Monesti tuntuu että hyviä pelihahmoja keksii paljon helpommin kuin huonoja. Tietysti ne parhaat jäävät helpommin mieleen, mutta monesti kun miettii vähän enemmän, niin kyllä niitä huonojakin alkaa nousta esiin.

 

 

 

 

Sääntökertaus:

 

- Vain yksi per peli (jos pelissä on useampi kampanja, niin yks per kampanja)

- Ei ole väliä onko hahmo pelattavissa vai ei. Toinen iso rajoittaja mutta tarpeellinen, sillä joillakin hahmoilla pelataan todella vähän ja toisilla ei ollenkaan. Joillakin taas aika paljon. Näiden erottelu vaatisi aika paljon joten sillä ei ole väliä.

- Ei väliä että mistä hahmo on alunperin peräisin.

- Jos hahmo esiintyy useammassa pelissä, hänet voidaan valita vain yhdestä.

- Ei vihollisia koska he ovat oma listansa

- Ei hahmoja jotka ovat aloittaneet päähahmoina

 

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Roland - Borderlands 2

- Tämä on niitä hahmoja joista en tykkää yhtään, vaikka samalla yksi ainoita täysjärkisiä.

 

Wakka - Final Fantasy X

- Aluksi ihan hyvä, mutta tarinan edetessä muuttuu aika tylsäksi ja hieman jopa ärsyttäväksi.

 

Jonah - Shadow of the Tomb Raider

- Tuntuu että hän on vain ja ainoastaan mukana jotta Lara ei puhuisi itsekseen.

 
24. Carter Blake - Heavy Rain

Niin ylivedetyn kusipäinen "paha kyttä". Tämä hahmo on kuin tekemällä tehty juurikin sellaiseksi, jonka ei missään nimessä pitäisi olla poliisi. Vähän ehkä turhan klisee paha kyttä joka on viittä vaille korruptoitunut ja virhettä vaille linnassa itse. Siinä mielessä hahmo toimii että kerää vihaa pelaajalta, mutta hahmosta puuttuvat kaikke ne puolet joiden kautta hän olisi edes etäisesti sympaattinen tai kiinnostava, puhumattakaan että luotettava.


23. Parker Luciani - Resident Evil: Revelations

Isoin ongelma on siinä että kun hahmosta yhdessä kohtaa olisi voinut saada aikaiseksi jotakin, niin se idea vedetään takaisin. Ihan kaikkia hahmoja ei pitäisi pitää kuvioissa, etenkin jos kyseessä on näin tylsä hahmo jossa ei ole oikeastaan mitään oikeasti hyvää sisältöä, tai kiinnostavaa.


22. Lucia - Devil May Cry 2

Jotenkin todella ontto hahmo joka on pelissä mukana vain nättinä naamana ilman mitään omaa. Trish ja Lady sentään tuovat mukanaan jotakin mutta Lucia on vain hidaste tarinassa, puhumattakaan että tähän yhteen peliin se myös jää. Hahmossa kun ei vain ole mitään hyvää sisältöä eikä ulkoinen olemuskaan nappaa.


21. Jacob Taylor - Mass Effect 2

Niin särmitön ja tylsä kuin vain olla ja voi. ME sarjassa valtaosa hahmoista on jollakin tavalla todella hyvin tehtyjä ja monesti on vaikea valita että kuka on paras. Jacob on vain tylsä, hahmossa kun ei tunnu olevan mitään sellaista mikä positiivisessa mielessä erottaisi häntä monista muista. Eipä häntä sen vuoksi tule paljoa käytettyä eikä hänen kohtalonsakaan juuri kiinnosta.


20. Joseph Oda - Evil Within

Nörttimäinen partnerihahmo jota oppii tavallaan jopa vihaamaan tämän pelin edetessä. Ei sillä että hänestä olisi missään vaiheessa todella pitänyt mutta kun peli tarpeeksi etenee, niin kyllä Josephista haluaa lopulta kokonaan eroon.


19. Moira - Fallout 3

Tästäkin pelistä löytyy vaikka kuinka monta huonoa hahmoa, mutta yksi erottuu selvästi. Tämä on niin ärsyttävä hahmo jo pelkästään äänensä kautta. Se ärsyttävyys saa aivan uuden tason jos pelaaja räjäyttää kaupungin. Teki mitä tahansa niin lopputulos on se että tämä muija on juurikin sellainen jonka tehtäviä ei viitsi tehdä ja jonka kanssa ei juuri viitsi keskustella.


18. Marty "Monk" Malone - Godfather

Tyypillinen "paras kamu" hahmo, joka kuitenkin yhdessä hetkessä muuttuu rasittavaksi. Hahmossa on muutamia ihan hyviä ideoita, mutta samalla hänestä on onnistuttu tekemään erittäin tylsä, varsinkin aivan lopussa, kun hahmosta pitäisi oikeasti välittää jollakin tavalla, silloin kaikki kiinnostus on jo mennyt.


17. Torn - Jak II: Renegade

Wannabe tought guy. Sellainen hahmo jota tekisi vain mieli vetää lättyyn mahdollisimman pian ja vaikka parikin kertaa. Torn on juurikin sellainen hahmo jonka kanssa huomaa että hän on olevinaan niin äijä, niin badass mutta eipä hänessä sitten loppuviimeksi ole yhtikäs mitään erityisempää sisältöä.


16. Al - Ratchet & Clank 3

Koko kavalkaadista se kaikkein ärsyttävin ja rasittavin hahmo. Nörtti-idea ei ole huono, mutta tapa jolla hahmo on tehty luo oitis esimerkin juurikin sellaisesta pätemisen ammattilaisesta joiden kanssa ei viitsi keskustella yhtään mistään.


15. Gladiolus - Final Fantasy XV

Ylivoimaisesti ja ehdottomasti pääporukan ärsyttävin lihapää. Gladiolus tuntuu hyvin äkkiä sellaiselta machopullistelijalta joka luulee tietävänsä yhtä jos toista mutta se saa hänet tuntumaan aivan mäntiltä ja mitä pidemmälle tarina etenee, sitä vähemmän tästä hahmosta pitää.


14. Reggie - InFamous: Second Son

Isoveli joka lainvalvoja. Ei varsinaisesti huono idea, mutta toteutus tekee hahmosta vähän turhan mänttimäisen, samalla tehden hahmosta jotenkin niin tavallisen. Ulkoinen olemus on myös jotenkin todella huono, Joaquim Phoenix tavalla huono.


13. Ashley Graham - Resident Evil 4 

Tuntuu kuin tämä hahmo olisi tehty rasittavaksi. Hänestä kun ei ole juuri mitään hyötyä, vain haittaa ja jatkuva kiljuminen ei juuri paranne sitä. Lisäksi tapa jolla hahmo sanoo monet repliikit saa hänet tuntumaan entistä ärsyttävämmältä.


12. Atreus - God of War

Jotenkin tälläiset pikkupoika hahmot eivät vain toimi, etenkään jos he ovat koppavia, ylimielisiä tai mitään vastaavaa. Atreusin tapauksessa side isäpappa Kratosin kanssa ei tuo tarinaan mitään isompaa syvyyttä ja Atreus jää lähinnä sellaiseksi ärsyttäväksi pikkupojaksi. Jos tarina toimisi, voisi tilanne olla toinen, mutta peli päättyy ennenkuin siihen vaiheeseen todella päästään.


11. Peter Pan - Kingdom Hearts

Helposti yksi ärsyttävimpiä Disney päähenkilöitä ja tässä pelissä kaikkine ne asiat mitkä tekevät Panista niin rasittavan ovat vahvasti läsnä. Se nokkava asenne ja tarpeettoman korkea taitotaso puhumattakaan siitä ulkoasusta joka ei ole sieltä hienoimmasta päästä.


10. Jimmy De Santa - Grand Theft Auto V

Tässä hahmossa ei ole juuri mitään hyvää. Ainoastaan rasite ja vieläpä ärsyttävä sellainen. Lellitelty kakara tietyllä Jonah Hill ulkoasulla ja juurikin sellaisella asenteella joka kaipaisi vähän kuritusta. Erittäin hyvä esimerkki sellaisesta nuorisosta josta ei ole mitään hyöytyä, vain haittaa.


9. Aya - Assassin's Creed: Origins

Jotenkin niin geneerinen hahmo ilman mitään oikeasti omaa. Se mikä on jopa pyhäinhäpäisevää liittyy siihen että tästä hahmosta on AC kaanonissa tehty Caesarin salamurhaaja, joka on ehkä se kaikkein törkein ratkaisu mitä koko sarja on missään vaiheessa tehnyt.


8. Katherine - Catherine

Jotenkin todella akkamainen nainen joka pomottaa ja pätee. Tuntuu että tämä hahmo on tekemällä tehty sellaiseksi josta haluaisi todella päästä eroon jos olisi suhteessa. Juurikin sellainen tätimäinen ulkoasu ja tärkeilevä olemus eivät ole kovin hyvä yhdistelmä.


7. Kung Lao - Mortal Kombat

Tämä hahmo erottuu joukosta kaikista selvimmin, näistä hahmoista jotka eivät ole oikeastaan päähahmoja. Siis tästä hahmosta saa hakemalla hakea jotakin positiivista sillä yleensä huonoillakin hahmoilla on jotankin hyvää mutta Kung Lao ei nappaa millään tavalla vaan on alusta asti näitä hahmo, joita pyrkii välttämään jokaisessa käänteessä jos se vain on mahdollista.


6. Cassandra - Mafia III

Kaikista kolmesta alipomosta Cassandra on sellainen josta tavallaan haluaisi jopa eroon ja josta pääseekin eroon varsin helposti jos niin päättää. Siis tapa jolla hahmo puhuu ja asenne jolla hän puhuu alkaa nyppiä todella nopeasti, mutta koska itse koen että Lincoln on astetta vässykämpi rauhan mies, niin en ihan heti tehnyt mitä mieli kyllä teki. Siinä missä kaksi muuta ovat aika hyviä, on porukan ainoa nainen ikävä kyllä se kaikista rasittavin.


5. John Wrath - X-Men Origins: Wolverine

Yksi typerä romanssiratkaisu teki tästä hahmosta omalla kohdallani todella vihatun sillä vaikka elokuvassa hahmo oli ihan kelvollinen (juuri ja juuri) niin tässä hänet on nostettu tasolle jolle hän ei kuulu yhtään. Siinä ei vain korosteta suhteellisen huonoa hahmoa, vaan siinä vähennetään oikeasti hyvän hahmon osaa isossa kokonaisuudessa.


4. Morgana - Persona 5

Yksi pelin avainhahmoista ja helposti kaikista ärsyttävin sellainen. Äännähdykset puhekuplissa käyvät nopeasti vanhaksi ja se miten Morgana kommentoi pelihahmojen touhuja alkaa myös erittäin nopeasti ärsyttää. Siis tämä on pakostakin sellainen hahmo joka on tehty koettelemaan pelaajan hermoja, sillä hänestä haluaa todella nopeasti eroon. Se on sääli sillä sisältöä voisi olla, mutta tapa jolla Morgana pätee, isottelee ja mahtailee johtaa nopeasti siihen että häntä tekisi vain vedellä pitkin korvia.


3. Whisper - Fable

Pelihahmon kilpailija lähemmäs alusta asti ja selvästi tarkoituksella tehty sellaiseksi joka pyrkii aina ärsyttämään pelaajaa tavalla tai toisella. Oli sitten kyse siitä kumpi on parempi. Tapa jolla Whisper puhuu, on kuitenkin se mikä todella nyppii sillä tämä jatkuva riidanhaastaminen tekee lopulta eräästä pelin ratkaisusta erittäin helpoin. Ei tarvinnut kauaa miettiä että miten areenataistelun hoitaa, loppuun.


2. Nico - Devil May Cry V

Idea hahmon kanssa ei ole huono, mutta toteutus on. Nicon asenne ja niin monet muut seikat tekevät hänestä erityisen huonon hahmon. Tapa jolla hän suhtautuu asioihin ja miten hän isottelee, vain lisää ärsytystä häntä kohtaan. Vasta kun Dante astuu kuvaan, niin löytyy vähän nöyryyttä, mutta valtaosan ajasta Nico on niitä tapauksia joita ei vain meinaa sietää sitten millään eikä hahmon tyyli kerää minkäänlaisia irtopisteitä, vaan pikemminkin päinvastoin.


1. Grace Walker - Wolfenstein II: New Colossus

Tämä on niitä tapauksia kun hahmosta haluaisi päästä heti eroon. Tämä nainen on liittolaisista helposti se, kenestä välittää kaikista vähiten ja josta toivoo lähemmäs kokoajan pääsevänsä mahdollisimman pian eroon millä hyvänsä tavalla. Mutta plussaa olisi jos joku vaikka listisi hänet. On nimittäin sen tyylinen hahmo jonka takia vastapuoli tuntuu oitis houkuttelevammalta.