Resident Evil pelisarja kasvaa ja laajenee, varsinkin kun pääsarjasta on tällä hetkellä kaksi eri versiota ja lisää on tulossa. Vaikka pelisarjan aloitus ei se vahvin ollutkaan, niin viime vuosina pelisarja on todella saanut uutta tuulta siipiensä alle ja monet pelit sarjassa ovat edelleen omia suosikkejani, kun puhutaan toiminnallisemmista peleistä.

 

 

 

Kaikki Resident Evil nimen alle mahtuvat pelit kelpaavat osaksi vertailua ja remake versiot myös ovat omia kokonaisuuksiaan. Heti voidaan sanoa että uudemmat pelit ovat merkittävästi parempia koska vanhojen pelien kontorllit ovat niin umpisurkeita että niistä ei saa paljoakaan irti. Isona kokonaisuutena kaikissa peleissä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa ja monesti on hyvin pienestä kiinni että mikä peli on parempi kuin joku toinen.

Tällä hetkellä uusin on Resident Evil 4 Remake, mutta Resident Evil 9 on tulossa. Mahdollisesti jo ensi vuonna.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Resident Evil 3: Nemesis

Vanhemmanlaisten ressojen tapauksessa tämä on se jossa on toimivia ideoita, väistöliike ja hyvä roistohahmo joka ahdistelee pelaajaa.

 

Resident Evil: Revelations

Erinomainen yhdistelmä modernia toimintaa ja astetta toimivampaa kauhua perustoimivana kokonaisuutena, joskin hieman B-ryhmä tyylisellä toteutuksella.

 




12. Resident Evil Remake

Alkuperäisen pelin remake on yhdellä todella ratkaisevalla tavalla erittäin toimiva kokonaisuus, nimittäin ohjattavuudesta on karsittu pois se tankkikontrollityyli joka teki vanhoista ressoista niin epämiellyttäviä pelata. Kyllä tästäkin huomaa monia ongelmakohtia todella helposti ja peli on monilla väärillä tavoilla vaikea, mutta se on myös erinomainen tapa tutustua sarjan alkutaipaleeseen parannellulla ääninäyttelyllä grafiikalla ja ennenkaikkea tarinankerronnalla ja ohjattavuudella.


11. Resident Evil: Umbrella Chronicles

"Valopyssymmuskelu" ja omalla tavallaan yllättävän miellyttävää pelattavaa. Tasollisesti, ei mitenkään erityisen kaukana remakeista, joten tasollisesti mennään aika kovasti ristiin ja tämä peli voisi hyvin olla sijaa korkeammalla. Tarinaa mukana on hienosti ja useammalla pelaajalla menosta saa mukavasti irti. Ongelmallista on lähinnä se, että peli tuntuu hiomattomalta mikä tekee siitä monesti vähän tarpeettoman vaikea, mutta kokonaisuutena tämä on oikein onnistunut kokonaisuus.


10. Resident Evil 3 Remake

Uusien remakejen heikoin tapaus, mutta ei merkittävästi, sillä toiminnallisesti tämä on erittäin miellyttävää pelattavaa ja paljon vauhdikkaampaa kuin edeltäjänsä. Puhumattakaan että mitä tulee pelin bonusasetelmiin ja uudelleenpelaamisarvoon, on tämän kanssa todella onnistuttu. Pelin merkittävin heikkous on sen pituus, sillä aika lyhyeksi ja karsituksi tämä jää, puhumattakaan että muutama hahmo on muutettu merkittävästi huonompaan suuntaan alkuperäisestä.


9. Resident Evil 2 Remake

Ensimmäinen uudempi Remake ja mahdollisesti paras kauhutunnelmainen RE peli. Toiminnalla on sijansa kokonaisuudessa ja peli olisi ehdottomasti parempi, jos siinä olisi tehty yksi kriittinen asia hyvin, nimittäin tarina. Leonin ja Clairen kampanjat eivät erotu toisitaan, kaksikolla on hyvin vähän yhteistä ruutuaikaa ja muutenkin tarina tuntuu täydeltä raakileelta verrattuna alkuperäiseen ja tästä syystä tätä tekisi niin mieli pudottaa alemmas. Tunnelmallisesti ja pelattavuuden suhteen tämä on kuitenkin esimerkillinen remake, vaikkakin tarinallisesti tilanne on täysin toista päätä.


8. Resident Evil 2

Paras vanhanaikainen RE ja yhdestä todella hyvästä syystä, nimittäin tarinasta. Kaksi pelihahmoa tarkoittaa kahta eri reittiä ja nämä toimivat yhdessä esimerkillisesti. Leon ja Claire ovat loistava duo hyvällä tarinalla yhdessä ja erikseen. Sivuhahmot toimivat myös todella hyvin ja kaikki mitä alkuperäinen peli teki, tämä peli tekee potenssiin kaksi. Yksi asia tosin pilaa kokonaisuuden ja se on umpisurkea ohjattavuus jonka vuoksi pelattavuudesta tulee todella epämiellyttävää. Mutta PS1 pelien tasolla, tämä on melko erityinen kokonaisuus.


7. Resident Evil: Darkside Chronicles

"Valopyssytoiminnassa" se helposti parempi peli joka voisi olla sijaa korkeammallakin. Paljon hiotumpi kuin Umbrella Chronicles, tarinallisesti erinomaisesti tehty ja saatu näyttämään todella hienolta, puhumattakaan että tämä on todella hyvä tapa käydä tarinaa läpi. Pelattavuudessa oikein miellyttävää ja hienoa pelattavaa, joskin paikoin vähän turhan haastavaa. Mutta mitä tulee erilaisempiin RE sarjan peleihin, on tämä ehdottomasti sieltä parhaasta päästä, ellei jopa paras.


6. Resident Evil 5

Hyvin selvää tyylillisesti ja toiminnallista jatkoa aiemmalla pelille ja RE5 on isona kokonaisuutena erittäin hyvä kokonaisuus, vaikka mukaan onkin tullut useampi melko pahasti erottuva typerä ratkaisukin. Kaksinpelinä peli toimii todella hyvin, mutta AI partnerin kanssa peli on oitis astetta vaikeampia ja paikoin peli tuntuu turhankin kireältä. Mutta toiminnallisena kokonaisuutena peli on oikein hyvä, tarinallisesti vähän niin ja näin, mutta pääasiassa tämä on sitä parempaa ressaa.


5. Resident Evil: Revelations 2

Top 5 on aika selvä. Revelations 2 on kauhupelinä erittäin hyvä, se on episodityylisenä pelinä erittäin hyvä, se on toimintapelinä erittäin hyvä ja se on moninpelinä poikkeuksellisen hyvä. Tämä on niitä pelejä josta haluaisi pitää vielä enemmänkin koska päähenkilöt ovat todella hyvät ja pelattavuus on erittäin mielekästä, puhumattakaan siitä miten hyvä kokonaisuus on toisen pelaajan kanssa. Tunnelmallisesti peli vetää myös todella isot pisteet, vaikka peli samalla tuntuukin siltä, että se ei ole ykköstiimin tekemä.


4. Resident Evil: Village (Resident Evil 8)

Yllättäjä, varsinkin RE7:n jälkeen. Village on enemmän kuin loistava peli, sillä se on kuin uudestaan tehty RE4 juurikin niillä loistavilla tavoilla, toiminnallisilla tavoilla. Aseita on paljon ja ammuttavaa riitää, eli mitä tulee toimintaan,on RE8 oitis todella esimerkillisesti tehty peli. Kauhutunnelmassa peli on myös tehty erittäin hyvin sillä tietyt osa-alueet pelissä ovat todella hyviä, mahdollisesti koko sarjan onnistuneimpia. Tarinallisesti peli on tyypillistä ressaa ja kaikenkaikkiaan tämä on erittäin hyvä peli sekä ensimmäisessä että kolmannessa persoonassa pelattuna.


3. Resident Evil 6

Mitä tulee toimintapeleihin, on RE6 mahtava kokonaisuus sillä siinä on erittäin hyvin tehtyä toimintapätkiä ja paljon hienoja liikkeitä. Monipeli on mahtavasti toteutettu ja useampi kampanja tarjoaa paljon sisältöä, joskin vaihtelevalla tasolla. Kauhutunnelma on melko vähäistä, mutta toiminnallisten pelien ystävänä, tämä on aina napannut. Viimeinen niitti tosin on Mercenaries tila joka on mahdollisesti nyt parhaalla tasolla sitten RE4:n, vaikka RE5 oikein hyvää sisältöä tarjosikin. Viimeisenä, muttei vähäisimpinä, hyvät pelihahmot vain parantavat kokonaisuutta, kärjässä Leon Kennedy.


2. Resident Evil 4 Remake

Ainoa merkittävä syy miksi tämä ei ole ykkönen on siinä, että tämä on vielä niin uusi, että vaikutelma voi vähän vielä kehittyä. Toissijaisena on se, että iso osa alkuperäisen sisällöstä on käännetty DLC muotoon, eli niitä ei ole. Mutta mitä tulee tarinaan, on se paljon parempi kuin aiemmin, se on paranneltua, rikastettua ja erinomaisesti kerrotua todella onnistunein tavoin. Lisäyksiä pelissä on todella paljon ja pelattavuus on parasta mitä sarjassa on vähään aikaan nähty, vaikka siinä olisi vieläkin tilaa parannella asioita ja mennä vielä vähän lähemmäs RE6:n monipuolisuutta ja nopeutta. Toiminnassa, tämä on kuitenkin sitä terävintä kärkeä ja yksi parhaita remakeja mitä on koskaan tehty. Tämä voisi hyvinkin olla paras RE peli.


1. Resident Evil 4 

Paras RE peli, joskin remaken jälkeen, niukemmin. Toiminta on todella mielekästä, uudelleenpeluuarvo on huipussaan ja kaikkien rajoitustenkin kanssa, peli toimii esimerkillisesti ja on nostanut RE sarjan uudelle tasolle. Mercenaries tila on erinmainen minipeli, lisäsisältöä on mukavasti ja PS2 pelien joukossa harvat pelit ovat tätä parempia. Leon Kennedy on todella hyvin tehty hahmo ja vaikka tarina onkin vähän kiusallinen paikka paikoin, niin se on samalla aika uskollinen RE tyylille. Tunnelma on myös todella hyvä ja vaikka kauhua onkin vähän, niin kaikki se korvataan erinomaisella toiminnallisella sisällöllä.