Sitä huomaa että huono päähenkilö ei aina suoraan tapa pelin nautintoa, mutta harvemmin se lisääkään sitä. Iso osa pelistä kun nojaa pelihahmoon jota joutuu eniten katselemaan.

 

 

 

Sääntökertaus:

 

- Vain yksi hahmo per peli. Jos pelissä on useampi hahmo joilla pelataan suunnilleen samanverran niin vain yksi kelpaa.

- Jos sarjan muissa peleissä on eri päähenkilö, niin he kaikki kelpaavat listalle, mutta eri peleistä.

- Ei ole väliä että mistä henkilö on alunperin peräisin

- Ei täysin kustomoitavia hahmoja, joissa voi ulkonäön voi sentään tehdä hyväksi.

- Pelkkä hahmo ei riitä vaan pelin myös tarjottava jotakin jotta hahmo todella pääsee oikeuksiinsa

 

Lisäyksensä: Nyt sitä alkaa huomaamaan miten paljon jotkut hahmot olisivat sietäneet olla pohjalle jo aiemmin ja sitten on näitä tapauksia kun peliä ei ole aiemmin pelannut, niin ei ole voinut vielä nostaa hahmoa esiin. Sen huomaa siitäkin että viime kerran epäkunnialliset ovat nippa nappa listalla tälläkään kertaa. Niin ja lisää tulee...

 

EPÄKUNNIALLISET MAININNAT

 

Trevor Philips - Grand Theft Auto V

- Itse en vain näe miksi tästä hahmosta pidetään niin paljon

 

Bernard - Day of the Tentacle

- Ei erityisen hauska, ei erityisen cool, ei oikeastaan mitään

 

Joker - Persona 5

- Auttaisi kummasti jos hahmo puhuisi ääneen edes joskus

 
24. Aiden Pierce - Watch_Dogs

Tylsän särmitön miekkonen, mutta tavallaan se toimii tässä Watch_Dogs ympäristössä. Tyylillisesti hahmo siis kyllä toimii samalla tavalla kuin monet muutkin päähenkilöt, mutta kun sitä sisältöäkin olisi hyvä olla ettei hahmo nojaudu täysin siihen tyylikkyyteen. Kun hahmo kuitenkin tekee yhtä ja toista, niin sen pitäisi merkata jotakin ja tässä tapauksessa tarina kyllä tuhoaa tämän hahmon todella hyvin, vaikka hahmo hienolta näyttääkin.


23. Vito Scaletta - Mafia II

Niin harmaa ja särmitön perusmafia tyyppi, missä ei näin perusidealla ole mitään väärää, jos mukaan kuitenkin tulee jotakin särmää. Ongelmallista onkin, että Vito ei oikein missään kohtaa tarina tee mitään tai kehity mihinkään mikä nostaisi hänen tasoaa. Tälläinen perushyvä mafiatyyli on kyllä hienoa, mutta siitä jää vähän tympeä ja tylsän tavallinen olo. Ei siis nyt ihan huonoin mutta silti liian mitäänsanomaton. Mafia III:ssa tilanne onkin sitten jo toinen, mutta päähenkilönä tämä ei vain toimi niin hyvin kuin pitäisi.


22. Lee - Kickbeat

Ei suoraan huono, mutta niin kehittämätön hahmo. Pitkälti kuin ontto kuori ilman mitään oikeaa sisältöä. Onhan se nyt jotain on jäbä pystyy löylyttämään ison joukon vihollisia, mutta kun tarinassa hahmo ei tunnu etenevän mistään mihinkään eikä hänessä ole oikeastaan mitään lievästikään erityistä tai omanalista, ei toteutuksessa eikä missään muussakaan, niin aika mitäänsanomaton fiilis siitä jää, vaikka hänessä ole myöskään mitään sellaista mikä todella ärsyttäisi.


21. Croc - Crock: Legend of Gobbos

Hukkuu aika helposti monien tasohyppymaskottien joukkoon kun on niin geneerinen hahmo ilman mitään ihmeellisempää persoonaa tai oikeastaan mitään muutakaan. Onpahan jokin eläin liikuteltavana. Ei siis nyt ihan huonoimmasta päästä, mutta eipä tästä mitään varsinaisia kehujakaan osaa heittää, kun niin tylsä tapaus kyseessä.


20. Franklin - Grand Theft Auto V

Samalla tavalla kuin Michael aiemmalla listalla ja Trevor melkovarmasti seuraavalla listalla, jättää Franklin aika paljon toivomisen varaa. Franklinin tapauksessa ongelmana ei ole se, etteikö hän olisi symppis, mutta hahmo tuntuu siltä, että se kaikki on tehty aiemminkin, useamman kerran. Pelkästään San Andreasin CJ tuntuu niin samanlaiselta kuin Franklin, mikä saa Franklinin tuntumaan suhteellisen laiskasti tehdyltä hahmolta ilman mitään ihmeellistä sisältöä.


19. Noctis Lucius Caelem - Final Fantasy XV

Aika klassinen tapaus tälläisestä mitäänsanomattomasta FF päähenkilöstä, sarjaa Tidus ja Vaan. Noct tuntuu erityisen mitäänsanomattomalta kun rinnalla on hahmoja joissa on oikeasti sisältöä ja jotakin omalaatuista. Noct tuntuu olevan sellainen hahmo joka vain menee virran mukana miettimättä mitään sen kummempaa. Tämän lisäksi hän on tälläinen tavallinen piikkitukkainen animetyylinen päähenkilö, vaikka vaihteeksi pukeutuukin kokomustaan, kuten muutkin poikabändistä.


18. Yuri - Call of Duty: Modern Warfare 3

CoD sarjassa on paljon näitä tylsiä äänettömiä pelihahmoja jotka ovat kaikki samaa massaa, nousten kunnolla esiin vasta siinä vaiheessa kun ovat sivuhahmoja. Yurin tapauksessa ollaan pitkälti sivustakatsoja kun huomattavasti kiinnostavammat hahmot toimivat ympärillä ja pelaaja seuraa. Sen verran Yuria kuitenkin näkee toisen hahmon silmin, että se kaikki tyylikkyys katoaa täysin samalla. Tämä on yksi varoittavia esimerkkejä miten "näkymätön" pelihahmo voidaan pilata yhdessä lyhyessä hetkessä. Taustatarina on erittäin hyvä, mutta tässä vaiheessa tarinaa uusi hahmo on aika vaikea istuttaa mukaan.


17. Mattias Nilsson - Mercenaries 2: World in Flames

Näyttää ihan näppärältä mutta tämä on niitä tapauksia kun Peter Stormaren ääninäyttely ei vain osu kohdalleen. Hahmossa on ulkoista särmää, mutta ääninäyttely vain tekee tästä jotenkin todella laiskankuuloisen eikä auta mitenkään erottamaan hahmoa siitä hyvin keskiverrosta massasta johon hän ikävä kyllä lopulta vajoaa, vaikka irokeesi onkin näppärä lisäys. Sellainen jollaisia pitäisi olla enemmän.


16. Boy - Rime

Peruspelihahmo jossa ei oikeastaan ole mitään kovinkaan kummoista. Kun hahmo ei puhu mitään, niin olemuksen pitää tehdä senkin edemmäs isompi vaikutus ja tässä tapauksessa mitään sellaista ei tapahdu. Kun ottaa vielä huomioon että ääntely ja pelihahmon yleinen kokonaisuus eivät vain toimi, niin ei tätä voi mitenkään hyväksi hahmoksi sanoa. Tarinassa sentään on jotakin


15. Jesse - Minecraft: Story Mode

Ottaen huomioon miten hyviä hahmoja valtaosa Telltalen päähenkilöistä on, on tämä tapaus aika silmiinpistävä koska hahmosta tuntuu puuttuvan aivan kaikki varsinainen sisältö. Ääninäyttely ei ole kovin kaksinen eikä hahmo juuri tunnu missään kohtaa kiinnostavalta tai millän tavalla joukosta erottuvalta, vaan niin tylsältä.


14. John Blacksad - Blacksad

Iso tekijä tämän hahmon kohdalla on se ääninäyttely joka ei tee hahmolle mitään isompia palveluksia. Hahmossa selvästi olisi mahdollisuuksia mutta tuntuu että mitään ei ole kunnolla käytetty, tai sitten niitä ei tuoda kunnolla esiin. Ääninäyttely tuntuu todella tylsästi esitetyltä tai hahmoa vanhemmalta, ei vain sovi kokonaisuuteen. Muutenkin Blacksad on aika hampaaton hahmo film noir tarinan yksityisetsiväksi.


13. Ronald Daniels - Call of Duty: WWII

Jopa tavallisen särmittömien päähenkilöiden joukossa Daniels on todella tylsän tavallinen. Siis tämän hahmon kanssa tuntuu että hahmossa ei ole yhtikäs mitään sisältöä eikä olemukseenkaan ole panostettu yhtään, vaan on tehty sellainen aivan perusjantteri, mutta edes siinä suhteessa hahmo ei toimi, koska jokin tässä ei vain toimi mitenkään. Sitä on vähän vaikea kuvailla, mutta tässä hahmossa ei ole oikeastaan mitään. Sisältöä tai ulkoasua.


12. Gallows Garuso - Wild Arms 3

Porukan helposti huonoin hahmo sillä kaikissa muissa tuntuu olevan jotakin kiinnostavaa sisältöä mutta tästä hahmosta se kaikki puuttuu. Edes ulkoisesti hänestä ei ole saatu hienointa vaikka mahdollisuuksia olisi ollut, ottaen huomioon että hänen taustansa. Mutta Gallows tuntuu valtaosan ajasta lähinnä painolastilta ja perin tylsältä hahmolta.


11. Bayonetta - Bayonetta

Helposti yksi yliarvostetuimpia hahmoja. Sisällöllisesti ei ole siellä ihan pohjalla, mutta tämänkin hahmon tapauksessa se ulkoinen olemus ei vain nappaa vaan täysin päin vastoin. Tälläinen suhteellisen kikkaileva tyyli ei ole huono ratkaisu, mutta hahmo ei ulkoisesti ole kovinkaan hyvän näköinen ja tätä jotenkin korostaa tämä kliseinen sihteerityylinen olemus. Voisi sanoa että paikkapaikoin sitä on aika pikkumainen monissa asioissa ja tämä on yksi sellainen, koska uskallan väittää että ilman silmälaseja, tämä hahmo toimisi huomattavasti paremmin.


10. Mason - Red Faction: Guerilla

Niin perusvideopelipäähenkilö kuin olla jo voi. Vaikka Troy Bakerin äänellä puhuukin. Mason on siinä mielessä todella mitäänsanomaton hahmo että hän ei näytä yhtään miltään, tunnu yhtään miltään eikä tee oikeastaan mitään sellaista mikä erottaisi hänet niin monista muista vähätukkaisista päähenkilöistä joita on nähty peleissä kyllästymiseen asti. Taustaltaan hänessä on sentään vähän jotakin, mutta se ei paljoa paina, kun kaikki muu on vain jotakin.


9. Magus - Magus

Tämä on juurikin niitä hahmoja jonka kanssa tuntuu että on taas otettu vain se perusrunko videopelihahmosta, eikä ole sitten viitsitty koristella sitä yhtään. Sopii hyvin kaikkien muiden kaljupäisten ja tylsien hahmojen harmaaseen massaan. Eipä siinä ole paljoa sanottavaa, kun ei pelikään juuri mitään avaa.


8. Ryder - Paw Patrol: On a Roll

Tämä on todella erilainen valinta koska tällä hahmolla ei pelata. Ryder on kuitenkin kokoajan äänessä ja pelaaja tuntuu kokoajan tekevän mitä vain hän sanoo, joten Ryder pelaa pelaajaa tai siltä se ainakin tuntuu. Jos näin ei ole niin sitten peli vain kohtelee pelaajaa kuin tumpeloa joka ei osaa tehdä mitään itse, ilman jatkuvaa valvontaa. Vaikka lastenpeli onkin kyseessä, niin ihan kaikkea ei tarvitse syöttää lusikalla. Eniten, ja lähinnä ainoastaan, tässä hahmossa ärsyttää se että hän ei vain osaa pitää turpaansa kiinni.


7. Nick Mendoza - Battlefield: Hardline

Hyvin tavallinen ja samalla niin luotaantyöntävä hahmo ja tuntuu paikka paikoin vielä suht tyhmältä. Tämän hahmon kanssa tuntuu että pelaajaa viedään joka käänteessä kuin pässiä narussa. Loppupuolella sentään yritetään vähän jotakin, mutta pitkälti hahmo on tarinallisesti todella tavallisen tylsä jantteri, viherkorvapollari kliseisessä tarinassa. Se on iso sääli, koska varmasti parempaakin olisi kyllä pystytty.


6. Hoagie - Day of the Tentacle

Tämä on juurikin sitä hahmotyyppiä josta on omalla kohdalla erittäin vaikea pitää. Tälläinen rasittava lähemmäs stoner hahmo jollaiset ovat usein niitä jotka joko aiheuttavat ongelmia, ovat liian laiskoja niitä hoitamaan tai eivät koskaan osaa pitää suutaan kiinni. Hahmon ulkoasu ei sekään mitenkään hirveästi pisteitä kerää.


5. Trevor / Alucard - Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate

Jostakin käsittämättömästi syystä on päätetty yhdistää kaksi hahmoa jolloin lopputulos ei ole uskollinen kumpaakaan kohtaan. Samalla tavalla kuin Gabriel Belmont, myös tämä versio Trevor Belmontista on pääasiassa vain ja ainoastaan rienausta alkuperäistä hahmoa kohtaan ja ei vain ärsytä, vaan saa todella vihaiseksi. Alucard on helposti yksi parhaita videopelihahmoja ja tämä uusi versio on loukkaus hahmoa kohtaan, sillä kaikki tyyli ja varsinkin sisältö on täysin heitetty hukkaan. Hahmo ei tunnu Alucardilta pelattaessa ja tarinallisessa mielessä, tämä on viimeine naula Lords of Shadow sarjan arkkuun.


4. Fury - Darksiders 3

Heti kun vertaa kolmeen muuhun, niin kyllä on tasossa eroa. War, Death ja Strife erottuvat todella hyvin edukseen ja jokainen on oikeasti erilainen. Fury on kuin toisenlainen versio Warista, eikä edes hyvä sellainen. Muissa hahmoissa on jotakin mikä tekee heistä kiinnostavia ja tyylikkäitä sekä ulkoisesti että sisällöllisesti. Tässä hahmossa ei ole mitään kummassakaan osuudessa. Hahmon olisi pitänyt olla jokin muu kuin Raivo, se on niin lähellä Sotaa, tässä tapauksessa aika monella tavalla.


3. Marcus Holloway - Watch_Dogs 2

Miespissis vai hipsteri, mutta ainakin todella stereotyyppinen nörtti. Tämä on näitä "heti ärsyttäviä" hahmoja eikä siitä päästä mihinkään missään vaiheessa. Tämän lisäksi hahmo on sitä tyyliä joka ei tunnu sopivan siihen, miten peliä voi kokonaisuutena edes pelata. Hahmo on ulkoisesti jotenkin todella ärsyttävän oloinen mikä ei mitenkään auta kokonaisuutta millään tavalla.


2. Iden Versio - Star Wars: Battlefront II

Niin tylsä ja särmätön hahmo, ollakseen niinkin hienolta kuullostavan ryhmän, kuin Infernon, komentaja. Tämä on niistä hahmoja joka ei ensinnäkään näytä hienolta ja itse todellakin haluan että hahmossa on edes jotakin mikä nappaisi jo ulkoisesti. Kun sisällöllisestikään hahmossa ei ole mitään sellaista mikä olisi oikeasti omaa tai kiinnostavaa, niin mitään ei jää jäljelle. Tarinallisestikin kaikki on aika mitäänsanomatonta.


1. Kamala Khan / Miss Marvel - Marvel's Avengers

Miten onkaan siitä ärsyttävimmästä hahmosta päädytty tekemään päähenkilö. Pelkästään se miltä hahmo näyttää ei kerää mitään kehuja, puvun kanssa tai ilman. Sitten ovat ne supervoimat jotka eivät ole sieltä hienoimmasta päästä. Siis tässä hahmossa on niin paljon ärsyttäviä puolia että hänellä ei halua pelata yhtään enempää kuin on pakko, mikä vain edesauttaa sitä, miten paljon tätä hahmoa inhoaa, etenkin kun hänellä joutuu pakostakin pelaamaan aika paljon enemmän mitä haluaa.