Kingdom Hearts III on alustavasti ilmestymässä vuonna 2018. Itse en siihen vielä usko, vaan veikkaan että se ilmestyy vasta 2019. Sitä odotellessa on hyvä aika listata parhaat pomotaistelut sarjasta, ja muokata sitä myöhemmin.

(Näin 2019 huomaa että oikeassa olin.)

 

 

 

Kingdom Hearts on yksi parhaita pelisarjoja, monella tavalla. Final Fantasy kohtaa Disneyn todellakin legendaarisella tavalla. Pelihahmo Sora käy läpi monta klassista Disney tarinaa ja ne kaikki saavat hieman uuden muodon kun pahuuden voimat sekaantuvat tarinaan. Siinä samalla vastaan tulee monta haastavaa, mieleenjäävää ja eeppistä pomotaistelu jossa Sora yhdistää voimansa milloin minkäkin Disney hahmon kanssa, voittaakseen milloin minkäkin tarinan roiston.

Ainoa asia mikä todella harmittaa on se, että joitakin niin hyviä Disney roistoja vastaan ei olla päästy taistelemaan, vaikka kyseistä tarinaa onkin käyty läpi, ehkä harmillisin ja törkein näistä on Notre Damen Kellonsoittajan Frollo, tämä taistelu ryöstettiin törkeästi pelaajilta. Tosin onhan niitäkin tarinoita jotka eivät ole vielä pelimuotoon päässeet, kuten vaikka Hiidenpata jonka roisto Hornan Sarvi, olisi todella vaikuttava. Ehkä sitten sarjan päätösosassa.

Sääntöjä ei juuri ole, nyt vain katsotaan mitkä pomotaistelut ovat parhaita. Yksi pomovihollinen voi esiintyä useamman kerran, jos taistelussa on oikeasti jotakin mikä sen oikeuttaa.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Darkside - Kindgom Hearts

- Ensimmäinen pomovihollinen asettaa tietyt panokset, jotka muiden on ylitettävä

 

Axel the Flurry of Dancing Flames - Kindgom Hearts II

- Kakkospelin ensimmäinen todellinen haaste ja todella vaikuttava sellainen.

 

Master Eraqus - Kindgom Hearts: Birth By Sleep

- Tunnelmassa ja haasteellisuudessa erittäin hyvä kokonaisuus.

 

Maleficent - Kingdom Hearts

- Hahmoon erittäin hyvin sopiva taistelu.

 
24. Riku - Kingdom Hearts

Rikua vastaan taistellaan monen monta kertaa. Oma valintani on kuitenkin se ensimmäinen kerta, Destiny Islandilla. Puumiekkataistelu ei ole ehkä yhtä eeppinen kuin pari seuraavaa, mutta siinä on oma viehätyksensä ja tämä on osa sitä aikaa kun tämä peli todella ottaa pelaajan mukaan immersioonsa. Sora ja Riku pitävät kirjaa siitä kumpi johtaa ja voittamalla otat johdon. Muistan hyvin ensimmäisen kerran tämän pelin parissa ja sen, miten monta kertaa tätä matsia otettiin. Osittain palkintojen ja osittain vain hyvän johdon vuoksi.


23. Captain Barbossa - Kingdom Hearts II

Tässä taistelussa on yksi todella huono puoli mikä lähes pilaa sen. Lisko joka aiheuttaa pimeyden on rasittava. Ilman sitä tämä olisi paljon parempi taistelu sillä se että pääsee mukaan taistelemaan kapteeni Jack Sparrown kanssa Barbossaa vastaan, on erittäin palkitseva hetki. Taistelu on todella hyvä, varsinkin kun ottaa huomioon että se sijoittuu yhteen tämän pelin rasittavimpaan maailmaan.


22. Xaldin the Whirlwind Lancer - Kingdom Hearts II

Kaunottaren ja Hirviön tarinaa sabotoiva Xaldin on yksi haastavimpia organisaatiojäseniä, varsinkin jos käy Data taistelun. Itse kuitenkin valitsen tämän alkuperäisen taistelun sillä yhteenotto tämän miehen kanssa on monella tavalla erityisen näyttävä, palkitseva ja haastava. Hirviö on hyvä apu, mutta Xaldinia vastaan kysyttiin tässä pelissä jo oikeasti taitoa, sillä vaikea taistelu tämä ensimmäisellä kerralla oli. Mutta se oli myös erittäin näyttävä.


21. Phantom - Kingdom Hearts

Tätä ei voi oikein korkeammalle laittaa, koska tämä on parilla tavalla ikävän rasittava taistelu, mutta monella tavalla tämä on yksi omalaatuisimpia ja vaikeimpia taisteluita sarjassa. Taistelu tätä kaapumaista sydämetöntä vastaan käydään Peter Panin ja toisen vakiopartnerin kanssa. Pan on tässä taistelussa ihan turha ja Hessulla ei oikein ole eväitä tähän, Akun kanssa se on tuurikauppaa että tuleeko oikea loitsu oikeaan aikaan. Tämä olento kun on heikko satunnaisesti joko tulelle, jäälle, ukkoselle tai fyysiselle voimalle. Tosin se viimeinen niitti tulee siitä, että jos et aika ajoin laita stop loitsua kellotorniin, kuolevat ryhmäläisesi yksi kerrallaan, sinä viimeisenä.


20. Dark Inferno - Kingdom Hearts III

Heti täytyy sanoa että vihollisena Pimeä Horna on todella hieno, kuin pahempi versio ykkösen Invicibleistä. Taisteluareena on todella hieno, tuo oitis muistoja mieleen Lingerin Will taistelusta. Haasteellisesti kyseessä on helposti vaikein vihollinen koko pelissä. Ongelma tosin on siinä että haastetta on vain näennäisesti, sillä KH3 on aika helppo toiminnallisessa mielessä.


19. Davy Jones - Kingdom Hearts III

Suuressa määrin tämän taistelun kanssa Barbossa taistelu oli esikuvana, mutta tämä on jokaisella tavalla parempi. Tässä ei ole mitään varsinaisesti ylimääräistä ja kun huomioi että valtaosa KH3:n pomovihollisista hoituu samalla taktiikalla, niin tunnelma ratkaisee. Merirosvotunnelma ja koko Karibia on tämän pelin parhaita osia ja yhteenotto Davy Jonesin kanssa on todella hyvä päätös sille juonikaarelle. Haastetta olisi voinut olla enemmänkin, mutta kokonaisuutena erittäin positiivisen vaikutuksen tästä saa.


18. Frozen Wolf - Kingdom Hearts III

KH3:ssa ei ole juurikaan todella mieleenjääviä pomotaisteluita mutta susimainen Heartless jollaiseksi Hans muuttuu, on helposti se mieleenpainuvin. Frozenin jäätynyt Arendelle on upea paikka yhteenotolle ja leikkiminen kuun kanssa on yksi osa mikä on omiaan tekemään tästä pomotaistelusta todellakin sellaisen, jota ei heti unohda kaikista Heartless hirviöistä.


17. Xigbar the Freeshooter - Kingdom Hearts II

Xigbarin tapauksessa en myöskään valinnut Data versiota, sillä tilanne jossa tämä taistelu käytiin organisaation päämajassa oli vain niin hyvä. Tämä on parilla tavalla haastava taistelu, mutta eniten tässä kuitenkin nappasi se oikea tyylikkyys. Xigbarin taistelutyyli missä hän roikkuu pää alaspäin ja ampuu oli todella hieno lisä ja sitä olivat myös ajoittaiset repliikit. Kokonaisuudessaan tämä oli yllättävä taistelu monella tavalla ja samalla, erittäin palkitseva.


16. Scar - Kindgom Hearts II

Tämä maailma oli vähän heikommin tehty ja Scar oli myös vähän vähemmällä huolellisuudella toteutettu, varsinkin kun Jeremy Ironsin karisma ei ollut mukana. Mutta taistelu on sitten se, mikä todella toimii. Tämä on parilla tavalla haastava taistelu mutta eniten tässä toimii se, miten upea taistelu on kyseessä ja miten se liittyy tarinaan. Tarina nimittäin on lopetuksen kannalta paljon parempi.


15. Mysterious Man - Kingdom Hearts Final Mix

Final Mix tuli itselläni pelattua vasta PS3:lla joten tämä on vertailussa aika uusi tuttavuus, mutta jopa veteraanille tämä mysteerimies tarjoaa todella kovan haasteen. Kakkosen pelanneena tietää kyllä kuka hupun alla on, mutta se osittain jopa lisää panoksia. Taistelu käydään upeassa paikassa ja vaikeus on huipussaan, helposti ehkä tämän pelin toiseksi vaikein taistelu. Todella upea sellainen.


14. Shan Yu - Kindgom Hearts II

Kingdom Hearts 2:n tapauksessa tämä on kyseisen pelin Clayton. Ensimmäinen Disney roisto jota vastaan pääsee taistelemaan. Vaikka eräs elokuvan kohtaus olikin tehty aika huonosti, niin tässä yhteenotossa osattiin todellakin tehdä monta asiaa oikein. Taistelu on todella viihdyttävä ja se tarjoaa oikeanlaista alkupelin haastetta. ShanYu on hurja soturi ja se tulee loistavasti esiin kun häntä vastaan taistellaan.


13. Marluxian Data - Kingdom Hearts II: Final Mix

Chain of Memories pelin versio oli erittäin hyvä ja todellakin oikealla tavalla haastava. Mutta jokin tässä KH2 Final Mix versiossa vain nappaa vähän enemmän. CoM versiossa eniten nappasi se ensimmäinen vaihe ja mitä sitten seurasi ei ollut ihan niin hyvää. Data versio on paljon vaikeampia, yksi vaikeimpia organisaatiotaisteluita, mutta se on tyyliltään yksi parhaista. Tämä oli vaikea valinta, mutta päädyin tässä tapauksessa tähän taisteluun.


12. Cerberus - Kingdom Hearts II

Yksi pelin alkupuolen vaikeimmista pomovihollisista. Muistan todella hyvin että tätä koiraa yritettiin monta kertaa ennenkuin voitto tuli. Cerberus puree todella kovaa ja päähänhän tätä pitää lyödä. Oman haasteensa tuovat myös mustat energiapilarit joita tulee vähän väliä. Tämä on jäänyt mieleen yhtenä ensimmäisen pelin vaikeimmista pomovihollisista ja osittain siitä syystä, se on yksi parhaista.


11. Xehanorth/Terra - Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Terran tarinan viimeinen yhteenotto on eeppinen erityisen monella tavalla. Aloitus on itsessään todella hyvin tehty mutta se eeppisyys nousee kolmanteen potenssiin siinä kohtaa kun vaikuttaa että peli on menetetty, pelaaja ryhtyy taisteluun Terran haarniskana, Enigma Soldierina, Kauan kestävänä Tahtona. Tässä tulee myös yksi sarjan vahvimpia lauseita: "Your body submits, your heart succumbs... so why does your mind resist?" Siitä alkaa erityisen eeppinen taistelu jossa oikeanlainen haaste, mutta itse olin Terran tarinaa pelannut niin paljon että olin todella hyvin varustautunut.


10. Captain Hook - Kingdom Hearts

Erinomainen Disney roisto ja erinomainen taistelu. Musiikin alettua alkaa loistava taistelu, mikä on todellakin haastava, mutta ei yhtään epäreilulla tavalla. Koukkua vastaan taistelessa on sitä oikeaa tunnelmaa mitä parissa muussakin Disney roistossa on ollut, mutta mitä parista muusta on myös puuttunut. Tämä taistelu on todella hauska ja viihdyttävä, se on aina hauska pelata. Vaikemman haasteen tarjoaa Birth By Sleep jossa Koukkua vastaan myös otellaan, mutta ensimmäinen kerta on vain jäänyt paremmin mieleen ja siksi se voittaa todella niukasti.


9. Hades - Kingdom Hearts

Yksi asia pilaa tämän. Miksi Hades ei ole Hades Cupin ykkönen, sillä koko cupin vaikein pomovihollinen hän on, yksi koko pelin vaikeimmista vihollisista. Tämä taistelu on paljon helpompi kun siihen osaa varautua, tämä on lisäksi yksi niitä taisteluita joita voi hieman harjoitella. Silti, tässä taistelussa on todella kovat panokset, sillä jos kuolet, joudut käymään läpi monta taistelua jotta voit yrittää uudestaan. Hades tekee todella paljon vahinkoa ja on ajoittain immuuni vahingoille. Tämä on kuitenkin yksi ykköspelin parhaita pomotaisteluita ja kun kuulen musiikin Squirming Evil, niin tämä taistelu tulee ensimmäisenä mieleen.


8. Lingering Will - Kingdom Hearts II Final Mix

Pelihistorian vaikein pomotaistelu omalla kohdallani. Maksimi statsit eivät paljoa paina jos reaktiot ovat hitaat. Tämä taistelu kysyy todellista keskittymistä, kärsivällisyyttä ja taitoa. Tämä vihollinen lyö erittäin lujaa, liikkuu todella nopeasti ja rankaisee armotta jokaisesta virheestä. Yksi osuma vie helposti puolet elinvoimasta ja se harvemmin jää siihen yhteen. Erittäin vaikea ja erittäin palkitseva pomotaistelu.


7. Sephiroth - Kingdom Hearts II

Kakkospelissä otetaan jälleen yhteen Sephirothin kanssa. Tämä taistelu on paljon ykköspelin omaa helpompi, osittain siksi että kakkosessa toiminnassa on enemmän sisua. Mitenkään helppo taistelu tämä ei ole sillä Sephiroth on pari asiaa mitkä tekevät hänestä hyvin vaikean. Hän lyö todella lujaa, todella nopeasti ja yltää pitkälle. Tämän lisäksi hän on aggressiivinen ja nopea liikkeissään. Hänellä on myös monta todella järeää hyökkäystä ja sen lisäksi, kun tämä taistelu alkaa, niin pelaajan on heti reagoitava, tai saa kunnon selkäsaunan.


6. Leon, Cloud, Yuffie ja Tifa - Kingdom Hearts II

Tässä taistelussa Kingdom Hearts II jälleen ylittää itsensä. Ykkösessä oli todellinen nautinto taistella yhtä aikaa Leonia ja Cloudia vastaan, se oli haastava, mutta nyt, se kaikki nousee uudelle tasolle kun sekä Yuffie että Tifa, liittyvät taisteluun. Vielä paremmaksi tämän saa, kun menee taisteluun ilman Akua ja Hessua, 1v4. Tämä on todella haastava taistelu, mutta oikealla tavalla. Yksikään näistä neljästä ei ole liian ylivoimainen vaan jokainen toimii omalla tavallaan. Leon on passiivinen mutta aliarvioituna suuri riskitekijä. Yuffie on etätaistelija ja parantaja. Cloud ja Tifa ovat molemmat aggressiivisia ja Cloud on sen lisäksi todella nopea. Todella palkitseva taistelu.


5. Chernabog - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Ensimmäisen KH:n versio oli aivan liian helppo eikä järin eeppinen, Final Mixin versio olikin sitten paljon haastavampi. Dream Drop Distancessa mennään suoraan Fantasian maailmaan ja eletään uudelleen kohtaus: Night on the Bald Mountain. Se on upeasti tehty kohtaus ja se mikä haastavuudessa menetetään, otetaan takaisin todella loistavassa tunnelmassa mikä tekee tästä pomotaistelusta sellaisen millainen sen olisi pitänyt olla ensimmäisellä kerralla. Tämän olisi vain pitänyt olla paljon haastavampi.


4. Dragon Maleficent - Kingdom Hearts

Yksi ensimmäisen pelin vaikeimmista pakollisista pomovihollisista, ellei jopa vaikein. Hirviö on todella vahva liittolainen tähän taisteluun jossa taistelaan lohikäärmettä vastaan. Tämä vihollinen lyö kovaa ja syöksee paljon tulta. Tässä taistelussa on paljon asioita joita pitää varoa. Tämä on helposti yksi eeppisimpiä taisteluita. Taistelu käydään lohikäärmettä vastaan, tilassa joka on todella upea ja tämä on monella tavalla juurikin sellainen taistelu, millainen taistelu lohikäärmettä vastaan pitääkin olla.


3. Leon - Kingdom Hearts

Tämä on jäänyt todella vahvasti mieleeni parilla tavalla. Final Fantasy VIII oli kova sana ja Squall Leonhart oli todella loistava pelihahmo. Sitten tapahtuu hurjia ja tämä mies aselee esiin Kingdom Heartsissa, puhuen David Boreanazin äänellä (mikä on muuten loisto valinta). Sora haastaa riitaa ja Squall sanoo itselläni vahvasti mieleen jääneen repliikin: "Alright, then have it your way." Sitten aloitetaan tappelu ja Leon lyö todella lujaa ja tuntuu oikeasti vaikealta. Sitten tulee tämä ylläri, tämän taistelun saa hävitä ja se on eräänlainen päätös. Se vain parantaa kokonaisuutta ja tämä taistelu on helposti yksi parhaiten mieleenjääneitä.


2. Sephiroth - Kingdom Hearts

Ensimmäisen Kingdom Heartsin vaikein vihollinen ja koko sarjan mittarilla, edelleen yksi vaikeimpia. Sephirothilla on todella paljon HP:ta, todella voimakkaat miekan iskut ja paljon todella tuhoisia erikoisvoimia joista Sin Harvest on kaikkein vaarallisin, se pudottaa HP:n yhteen ja nollaa MP:n. Sitä myös seuraa se että Sephiroth hyökkää oitis. Tämä vihollinen lyö todella nopeasti ja yltää todella pitkälle. Alue jossa taistelu käydään ei pidä sisällään mitään piiloa ja tilaa väistellä ja vältellä on hyvin vähän. Tässä taistelussa on edelleen yksi parhaista aloituksista, mikä oitis nostaa panoksia ja eeppisyyttä huimasti ylöspäin.


1. Xemnas the Superior - Kingdom Hearts II

Paras viimeinen taistelu pelihistoriassa. Xemnas Data on hyvin vaikea, mutta siinä ei ole samaa tunnetta, mitä on siinä, kun otetaan yhteen viimeisen pomovihollisen kanssa. Vaihe vaiheelta tämä taistelu muuttuu eeppisemmäksi ja eeppisemmäksi. Kun viimeinen vaihe mustavalkoisessa tilassa sitten alkaa ollaan jo legendaarisissa mittasuhteissa. Tämä on haastava taistelu mutta myös erityisen viihdyttävä, äärimmäisen tyylikäs, tunnelmallinen ja mieleenpainuva. Tässä on koko sarjan pomotaistelu ja tätä on todella vaikea päihittää.