Yksittäiset kohtaukset voivat olla niinkin legendaarisia, tunteikkaita, yllättäviä, dramaattisia... että ne jäävät vahvasti mieleen. Ne voivat tehdä eeppisestä pelistä legendaarisen ja huonosta pelistä oitis paremman. Joskus niitä on vain yksi ja ainoa, joskus useampi.

 

 

 

Yksi yksittäinen kohtaus voi olla ihan minkälainen tahansa. Se voi olla näyttävä, intoa nostava, surullinen, hauska, eeppinen... sen on kuitenkin oltava mieleenpainuva ja siinä on oltava sitä jotakin

Sitä on vaikea selittää, sen vain tuntee kun se tulee vastaan. Kyseessä voi olal yksittäinen kohtaus joka kestää vain pienen hetken, tai sitten kyseessä voi olla pidempi osuus.

 

- Ei kokonaisia maailmoja (yksi osa käy)

- Ei kokonaisia pomotaisteluita (yksittäiset osuudet hyväksytään)

- Uniikkeja hetkiä / Yksi per pelikerta hetkiä

- Vain yksi per peli (monissa peleissä on todella monta erittäin hyvää kohtausta joista olisi kokonaan omaksi listakseen. En nyt jokaisen pelin kohdalla sano että olisiko niitä listaksi asti, mutta monessa olisi)

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Nightmare -> Night Terror - Soul Calibur III

- Välianimaatio jossa muutama oikein ajoitettu näppäinkomento johtaa siihen että Nightmare muuttuu.

 

Hautausmaa - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

- Tunteellinen kohtaus kun Big Boss vierailee opettajansa haudalla.

 

Auron alkaa kadota - Final Fantasy X

- Lopetuksen vahvimpia hetkiä on se, kun Auron alkaa siirtyä tuonpuoleiseen.

 

Dante ja Vergil, viimeinen isku - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

- Tämä on omalla tavallaan hieman kliseinen päätös taistelulle, mutta toimii.
24. Leon kohtaa Adan - Resident Evil 4

Tämä on yhtä aikaa hauska, näyttävä ja intensiivinen kohtaus. Siinä tulee todella hyvin esiin se että Leon ei ota vakaviakaan tilanteita aina niin tosissaan ja että hän on hyvin taitava taistelija, mikä tavallaan helpottaa sitä rentoa otetta asioihin. Samalla nostetaan esiin se jännite mikä näiden kahden välillä on, puhumattakaan siitä, millainen Ada on, enigmaattinen ja omalla tavallaan myös, erittäin ketterä liikkeissään.


23. ARI ensimmäisen kerran - Heavy Rain

Se hetki kun pääsee ensimmäistä kertaa käyttämään Norman Jaydenin aurinkolaseja. Siinä on jotakin niin upeaa kun peliin tuodaan todella futuristinen ote erikoisagentin erikoisvarusteiden kautta. Vaikka ARI laseja käytetäänkin useasti, niin se on se ensimmäinen kerta kun kaikki alkaa ja tämä puoli Jaydenistä tuodaan esiin, mikä tekee niin suuren vaikutuksen.


22. Ajomatkalla - Last of Us

Last of Us pitää sisällään monta erinomaista kohtausta ja valtaosa niistä pitää sisällään sekä Ellien että Joelin. Tämä saattaa hyvinkin olla oma suosikkini. Tässä on mukana monta erittäin hyvää, jopa hauskaa hetkeä sekä tässä tulee esille sekin että nämä kaksi ihmistä ovat todella erilaisia. Ne yksittäiset sanat (ja se miten ne sanotaan) toimivat todella hyvin ja tämä on vain yksi esimerkki siitä, miksi Last of Us on niin hyvin tehty peli.


21. "Tell me your name." - Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Darth Vader hetki. Se hetki pelissä tai elokuvassa kun tuttu pahis "syntyy". Xemnas/Ansem variaatio Xehanortista on todella tuttu ja siinä samalla myös Xehanorth itsekin. Mutta sitten tämän pelin lopussa tulee se yksi lyhyt hetki kun todellinen Ansem kysyy valkea tukkaiselta Terralta: "Mikä on nimesi?" Terra vastaa: "Xehanort". Silloin on selvää että Terra ei ole enää Terra, vaan se roisto jota vastaan on taisteltu jo pitkään.


20. Albert Wesker kartanolla - Resident Evil 5 (Lost in Nightmares)

Tämä on yksi sellainen heti jolloin pelin pahis saadaan näyttämään todella hyvältä. Chris ja Jill kohtaavat Weskerin joka kääntyy heitä kohti. Musta nahkatakki ja mustat aurinkolasit saavat hänet näyttämään todella hyvältä ja sitten se pieni virnistys ja salaman isku. Yksi parhaita hetkiä koko sarjassa.


19. Crash Bandicoot - Uncharted 4: Thief's End

Uncharted sarjassa on valtava määrä hyviä kohtauksia. Valtaosa niistä on erittäin hauskoja, mutta myös niitä tunteikkaampia ja vakavampiakin mahtuu mukaan. Naten ja Elenan lyhyt hetki räjähdyksen jälkeen kurassa on sellainen, sekä myös Rafe Adlerin hyytävin hetki: "Or we can end it, right here". Voiton vie kuitenkin se hetki kun Nathan Drake pelaa Crash Bandicootia. Mutta tähän kohtaukseen kuuluu myös se pieni johdanto pelaamiseen ja pieni kuittailu sen jälkeen. Ehdottomasti yksi kohokohtia.


18. Fall of Vladimir Lem - Max Payne 2: Fall of Max Payne

Muistan tämän hetken erittäin hyvin yhdestä syystä. Tapasin laittaa tallennuksen juuri siihen hetkeen, kun Vladimir putoaa alas. Ruumis putoaa alas siten, että se on helposti joka kerta erilainen ja muistan kuinka joskus katsoin tämän pätkän kerran toisensa jälkeen, vain nähdäkseni että kuinka monella eri tavalla ruumis oikein voi tulla alas.


17. Sif tarttuu miekkaan - Dark Souls

Se hetki kun tämä pomotaistelu alkaa, on koko sarjan ikimuistoisin ja siitä tulee vielä tunteikkaampi jos DLC on pelattuna ennen tätä. Ensin näyttää että taistelet isoa sutta vastaan, mutta sitten tuo suuri harmaasusi ottaa miekan hampaisiinsa ja taistellu alkaa. 


16. Errolin tuho - Jak 3

Tämä on yksi niitä lyhyitä hetkiä jotka ovat todella hyvin tehtyjä. Jos pyyhkäiset tai räpäytät silmiäsi, saatat missata tämän. Viimeisen pomotaistelun jälkeen Jak tähtää Peacemakerilla ja ampuu. Errolin ilme ja ruudun valkeneminen kertoo kaiken tarvittavan ja se on syy, miksi tämä kohtaus on paras Jak & Daxter sarjassa.


15. Geralt ja Shani - Witcher 3: Wild Hunt - Hearts of Stone

Mitä tulee romansseihin niin Witcher 3 on onnistunut todella hyvin. Siksi olikin hyvin yllättävää että DLC Hearts of Stone onnistui vielä paremmin. Pääpelissä on aika paljon sensurointia mitä tulee seksikohtauksiin mutta ensimmäinen DLC otti vähän rohkeamman asenteen. Tosin tämä hetki on erittäin hyvä sen kokonaisuuden suhteen koska yö ja kuutama ovat itsessään jo todella hyviä tunnelmanluojia.


14. Vadrigar - Quake 3

Viimeinen taistelu alkaa tässä pelissä juurikin oikealla tavalla. Vadrigar nousee seisomaan, esitellen itsensä. Hän on todella upean näköinen ja kuuloinen, juuri sellainen joka on kovempi kuin yksitään tämän pelin pelattavista hahmoista. Tämä lyhyt hetki aloittaa loppuhuipennuksen erittäin hyvin.


13. Garrus & Tali yllätys - Mass Effect 3

Tämä on sellainen hetki johon on tiettyjä vaatimuksia, että se tapahtuu. Itselläni se tapahtui ensimmäisellä kerralla ja tuli täytenä yllätyksenä. Itselläni on tapana käydä kaikkien luona kun ollaan aluksella. Ihan lopussa seuraa lyhyt hetki kun Shepard yllättää Garrusin ja Talin, kaksi sarjan pisimpään mukana olleita hahmoja. Shepard puki omat ajatukseni sanoiksi just eikä melkein.


12. Miekkojen hautausmaa - Ninja Gaiden Sigma 2

Yksi syy miksi tämän pelin lopetus toimii niin hyvin on se, että siinä on mukana tunnelmallinen hetki kun Ryu astelee pois Miekkojen hautausmaalta. Itse kuitenkin valitsen parhaaksi sen, kun Ryu menee sinne. Se hetki kun näkee sen kaiken on jotakin, jolloin tekee mieli vain nauttia hetkestä ja kunnioittaa paikkaa ja sitä, mitä se todella tarkoittaa ja merkitsee.


11. It's him - Star Wars Jedi: Fallen Order

Tämä on sellainen kohtaus joka pelastaa kaiken mitä pelastettavissa on tämän pelin suhteen ja on todellinen kruunu koko seikkailulle. Roistohahmo Second Sister jättää aivan liikaa toivomisen varaa, mutta kun äärimmäisen upeassa linnoituksessa ja sen syvyydessä kuuluu se tuttu ääni, niin on äärimmäisen onnistunut hetki. Jokainen Star Wars fani oitis aavistaa mitä pian tapahtuu ja se mitä sitten tapahtuukin, on tehty paremmin kuin hyvin, sillä Darth Vader on juurikin oikea tapa tehdä tämän pelin loppuhuipennuksesta ikimuistoinen.


10. "I am vengeance, I am Night... I am Batman!" - Batman: Arkham Knight 

Tässä pelissä on niitä huonojakin puolia, mutta niitä parempia hetkiä on paljon enemmän. Scarecrown puhe trailerissa on sellainen hetki jota on todella vaikea päihittää ja Ihmislepakon ensikohtaaminen on mestarillisesti tehty samoin Jokerin. Mutta voiton vie kuitenkin se hetki viimeisestä taistelusta jossa Batman ottaa voiton Jokerista äärimmäisen vahvalla repliikillä: "Minä olen kosto, minä olen yö, minä olen Lepakkomies!"


9. Bambutaistelu - Sly 3: Konnien Kunnia

Ensimmäinen vaihe Tsao pomotaistelusta, joka käydään bambujen latvustossa. Olen olemassa yksi syy miksi tämä on täällä ja miksi pomotaistelu on yksi parhaita koskaan. Sly saa voimaa menneisyyden sotureilta. Hän voi hypätä bambun latvasta toiseen, valtavan matkan, mutta se mikä tekee tästä niin hyvän, on se, että voit kesken ilmalennon vaihtaa suuntaa. Tämä taistelu on sanalla sanoen: Eeppinen.


8. Payback with Moneypags - Spyro: Year of the Dragon

Kaikista loistavista hetkistä tässä pelissä yksi, on yhtä aikaa erittäin hauska niin pelattavuudessa kuin tunnelmassakin, koko ideassaan. Koko pelin ajan Moneypags nyhtää jalokiviä, jotta vapauttaa liittolaisia tai availee reittejä. Tämä on se hetki, kun Spyro ottaa kaiken takaisin.


7. Malefor - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Pääroiston esittely on tärkeä hetki, etenkin jos pääroisto esitellään vasta aivan lopussa, mutta hänestä on saanut tiettää yhtä jos toista koko trilogian ajan. Malefor on erittäin upea näky ja kun hänet sitten lopulta näkee kaikessa komeudessaan, niin se on upea hetki.


6. Kolikonheitto - Batman: Episode 5 - City of Light

Kaksinaama taisteluita on kaksi mahdollista ja molemmat tosi hyviä, mutta tämä on se parempi, koska tässä tulee hyvin esiin, se, mikä on Kaksinaaman heikkous. Kolikko. Se hetki kun Bruce nappaa kolikon Harveyltä, niin se hinku heittää se ilmaan, on valtava ja kun se hetki koittaa, se on jotakin äärimmäisen hienoa.


5. Xemnas viimeinen vaihe - Kingdom Hearts II

Se viimeinen silaus tässä pomotaistelussa, pelin loppuhuipennuksessa. Se viimeinen vaihe kaikkien aikojen parhaassa viimeisessä pomotaistelussa, on legendaarinen.


4. Sephiroth liekkien keskellä - Final Fantasy VII

Koko pelin ikimuistoisin kohtaus, ellei koko sarjan. Päihittää kaikki summonit ja limitit, kaikista pelisarjan peleistä. Sephirothin hirmuteko, palava kaupunki. Se hetki kun näkee elokuvapätkänä sen, kun Sephiroth ensin vain seisoo liekkien ympäröimänä ja sitten astelee hitaasti niiden läpi pois, on upea hetki.


3. Sephiroth - Kingdom Hearts

Leonin esittely ja repliikki: "Alright, have it your way" on erittäin mieleenpainunut kohtaus. Mutta tapa jolla Sephiroth tuodaan tähän peliin, vie kuitenkin voiton. Final Fantasy VII:ssa ei tullut vastaan todellista miekkataistelua sitä todellista Sephitorthia vastaan, ei oikealla tavalla. Mutta kun Platina matsi alkaa, niin se alkaa hienosti. Mutta kun käy ilmi että kuka onkaan vastassa ja musiikki alkaa, niin kaikki nousee kolmanteen potenssiin. Nyt päästään taistelemaan Sephitorhia vastaan, siis ihan oikeasti. Tämä on sellainen hetki, joka tulee yllätyksenä ja siitä yllätyksestä tulee ikimuistoinen.


2. True Big Bad Wolf - Wolf Among Us

Tässä episodipelissä on monenlaisia loistavia kohtauksia. Ihan alkupuolen hetki: "I'm gonna break your f*cken face". On yksi mieleenpainuneimpia hetkiä ja samoin on hetki kujalla kun Bibgy muuttuu. Mutta kaikki tämä ylitetään täysin viimeisessä jaksossa kun Bibgy muuttuu siksi todelliseksi Isoksi Pahaksi Sudeksi. Kun tapahtuu ja susi avaa silmänsä, nousee ylös ja karjuu... siinä on sitä, mistä legendaariset hetket on tehty.


1. Crime Alley - Batman: Arkham City

Tämä voi tuntua aika mitäänsanomattomalta, mutta tapa jolla tämä hetki on tehty, on yhtä aikaa todella dramaattinen, kipeä sekä äärimmäisen tunteikas. Batman polvistuu ja koskettaa maata, johon hänen vanhempiensa veri on vuotanut. Hiljainen musiikki soi ja kamera pyörii Lepakkomiehen ympärillä, kunnes pelaaja päättää lopettaa. Tämä hetki kestää lyhyen hetken, mutta jää mieleen sillä se on tehty oikein. Batman palaa paikalle, jossa hän "syntyi".