Batman pelit ovat paljon enemmän kuin vain Arkham sarja ja sitä kautta pomotaisteluiden määrässä ja laadussa on valtavasti vaihtelua pelistä ja genrestä riippuen. Erittäin hyvin lisäksi on paljon erittäin huonoja.

 

 

 

Batman pelien joukossa kaikki aiheeseen liittyvät pelit kelpaavat osaksi vertailua.

Huonoimpien pomotaisteluiden tapauksessa helposti jokin aina unohtuu koska hyvät muistaa paljon helpommin kuin ne huonot.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Pyg - Arkham Knight

Ideallisesti hyvä, mutta ongelmana on se, että tässä on päädytty hieman kikkailun puolelle eikä siinä ole sitten edes onnistuttu erityisen hyvin.

 

Clayface - Gotham Knights

Ei nappaa, sillä tämä on liiankin samantyylinen kuin Arkham Cityssä vastaan tullut taistelu Savinaamaa vastaan. Lähinnä sellainen iso muuttuva mörkö.

 

Riddler - Arkham City

Arvuuttajapomotaistelu on hyvin erikoinen, jopa Batman tasolla. Se on hiiviskelyä niin että pääsee tarpeeksi lähelle itse kohdetta jonka voi sitten nitistää yhdellä liikkeellä.

 




24. Venom Bane - Arkham Origins

Bane on Arkham sarjassa jäänyt aivan liian paljon pelkäksi raakalaiseksi ilman sitä älyllistä puolta. Origins yrittää muuttaa tätä, mutta laatu ei yllä Rocksteadyn tasolle ja Bane on monella tavalla liian luchadoretyylinen ja vähemmän oikeasti tyylikkään uhkaava. Venom versio on sitten pelkkä peto, jota vastaan piileskellään ja meno muuttuu hyvin tylsäksi, mikä on todella suuri sääli. Yksi vilkaisu Enemy Within suuntaan ja siinä näkyy miten Bane tehdään oikein. Tässä oli potentiaalia, mutta taistelua ja hiiviskelyä ei osattu yhdistää.


23. Oswald Cobbelpot - Batman: Telltale series

Mahdollinen loppuhuipennus toiseksi viimeisessä episodissa ja heti täytyy sanoa, että tämä ei toimi juuri millään tavalla. Iso ongelma on siinä että tämä versio Pingviinistä, on melko vähän Pingiviinin tyylinen, ainakin sillä klassisella tavalla ja tuntuu vain yhdeltä QTE tappelulta. Onhan se toimiva systeemi, mutta tämä on niitä tilanteita jossa taistelun asettelu ja rytmitys ei tunnu erityisen toimivalta, saati joukosta erottuvalta. Muuten kuin negatiivisessa mielessä.


22. Clayface - Arkham City

Ylivoimaisesti isoin ongelma tämän pomotaistelun kanssa on se, että tämä on viimeinen pomotaistelu. Sellaisena tämä ei toimi millään. Mukana on paljon muuttujia, mutta tapa jolla Savinaama tässä taistelussa toimii, menee todella yli. Ongelmana on se, että tämä on lopulta liian tylsä taistelu. Iso mölli joka muuttaa muotoaan mutta on lopulta aika tylsän näköinen. Ei toimi loppuhuipennuksena. Sitten on se tarinallinen puoli joka ei tee mitään palveluksia, joten hyvin monella tavalla, tämä on iso pettymys.


21. Joker - NES Batman

Pelissä ei juurikaan pomotaisteluita ole ja Jokeria vastaan käytävä taistelu on juurikin sitä huonomman tasoista NES haastetta. Tämä on vaikea taistelu aivan väärillä tavoilla eikä edes istu isommin elokuvan loppuhuipennukseen. Paljoa vertailukohtia ei tässä pelissä ole, mutta loppuviimeksi, ei tarvitsekaan, sillä huono tämä on joka tapauksessa.


20. Mr. Hammer - Arkham City

Herra Vasara esitellään sen hieman ja toimii tälläisenä järkälemäisenä vihollisena, mutta on loppuviimeksi sellainen aika tyypillinen täytevihollinen, koska aika vähän sisältöä tässä hahmossa on, vaikka taistelussa hieman ideaa onkin. Lopulta iso ongelma on enemmänkin siinä, että tähän olisi voitu laittaa edes jotakin sellaista sisältöä olisi vähän mieleenpainuvampaa.


19. Mad Hatter - Arkham Knight

Suuri ongelma, tämä on nähty ennenkin. Hatuntekijää ei olisi pitänyt olla koko pelissä, koska hahmo oli jo käytetty edellisessä ja tämä versio on lähinnä kikkailua tutuilla ideoilla, mutta ilman mitään oikeasti toimivaa sisältöäö. Tämä on vaihtelua, mutta pomotaistelu mielessä, Mad Hatter ei tarjoa mitään laatua, vaan enemmänkin vanhoja hittejä, mutta ilman mitään koukkua.


18. Lady Arkham - Batman: Telltale Series

Tämäkin on yksi niitä tapauksia kun pomovihollinen ei toimi edes hahmona ja koko asettelu hänen kanssaan on melkoinen huti. Pääasiassa ihan tavanomainen taistelu pelin tasolla, mutta ei vain nappaa isona kokonaisuutena koska hahmo itsessään ei myöskään ole millään tavalla hyvä pääroisto, vaan tuntuu erittäin isolta hudilta, kun ottaa huomioon millainen valikoima roistogalleriassa on.


17. Talia Al Ghul - Gotham Knights

Peli itsessään ei myöskään ole mitenkään hyvä, mutta taistelu itsessään jatkuu aivan liian pitkään, on todella tylsä, hahmo ei ole millään tavalla niitä parempia versioita hahmosta ja kokonaisuudesta tulee nopeasti todella turhauttava ja puuduttava, eli kaikki mahdolliset hudin ainekset löytyvät lähes tulkoon välittömästi.


16. Shiva - Arkham Origins

Liian tylsä taistelu joka ei erotu joukosta oikeastaan yhtään muiden palkkasoturien joukossa. Shiva on nyt muutenkin yksi näitä hahmoja jossa on aika vähän oikeasti omaa ja tuntuu lähinnä kevytversiolta monista hahmoista. Tämä peli on tässä tapauksessa todella hyvä esimerkki, sillä Shiva on todella perustasoinen taistelu eikä pidä sisällään oikeastaan mitään mikä erottaisi joukosta.


15. Arkham Knight - Arkham Knight

Tämä on hyvin iso pettymys ja syy on täysin siinä, että tästä yhteenotosta puuttuu taisteluelementti kokonaan. Kun viimeinkin päästään ottamaan yhteen Ritarin kanssa, niin koko kokonaisuus on yksi iso väijytystehtävä jossa Batmanin tarkoitus on hiippailla kohteensa luo ja sitten tehdä yllätyshyökkäys. Tämä on todella ruma temppu, sillä tämän taistelun ehdottomasti pitäisi haastaa kaikki osat pelaajan arsenaalista, ei pelkästään tätä vähemmän hauskaa osaa, vaan mukana olisi ehdottomasti pitänyt olla myös nyrkkitappelu.


14. Poison Ivy - Arkham Asylum

Tämä on juurikin sellainen tylsä kasvivihollinen ja vaikka pomotaistelussa on sentään hieman oikeita ideoita, niin tuntuu että lopulta on kuitenkin valittu sellainen vähän liiankin kliseinen kasvipomotaistelu josta puuttuu iso osa oikeasti hyviä ideoita ja niiden tilalle on niitä kliseitä joita on nähty monissa muodoissa aiemminkin. Myrkkymuratti on erinomainen hahmo, mutta tämä tuntuu aivan liian laiskalta versiolta siitä, mitä hänen kanssaan olisi ihan oikeasti voitu tehdä, jos olisi nähty vähän enemmän vaivaa.


13. Bird - Arkham Origins

Pitkälti peruskorsto ja vie turhaan paikan joltakin oikeasti hyvältä Batman roistolta. Bird on suoraan normaali vihollinen pomovihollisen elinvoimalla ja statuksella.


12. Albert King - Arkham Knight

Pitkälti sama juttu kuin aiempi, mutta hahmo on saatu tuntumaan vielä tylsemmältä. Hahmoon on kuin yritettyä änkeä jotakin sisältöä, mutta lopputulos on täytepomovihollinen.


11. Mr. Sickle - Arkham City

Täysi kopio Mr. Hammerista ilman mitään oikeasti omaa, eli täytevihollinen ja siinä kaikki.


10. Titan Henchman - Arkham Asylum

Niin perustylsä pomotaisteluidea kuin vain mieleen juolahtaa ja haiskahtaa myös suoraan siltä, että tämä on niitä tapauksia kun järeämpi vihollinen on alkuvaiheessa peliä korotettu pomoviholliseksi.


9. Titan Henchman x 2 - Arkham Asylum

Laiskempaa saa taas hakemalla hakea otetaan jo valmiiksi tylsä "pomovihollinen" ja laitetaan pakkaa sekoittamaan toinen samanmoinen mukaan kuvioihin.


8. Chopper - Arkham Knight

Kopteripomotaistelu vaikka Lepakkomiehellä olisi vihollisia vaikka kuinka. Typerä ajatus vai laiskaa suunnittelua? Joka tapauksessa huono pomotaistelu, vaikka tavallaan idean sieltä näkeekin, kun Arkham Knight on puikoissa.


7. Freeze bot - Gotham Knights

Kun otetaan huomioon mitä kaikkia mahdollisuuksia pelissä oikeasti on, niin se että pomovihollisena on näinkin tylsä robotti, tuntuu hyvin turhauttavalta, sillä tässä ei ole edes mitään sellaisia mekaniikkoja, joka edes erottaisi tätä mistä hyvänsä perustylsästä robottivihollisesta.


6. Militia jeep - Arkham Knight

Vielä tylsempi kuin kopteri, sillä tämä on tavallinen auto. Vaihtoehtoja oli pakostakin enemmän. Puikoissa ei ole edes ketään jolla olisi oikeasti väliä.


5. Cloudburst tank - Arkham Knight

Tylsä tankkitaistelu joka syystä tai toisesta on nostettu pomotaistelutasolle. Yhteenotto jatkuu aivan liian pitkään ja on rytmitykseltään erittäin huono. Idean tämän taustalla kyllä näkee, mutta sanotaan että tämän ei pitäisi olla pomotaistelu, koska tapa jolla se on toteutettu tekee siitä todella verkkaisen ja puuduttavan.


4. Drill - Arkham Knight

Kaikista yhteenotoista Ritaria vastaan, tämä on helposti se huonoin. Tämä iso laite ei vain tunnu sopivan kuvioihin yhteen ja tuntuu todella pakotetulta, se on ulkoasultaan tylsä ja koska kyseessä on jatkuva väijymistehtävä autolla, tulee tästä samalla tavalla verkkainen kuin monista vastaavista, mutta tämä on kaikenlisäksi vielä puuduttava siksi, että luvassa on paljon pakenemista, väijymistä ja puhdasta odottelua joka vain korostaa sitä, että tämä on hyvin pakotetun oloinen tilanne.


3. Killer Croc - Arkham Asylum

Kroko on koko sarjan ylikäytetyimpiä hahmoja ja tämän käyttö olisi voitu jättää täysin tähän peliin ja vielä parempi, olisi voitu karsia tästäkin pois. Tämä koko osuus on tylsä sekkailu jossa vain odotetaan että vihollinen hyökkää ja sitten vihollinen pudotetaan ja toistetaan samaa kyllästymiseen asti. Lisäksi tästä on tehty hitaampi tietyillä tyyliratkaisuilla joiden vuoksi jo valmiiksi huonosta taistelusta on saatu entistä huonompi ja yksi niitä pätkiä joka on välittömästi rasittava.


2. Titan Joker - Arkham Asylum

Idea, ei ole se huonoin mahdollinen, mutta samalla aikaa, tuntuu että tässä on tullut jokin kaamea virhearvio. Ulkoasu on suoraan typerä, tämä toistaa alkupuolelta otettua metodia ja kaiken lisäksi, tämä taistelu tuntuu siltä, että Jokeria ei hahmona ole nyt ihan kunnolla tajuttu, vaan hänen kanssaan on otettu käyttöön yksi laiskimpia pomovihollsismetodeja mitä mieleen tulee. Otetaan mikä hyvänäs roistohahmo, pumpataan täyteen steroideja ja avot.


1. Deathstroke - Arkham Knight

Kaikki mikä parissa aiemmassa oli pielessä, on tässä pielessä, mutta lisäyksenä aiempiin pointteihin on suuri rikos Deathstroke hahmoa kohtaan ja merkki suoraan surkeasta pelisuunnitelusta jossa on pilattu tämä hahmo todella pahasti. Deathstroke on taistelija, joten miksi hän ohjaa tankkia, kun hänen pitäisi olla ottamassa mittaa Batmanista lähitaistelussa, mahdollisesti yhdistettynä tuliaseisiin ja muuhun vastaavaan. Lisäksi, tämä tulee Arkham Knight taistelun jälkeen, joten tämä on toinen pomovihollinen, jonka kanssa pitäisi olla lähitaistelua mukana yhtälössä. Tämä ei ole vain huonoa suunnittelua, vaan lähemmäs loukkaavaa hahmoa kohtaan, joka on yksi tehokkaimpia taistelulajiexperttejä Batmanin vihollisten joukossa.