Vaikea sanoa että mikä tekee kohtauksesta todella erityisen. Syitä on vaikka kuinka paljon mutta kyllä se loppuviimeksi on aina kiinni siitä jostakin. Yhteistä näille varmaan on ainakin se, että ne kohtaukset käy läpi mielellään vaikka useammankin kerran.

 

 

 

Sääntökertaus:

- Ei kokonaisia maailmoja (yksi osa käy)

- Ei kokonaisia pomotaisteluita (yksittäiset osuudet hyväksytään)

- Uniikkeja hetkiä / Yksi per pelikerta hetkiä

- Vain yksi per peli (monissa peleissä on todella monta erittäin hyvää kohtausta joista olisi kokonaan omaksi listakseen. En nyt jokaisen pelin kohdalla sano että olisiko niitä listaksi asti, mutta monessa olisi)

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Nowhere - Control

- Tässä kohtaa tunnelma on huipussaan ja mukana on todellakin "sitä jotakin

 

Megahyppy - Sly 2: Konnakopla

- Sly saa käyttöönsä repun jolla hyppiminen tehostuu. Tällä ei voi tehdä muuta kuin leikkiä leikkimisestä päästyään.

 

Gehrman tarttuu aseeseensa - Bloodborne

- Pelkästään se tapa miten hän yhdistää miekan varteen, saaden viikatteen.

 
24. Kolari - Last of Us

Tämä on niitä kohtauksia joka toimii niin hyvin koska Ellie on tyttö jolla on asennetta. Kun kaksikko törmää autolla väijytyksen takia ja viholliset iskevät, niin Ellie pistää hanttiin ja kiroaa oikein kunnolla. Joel kerää varsin nopeasti itsensä ja aloittaa nujakan iskemällä vihollisen läpi lasin sirusta, johon häntä oltiin ensin aikeissa painaa.


23. Last year model - Uncharted 2: Among Thieves

Tämä kohtaus jossa Elena ja Chloe kohtaavat ensimmäisen kerran on vain niin hauskasti koottu. Elenan reaktio siihen että Nate on taas liemessä, Naten kommentti siitä että Chloe pitää tilannetta koomisena ja tietysti tapa jolla Elena esittelee itsensä Chloelle.


22. Tervetuloa Cainhurstiin - Bloodborne

Kaikista Bloodbornen parhaista hetkistä yksi ikimuistoisia on se, kun saapuu Cainhurstiin. Tietysti Cainhurstissa on muitakin loistavia kohtia, mutta se ensimmäinen kerta kun saapuu lumisiin maisemiin, valtavan goottimaisen linnan portaille, niin siinä on jotakin todella upeaa fiilistä. Ympäristö on upea ja linna on ehkä koko pelin hienoimman näköinen rakennus.


21. Hyvästit - Castlevania: Symphony of the Night

Alucardin hyvästit Richterille ja Marialle ennenkuin hän aikoo kadota lopullisesti ovat katkeran suloiset, mutta niistä tulee nopeasti todella toiveekkaat jos on pelannut kaiken oikein, sillä Maria ei aio jättää Alucardia. Tästä tekee entistä paremman se kun Alucard siteeraa Edmund Burkea.


20. Vielä kerran... vanha ystävä - Dishonored 2

Se on se lyhyt hetki, kun Corvo jälleen kerran ottaa vanhan naamionsa käsiin ja laittaa kasvoilleen, pitkän ajan jälkeen. Se on edelleen todella hyvin tehty hetki ja viesti joka tällä kohtauksella nousee esiin, on ehkä varsin kliseinen, mutta se on myös todella vahva.


19. Jälleen näkemisiä - Final Fantasy IV: After Years

Hyvin lämmin kohtaus joka viestii oitis siitä, mitä pääpeli ei lopulta tehnytkään. Ensin Edge saapuu tapaamaan Rydiaa ja tämän uutta ottotytärtä ja pian sen jälkeen saapuvat Rydian "vanhemmat". Kokonaisuudesta saa paremman kuvan kaikkien taustojen ja tapahtumien jälkeen.


18. Darkeater Midirin kohtaaminen - Dark Souls 3

Tämä sarja on yrittänyt lohikäärmetaisteluja uudestaan ja uudestaan ja Midir on ehdottomasti niistä kaikista paras. Mutta se miten tämän lohikäärmeen kohtaa ensimmäistä kertaa on se, mikä todella tekee vaikutuksen. Hänet näkee etäällä ja pia, jos ei reagoi nopeasti, korventuu lohikäärmeen liekkeihin. Sitten lopulta tämän lohikäärmeen onnistuu pudottamaan alas ja voisi luulla että se oli siinä. Mutta jos etsii syvyyksistä, niin löytää pelisarjan vaikeimman pomotaistelun.


17. Ripto round 1 - Spyro: Ripto's Rage

Ensimmäinen vaihe viimeisestä pomotaistelusta on todella hyvin tehty sillä se jos mikä onnistuu olemaan hauska ja sen aikana haluaa jopa vähän kikkailla jotta näkee mitä kaikkea kumpikin voi tehdä kun saa tietyt värin kokonaan täyteen.


16. Decoy tehtävän lopetus - Jak 3

Tämä on niin uskomattoman hauska pelkästään siksi millaisen äänen Daxter päästää ja millainen hänen ilmeensä on kun hänen kuvajaismaskottinsa ottaa osumaa ja vahingoittuu.


15. Real Bane - Batman: Enemy Within

Samalla tavalla miten Kaksinaaman kanssa, myös Banen kanssa tämä Telltale sarja teki todella hyvää jälkeä. Ykköskauden parhaita paloja ovat molemmat vaihtoehdot siitä, miten Harvey Dent tilanne päättyy. Tällä kertaa kaikki on vähän pienempää, mutta silti todella onnistunutta. Kun Bane saa viimeisessä jaksossa naamion, hänestä tulee todella sellainen, millainen hänen kuuluukin olla.


14. Archdemonin tuho - Dragon Age: Origins

Pitkän ja vaikean taistelun jälkeen tulee se viimeinen pätkä kun sankarimme käy hyökkäykseen lohikäärmettä vastaan ja tappaa sen. Vaikka taistelu itsessään ei mitenkään hauska tai helppo olekaan, niin tämä siitä seuraava viimeinen isku, on todella upeasti tehty.


13. Gentlemen... welcome to Dubai - Spec Ops: The Line

Tämä on niitä hetki kun yksi todella hyvin sanottu lause tekee kohtauksesta niin hyvän. Nolan Northin äänen painokkuus, sodan kauhut ja pelin aikana tehdyt kyseenalaiset asiat kaikki kulminoituvat tähän hetkeen, kun Martin Walker on täysin hyväksynyt sen, että on lopullisesti seonnut.


12. Miekka läpi - Devil May Cry

Dante onkin paljon enemmän miltä aluksi näyttää ja tämä pelin aloitus todellakin laittaa kaiken upeasti käyntiin ja näyttää että Dante on enemmän kuin loistava hahmo erinomaisella asenteella. Tämä on enemmän kuin loistava tapa näyttää millainen onkaan kyseisen pelin päähenkilö.


11. Red XIII - Final Fantasy VII

Kohtaus jossa peto käy hetkellisesti Hojon kimppuun saa aivan uudenlaisen käänteen kun peto puhuu. Kun sen saa sitten nimetä niin se on omiaan tekemään tästä hetkestä niin hyvän. Tämän sarjan kanssa kun helposti tottunut siihen että pelihahmot on ihmismäisiä, niin kun pelattavaksi saakin koiramaisen hahmon, niin kyllä se on oitis todella upea ja varsin ikimuistoinen hetki.


10. Kaasupallot - Sly 2: Konnakopla

Sly peleissä on todella vaikeaa valikoida sitä parasta tehtävää sillä niitä esimerkillisesti tehtyjä tehtäviä on niin paljon. Joten valitsin sen mikä tule ensimmäisenä mieleen ja sieltä hyppäsi tehtävä jossa Slyn pitää liitovarjoa hyväksikäyttäen hypätä lentokoneesta ja kerätä kaasua taivaalla leijuvista palloista. Kun pallon poksauttaa niin lentää ylöspäin. Sitten pitää vielä laskeutua junan viimeisen vaunun katolle. Haastavaa tavallaan, mutta todella hauskaa.


9. "Gotham, this is your only warning" - Batman: Arkham Knight

Vaikka tämä ei trailerissa ollut Scarecrow viestiä voitakaan, niin tapa jolla peli alkaa, on erinomainen. Kun lyhyt peliosuus päättyy, niin seuraa Variksenpelätin viesti jota seuraa Gordonin lyhyt alustus ja kaikki johtaa siihen mihin pitääkin, Batmaniin Gothamin yllä, valmiina lopettamaan kaiken.


8. Ilotulitus voiton jälkeen - Spyro: Year of the Dragon

Eritoten Reignited versio tästä , koska se on parempi. Tämä nyt on käytännössä sellainen erittäin selvä tapa todella päättää hieno tarina mielekkäällä tavalla, voitonjuhlaan. Kuten monissa elokuvissakin (esim Jedin Paluu). Tietysti peliä voi jatkaa tämän jälkeenkin, mutta kyllä tässä on sitä voiton tunnelmaa ja mikä tulee myöhemmin on epilogia.


7. Kaupungin läpi - Uncharted 4: Thief's End

Tässä osuudessa käydään läpi ammuskelua torilla ja kaahailua kaupungilla. Vauhdikasta menoa rytmittää erinomainen huumori. Erityisen hyvin nappaa mm. Sullyn kommentit kun Nate ajaa tai nopeasti ohi menevät toiminnallisest pätkät, kuten aseen nappaaminen, mutta auto-osuus on ehdottomasti se hauskin. Tämä on juurikin sellaisia toimintapätkiä mitkä jäävät mieleen huumorin ja vauhdikkuuden takia. Se on yhtä aikaa hauskaa että hektistä.


6. Women - Resident Evil 6

Varsin nopeasti ohi menevä hetki josta heti aluksi tekee upean se miten Leon nappaa hänelle heitetyn esineen (coolia asennetta) ja sitten Leonin kommentti pelin loppuun, joka todellakin kuvastaa hienosti hänen tyynen rauhallista ja hieman hänelle ominaista asennetta, mikä taas kuvaa hyvin kaikkea sitä, mitä on hänen kampanjansa aikana ehditty kokea.


5. Asennevastaus - The Wolf Among Us

Sheriffi lopettaa tappelu, päätyen oitis itse seuraavaan. Iso paha susi vastaan metsämies. Kun tilanne on todella alkamassa ja pelaaja saa oikeasti valita miten aloittaa tilanteen, niin se kaikkein paras vastaus on ehdottomasti uhkailu, jossa Bigby Wolf sanoo todellisella asenteella: "Woody, I'm gonna break your fucken face." Se tapa jolla hän sanoo sen on jo omiaan tekemään tästä niin hyvän kohtauksen mutta kyllä se sanavalintakin on hyvä. Tämä on niitä jotka todellakin jäävät mieleen.


4. Ashtray Maze - Control

Tämä kohtaus suorastaan räjäyttää potin mitä peliin tulee. Omaalatuinen tyylikkyys yhdistyy Poets of the Fallin loistavaan muusiikkiin kohtauksessa jossa toiminnallisuus pääsee todella oikeuksiinsa Remedyn mestariteoksen omalaatuisessa maailmassa ja sen sääntöjen lomassa. Kappale jää soimaan päähän ja vaikka koko pelin ajan on enemmän tai vähemmän taisteltu, niin kun siihen heittää tämän kappaleen taustalle, niin kyllähän se tekee Tuhkakuppisokkelosta pelin parhaan osuuden, vaikka Nowhere hyvin lähelle pääseekin erinomaisella tunnelmallaan.


3. 1000 Heartless - Kingdom Hearts II

Tämä on yksi niitä hetkiä jolloin tuntee olevansa enemmän kuin voimakas. Sora on yksi todellista heartless laumaa vastaan, liikaa laskettavaksi. Variaatiota vihollisissa ei juuri ole, mutta ne ovat kaikki varsin helposti tapettavia ja niiden kautta käytettävät reaktiokomennot ovat juurikin oikealla tavalla mielekkäitä. Tämä on esimerkillinen tilanne siitä, miten voidaan tehdä erityisen mielekäs pätkä peliin, ilman että siihen tuodaan oikeastaan mitään erityistä haastetta, vaan todellista hauskanpitoa. Puhumattakaan että tämä on erityisen näyttävä osuus.


2. Sitrusraivo - Sly 3: Konnien Kunnia

Kaikista tämän pelin loistavista tehtävistä tämä yksi nousee ylitse muiden koomisuudessaan, toiminnallisuudessaan ja yksinkertaisessa mielekkyydessään. Se yhdistää loistavasti taistelun, paikkojen hajoittamisen ja asenteella tehdyn kolmen hahmon yhdistelyn. Sly, Bentley ja Murray vastaan dingojengi baarissa. Huonot häviäjät aloittavat kunnon baaritappelun jossa vuoron perään laitetaan vihollisia maihin ja paikkoja säpäleiksi kolmikon jokaisella jäsenellä.


1. Miekkailu sateessa - Devil May Cry 3

Tässä pelisarjassa on paljon uskomattoman hyviä hetkiä ja tämä on yksi niistä. Peli alkaa juurikin sateen ropinalla ja miekkojen äänillä kun veljekset ottavat yhteen. Pomotaistelu Vergiliä vastaan on todella uskomattoman hienosti tehty ja kyllä se asetelma tässä kohtauksessa on erityisen onnistunut. Se vain toimii niin hyvin tunnelmassa, tyylikkyydessä ja tarinallisessa painokkuudessa, koska tässä kohtaa Dante "herää."