Tietyt pelisarjat ovat jatkuneet ikuisuudelta tuntuvan ajan, sillä ne ovat alkaneet jo NES aikakaudella ja jatkuvat edelleen. Joissakin sarjoissa on spin offeja ja ties mitä. Jotkut pelit ovat myös merkittävästi pidempiä kuin toiset joten niihin uppoaa paljon enemmän kuin toisiin.

 

 

 

Varsinaisia rajoitteita ei ole silloin kun kyse on pelisarjana alkaneesta kokonaisuudesta, mutta kun kyse on isommista kokonaisuuksista joista on myös pelejä, täytyy olla selvemmän rajat. Pelkästään Star Wars, Lord of the Rings tai Marvel ei käy koska silloin laajuus leviää täysin käsiin, mutta yhden hahmon ympärille keskittyvät pelit kelpaavat, tai yhteen tiettyyn elokuvaan keskittyvät pelit kelpaavat tms joka on helposti määriteltävissä.

Nyt mennään suoraan pelattujen pelien määrällä ja tasatilanteessa sitten mietitään sitä että miten paljon tai kattavasti niitä pelejä on pelattu.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Devil May Cry

5 peliä. Itse en laske DmC: Devil May Cryta osaksi sarjaa koska se ei sitä ansaitse. Mutta tämä on yksi niitä pelisarjoja joka on pelattu täysin.

 

Uncharted

Naughty Dogin tekemät pelit on pelattu ja kiinnostusta olisi tutustua myös käsikonsolipeleihin. Ehdottomasti todella hyvä pelisarja.

 

Rayman

Alkuperäinen trilogia sekä Origins ja Legend. Aika erilaisia, mutta kaikki Rayman nimen alla joten kyllä ne samaan sarjaan lasketaan.

 

Tekken

5-6 peliä on puhtaasti arvio siitä että mitä kaikkea tästä sarjasta on pelattu, mutta niitä voi olla enemmänkin. Viisi tulee kuitenkin mieleen joten sillä mennään.

 

Sniper Elite

5 peliä kun mukaan lasketaan myös Army of Dead 4. Itse ainakin lasken ne samaan sarjaan vaikka Army of Dead onkin tavallaan spin-off.

 




24. Ninja Gaiden

Uusi trilogia, pari vanhempaa peliä ja Yaiba tekee 6. Merkittävästi erilaisia pelejä, varsinkin kun osa NES aikakaudelta, mutta kaikki Ninja Gaiden nimen alla.


23. Mortal Kombat

6 peliä on tässä tapauksessa karkea arvio, sillä varmuudella en osaa nimetä enempää sellaisia joita olisin pelannut. Mahdollisesti todellinen summa voi olla 7-8, mutta menen sillä mikä se ainakin on.


22. Doom

Alkuperäinen trilogia, Doom 64 sekä kaksi uusinta tekee 6 kpl. Ultimate Doom ja Doom 3: Resurrection eivät ole omia kokonaisuuksiaan koska toinen on lisäri ja toinen variaatio ensimmäisestä pelistä.


21. Soul Calibur

Aika kattavasti pelattu tappelupelisarja joten lopullinen saldo 7 peliä. Ensimmäinen (Soul Edge/Soul Blade) ei kuulu pelattuihin peleihin, mutta Legend tasoittaa saldon seitsemään.


20. Metal Gear Solid

Pelkkiä Metal Gear pelejä ei ole tullut pelattua, mutta Solid sarjaa yllättävän kattavasti, niin että yhteen 7 peliä mahtuu listaan, sillä Ground Zeroes on oma pelinsä, vaikka se törkeää onkin.


19. God of War

Alkuperäinen trilogia, pari väliosaa ja sitten kaksi uusinta tekee yhteensä 7. Muutamaa peliä en muista pelanneeni sarjasta joka levisi melkoisesti jo käsiin kolmosen jälkeen.


18. James Bond

Seitsemän 007 peliä vaihtelevilla pelityyleillä, mutta pääasiassa FPS tyyliin ja jokusella kolmannen persoonan toiminnalla.


17. Sonic the Hedgehog

Kahdeksen peliä ja se on karkea arvio. Pääasiassa kaikki vähän uudempi sillä pelkkiä nopeita kokeiluja ei lasketa, varsinkin kun ei ole varmaa että mitä peliä on joskus kokeillut ekasta kolmesta.


16. Transformers

Kaikkiaan kahdeksen johon mahtuvat niin PS2:n Transfomers kuin myös uusimpiin kuuluvat Battlegrounds ja Devastation. Paljon vaihtelua, mutta sama asetelma.


15. Kingdom Hearts

Lähes kokosarja mutta ei kuitenkaan. Käsikonsolipelejä ei ole tullut pelattua, mikä on pääasiassa ärsyttävä veto pelintekijöiltä. Mutta pelit jotka ovat olleet kokoelmissa on pelattu kaikki, kuten myös Melody of Memory. Yhteensä 8 peliä.


14. Tomb Raider

Yhdeksän peliä omien laskujen mukaan, joskin muutamaa todella vähän, joten tämä on aika niukka yhdeksän, jos näin voidaan sanoa. Paljon enemmän mitä tästä pelisarjasta luulin.


13. Far Cry

Melkein kaikki ovat olleet osana PS Plussaa joten sitä kautta tämäkin yltää siihen yhdeksään peliin. Osaa pelattu hyvin vähän, mutta enemmän kuin pelkkänä nopeana testinä.


12. Super Mario

Omien laskujen mukaan noin 10, mutta voi olla myös 11-12. Mennään kuitenkin sillä mikä on varmaa ja tähän mahtuu paljon pelejä pitkin Mario historiaa.


11. Megaman

Tähän lasketaan mukaan sekä og Megaman että X sarja ja pelkästään X sarjasta loppusaldo on kaikki 8. Lopullinen saldo voi olla vähän korkeampikin, mutta nopeasti osaan sanoa vain pari perus Megania joita olen satavarmasti pelannut. Tämä summa voi tosin helposti nousta 12-14 peliin.


10. Batman

Vain niitä pelejä joissa Batman on pääosassa, eli Batman mytologiaan perustuvat pelit eivät suoraan kelpaa. Joka tapauksessa loppusaldo on suhteellisen helposti sellainen 10 peliä ja se kasvaa todella helposti jos ja kun uusia tulee.


9. Call of Duty

11 peliä, joista monet melko lyhyitä, sillä yleensä tulee pelattua vain yksinpelikampanja. Tämäkin on sellainen sarja jonka pelattujen pelien summa helposti kasvaa.


8. Spyro

12 peliä sillä käsikonsolipelejä ei ole juurikaan päässyt pelaamaan yhtä lukuunottamatta, mikä voi olla tavallaan hyvä asia. Joka tapauksessa erittäin hyvä pelisarja, vaikka merkittäviä kömmähdyksiäkin on käynyt alkuperäisen trilogian jälkeen.


7. Ratchet & Clank

13 peliä, mikä ei ihan koko sarjaa kata koska joukosta on niitä vähän kyseenalaisempiakin pelejä, kuten mobiilipelejä. Melko tasainen laatutaso muutamia pudotuksia lukuunottamatta.


6. Crash Bandicoot

14 peliä, mikä on enemmän mitä luulin, mutta kyllä tästä sarjasta on aika paljon pelejä tullut, joista merkittävä osa tasollisesti heikompaa laatua.


5. Castlevania

16 peliä, jonka voisi melko helposti saada nostettua paria peliä korkeammalla, mutta valtaosa käsikonsolipeleistä ja ei kokoelmissa olevista peleistä on pelaamatta, mutta loppuviimeksi pelisarjan yleinen taso ei ole ihan niin hyvä kuin soisi.


4. Assassin's Creed

17 peliä ja valta osa tullut PS Plussa kautta pelattua ja tässä sarjassa monet selvästi lisäsisällöksi tarkoitetut pelit ovat saaneet kokonaan oman pelinsä, joten määrä on siitä syystä korkeammalla (Liberation ja Freedom Cry) ja sitten ovat Chronicles pelit.


3. Resident Evil

18 peliä ja muutama lisää olisi kiinostavaa kokeilla. Tähän mahtuu useampaa genreä ja merkittävää tasollista heittelyä koska osana sarjaa on jokunen parhaita pelejä mitä on koskaan tehty ja jokunen huonoimpia pelejä mitä on koskaan tehty.


2. Teenage Mutant Ninja Turtles

20 peliä ja iso syy tulee suoraan Cowabunga kokoelmasta jossa oli 13 peliä, joskin pari peliä jotka olivat suoraan saman pelin eriversioita mitättömällä erolla, joten kaikkia en ole edes laskenut omiksi peleikseen. Loppuviimeksi tämä oli jopa hieman yllättävä summa.


1. Final Fantasy

24 peliä alkaen ensimmäisestä sarjan pelistä ja tällä hetkellä päättyen sarjan viimeisimpään, hiljaittain ilmestyneeseen, kuudenteentoista peliin. Mukana on myös monta spin-off peliä mutta kyllä FF sarja on aika ylivoimaisesti se pelisarja jota olen pelannut määrällisesti kaikista eniten. Mahdollisesti myös ajallisesti koska nämä ovat aika pitkiä pelejä.