeutta. Osa kentistä on paljon suoraviivaisempia, mutta kokonaisuutena ihan ok elokuvasta on onnistuttu tekemään huomattavasti parempi peli.


83. Hard West

Tyylikkäällä tavalla sarjakuvamainen ja synkkä tarina villistä lännestä monien erilaisten hahmojen kautta kerrottuna ja pelattavuutena vuoropohjainen toiminnallinen strategia monilla omilla hauskoilla pikku lisillä.


82. Marvel: Ultimate Alliance

Yksi omia suosikkejani PS2 ajalta jolloin usealla pelaajalla pelattiin samalta sohvalta. Marvel hahmojen määrä on valtava ja peli on todella hyvin rakennettu. Muutamat asiat olisi voitu tehdä selvästi paremmin, mutta kokonaisuutena tämä on jäänyt todella positiivisesti mieleen.


81. Hollow Knight

Graafisesti poikkeuksellisen upea kokonaisuus joka sijoittuu ötökkämaailmaan ja sitä kautta onnistuu tuomaan mukanaan varsin paljon veikeää sisältöä. Eniten kuitenkin nappaa se juuri oikealla tavalla tehty äänimaailma ja ulkoasu jota on ilo katsella. Eikä erinomaisesta pelattavuudestakaan mitään haittaa ole.


80. Horizon Zero Dawn

Hivenen yliarvostettu, mutta silti hyvä peli jossa tekemistä on todella paljon, mutta siitä on myös tehty varsin selkeää. Yleinen tunnelma on erittäin hyvä alkeellisen kulttuurin ja kehittyneiden robottidinosaurusten kohdatessa. Tämän lisäksi peli osaa poimia ne monet parhaimmat ideat muista peleistä ja koota ne mielekkääksi paketiksi.


79. Tarzan

Ykköspleikkarin Tarzan on ehdottomasti yksi niitä Disney pelejä joita tuli pelattua todella paljon ja joka onnistui poikkeuksellisen hyvin nousemaan elokuvan tasolle laadussaan. Vaikka peli onkin kärsinyt ajan hampaissa, niin kyseessä on silti yksi parhaita, ellei paras, Disney peli koskaan.


78. Shadow Warrior

Näyttävää, hurmeista ja hurttia menoa jossa ei ole pulaa erilaista aseista, viittauksista ja huumorista. Räiskintäpelien joukossa yllättävän onnistunut tapaus. Onnistuu olemaan näyttävä, mielekäs ja huvittava. Lisäksi miekan käyttö tuo juurikin sopivaa omaa vivahdetta toimintaan.