Pienien videopelihetkien kanssa on monesti haastavaa valita ne parhaat koska monesti kyse on aika pienistä eroista ja mututuntumasta. Jotkut hieman pidemmät voivat olla lyhyitä parempia mutta toisinaan todella lyhyet ja yllättävän usein toistuvat tilanteet peleissä voivat olla nopeasti yksi parhaiten mieleenpainuvia ja mielekkäitä hetkiä, joihin ei kyllästy.

 

 

 

Yksi per peli kuten aiemminkin.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Seven Suns of Cinnibus - Marvel's Midnight Suns

Tohtori Oudon legendaarinen hyökkäys on ehdottomasti sieltä tyylikkäimmästä ja eeppisimmästä päästä mitä tulee pelkästään ulkoasuun.

 

King of the Eastern Seas - Smite

Todella hieno ja potentiaalisesti yksi voimakkaimpia hyökkäyksiä koko pelissä, sillä se on yksi näitä harvoja hyökkäyksiä joka suoraan tappaa.

 

Zantetsuken - Final Fantasy XVI

Todella klassisella tavalla tehty versio tästä Odinin hyökkäyksestä joka on juurikin sellainen ratkaiseva miekan sivallus joka sitten lopettaa taistelun.

 

HUNK Mayhem - Resident Evil 4 Remake: Mercenaries

Loputtomat ammukset joskin vain hetkellisesti. Valtaosa pelin vihollisista lakoaa täysin tämän tekniikan edessä ja se on aina yhtä hauska käyttää.

 

Fan the hammer - Marvel's Guardians of the Galaxy

Star-Lordin yksi ensimmäisiä erikoishyökkäyksiä ja kokonaisuutena myös niitä yleishyödyllisimpiä, joskaan ei millään se paras kaikista.

 




24. Excalibur välähdys - Assassin's Creed: Valhalla

Tietty isku legendaarisella miekalla aiheuttaa voimakkaan välähdyksen. Näyttää todella hienolta, vaikka onkin loppuviimeksi melko simppeli tehdä. Tämä on niitä tilanteita kun hyökkäys on loppuviimeksi aika nopeasti ohi eikä se ole sellainen mikä tekee merkittävästi vahinkoa, mutta se on juuri niin iskevästi toteutettu, että se jää mieleen.


23. RYNO8 viittaukset - Ratchet & Clank: Rift Apart

Tämä ei ole puhtaassa voimassa läheskään niin hyvä mitä monet aiemmat ovat olleet, mutta tässä se varsinainen mielekkyys tuleekin siitä, miten hienosti siihen on laitettu mukaan monia viittauksia vaikka mihin muihin pelisarjoihin ja juurikin sattunaisuus tekee tästä niin hyvän.


22. Hidastetut iskut - Legend of Spyro: New Beginning

Ilmassa Spyron iskut ovat hidastettuja mikä ehdottomasti kannustaa toistamaan tiettyjä taktiikoita uudestaan ja uudestaan hidastusten toivossa. Tietystä muidenkin hyökkäysten yhdistäminen taisteluun on enemmän kuin suotavaa, mutta tämä on se yksi tekniikka joka jäänyt todella vahvasti mieleen ja joka näytti trailereista asti todella hienolta. Ehdottomasti juuri oikea tapa käyttää hidastuksia ja samalla jälleen yksi esimerkki siitä, miksi ne toimivat uudestaan ja uudestaan erilaisissa tilanteissa.


21. Slash attack! - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

Slashuurin loppuun asti viritetty vahvempi hyökkäys on ehdottomasti todella mielekäs, juurikin silloin, kun sen saa viritettyä loppuun ja se osuu vihollisiin pelaajan ympärillä, jolloin todella näkee miten merkittävää vahinkoa sillä saakaan aikaan ja vieläpä useampaan viholliseen yhtä aikaa ja eri puolilla.


20. Niskantaittaja - Resident Evil 4

Alkuperäisen RE4:n Mercenariesissa HUNK oli kyläkentän kuningas ja suoraan tämän liikkeen ansiosta. Se on joka kerta todella mielekäs toteuttaa ja erityisesti alkuperäisessä se on todella nopea ja tehdä ja mahdollisesti kombottaa. Remakessa se on hitaampi eikä läheskään yhtä hyvä kuin alkuperäinen.


19. Tyrannosaurus - Power Rangers: Battle for the Grid

Jokunen erikoishyökkäys on erittäin hienosti toteutettu ja ne ovat melko nopeasti ohimeneviä. Punaisen Rangerin oma on todella hieno kaikessa yksinkertaisuudessaan ja ehkä juuri siksi se jää vähän paremmin mieleen. Tietysti vaikutusta on myös sillä että kyseesä on T-Rex ja punainen väri nyt vain toimii todella hyvin.


18. Tason 3 pyörintä - Sly 3: Konnien Kunnia

Tämä on niitä tapauksia joka voi toistua uudestaan ja uudestaan miten pelaaja vain haluaa. Tässä tietysti kestää hetki että sen saa avattua, mutta sitten sitä voi käyttää loputtomiin. Kun siihen pisteeseen pääsee niin kolmanne asteen viritys on joka kerta todella mielekäs aloittaa ja viedä loppuun, puhumattakaan siitä miten hieno se on toiminnassa.


17. Liuku - Marvel's Guardians of the Galaxy

Tämä on varsin yksinkertainen liike ja se toistuu useasti, mutta siinä on vain sitä jotakin mikä toimii. Se on uudelleen ja uudelleen todella hienon näköinen liike jossa on tiettyä tyyliä ja koska se monesti tulee tehtyä kaiken muun toiminnan ohessa, se iskee todella hienosti.


16. Wings of Light/Megaflare - Final Fantasy XVI

Yksi niitä hyökkäyksiä pelissä joka onnistuu erinomaisesti erottumaan joukosta sillä siinä missä monien eikonien tekniikat ja ominaisuudet ovat kyllä hienoja, harvemmat onnistuvat todella vakuuttamaan ja erottumaan erityisen hyvin joukosta. Bahamutilla tämä ei ole edes ainoa, mutta se mikä tässä on todella jäänyt mieleen, on se, kun lopuksi Clive ampuu energiaa taivaalle josta se sitten sataa taistelun jatkuessa alaspäin. Ei suoraan se tehokkain, mutta ehdottomasti yksi tyylikkäimpiä hyökkäyksiä.


15. Power of Sire - Castlevania: Symphony of the Night

Sanotaan että tämä on hyvin vähäisellä käytöllä, kunnes saa Dublicatorin ja sitten tätä voi todellakin alkaa käyttää, vaikka kokoajan koska se ei kulu. Tämä on ehdottomasti yksi harvinaisimia esineitä koko pelissä ja siinä on selvästi mukana Draculan itsensä voimaa, koska se on hänen muotokuvansa, joskin Vlad Tepes ajalta. Loppuviimeksi syy miksi tämä on niin mielekäs käyttää johtuu sitä on se on niin harvinainen ja sitä säästelee viimeiseen asti, kunnes sitten ei enää tarvitse säästellä. Mikä itsessään on todella pitkä prosessi.


14. Scarlet Inferno - Tales of Arise

Pelin lukuisista erikoishyökkäyksistä tämä on mahdollisesti se kaikista tyylikkäin ja paikoin myös haastavin tehdä. Näyttävyys on tässä ehdottomasti isoimmassa osassa sillä monesti tuntuu että näissä hyökkäyksissä ei ole niin paljoa voimaa takana kuin ehdottomasti pitäisi. Mutta näyttävyydessä tämä onkin sitten juurikin sellainen ultimaattisen hyökkäyksen tapainen jo pelkästään toteutuksessaan.


13. Double Form - Kingdom Hearts III

Oblivionin ja Oathkeeperin käyttäminen yhdessä on todella hyvä idea ja toteutettu erityisen onnistuneesti. Näillä kahdella aseella on kummallakin omat juttunsa mutta yhdessä ne ovat todella mielekkäitä käyttää ja todella näyttäviä myös, pystyen tavallaan myös kilpailemaan pelin parhaan aseen kanssa. Tämä on sellainen, valon ja pimeyden yhdistyminen ja vaikka valon Oathkeeper ja pimeyden Oblivion ovat molemmat tavallaan tyylikkäitä, kyllä ne ovat yhdessä parhaimmillaan.


12. Excalibur's Wrath - Smite

Kuningas Arthurin tehokkaampi hyökkäys. Vaatii tiettyä tarkkuutta että sillä osuu, mutta sitä seuraa miekkakombo on kyllä todella hienon näköinen, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Sanotaan että tätä ei näe kovin usein, mutta tietyllä taidolla, tämän saa kyllä toteutettu useamman kerran pelin aikana, jos vain pyrkii siihen ja opettelee pelaamaan hahmolla.


11. Destined Death - Elden Ring

Kaikista aseiden ominaishyökkäysistä, Maliketh's Black Bladessa on ehdottomasti oma suosikkini. Valtava alue punaisia viiltoja jotka sitten nopeasti vievät elinvoimaa viholliselta. Tässä on suoraan sitä jotakin mikä oitis toimii ja tekee pelaamisesta todella mielekästä. Ei ole se paras mahdollinen ratkaisu ihan kaikkiin tilanteisiin, mutta kokonaisuutena tätä parempaa aseominaisuutta saa hakemalla hakea.


10. Avada kedavra - Hogwarts Legacy

Tappokirouksen käyttämisessä on sitä jotakin. Se on yhtä aikaa se painokas tapa jolla pelihahmo kirouksen lausuu, mutta myös se puhdas voima joka suoraan tappaa isommatkin möllit. Yhdistettynä pariin tehostettuun kiroukseen, tällä pystyy parhaimmillaan tekemään silmää suuresta joukosta vihollisia. Mutta kyllä se on puhtaasti se voima joka tässä loitsussa on takana mikä tekee sen käyttämisestä niin mielekästä.


9. Darkside - Star Wars Jedi: Survivor

Tietyn pisteen jälkeen Cal pystyy kanavoimaan pimeää puoltaan tehdäkseen merkittävästi enemmän vahinkoa. Sanotaan että ensimmäinen kerta jossa tämä ominaisuus esitellään on kokonaiskohtauksena todella hyvin toteutettu ja myöhemmät versiot ovat enemmänkin tämän idean uudelleenkäyttöä, mutta se ei poista sitä tosiseikkaa, että ne ovat todella mielekkäitä hetkiä, koska tämä on vain niin tyylikkäästi ja mielekkäästi toteutettu osa peliä, vaikka se jedille vähän kyseenalainen onkin.


8. Nightmare ultimate - Soul Calibur VI

Nightmaren superhyökkäys on todella hyvin tehty. Se on erittäin tyylikäs kokonaisuus jossa on selvää painajaishenkeä ja todella hienosti toteutettu rytmitys joka menee vähän eri suuntaan kuin voisi aluksi ajatella. Ehdottomasti pelin parhaita ultimateja mitä mieleen tulee. Kyllähän pelissä on monta todella hienosti tehtyä superhyökkäystä mutta oma suosikki on ehdottomasti tämä sillä se sopii tähän hahmoon uskomattoman hyvin ja tekee jo valmiiksi erinomaisesta hahmosta vielä paremman.


7. Mega Flare - Final Fantasy VIII

Erittäin näyttävä hyökkäs tietyllä omalla vivahteisuudellaan. Erityisesti tässä nappaa se aloitus ja varsinaisen hyökkäyksen alustus. Asiaa vain parantaa se että tässä pelissä on yksi parhaita Bahamuteja mitä on pelissä ollut tähän mennessä ja tämän jälkeen, joten kaikki palaset ovat kohdillaan. Kaikista Mega Flare variaatioista, tämä on sellainen, mikä on jäänyt merkittävästi paremmin mieleen kuin monet muut, vaikka näissä monesti onkin aika paljon samanlaista fiilistä pelistä toiseen.


6. Dead Eye hidastukset - Red Dead Redemption 2

Ajoittain tulee niitä tilanteita, kun toiminta hidastaa enemmän ja ottaa lähikuvaa hahmosta tekemässä milloin mitäkin. Näitä tyyliseikkoja tulee loppuviimeksi melko usein vastaan, mutta joka kerta ne vakuuttavat tyylikkydellään todella merkittävästi. Tälläisiä tyyliseikkoja on monissa muissakin peleissä, mutta tämä on osannut käyttää niissä hyvin sekä hidastusta, että filttereitäkin, mikä vain tekee niistä entistä hienompia ja sitä korostavat pelaajan ulkoasu, vaatteet ja aseet joita käyttää sillä hetkellä.


5. Taitolaukaus - Resident Evil 6

Tämä on loppuviimeksi todella helppo tehdä ja tätä tulee käytettyä jatkuvasti, mutta se ei poista sitä tosiseikkaa että se vain näyttää ja tuntuu aina niin hyvältä. Eri aseilla se on tietysti erilainen, mutta varsinkin pistooleilla tuntuu että tämä näyttää ja tuntuu todella hyvältä ja varsinkin Leonilla ja tupla pistooleilla nopeasti yhdisteltynä, se näyttää oitis entistä paremmalta. Sanotaan että monissa tilanteissa nopea toisto syö mielekkyyttä, mutta kyllä tämä kestää, varsinkin koska sitä ei voi ihan jatkuvasti spämmätä, koska se kuluttaa energiaa.


4. Dreamwalker - Remnant II

Nighfall aseen sisäänrakennettu ominaisuus on ylivoimaisesti paras ominaisuus mitä aseella tässä pelissä voi olla. Hetkellisesti loputtomat ammukset, tulinopeuden kasvatus ja lifesteal tekevät tästä todella tehokkaan ominaisuuden jolla voi pelastaa itsensä tiukasta tilanteesta ja tuottaa samalla aikaa massiivisesti vahinkoa viholliseen. Tämän on hyvä lähestulkoon missä tahansa tilanteessa ja hulluinta on se, että tämän saa ensimmäisen maailman loppupomovihollisesta, jos Nightweaver osuu kohdalle.


3. Bladestorm - Marvel's Midnight Suns

Tässä legendaarisessa Hunterin hyökkäyksessä on tyylikäs toteutus, lähestulkoon paholaismainen fiilis liekkien ansiosta ja se voima jolla Hunter huutaa iskiessään vain korostaa sitä, millainen mahti tässä hyökkäyksessä on taustalla. Puhumattakaan että tämä miekkamyrsky on todella voimakas hyökkäys joka tekee valtavaa vahinkoa osuma-alueella, mutta myös siellä, mihin viholliset sinkoavat kun heihin osuus. Tämä on ehkä se kaikista paras, tai ainakin voimallisin hyökkäys sekä tyylissä että voimassa.


2. Weskerin Mayhem - Resident Evil 4 Remake: Mercenaries

Pelkästään parryaminen on tässä pelissä jotenkin todella mielekästä ja iskevää. Weskerin tapauksessa se on entistä iskevämpää, koska hän torjuu paljain käsin. Mutta se ei kuitenkaan ole lopulta mitään verrattuna Weskerin Mayhem ominaisuuteen jossa hän vapauttaa sisäisen mahtinsa ja nyrkein, vimmaisella kombolla tekee selvää jälkeä aivan kaikesta mitä vastaan tulee. Tämän ominaisuuden edessä kaatuvat kovimmatkin eliittiviholliset ja kaikki pikkuvihutkin missä tahansa kentässä, joten tämän käyttäminen on aina yhtä miellyttävää.


1. Over Drive - Devil May Cry V

Devil Sword Danten ominaishyökkäys tappiinsa asti viritettynä ja useamman iskun sarjana. Over Drivessa Dante lyö miekalla vapauttaen useita energiasivalluksia, mikä on lähestulkoon cooleinta mitä tämä peli uutena juttuna tarjoaa ja se on tässä sarjassa jo aika hyvä saavutus. Kyllähän DMCV tekee monet asiat todella hienosti ja paremmin kuin monet aiemmat, mutta tämä on yksi niitä tilanteita, jossa todellakin otetaan vähän ennemmän irti sekä Dantesta, että hänen paholaispuolestaan. Ja miekastaan.