Aika usein pelien kanssa tulee vastaan hetkiä joita itse todella haluaisi muuttaa. Joskus asioita haluaisi lisätä kun taas joskus poistaa. Ajoittain se kuitenkin jää vain ja ainoastaan siihen että tapahtumia haluaisi hieman muokata mieleisekseen, koska tuntuisi siltä että kaikki olisi paremmin jos hieman olisi tehty hienosäätöä.

 

 

 

Yleensä lisään vain yhden sijan per peli (ja lisäsisältö erikseen) mutta tällä kertaa asiat ovat vähän toisin sillä muutamissa peleissä on useampi asia joita muuttaisin. Tavallaan voisi sanoa että haluaisin edelleen pitää sääntönä että yksi per peli ja samalla muutamissa peleissä on vain niin paljon asioita joita muuttaisin ja monet vielä varsin pieniä. Siinä kohtaa DLC:t ja jatko-osat mahdollistavat usean asian esille noston.

Nämä voivat siis olla todella pieniä, kosmeettisia asioita, tai valtavia, juonikuvioita ja pelattavuutta koskevia muutoksia.

Mukaan kelpuutan vain ne pelit joita olen itse pelannut, eli ei pelejä joita en ole pelannut koska asia X tai jotakin muuta vastaavaa. Eli jos jonkin pelin ajatukset tai muutokset kuullostavat oitis vastenmielisiltä, en ota niitä puheeksi, jos en ole pelannut itse peliä. Lisättäköön vielä että kelpuutan tässä tapauksessa vain pelit jotka olen läpäissyt.

 

LISÄMAININTOJA

 


Epilogi - Mass Effect 3

- Olisi ollut kiva vaikka tietää että mitä Garrus teki kun taistelu oli ohi, muita unohtamatta.

 

Ei cliffhangeria - Sly Cooper: Thieves in Time

- Olisi vain suoraan karsittu pois tämä jatko-osa kikkailu, kun sitä ei sitten toteutettu.

 

Hyppääminen - Scarface: World is Yours

- Niinkin pieni ja yksinkertainen asia kuin hyppynappi. Monet asiat olisivat helpompia ja Tony voisi hypätä.

 

Cosmo Memory - Final Fantasy VII

- Miksi Red XIII:n viimeinen limit break vahingoittaa vain kerran. Sen pitäisi vahingoittaa monta kertaa jotta se olisi hyödyllinen.

 
24. Hahmojen animaatiovariaatio - Spyro: Reignited Trilogy

Tämä nousee itselläni esille oikeastaan vain yhden kohtauksen takia ja sen takia myös lisään tämän. Kolmannessa pelissä tulee lopussa äärimmäisen tyydyttävä hetki, kun saa antaa Moneypagsille kunnon selkäsaunan. Kun tämä on ohi, niin hahmon elehdintä ei yhtään vastaa hänen nykyistä tilaansa. Tässä on yksi esimerkki siitä, milloin vanhempi grafiikka toimii paremmin. Karhu on aivan liian tavallisen oloinen vaikka on juuri täysin nujerrettu ja vapautettu varoistaan. Tähän viimeiseen pätkään olisi voitu tehdä uusi animaatio hahmolle.


23. Skull Facen loppu - Metal Gear Solid V: Phatom Pain

Moni muuttaisi varmaan yhtä jos toista pelissä, kuten ehkä sen viimeisen osan joka jäi kesken kehitysvaiheessa. Itse kuitenkin muuttaisin tapaa jolla Kallonaama kohtaa loppunsa. Tämä ei tarjoa mitään tyydytystä. Mukana olisi pitänyt olla jonkinlainen taistelu, jos ei käsirysy niin kunnollinen vanhanajan cowboy tyylinen lännen nopein, mikä olisi saattanut sopia hahmon tyyliin. Oikeastaan melkein mikä tahansa olisi ollut parempi kuin tämä nykyinen. Sekin olisi ollut parannus jos Skull Face olisi ohjannut jättirobottia ja kuollut sen ohjaksiin.


22. Dark Knight & Paladin - Final Fantasy IV: After Years

Tämä ei ole edes se ykkösasia jota muuttaisin mutta itse olisin todella kaivannut enemmän leikkiä kahden välillä, valon ja pimeyden. Dissidiassa Cecil pystyy muuttumaan näiden kahden muodon välillä ja olisi todella upeaa jos tämä olisi ollut jotakin mikä olisi tuotu myös tähän peliin, tai miksi ei jo ihan edeltäjäänkin. Se että Cecil voisi tuoda taisteluun joko paladiinin valon tai mustan ritarin pimeyden, olisi todella hieno osa hahmoa.


21. Dracula - Castlevania: Symphony of the Night

Tämä on sellainen asia jota hieman muokkaisin, nimittäin itse taistelua. Se on siis todella upea, mutta itse olisin tehnyt Draculasta vähän liikkuvampaa sorttia, vaikkakin juuri sellainen kaksiosainen taistelu. Ensin tälläinen valtaistuinhirviö ja sitten viimeisenä silauksena Dracula nousee seisomaan ja taistelee Alucardia vastaan miekalla, kuten Alucardkin, silloin siinä olisi todellakin se viimeinen silaus.


20. Albert Wesker Mercenaries pelitilaan - Resident Evil 6

Itse olisin vielä lisännyt Weskerin pelattavaksi hahmoksi RE6:n Mercenariesiin, vaikka sitten DLC muodossa jos ei muuten. Olisi se sitten ollut vaikka vain uusi skini Jakelle, mutta se olisi ollut mielestäni sitä oikeanlaista nostalgiaa. Eikä olisi ollut kovinkaan kaukaa haettu koska RE5:n Mercenaries tilassa oli hahmoja joita ei itse pelissä ollut. Tässä taistelussa olisi aivan hyvin voinut olla myös Wesker. Se olisi ollut hieno kunnianosoitus ja mahdollisuus jälleen pelata tällä loistavalla hahmolla. Ainakin Revelations 2 tiedosti tämän, koska Wesker skini on avattavissa.


19. Jack Bauer vs Peter Madsen - 24 the Game

Peter Madsen oli varsin hyvin tehty pahishahmo tarinassa ja itse todella odotin mahdollisuutta ottaa yhteen hänen kanssaan. Mutta sitten hän pakenee moottoriveneellä jonka Jack onnistuu räjäyttämään. 24 pahikset ovat kokeneet muutamia oikein hyviä loppuja, eivät kaikki (Peter Kingsley) ja pelimuodossa Madsen lukeutuu tähän kastiin. Paljon parempi olisi ollut jonkinlainen ammuskelu tai vaikka QTE tappelu jos ei muuta.


18. Lopputaistelu - Punisher

Idea on hyvä ja sitä rataa, mutta hahmoja ei saisi yhdistää. Vihollisena olisi pitänyt olla Jigsaw tai Saint, ei yhdistelmää näistä kahdesta. Iron Man haarniska on myös hyvä idea, mutta taistelusta ei saa tulla mitään räjähdeleikkiä, koska siinä ei ole mitään kunnollista mielekkyyttä. Paljon parempi olisi ollut kunnon ammuskelu tai nyrkkitappelu. Siihen lopuksi vielä useampi vaihtoehto vihollisen teilaamiseksi.


17. Azazel viittaus - X-Men Origins: Wolverine

Itse olisin halunnut tehdä enemmän kuin selväksi että John Wraith ja Kurt Wagner eivät ole sukua, vaan Azazel on Painajaisen isä. Tämä on niitä asioita joka todella nyppii, sillä vaikka jokin asia olisi loogisesti toimiva, niin kaikilla muilla tavoilla se voi mennä päin helvettiä.


16. Seiferin loppu - Final Fantasy VIII

Tämä on sellainen asia jota itse muuttaisin oitis. Seifer on alusta asti selvä pahis, joten miksi hän pääsee niin helpolla. Itse olisin surutta tappanut hänet kolmannen levyn lopuksi, vaikkakin juuri siten että Gilgamesh tappaa hänet, tai että hän kuolee Lunatic Pandoran mukana tai että Adel tappaa hänet. Tai sitten tylsempi variaatio, hän menee vankilaan tms.


15. Viimeinen pomovihollinen - Batman: Arkham City

Savinaama ei ole omasta mielestäni tarpeeksi hyvä roistohahmo viimeiseksi pomoviholliseksi. Tilannetta ei myöskään helpota se että aiemmin on taisteltu jopa Ra's Al Ghulia vastaan. Siis vaihtoehtoja oli vaikka kuinka, riippuen tietysti että kuinka pitkälle oltiin valmiita menemään mutta paljon tyydyttävämmän loppuhuipennuksen olisivat tarjonneet niin Prometheus, Simon Hurt tai jopa Barbatos.


14. Lohikäärmeiden hampaat - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Tämä on yksi isoimpia itseäni todella ärsyttäviä asioita. Trilogian päätösosassa lohikäärmeiden hampaat ovat liian ihmismäisiä. Ne eivät ole teräviä lihansyöjän hampaita vaan kunnon legot. Miksi ihmeessä näin on tehty, koska aiemmin ei ollut niin. Monista voi tuntua että tämä on sivuseikka, mutta tämä on äärimmäisen hyvä esimerkki sellaisista pienistä asioita jotka vaivaavat todella paljon. Puhumattakaan siitä, miten vähällä työllä tämä olisi saatu muutettua.


13. Albert Wesker loppuhuipennus - Resident Evil 5

Ensimmäinen osa yhteenottoa oli tehty hyvin, samoin lisäosa jossa Chris ja Jill ottavat yhteen Weskerin kanssa. Se että Wesker muuttuu tälläiseksi hirviöksi ei sovi hahmoon ollenkaan, varsinkin kun se on vielä tehty niin typerästi, ilman mitään hienoa hirviösärmää. Nyt kyseessä on vain meneillään oleva mutaatio ilman muotoa. Tulivuori sentään oli hieno lisä.


12. "Pääroisto" - Last of Us

Tämä on eräs sellainen asia jota jäin kaipaamaan vasta kun olin sen myöhemmin kuullut. Vastaavaa tapahtui myös Kuninkaan Paluun kanssa, jossa oli aika iso muutos viimeisessä taistelussa, tälläinen Aragorn vs Sauron, jota Peter Jackson ei kuitenkaan sitten saanut läpi. Myös Leijona Kuninkaassa Scarin vaihtoehtoinen kuolintapa on asia jonka itse valitsisin. Samalla tavalla eräs osa tätä peliä tuli tietooni myöhemmin. Ideointivaiheessa ilmeisesti Tess olisi noussut viimeiseksi viholliseksi Joelille, Marlenen sijaan. Tämä olisi ollut mahtava käänne ja tehnyt tarinasta paljon draamallisesti vaikeamman, ainakin minulle. Sääli että siihen lopputulokseen ei päädytty, mestariteos olisi ollut entistä parempi.


11. Knightfall - Catwoman's Revenge - Batman: Arkham Knight DLC

Sanoisin että monella tavalla lopetus toimii, DLC sisältöjen kanssa. Vaikka Batman on poissa niin muut jatkavat juttujaan. Itse olisin kuitenkin tehnyt pienen muutoksen tai enemmänkin vihjauksen siitä, mitä mahdollisesti todella tapahtui. Pelin lopussa Wayne Manor räjähtää, nähtävästi Bruce ja Alfred sen mukana. Bruce Waynen kohtalo jää täydeksi mysteeriksi, mutta itse olisin tehnyt Catwoman DLC:n kanssa siten, että siinä olisi ollut viittaus siihen mitä oikeasti tapahtui ja että Bruce ja Selina mahdollisesti pitävät edelleen yhtä. Viitaten juurikin siihen mitä he sanoivat Arvuuttaja taistelun jälkeen. Siinä olisi ollut hienoa "ympyrä sulkeutuu" tunnelmaa.


10. Lopetus - Kingdom Hearts III

Tässä pelissä olisi paljon asioita joita muuttaisin. Yksi syy miksi tästä pelistä jäi vähän karvas maku suuhun on juurikin siinä lopetuksessa. Siis kyllähän tarinassa on monta asiaa joita jäin kaipaamaan ja jotka itse tekisin todella toisin mutta se kaikki lopulta menee siihen viimeiseen monimutkaistamiseen. Ensinnäkin Xehanorth pääsee aika helpolla, ottaen huomioon mitä hän teki Kairille. Sitten tulee se ylläripylläri kun Sora ja Kairi aivan yllättäen katselevat käsikädessä auringonlaskua muiden kanssa, vai katsovatko? Kun Sora katoaa niin teorioita alkaa lentää ja tämä on jotakin sellaista mitä itse muuttaisin. Koko tämä viimeinen käänne on tarpeeton lisä. Miksi tätä ei olisi voitu lopettaa tälläisenä "onnellinen loppu" variaationa, koska salainen lopetus kuitenkin sekoittaa pakkaa.


9. Päähenkilölle ääninäyttely - Dragon Age: Origins

Tämä on niitä asioita joita jaksan aina nostaa esille ja josta jaksan aina valittaa. Siihen vain ei ole mitään hyväksyttävää syytä että päähenkilöllä ei ole ääninäyttelyä, varsinkin koska kyseessä on sen verran uusi peli ja jatko-osassa on ääninäyttelyä, puhumattakaan että Mass Effectissäkin oli, eli se oli vaihtoehto mutta laiskuus tai pihiys iski. Itse ainakin kokisin että hahmo toimisi paljon paremmin jos hänen kuulisi oikeasti puhuvan muiden kanssa. Tarina olisi elävämäpi ja immersiivisempiä, merkittävästi.


8. Sensurointi - Witcher 3: Wild Hunt

Monet asiat tässä pelissä on tehty todella paljastavasti, mutta sitten on monia pätkiä joissa tekijät eivät vain kehtaa näyttää kaikkea. Sanoisin että mitä tulee väkivaltaan, niin aika reippaasti pelissä näytetään kaikki, mutta heti kun mennään alastomuuteen ja seksiin, niin monet kohtaukset tuntuvat todella sensuroiduilta ja/tai copypastetuilta. Trissin kanssa varsinkin sensuuria on harrastettu reippaasti, mutta esim Shanin kanssa paljon vähemmän. Miksi näin, kun kerran on selvästi menty K18 leimalla ja väkivaltaa ei pelätä näyttää, niin miksi seksi on sitten niin iso tabu, varsinkin kun ottaa huomioon että Witcher 2 sensuroi paikoitellen vähemmän. Samanlainen ilmiö on havaittavissa myös Fahrenheitin ja Heavy Rainin tapauksessa.


7. Roistojen käyttö - Batman: Arkham Knight

Tämä on jälleen niitä asioita joissa tuntuu olevan kyse pääasiassa laiskuudesta. Tämä on lisäksi sellainen asia mitä itse muuttaisin aivan valtavasti. Lyhyesti ja ytimekkäästi kyse on siitä, että tässä pelissä kierrätetään roistoja aiemmista peleistä. Tämä ei ole mikään ongelma kun kyse on niistä avain hahmoista, mutta miksi tässäkin pelissä pitää olla Hullu hatuntekijä ja Killer Croc ja vielä DLC:nä mikä tarkoittaa että ne piti vielä erikseen änkeä mukaan. Toisena juttuna on se miten jotkut hahmot on tehty. Ihmislepakko on yksi parhaita lisiä, mutta ulkoisesti ja sisällön kautta hahmo ja etenkin ihmismuoto olisi kaivannut vähän lisää särmää. Bane loistaa poissaolollaan kokonaan, vaikka hänen olisi ehdottomasti pitänyt olla osa loppuhuipennusta, vähän enemmän älyllistä lisää tosin. Ja sitten on se kaiken kruunu: Deathstroke taistelu olisi pitänyt olla lähitaistelua, ei tankkitaistelua.


6. Golbez pomotaistelu - Final Fantasy IV

Yksi isoimpia pettymyksiä FF sarjassa on se, että Golbezia vastaan ei missään kohtaa päästy oikeasti taistelemaan. Yksi taistelu oli, mutta sekin oli valmiiksi kirjoitettu. Itse olisin todella halunnut kunnollisen taistelun Golbezia vastaa. Olisin ehkä mennyt jopa niin pitkälle että se taistelu olisi ollut Cecil vs Golbez, 1v1 ja heti sen perään sitten se iso paljastus jota kautta Golbezista tuli kuin FF:n Darth Vader.


5. Arthur Morgan - Red Dead Redemption 2

Vaikka tapa jolla Arthur tarinassa lopulta kohtaa loppunsa, onkin yllättävän hyvä ja tekee hänestä jotenkin vielä paremman hahmon mitä hän aluksi oli, jopa paremman kuin John Marston, niin silti muuttaisin sitä aika paljon. Eräs asia mitä itse teorisoin silloin kun peli ei ollut vielä edes ilmestynyt ja jota kehittelin kun sitä olin vähän aikaa pelannut, oli sellainen, että Arthur ei kuole RDR2:n aikana. Hän selviää ja tekee paluun Red Dead Redemptionin lopussa, nousten Jack Marstonin opettajaksi. Siinä samalla selittyisi sekin että miten Jack niin nopeasti tuli niin taitavaksi asesankariksi.


4. Lähitaistelu - Uncharted 4: Thief's End

Tämä on sellainen asia joka itseäni todella häiritse monessa kohtaa. Kun vertaa Drake's Deceptioniin, niin Thief's Endissä Nathan Drake ei tunnu yhtä taitavalta tappelijalta. Uncharted 3:n loppuhuipennuksessa varsinkin Nate oli todella kyvykäs lähitaistelussa, mutta sitten kun koittaa nelosen tapahtunut, niin hän ei pärjää Nadine Rossille edes Samin kanssa. Siinä ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä. Itse olisin tehnyt tästä osuudesta paljon syvällisemmän, siinä mielessä että Nate pärjäisi 1v1 taistelussa, varsinkin jos hänellä on velipoika apuna.


3. Villentretenmerth - Witcher 3: Wild Hunt DLCt

Tämä on eräs asia jonka itse olisin lisännyt peliin. DLC:t onnistuivat todella vaikuttavasti, mutta itse olisin lisännyt ladattavan sisällön joukkoon kirjoista tutun kultaisen lohikäärmeen "Bosch Kolme naakkaa". Sen ei olisi tarvinnut olla mitään ihmeellistä, vaikka itse tehtävä ja sekin olisi voinut olla pelkkää keskustelua, mutta olisi ollut todella fantastinen, ellei jopa legendaarinen osa peliä, jos siinä olisi ollut hetki jossa Geralt olisi vaihtanut kuulumisia tämän mahtavan olennon kanssa jonka cameo jää tällä kertaa Gwent korttiin.


2. Blade of Galadriel - Middle-Earth: Shadow of War

Tämä on äärimmäisen hyvä esimerkki siitä miten DLC tehdään tarinallisesti väärin. Pääpeli teki todella hienon tarinapäätöksen ja yhdistelmän Taruun sormusten herrasta. Sitten tulee DLC ja pärsää tarinan todella lahjakkaasti. Itse olisin tehnyt niinkin hurjan vedon, että kun Talion on väkisin otettu viimeiseksi pomoviholliseksi tähän osuuteen, niin siitä olisi pitänyt tehdä taistelu jota ei voi voittaa. Se vaikuttaisi täysin mahdolliselta voitolta, mutta ei olisi. Silloin se kävisi järkeen pääpelin tapahtumien kanssa.


1. Sephiroth loppuhuipennus - Final Fantasy VII

Vaikka serafi Sephiroth onkin todella hieno ilmestys, tehden tietynlaisia vivahteita hahmoon itseensä. Serafi = Lucifer =? Siinä on monia puolia mutta ongelmana on se, että tämä ei ole sellaine loppuhuipennus millainen taistelu Sephirothia vastaan pitäisi olla. Tietty vakio tuntuu olevan Final Fantasy sarjassa se, että viimeisenä vihollisena on jokin ultimate ultrasuperhirvitys, mutta paljon paremmin kaikki olisi ollut jos taistelussa olisi ollut se idea mikä Kingdom Hearts sarjassa on ollut tämän hahmon kanssa. Siis kaikki olisi ollut paremmin jos taistelu olisi käyty ihmismäistä Sephirothia vastaa, kuten viimeinen vaihe, mutta täydellä ryhmällä tai edes siten, että sen taistelun voi hävitä.