Päähenkilöiden kanssa esittelyssä on aika paljon vaihtoehtoja ja silti aika usein hahmon kanssa vain heitetään näkyviin hahmonkustomointiruutu ennenkuin hahmosta on sanottu mitään. Joskus se toimii, usein ei.

 

 

 

Simppeli kertaus:

Vain yksi per pelihahmo ja vain sellaisessa pelissä, jossa kyseinen hahmo on pääosassa.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

James Bond - 007: Everything or Nothing

Bondin tapauksessa kyse on monesti siitä että kyllä Bondin tietää, kiinnostaa on nähdä, miten hänet esitellään tällä kertaa. Tämä tuo hyvin esiin ne oleelliset osat hahmosta.

 

Ghostrunner - Ghostrunner

Heijastus miekanterästä ja sitten tyylikäs ja verinen pudotustappo, jonka jälkeen suoraan osaksi toimintaa. Simppeliä ja tyylikästä.

 

Senua - Hellblade: Senua's Sacrifice

Pelaaja tutustuu Senuaan, tämän soutaessa kohti määränpäätään, samalla kun ympäristöstö kuuluu mitä monenlaisempia ääniä ja Senuassa korostuu hänen katseensä.

 
24. Obi-Wan Kenobi - Star Wars: Episode I: Phantom Menace

Tämä on jäänyt itsellä todella hyvin mieleen sillä sen verran tätä peliä tuli aikoinaan pelattua. Pelin alussa ensimmäisenä esitellään Obi-Wan kun hän katsoo ulos ikkunasta ja toteaa: "I have bad feeling about this." Sitten seuraa vähän neuvoa mestarilta, kunnes tilanne sitten varsin pian alkaa eskaloitua kohti pahempaa.


23. Scree - Primal

Scree esitellään todella asteittain. Ensin hän on vain jokin outo mörkö hiipimässä varjoissa ja sitten hän herättääkin toisen päähenkilön, Jenin, astraalimuotoon. Siitä seuraakin sitten vaihe jossa Scree esittelee itsensä ja alkaa ohjata Jeniä eteenpäin, pitäen kuitenkin monet asiat omana tietonaan, mikä lisää hahmon salamyhkäisyyttä ja herättää lisää kysymyksiä kaikesta mitä on tekeillä.


22. Wolf - Sekiro: Shadows Die Twice

Hahmo esitellään muutamalla takaumalla, juuri ennenkuin itse pelaaminen alkaa. Lyhyt ja simppeli tiivistelmä siitä että mistä hänen "isänsä" hänet löysi ja minkä koodin mukaan hän kasvoi mieheksi. Sekirosta kuvastuu sellainen hiljainen kuuliasisuus ja tyyni suhtautuminen tulevaan, eikä hän ole sellainen vihainen tai suulas protagonisti.


21. Jango Fett - Star Wars: Bounty Hunter

Erikoisempi tapaus, sillä tämän kohdalla esittely tapahtuu ennenkuin peli oikeastaan edes alkaa. Lucas Arts hahmo on omalla paikallaan, kun Jango Fett nappaa hänet ja tulee hänen paikalleen. Tälläisiä logokikkailuja on aina välillä, mutta tämä on ehdottomasti niitä hauskimpia, sillä se näyttää pelihahmon varsin hienolla tavalla.


20. Master Chief - Halo

Kun ollaan menossa taisteluun, on aika herättää yksi mies osaksi taistelu. Vihreään taisteluhaarniskaan pukeunut avaruus-sotilas nousee kryopkapselista ja sitten pelaaja määritteleekin ohjattavuuden, mikä on erittäin hyvä tapa lisätä immersiota ja tulla Master Chiefiksi. Nopea mutta todella hyvin tehty aloitus.


19. Max - Mad Max

Erittäin tyypillinen ja osuva aloitus. Kertojan selostaessa taustoja, Max kaahaa tuhatta ja sataa, friikit perässään. Yhdellä nopealla ratkaisulla saaliistaa tulee saalistaja ja Max tappaa viholliset, mutta nopea uusi hyökkäys johtaa siihen että Max hakataan, vangitaan ja hänen autonsa viedään, mutta todellinen selviytyjä onnistuu tilaisuuden koittaessa taas kääntämään tilanteen hyödykseen ja pakenemaan, tehden samalla merkittävää tuhoa. Sellainen on Max.


18. Louis De Richet - The Council

Hyvä tapa esitellä päähenkilö, on pakottaa pelaaja heti tekemään päätös hänellä. De Richet on sidottuna äitinsä kanssa, vaikeassa tilanteessa. Pelaajalla ei ole tilanteesta mitään isompaa käsitystä, mutta se miten tilanne etenee kertoo hienosti ne pääasiat tästä hahmosta ja varsinkin yhden pelin osuvimman päätöksen kautta, sillä se päätös vaikuttaa yhteen ulkoiseen merkkiin joka pelihahmolle joko tulee tai on tulematta, riippuen siitä, mitä pelaaja päättää tehdä.


17. Roy - Mars: Warlogs

Vähäeleinen ja vähäsanainen, mutta juuri siksi todella osuva. Kun ympäristönä on vankila, niin silloin asenne on isossa osassa ja Royn tapauksessa tämä teroitusääni, joka hoitaa puhumisen, on juurikin oikeanlainen tapa saada pelaajan huomio. Kovan näköinen linnakundi joka hoitaa asiat tyylikkäästi. Voisi pitää isotteluna, mutta selvästikään sitä se ei ole.


16. Doom Slayer - Doom Eternal

Asenne on oitis kohdallaan ja sanoja ei tarvita. Se mikä tämän hahmon tapauksessa riittää aivan hyvin on se, että hän astelee täydessä taisteluvarusteuksessa paikalle, ottaa aseensa ja lataa sen. Latauksen ääni on tapa jolla hän puhuu, jos viittomakieltä ei lasketa. 


15. Eradan - Lord of the Rings: War in the North

Eradan nyt vain sattuu olemaan se jolla itse pelasin sillä sama pätee myös kahteen muuhun pelihahmoon. Eradan saapuu kahden muun hahmon kanssa pimeän tultua sateessa Breehen ja suoraan majataloon josta samooja bongaakin nopeasti Konkarin ja istuu tämän pöytään. Tyylikkäästi tehty keskustelu hämyisessä tavernassa asettelee palaset hienosti kohdalleen ja lähettää sankarit sitten seikkailuun. Oli pelihahmo mikä hyvänsä kolmesta, tämä sopii jokaiselle.


14. Max Payne - Max Payne: The Fall of Max Payne

Synkkäteemainen ja niin onnistunut, viimeinen silaus on se paluu taaksepäin, kun hahmo nimikin tulee ruutuun. Itse pidän todella paljon tälläisistä esittelyistä sillä niissä on juurikin sitä jotakin tyyliä mikä toimii aivan omalla tavallaan. Sitä on vaikea selittää mutta tälläiset pysäytyshetket ovat erinomaisia tyyliseikkoja, varsinkin kun niitä ei tule vastaan kovinkaan usein. Vaikka ne toimivat.


13. Survivor - Fallout 3

Esittely alkaa hyvin pian kun hahmo syntyy ja esittely jatkuu kun hahmo kasvaa. Tämä on erittäin vahva esittely, koska pelaaja määrittelee samalla hahmon ominaisuuksia, kun hahmo hiljalleen varttuu ja aikuistuu. Immersiota ei kuitenkaan saavuteta samalla tavalla kuin monissa muissa peleissä, mutta kyllä tämä on Bethesdan ja Falloutin tasolla ehdottomasti niitä onnistuneimpia pelihahmon esittelyjä. Varsinkin kun apuna on Liam Neesonin esittämä isä.


12. 2B - Nier: Automata

Lentotaistelun jälkeen alus hajoaa palasiksi viimeisessä syöksyssä ja 2B pyörähtää palasten lentäessä ulos. Samalla kun romu leviää ympäriinsä, laskeutuu 2B juurikin sellaisella supersankarityylillä voimallisesti alas, nousee hitaasti ylös kameran kuvatessa hänet varpaista päälaelle, samalla kun hän vetää miekan esiin. Siinä on tyylikäs esittely ilman mitään isompaa tietoa siitä, millainen hahmo hän on.


11. De Sarder - Greefall

Hahmonluonti samalla kun pelihahmosta maalataan muotokuvaa. Enemmän kuin loistava tapa mahdollistaa vapaa hahmonluonti tavalla jossa pelihahmo poseeraa. Tälläisiä ei paljoa näe ja ehkä juuri siksi se toimii niin hyvin. Pelihahmo ei juuri esitellä, mutta muutamien henkilöiden muutamat lausahdukset kyllä kertovat ne oleelliset asiat tämän tilanteen tueksi.


10. Iron Man - Iron Man

Peli alkaa hetkestä kun Tony Stark rakentaa Mark I haarniskaa luolassa, aseiden saartamana. Jinsenin keskustelu on tarjoaa mahdollisuuden näyttää Starkin sarkastistakin puolta, mutta samalla se tarjoaa filosofista keskustelua. Hyvin nopeasti päästäänkin sitten ohjaamaan ensimmäistä rautamiestä ja kaikessa yksikertaisuudessaan tämä osuus todellakin näyttää sen hetken, jossa Iron Man syntyy, menemättä pitkään johdantoon siitä, millainen mies Tony Stark on, joka on Iron Man.


9. Amaterasu - Okami

Ensin vähän taustaa menneisyydestä maalauskuvilla joista viimeisessä sitten näkyy susihahmo. Tämä kuva vaihtuu liikkuvaan ja värilliseen kuvaan jossa susi juoksee eteenpäin ja hyppii ylöspäin, päästen lopulta korkeammalle paikalle, kokoajan jättäen ruohovanoja jälkeensä. Sitten on vuorossa sellainen klassinen ulvonta ja peli voi alkaa. Erittäin toimiva aloitus jossa ei kerrota kaikkea, mutta kuitenkin kaikki oleellinen, jota sitten voidaan täydentää. Intro ei suoraan kerro onko nyt pelattava susi sama, kuin menneisyydessä Orochin voittanut, mikä myös toimii todella hyvin.


8. Leonardo - Teenage Mutant Ninja Turtles

NES aikakauden ensimmäinen TMNT peli esittelee pelihahmot hyvin nopeasti, mutta tämä on niin hyvä, että se on pakko nostaa jalustalle ja Leo nyt on oma suosikki joten korostan häntä, esitellään myös ensimmäisenä. Pieni kilpikonna muuttuu ihmismäiseksi ja lyö miekalla useampaan suuntaan, mitä seuraa tyylikäs kuva, hahmon nimi ja asevalinta, muuta ei tarvitaan, sillä tämä hyvin simppeli kokonaisuus on esitetty todella tyylikkäällä 8bittisellä ulkoasulla ja erinomaisella musiikilla ja äänivalinnoilla.


7. Overlord - Overlord

Tässä on erinomaista tyyliä jollaista näkisi mielellään enemmänkin peleissä. Minionit pukevat ylivaltiaalle tämän haarniskan, mikä toimii erinomaisena esittelynä. Muuta hahmosta ei juuri tarvitsekaan tietää, mutta siinä samalla voi poimia Gnarlin puheesta asian jos toisenkin. Overlord on pelissä lähinnä se hahmo joka näyttää todella hyvältä eikä juuri puhu ja jonka puolesta asiat selitetään. Tyylikkyyttä korostaakin tämä alun varustusmontaasi kaikessa tyylikkyydessään, pala palalta.


6. Jake Muller - Resident Evil 6

Palkkasoturi hyvin rennolla asenteella. Samalla kun muut alkavat muuttua, Jake ottaa rauhallisesti, viheltelee ja temppuilee omenalla. Sitten kun tilanne alkaa kiihtyä, hän pysyy tyynenä ja helposti tekee selvää hyökkääjästä. Tämä esittelytapa tekee hahmosta todella coolin ja korostaa erittäin hyvin sitä, millainen hahmo Jake on.


5. Spawn - Spawn: Armageddon

Erinomainen esittely parillakin tavalla. Tässä Spawn kertoo oman tarinansa siitä kuka hän oli ja mitä hän on nyt, kuten myös hänen tuskansa ja vainoajansa. Tämä on toteutettu erittäin tyylikkäällä tavalla, saadan Spawnin näyttämään juurikin niin kovalta ja tyylikkäältä kuin hänen kuuluukin. Erittäin hyvä esittely tämä on juuri siksi, että niille jotka eivät tunne hahmo entuudestaan kerrotaan se tausta todella nopeasti ja ne jotka tuntevat hahmon, voivat katsella tyylikkäitä animaatiopätkiä.


4. Madison Paige - Heavy Rain

Insomnia ja painajaiset, niin elävästi toteutettuna. Madisonin tapauksessa ollaan oitis astetta masentavimmissa tilanteissa sillä siinä missä Ethanin tilanne alkaa hyvin positiivisesti ja lankeaa äkkiä ja Jaydenin alkaa enemmän kuin tyylikkäästi, niin Madisonin tapauksessa painajaismaiseksi ja ahdistavaksi etenevä tilanne kuvastaa hienosti sitä kärsimystä, mitä univaikeudet todella voivat saada aikaan. Lisäksi tämä ei liity mitenkään pelin isoon tarinaa, vaan täysin siihen, millaisista lähtökohdista tämän hahmon kanssa aloitetaan.


3. Red Hood - Batman: Arkham Knight - Red Hood

Punahuppu on yksi niitä hahmoja joka näyttää oitis erityisen hyvältä. Tämän lisäksi tapa jolla hänet esitellään todella tässä persoonassa on todella iskevä. Siinä on juurikin sitä todellista tyyliä ja erityisen hyvän siitä tekee hahmon omanalainen asenne joka eroaa näistä sankarimaisemmista Batmanin liittolaisista. Red Hood näyttää sen todella rajoja rikkovan puolensa erittäin osuvasti.


2. Patch - Dragon's: Dawn of New Riders

Kuoriutuminen. Siinä vasta hyvä tapa todellakin esitellä hahmo alusta alkaen. Tilanne itsessään on oikein hyvä mutta kyllä iso osa tämän tilanteen hohdokkuudesta tulee siitä miltä Patch näyttää. Todella omanlaiseltaan, erittäin hienolta ja söpöltä suurina silmineen.


1. Zagreus - Hades

Esittelynä toimii ensinnäkin se, että pelaaja alkaa ohjaamaan Zagreusta tämän pakomatkalla. Se on kaikki alkua, mutta se todellinen esittely päättyy siihen, kun poika palaa isänsä eteen ja Zagreusin ja Hadesin keskutelu todella korostaa sitä, että millainen kuriton poika Zagreus on, Hadesin näkökulmasta. Pelaajalle tässä kuitekin avautuu se suuri haaste ja paljon kysymyksiä siitä että kuka Zagreus todella on. Vastauksia saa sitten pelaamalla peliä, mikä tekee tästä todella houkuttelvan esittelyn ja taitavan pelaajan käsissä esittelynä voi toimia matkalla pinnalle asti.